Lezersinzending: Ervaring reis naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
4 november 2021

Bij aankomst in Phuket opgevangen en begeleid voor de verdere behandeling. Documenten worden gecontroleerd en uitslag PCR-test binnen een kwartier bekend. Vervolgens wordt door hen de Thaise QR code op je telefoon gezet, inclusief pasfoto en mededeling low-risk.

Vervolgens naar buiten begeleid naar de taxi die je naar je hotel brengt. Dit alles nam nog geen uur in beslag. In hotel aangekomen twee dagen op kamer blijven met dagelijks temperatuurtest. Na twee dagen vrij te bewegen in hotel en strand. Einde quarantaine. Document van hotel dat alles oke is.

Goed geregeld is dus mijn ervaring.

Ingezonden door Wim

9 reacties op “Lezersinzending: Ervaring reis naar Thailand”

 1. Toi zegt op

  Hoi Wim, bedankt voor je ervaring.
  Even een vraagje? Waarom moest je 2 dagen op je hotelkamer blijven terwijl de uitslag bekend was na 15 minuten?
  Groet Toi

  • Polle zegt op

   Wij zijn op 23oktober aangekomen voor de 7 dagen quarantaine, en konden reeds een aantal uren later vrij op het eiland rondlopen. Vreemd dat je nu 2 dagen op je kamer moet blijven

 2. Co zegt op

  Ik ben gisteren rond 3 uur in de middag aangekomen. Kreeg rond 8 uur ’s avonds een belletje van receptie dat ik vrij was om erop uit te gaan. Vanmorgen wel een temperatuurcheck en mondkapje overal verplicht.

  • jopa zegt op

   Mag ik vragen hoe dat precies zit met de mondkapjesplicht? Is dit alleen op straat of ook bij of in het zwembad en op strand etc?

 3. Kamiel Duynstee zegt op

  Hi Wim, ik lees overal dat je maar 1 nacht hoeft te boeken en daar de PCR test doen. Waarom was dat bij jou 2 dagen? Thx, Kamiel

 4. Stan zegt op

  Bedankt voor uw uitgebreide en gedetailleerde reisverslag!

 5. Kristof zegt op

  Bij ons was de aankomst in Phuket op 29/10

  Bij aankomst eerst in de aankomsthal allemaal op een stoeltje zitten, wachten tot jouw papieren gecontroleerd werden en een poging om de mor chana app te installeren. Daarna nog eens een controle op de gezondheidsverklaring en dan door naar de douane.

  Na het ophalen van de bagage, buiten aanschuiven om een voor een pcr test en dan de taxi zoeken om naar het hotel te gaan.
  In het hotel moesten we dan wachten op het resultaat van de test. Onze test werd rond 14u30 afgenomen en het resultaat was binnen rond 21u30, daarna waren we vrij om te doen wat we wilden.
  In theorie moet je je iedere dag aanmelden in het hotel maar dat hebben we maar 1 keer echt gedaan, het is hier enorm rustig waardoor ze op de receptie wel zien wie er wel of niet is.

  Op de meeste plaatsen staat een toestel voor een temperatuur check en soms vragen ze ook om die test te doen. Gisteren aan een paar agenten gevraagd hoe het met de mondkapjes zat, het is op publieke plaatsen overal verplicht, ook als je aan het fietsen of lopen bent, zelfs op de bromfiets of in de auto. Overal behalve op het strand. Boetes waren ze alvast niet van plan te geven omdat dat de toeristen kon afschrikken maar ze zouden waarschuwingen uitdelen.

  Moet zeggen dat ik het hier op gebied van Corona maatregelen best wel goed geregeld vind.
  Ondertussen zit onze sandbox erop en rezen we morgen door naar Krabi, benieuwd hoe het daar nu is.

 6. Rob Meurs zegt op

  Een heel gedoe die COE die eerst verplicht was. Vanaf 1 november versoepeld maar nog steeds een aantal regels zoals verzekering tot 50.000 $ als Covis optreed, pcr test om te vliegen en PCR test bij aankomst. We vertrokken op 1 nov en aankomst op 2 nov. Super goed en snel geregeld op luchthaven Phuket na papieren controle buiten de pcrtest en dannaar hotel. Na 4 uur op hotelkamer uitslag, app invullen bij de receptie ( let op 1 nacht SWA plus hotel) en danvrij bewegen Wel nog veel dicht maar de unieke Thaise sfeer dik aanwezig ☀️

 7. Dirk zegt op

  15min, 3uur, 4 uur, 7 uur zover te lezen voor de PCR uitslag. Veel belovend. Wij gaan 1 December en ben bezig mijn 1-dag hotel te boeken. Nu is de vraag hoe laat we de doorvlucht volgende dag naar Chiang Mai boeken…… Vroeg in de ochtend is wel lekker, maar misschien een gok. Middag of late middag veilig, maar misschien onnodig. Keuzes 🙂

  Is er iemand die denkt dat tegen die tijd zelfs het 1-dag ASQ hotel vervalt? Heb die boeking sowieso nodig voor Thailand Pass aanvraag, dus zal de boeking maar gewoon doorzetten als ik reactie krijg van ze.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website