Maandag met de taxi van Chinatown terug naar Pak Kret. Een nieuwe taxi dus waarschijnlijk probleemloos. Heb keurig in het Thais uitgelegd waar naar toe. Netjes 60 baht gegeven voor de Toll way (50 voor de eerste en 10 voor de 2e).

Vlakbij Hua Lampong vroeg hij: do you want high way? Tja, dat was de bedoeling en vertelde hem dat ik daar 60 baht voor gegeven had. De rijstijl was zeer ruig. Hard optrekken en vervolgens remmen voor de voorganger. Snijden van auto’s, hard rijden en slingerend. Vervolgens ging hij ook nog bellen.

Heb hem gevraagd de rijstijl aan te passen en de telefoon neer te leggen. Dit hielp niet en na 3 keer dit netjes gevraagd te hebben werd hij boos. Hij wilde naar de politie rijden. Gezegd dat dit geen probleem was. Zijn taal volume was erg luid trouwens.

Ook steeds vragen waar hij naar toe moest….. Hoe vreemd dit ook is, Pak Kret is erg eenvoudig te berijden.

Het begon dusdanig vervelend te worden dat ik een goede vriend gebeld heb (eerst een foto gemaakt van zijn nummer en hem met de telefoon in de hand al bellend). Deze goede vriend is werkzaam bij de politie. Uitgelegd wat er aan de hand was en hij zou zorgen dat er een motoragent na de eerste toll passage de auto aan zou houden.

Dit klopte dus. De motoragent was erg vriendelijk en heb de situatie uitgelegd. Hij heeft de situatie aan de taxichauffeur uitgelegd en verteld dat hij moest stoppen met bellen en fatsoenlijk te gaan rijden. De beste chauffeur kreeg dus een waarschuwing. Ook werd hem keurig uitgelegd waar hij naar toe moest rijden.

We zijn verder gereden en bij de afslag Chaen Wattana werd weer de vraag gesteld waar na toe. Wederom uitgelegd. Nabij de BigC wederom, heb gezegd dat hij beter daar kon stoppen en ik wel met de tuk tuk verder ging.

Hij was kwaad, dus alle spullen uit de taxi gezet, De kosten, dit keer exact 183 baht betaald. Gelukkig weten de tuk tuk chauffeurs zonder dat ik het hoef uit te leggen waar ik naar toe moet.

Ook helpen ze me met de tassen. Ze hebben de chauffeur keurig verteld dat hij kon vertrekken. Ook hier stond hij te schelden maar niemand trok zich er iets van aan. Eind goed al goed.

In de boot genomen?

Vandaag met de boot van Ratchawongse naar Nonthaburi. Ik koop zoals gewoonlijk mijn ticket op de boot. De dame die er zit vroeg waar ik heen ging. Echter dit is niet van belang. Ik loop dus gewoon door naar de pier. Komt ze achter mij aan en staat luidruchtig te verkondigen dat ik een kaartje van haar moet kopen. Nee dat doe ik niet. Ik koop al jaren mijn kaartje op de boot.

Dan mag je niet mee. Oh nee? Toch wel. De mensen om ons heen bemoeiden zich er ook mee en vertelden haar dat iedereen gewoon aan boord een kaartje koopt. Nee voor de blauwe vlag moet je een kaartje kopen. Wederom uitgelegd dat ik met de orange flag boat ging.

Ze was erg boos en riep dat ze de security zou roepen… maar die stonden er al en kwamen er ook aan. Ze bleef op haar standpunt dat ik een kaartje moest kopen voor ik aan boord ging. De security die op de pier stonden hebben haar gezegd dat ze terug moest naar haar balie. Ze verontschuldigden zich voor het gedrag en boden een aantal keren hun verontschuldigingen aan.

En jawel de dame kwam terug en wilde nogmaals beginnen te discussiëren. De security hebben haar bij de arm genomen en weggebracht naar haar counter. Komt ze nog eens terug en wilde foto’s maken. Toen was de maat vol. Heb gedreigd om de office te bellen en de heren hebben haar uiteindelijk kunnen overtuigen om weg te blijven. Ze verontschuldigden het voorval nogmaals en vertelden dat ze het warm had enz…

Hoewel ik normaal gesproken best boos zou kunnen worden was ik nu zeer kalm. De aanwezige mensen vertelden ook dat iedereen een kaartje koopt op de boot. Tja gelukkig was een van de heren security op de hoogte dat ik een aantal keren in de week de boot neem en herkenbaar was voor hem. Nadat ik naar de boot liep over de steiger kwam nogmaals de verontschuldigingen. En de opmerking: Welcome to Thailand……

Laat je je intimderen door zo’n persoon dan ben je er ook vanaf maar mijn principe is als ik weet dat ik gelijk heb dan geen gekke dingen doen.

Heb de aanwezigen uitgelegd dat de dame graag tickets verkoopt (deze ook opdringt) voor de toeristenboot. Vermoedelijk wordt ze betaald voor elk verkocht ticket voor de toeristboat, kosten 150 baht. Deze gaat trouwens niet naar Nontahburi.

Geniet van de boottrip en de rust is weder gekeerd.

Ingezonden door Henk

19 reacties op “Lezersinzending: Intimidatie in Thailand? Laat je niet kennen”

 1. nicole zegt op

  Wij hebben ook een keertje harde woorden gehad bij dit office. Een toeriste die niet bekend was wilde een ticket en ik vertelde haar dat ze dit op de boor kon kopen. Daar werd er toch eentje kwaad. Jemig. Waarschijnlijk dezelfde

 2. Koos zegt op

  Problemen met een taxi in thailand is bekend over de hele wereld.
  Toen ik werkte in bangkok vaker problemen gehad maar een thaise naamkaart van het bedrijf werkte goed.
  Meestal bonden ze in als je voor een bedrijf in bangkok werkte.
  Een keer werkte het niet en belde het bedrijf de politie en werd hij gearresteerd.
  Thailand kendende paar honderd bath boete en je kan weer verder rijden.

 3. DJ zegt op

  Tja, de taxi in Thailand………vraag ik mij toch af, hoewel ik geen kennissen heb bij de politie, of ik die in dit geval gebeld zou hebben als dat wel zo was, ik denk het toch van niet eigenlijk.
  Maar omdat deze site naar mijn inschatting ook veel gelezen wordt door mensen die wellicht voor het eerst naar Thailand op vakantie gaan en deze site ook een informerende functie heeft, wil ik er toch wel iets meer van zeggen.
  Reeds jaren kom met enige regelmaat in Bangkok en maak daar veelvuldig gebruik van de taxi.
  Over het algemeen geen slechte ervaringen maar als vergeten wordt om de meter aan te zetten, kan gebeuren niet waar, dan vraag ik daar toch wel even om, kan met een paar woorden “meter please” is meestal al voldoende en wordt in de meeste gevallen ook best verstaan.
  Wil dat niet dan vraag ik meestal om te stoppen, soms zelfs met een sorry en stap uit, gewoon een volgende taxi zonder teveel woorden en zeker zonder boos te worden.
  Geen discussie maar gewoon uitstappen werkt voor mij het beste.
  Maar soms bijvoorbeeld als al de koffers al ingeladen zijn en dan in plaats van de meter een prijs wordt genoemd en de chauffeur bepaald niet van plan is om de meter aan te zetten, is het aan u om te beslissen of dat bedrag u hoog voor komt en of het voor u de moeite waard is om daarvoor uit te stappen of het bedrag te accepteren.
  Voor 200 baht kun je buiten de spits een aardig stukje rijden meen ik te weten en realiseer u dan altijd dat we het dan hebben over zo ongeveer 5 euro en beslis dan of u voor een dergelijk bedrag veel woorden vuil wilt maken, laat staan daar ruzie over te gaan maken.
  Een enkele maal heb ik het inderdaad ook wel meegemaakt dat de rijstijl mij als levensgevaarlijk voorkwam en ook dan heb ik gevraagd te stoppen en heb de rekening betaald om vervolgens een andere taxi te nemen, kost dan wel een paar centen extra, maar ja een flinke clash kost uiteindelijk vele malen meer nietwaar………….
  Mijn advies? als u in een taxi zit en het bevalt u om welke reden dan ook niet, blijf rustig ga vooral geen ruzie maken want het kan ook anders aflopen, vraag de chauffeur te stoppen, betaal het bedrag dat op de meter staat en stap in een andere taxi……….kost een paar centen extra wellicht, maar ja voor je gemoedsrust en vakantie vreugde, wat maakt het uit?
  Moraal van het verhaal in “don’t get angry, just get away” voorkomt een hoop gezeur en stress, maar goed ik heb het ook moeten trainen hoor en soms vergis ik ook wel eens.

 4. Gerrit zegt op

  Vraagje…

  Wat koste de ticket aan boord naar Nontahburi?

  enne dan stap je onder de brug bij de Chang Watthana road uit toch, in Pak Kret.

  • Henk zegt op

   Ticket naar nonthaburi kost 15 baht met de orange vlag.
   Pas na 4 uur kun je doorvaren met de groene vlag. Deze gaat van sathorn taksin door naar pak kret.
   Kosten 28 baht..
   In de morgen omgekeerd laatste boot van pak kret om 8.15

  • henry zegt op

   Ticket Pak Kret pier tot Rachawongse (China Town) oranje vlag kost 32 baht tot Sathorn 36 Baht. I Pak Kret koop ik mijn ticket op de boot, In Rachawongse aan het tafeltje bij die norse dame. Prijs is gelijk , maar ik vind het makkelijker, moet je al staande op een overvolle boot, niet met muntjes liggen te knoeien.

   • Henk zegt op

    Henry de orange vlag gaat niet naar pak kret.
    De groene vlag vaart s’morgens en in de na middag. En alleen op werkdagen
    Hier is pak kret het eindpunt van de groene vlag.
    De orange vlag stopt in nonthaburi.

    • henry zegt op

     Je hebt gelijk ik heb me van kleur vergist.

 5. walter zegt op

  Heb hetzelfde voorgehad aan de Rachawong pier.
  Ik koop ook altijd op de boot.
  Maar verkoopt men daar op de pier ook geen kaartjes voor de oranje vlag-boot?

  • Henk zegt op

   Je kunt een kaartje kopen op de pier.
   Echter als de boot overvol is dan moet je wachten p, de volgende. Ik neem dan de bus of taxi. Ondanks de 15 baht lage kosten vind ik het zonde.
   Je kunt met bus 204 vanaf ratchawongse naar siam bts. Daar met bts naar victory. Victory bus 97 naar nonthaburi of 166 naar pak kret.
   Ook de mini bus gaat van victory naar pak kret.
   Van China town kun je ook met bus 8 naar victory monument.
   Dus lang wachten heeft geen zin. Er zijn genoeg alternatieven.

 6. Daniël M. zegt op

  Beste Henk,

  ik heb genoten van deze verhalen!

  Helaas komen dit soort situaties heel vaal voor. Maar jij hebt dit heel fantastisch opgelost.

  Maar helaas zijn deze problemen hierdoor niet opgelost: het gedrag van de taxi-chauffeur en de kaartjesverkoopster verandert hierdoor niet… Zij doen gewoon voort…

 7. Emiel zegt op

  Niks nieuw onder de zon. Taxibestuurders zijn over heel de wereld erg onbetrouwbaar. Thailand maakt daarop geen uitzondering. Best duidelijk af te spreken en meteen te doen stoppen en een andere taxi nemen indien ze onwillig worden. EN NIKS BETALEN. Soms kom ik wel een (norrmle) correcte chauffeur tegen en die geef ik alttijd wat extra’s.

  • Henk zegt op

   Op de highway stoppen en een andere taxi nemen is geen optie.
   In het centrum inderdaad geen probleem

 8. Marijke. zegt op

  Wij verblijven al vel jaren een maand in changmai.We weten dus dat voor een bepaalde rit de prijs 30 bath per persoon is.Soms proberen ze het dubbele of nog meer te vragen.Als je zegt nee het is 30 bath wat ook op de truck vermeld staat worden ze boos.Dan laten we hem gewoon gaan. De meeste zijn wel correct maar uitschieters die het proberen hou je altijd.Ik wil iemand best iets extra s geven maar niet op deze manier.

  • Fon zegt op

   Is ons ook een paar keer overkomen met een songteaw in Chiang Mai.
   Sinds Uber in Chiang Mai rijdt, maken we daar gebruik van. Geen discussies of verrassingen over de ritprijs. Je weet van tevoren wat het kost, de chauffeur weet van te voren waar je heen moet, je weet hoe lang het duurt voordat de auto arriveert om je op te halen. Daarnaast is het comfortabel, lekker in de airo, en geen einden omrijden voor andere passagiers en uitlaatgassen inademen, zoals in een songteaw.

 9. Flavor zegt op

  TIP als we naar Thailand gaan gebruiken we altijd dit taxiadres.
  [email protected] The Driver Mobile 089-899-8039
  altijd betrouwbaar .

  zeg wanneer,waarheen,en vraag wat het gaat kosten. schone auto, nette chauffeurs.
  de man heet Alex, zeg hem dat je contact op advies van Harrie en Trees

  (Hi Harrie en Trees
  We would like to confirmation for your booking on 23/02/18 pick up from Cha Am back to Bangkok Na Na hotel}

  Thank you very much for your kindly and hope to see you soon
  Have a nice day
  Best Regards Alex

 10. jan scheys zegt op

  het respect voor de farang gaat er meer en meer uit.
  verleden week in Chiang Mai.
  mijn reisgezel en ik huren 2 fietsen in een guesthouse waar ik ook nog een bananenshake drink.
  mijn maat vertrekt en ik rijd terug naar dat guesthouse om er iets te eten en omdat het er erg gezellig uitzag.
  ik plaats mijn fiets op het voetpad dwars maar zie dat de voetgangers niet meer voorbij kunnen zo.
  dus ik plaats mijn fiets parallel met de straat.
  begint me daar ineens een Thai die daar werkt of misschien zelfs de baas was uit te schelden en te roepen in het Thais dat ik mijn fiets aan de overkant moet zetten…
  ik was enorm geschrokken van zijn verbaal geweld en schreeuwde gewoon in het Thai terug dat we pas 2 fietsen gehuurd hadden en dat ik er wilde komen eten en er ook nog met een paar Thaise scheldwoorden er bovenop.
  dat had hij van die farang blijkbaar niet verwacht en hij bond dus in. ik vroeg ook in het Thai waarom hij zo kwaad was en ben op een andere plaats gaan eten…
  waarschijnlijk dacht hij superieur die farang eens te overroepen en dacht misschien dat dit mijn 1ste keer in Thailand was en dat hij me kon overdonderen. dan kwam hij toch van een kale reis thuis want ik was RAZEND kwaad.
  alle toeristen in de buurt waren ook geschrokken maar dat deerde mij niet.
  waarom niet gewoon en beleefd vragen om die fiets te verplaatsen??? diezelfde dag nog is me dat op nog 2 plaatsen zo gevraagd en er was geen enkel probleem dus waarom kon het met deze lul dan niet?
  dit is geen alleenstaand feit hoor. het respect dat er vroeger was begint er meer en meer uit te gaan. ze moeten ook niet overdrijven maar een beetje beleefdheid moet toch nog kunnen he!
  op mijn 70ste laat ik niet meer met mij sollen hoor. daarvoor heb ik al teveel meegemaakt in de 34 keren dat ik dit prachtige land al bezocht…
  een paar dagen later was er een apothekersvrouw die het vertikte om nog iets te zeggen omdat ik haar onbewust onderbroken had. ik weet dat ik in fout was maar dat was toch geen reden om zo te doen.
  gelukkig is gaat het er aan de River Kwai en in het binnenland van Isaan nog niet zo erg aan toe maar als het regent in Parijs dan druppelt het in Brussel dus houd ik mijn hart vast voor de toekomst…

 11. Sjaak S zegt op

  Een paar weken geleden waren mijn vrouw en ik in Bangkok om een bezoek aan Ayuthaya te brengen en de dag daarop op de bloemenmarkt naast Chatuchak een paar plantjes te kopen. Dus zocht ik een hotel in de buurt van Chatuchak uit.
  Op mijn app zocht kon ik precies zien waar het hotel lag en waar wij heen moesten. Om naar Ayutthaya te gaan (we wilden geen georganiseerde trip), moesten we een taxi naar het station nemen en van daar met de trein verder.
  We stapten voor ons hotel in een taxi en ik wist al na korte tijd dat de chauffeur de verkeerde richting uit reed. Dit zei ik tegen mijn vrouw, die het aan de chauffeur vertaalde. De man die in het begin honderd uit met mijn vrouw zat te vertellen, werd stil. Vooral toen hij merkte dat ik van zijn id en het nummer van de taxi foto’s maakte. In mijn slechte Thai wist ik hem ook duidelijk te maken dat wij het niet goed vonden wat hij deed en dat hij te ver om reed om naar het station te komen.
  Uiteindelijk kwamen we er aan en gelukkig was de trein pas een uur later, anders hadden we die ook nog gemist. Ik wilde de chauffeur betalen, ondanks zijn poging om meer uit de rit te halen dan nodig was, maar hij wilde geen geld van ons hebben. Hij is heel beduusd weggereden.
  Je zou misschien kunnen denken dat de weg naar het station afgesloten was en dat hij daarom een grote omweg reed, maar niets is minder waar. Op de weg waar wij instapten, had hij een U-turn moeten maken en dan op dezelfde weg terug.
  Maar hij reed eerst naar Chatuchak, precies de tegenovergestelde richting, daarna op de freeway en vervolgens weer terug op de weg die langs de straat van ons hotel leidde… ik kon het alles precies vervolgen op de gps map van mijn telefoon.

  Nee, gelukkig was hij kalm en schreeuwde niet zoals die gekken in het verhaal…. maar je moet altijd op je hoede blijven, rustig blijven, maar wel er iets van zeggen….

 12. lung addie zegt op

  En hoe zou dat komen dat de Thais meer en meer het respect verliezen in de Farangs? Ik maakte het meermaals mee dat toeristen de verkoopsters van tickets, bij private viewpoints, uitmaakten voor rotte vis, de te betalen 20THb op de grond gooiden…. hun uitmaakten, ja, zelfs voor Thaise hoer… denk je dat je op die manier respect kan afdwingen? Dat sommigen de Farangs kotsbeu zijn kan me dus niet verbazen. Het niveau van de toeristen is er ten slotte de laatste jaren nu ook precies niet op verbeterd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website