Lezersinzending: Geluidsoverlast in Isaan (foto’s)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
7 januari 2015

Naar aanleiding van de lezersvraag “Wat kan ik doen aan de geluidsoverlast van mijn buurman in Isaan?” heeft Frans Nico twee prachtige foto’s naar de redactie gezonden.

Frans Nico: “Ik kom ook geregeld touringcars tegen met een geluidsinstallatie waar AHOY jaloers op zou zijn. Het fluitje van een verkeerregelende agent wordt echt niet door de chauffeur gehoord en als zo’n bus achter je rijdt dan denk je het eerst aan een aardbeving. Maar zo is het nu eenmaal. Sommigen weten van hun geluidsinstallatie een mooie auto te maken… of is het andersom. Deze foto’s maakte ik in Pak Chong”.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Geluidsoverlast in Isaan (foto’s)”

 1. lung addie zegt op

  Prachtige fotos.
  Zou je hiermee in Nederland of Belgikistan de openbare weg op mogen?

  lung addie

  • Frans Nico zegt op

   Ja, zolang die maar aan de toelatingseisen voldoet.

  • ruud zegt op

   Als ik naar die messcherpe randen kijk, zal die auto zeer beslist niet aan de toelatingeisen in Nederland voldoen.
   Het zou me eigenlijk niet verbazen als die stereoauto ook in Thailand niet aan de (zelden toegepaste) regels voldoet.

 2. riekie zegt op

  Nou je kunt er weinig aan doen denk ik ik heb er hier ook last van.
  Smorgens om 6 uur komen ze met een markt en gooien de muziek keihard aan.
  S,avonds wel 30 honden die een concert weg geven.
  En s,morgens ook de thaien die zeer luidruchtig schreeuwen
  Dus moet er maar mee leren leven good luck

 3. teun zegt op

  Direct van de weg halen en alleen als kermisattractie toelaten. Vervoer daar naartoe per oplegger.

 4. Tom zegt op

  Prachtige foto’s, Frans Nico, maar is er geen geluid bij? (grapje)

 5. tonymarony zegt op

  Nu kan je duidelijk zien en horen waar het verstand van bepaalde thaien zit , ik denk niet in hun hoofd hoor , want voor dit geld wat deze kermis auto kost kan je thuis een kanjer van een sterio instalaltie kopen en een heleboel bier ,of beter nog 3 buffels.

 6. jozef zegt op

  Zeer mooi foto’s, weer een staaltje van Thai’s vakmanschap. Of het allemaal mag en veilig is Achhh “Thise is Thailand”

 7. Frans Nico zegt op

  Beste lezers,

  Ik heb vooral zitten lachen om de reacties.

  De gebruikte materialen zijn voornamelijk kunststof (plexiglas). Zelfs de stoelen zijn van sterk plexiglas gemaakt en hebben veiligheidsriemen.

  In EU krijgt een fabrikant een typegoedkeuring voor een nieuwe model auto. Een koper/eigenaar mag aan die auto sleutelen zolang de auto blijft voldoen aan de eisen zoals die zijn gesteld voor de type goedkeuring en zolang (aangebrachte zaken) de veiligheid van het voertuig en het overige verkeer niet beperken. Dan voldoet het voertuig immers niet meer aan de toelatingseisen. Dat geldt evenzeer voor de verlichting. Dat zal mogelijk betekenen dat de feestverlichting niet aan mag staat als de “radio” aan het verkeer deelneemt. Maar in Thailand gelden andere (mindere) regels.

  De foto’s zijn een jaar geleden door mij gemaakt omdat het voertuig een prachtig stukje vakmanschap toont. De maker was ook apetrots dat ik er foto’s van wilde maken. Overigens heb ik er geen geluidsopname bij gemaakt. Maar was niet is kan nog komen.

  Nog een suggestie/advies aan Tom (Lezersvraag: Wat kan ik doen aan de geluidsoverlast van mijn buurman in Isaan?): Huur de “radioauto” een keer af als je buurman je rust weer verstoort. Geheid dat het afgelopen is.

 8. Eddy zegt op

  Heb zelf zo´n auto gekocht, de man had dringend geld nodig, heb de wagen bekeken en zag direct dat de basis heel goed was, schijnbaar meer stilgestaan dan ermee te hebben gereden, de koop gesloten en gelijk alle tierlantijntjes er af gehaald, heb nu een zo goed als nieuwe Mitsubishi L200 als tweede auto voor weinig, komt noch bij dat ik de hele kermiskraam aan verlichting en geluidsinstallatie goed hebben kunnen verkopen, I love Thailand ^-^

 9. karel zegt op

  prachtig toch dit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website