Het zoeken op de website van de Nederlandse Ambassade, naar inkomensverklaring, nodig voor jaarvisum, was voor mij nogal een opgave. Maar ik heb het gevonden.

Sinds mei van vorig jaar heet dit de visumondersteuningsbrief. Je kunt het nu vinden op de website Nederlandwereldwijd: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/actueel/nieuws/2017/05/11/inkomensverklaring-wijzigt-in-visumondersteuningsbrief

Groeten,

Rex

13 reacties op “Lezersinzending: Inkomensverklaring heet nu visumondersteuningsbrief”

 1. Joop zegt op

  Nou Rex ik heb het er ook moeilijk mee om op die websites informatie te vinden.
  Je wordt ouder en weet niet de juiste link te vinden.
  En inplaats dat die Nederlandse regering een beetje meer zou helpen en duidelijker zou zijn in haar regeltjes wordt het als maar moeilijker.
  Ik ben 75 en ben al helemaal geen PC freek dus het is voor mij ook een hele opgaaf.

 2. Berthy zegt op

  Nuttig, goed gedaan.

  Berthy

 3. willem zegt op

  In deze ondersteuningsbrief is wel sprake van een netto inkomensverklaring. Ik neem aan dat velen daar niet blij mee zullen zijn gezien de eerdere discussies over netto versus bruto inkomen tbv een visumaanvraag.

  • Joop zegt op

   Daar ben ik zeker niet blij mee Willem vandaar dat ik morgen moet vliegen omdat jaarvisa is verlopen.
   4 jaar retiredvisa gehad op Koh chang via trat nooit problemen bij immigratie in Long Gnep.
   SVB en pensioen opgeteld 18.000 euro bruto 1.000 euro erbij liegen 80.000 baht op Thaise rekening en het was geregeld.
   De immigratiepolitie vroeg nooit is dit bruto of netto ik kwam boven de 800.000 baht dus geen problem .
   ik had weer mijn visa voor een jaar en kon op het eiland Koh chang blijven voor de 90 dgn stempel.
   En nu alleen maar gezeik.

   • Ko zegt op

    De tijd van creatief aan de visumvereisten van 800.000 tbt te komen zijn gelukkig voorbij. Dat het om netto gaat was natuurlijk voor iedereen duidelijk, alleen vervelend als je dat net of helemaal niet kon aantonen. Op een bankrekening staat immers ook een netto bedrag! Dat de ambassade dus ook met netto werkt is logisch. Het wordt nu ( weer) gecontroleerd, prima natuurlijk. De ambassade geeft alleen de juiste netto info aan u door, tbv uw visumaanvraag. Zij vragen niet of u wel 800.000 tbt kunt aantonen, dat moet u zelf doen en de immigratie controleert dat.

 4. wibar zegt op

  Lijkt me vooral een simpele programmeer routine die “vergeten” is bij het aanpassen van de tekst. In principe moet bij elke wijziging de zoek routine altijd de oude bekende naam vinden en een doorverwijzing naar de nieuwe naam geven. Dat dit blijkbaar, gezien bovenstaand commentaar, niet goed genoeg is gebeurd is een omissie die m.i. snel moet worden aangepast. Hopelijk pakt het ambassade personeel dit op en geeft het door aan de juiste instanties.

 5. Dirk zegt op

  Nou ik had er ook moeilijk mee gisteren. Na een flinke poos proberen, de meest voorkomende sites, zoals buitenlandse zaken, ministerie, ambassade en nog steeds geen resultaat. Uiteindelijk een goede bekende gebeld en die gaf me de naam van de site, ¨nederland wereldwijd.nl¨
  De ambtenaar die dit uitgevonden heeft moet of wereldvreemd zijn, wellicht aangeschoten, of verrukt van zijn eigen bekwaamheden. Niet te vinden voor een normaal mens, geen enkele verwijzing naar welke ambassade of consulaire dienst dan ook. De site in de bladwijzer gezet voor volgend jaar.
  En zo modderen we maar voort buiten Nederland.

  • Kevin zegt op

   U kunt ook de app 24/7BZREIZEN downloaden deze app is gebruiks vriendelijker. Ik had bv binnen 10 minuten een afspraak gemaakt. En er staat nog veel meer informatie op.

 6. Aad zegt op

  Maar als ik het goed begrijpt kan je dus nu ook gewoon met een bankafschrift( internet banking)
  Want een jaaropgave heb ik niet ook dat krijgen

  • Kevin zegt op

   Dat kon al langer als u kunt aantonen dat u de vereiste 400.000Baht op een rekening hebt maakt niet uit welke en 800.000 baht als u niet getrouwd bent en dan hoeft u helemaal niet naar de ambassade voor een stempel.

 7. jacob zegt op

  en dan nog de groep die hun inkomen niet uit NL halen maar via bijvoorbeeld zoals ik in Indonesia
  hoe krijg een een inkomenverklaring en van wie, ik ben de draad kwijt en mijn visum en nog veel meer zo te zien

 8. jos velthuijzen zegt op

  Tot vorig jaar kon jezelf een bedrag invullen op de inkomstenverklaring en de ambassade tekende dat klakkeloos. Nu moet je met bewijzen komen en dat gaat problemen opleveren. Het feit dat het nu ook alleen om nettobedragen gaat zal voor veel mensen het einde van hun verblijf in Thailand betekenen.
  Jacob je schrijft dat je inkomsten uit Indonesie hebt. Ik ontvang pensioen uit de USA. Heb de nieuwe visumondersteuning in het engels vertaald en naar de uitbetalende instanties in de States gestuurd met het verzoek de verklaring te ondertekenen. Binnen 3 weken getekend exemplaar ontvangen. Misschien is dit ook voor jou mogelijk. Je moet natuurlijk wel even uitvogelen wie jou betaald en waar zij zich bevinden. Succes.

 9. Leo Bossink zegt op

  Ach ja, als u denkt dat het uitgangspunt van BuZa is om Nederlanders in den vreemden zo goed mogelijk te helpen, dan is dat een niet juist uitgangspunt. Hoe minder Nederlanders in den vreemden de ambassades bezoeken, des te beter denken ze in Den Haag. Want dan kunnen we op die ambassades nog meer besparen. Overigens wel eens een ambtenaar ontmoet die niet wereldvreemd is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website