Lezersinzending: Douwe Egberts koffie bij de Makro

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
13 juli 2014

Al geruime tijd geleden zag in Makro in het voorbijlopen van een stelling koffie en thee, dacht ik, de naam Douwe Egberts voorbijflitsen.

Drong niet helemaal tot me door, kwam midden in het looppad tot stilstand, op mijn schreden teruggekeerd, en ja hoor, Douwe Egberts gemalen koffie, 500 gram. Heb twee pakken meegnomen om te proberen, en het is goede koffie, wat zeg ik, prima koffie. Volgens de op het pak gedrukte tekst komt deze koffie van dezelfde fabriek als de Moccona producten.

Heb nu een voorraadje aangelegd, je weet het maar nooit met de bevoorrading van winkels in Thailand. Maar het is wel een aanrader. Heb de koffie uitgeprobeerd in een snelfilterpot: PRIMA! Ook in een espressomachine is de koffie door de fijne maling, heel goed te gebruiken.

Heb een pak gedoneerd aan een kennis die op de universiteit van Khon Kaen een koffieshop exploiteert. De meeste studenten vonden de koffie beter van smaak als de standaard (Thaise) koffie die ze normaal gebruikt.

Groeten,

Hans Slobbe
Khon Kaen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: Douwe Egberts koffie bij de Makro”

 1. Fred CNX zegt op

  Douwe Egberts is een beetje als de smaak die je van huis uit hebt mee gekregen; de bonen die uit Thailand komen zijn doorgaans veel lekkerder!
  Een aanrader is Alti coffee, zowel bonen als gemalen de krijgen en komt uit de bergen van noord Thailand, denk alleen verkrijgbaar in Chiang Mai.
  Voor mij tot nu toe de lekkerste maar….over smaak valt natuurlijk niet te twisten;)

  • MARCUS zegt op

   Over smaak kan je gerust twisten hoor. Vroeger werd er gebrande suiker aan de koffie toegevoegd, BUISMAN, en dat gaf dan een bittere smaak. Dan kon je koffie zetten met veel minder koffie. Wel daar valt over te twisten want de koffie was niet echt lekker.

 2. tonny pettinga zegt op

  Douwe Egberts heeft in Thailand een fabriek..En Moccana is een merk van Douwe Egberts.

 3. Jan zegt op

  DE is een internationaal bekend merk koffie (uit Nederland) maar de Thaise koffie (afhankelijk van het product) kan nóg beter zijn dan DE. Thailand produceert dus zelf goede koffie. Probeer eens 94 Coffee en Black Canyon ~ dat zijn (in mijn ogen) toppers.

 4. Jan Hendriks zegt op

  Verschillende D.E. koffies evenals Moccona zijn al jaren verkrijgbaar bij Foodland.
  Maar inderdaad over smaak valt niet te twisten. Inmiddels ben ik gewend aan de Arabica koffie van Thailand..

 5. dirk zegt op

  Thailand heeft prima koffie alleen moet je iets over koffie weten als je het koopt. De bonen die op gewone hoogte groeien dat is de robusta. Een boon die makkelijk en snel groeit maar die van smaak niet zo vol is. De bonen die op grotere hoogte groeien dat is de arabica. Door de lagere temperatuur groeit ie langzamer maar heeft zo de kans om de zg. complexe suikers aan te maken. Door dit algehele langere proces is het ook een duurdere koffiesoort. Dus als je koffie koopt kijk dan eerst of je de naam arabica op de verpakking ziet staan. Om de prijs wat in de hand te houden maken veel fabrikanten een melange van deze twee soorten maar met de arabica zit je wat smaak betreft goed. Smakelijk bakkie.

 6. pierre zegt op

  als je van ouderwets gezette koffie houdt kan ik je de licht blauwe pakken van moccona aanraden , erg lekkere koffie , vind je oplos koffie makkelijker neem dan de groene pakken moccona met expresso ontzettend lekker. moccona expresso te koop bij lotus express , moccona blauw kocht ik bij carrefour hoop dat big c dat ook verkoopt.ik drink tegenwoordig alleen nog moccona expresso.

 7. Marcus zegt op

  Ik had daar een problem mee. De maling is zo fijn dat het maar met grote moeite door het expresso apparaat ging. Dit in alle drie expresso apparate, van Krups to Morphy Richards. In de normale perculerende koffie machine, met papier filter, liep het filter over . Ben het door opmengen wel kwijt geraakt , maar het was wel even tobben en een troep

 8. Roland zegt op

  Inderdaad, al reeds een tijdje te koop bij Foodland.
  Wel heeft de prijs er een nogal zwaar parcours opzitten.
  Anderhalf jaar zag ik hem voor het eerst aan de prijs van 119 THB per pak van 500 gr. Nadien ging de prijs abrubt naar 160 THB. Sinds ongeveer een maand schoot de prijs op naar 175 THB. Is nog de huidige prijs in Foodland.
  Dat betekent een prijsstijging van 47% in anderhalf jaar tijd… wel een beetje bij de haren getrokken vind ik.
  Hoeveel hij kost bij Makro weet ik niet.

  • LOUISE zegt op

   @Roland,

   Ja, verhogingen gaan hier zo maar met 25-45%, doen ze niet moeilijk over.
   Bij Foodland gemerkt als iets goed loopt, er met 10 vorken verhoogd wordt.

   Wij hebben nog steeds onze senseo, alleen een baal van de plastic filters gekocht en daar gewoon fijngemalen koffie (zelf malen) in doen.
   Wij hebben nu bij de makro een lekkere koffie (ff naam vergeten) waar we nog geen hypotheek voor behoeven op te nemen.
   Alleeen, ja, je moet malen en vullen.

   LOUISE

 9. chris zegt op

  Ik koop ook altijd de blauwe Moccona pakken inderdaad van Douwe Egberts) bij de Tesco. Die zijn overigens in een paar maanden tijd wel aardig in prijs gestegen. Zet de koffie in mijn eigen, uit Nederland meegenomen, koffiezetapparaat. De koffie is nagneog altijd verkrijgbaar, de filterzakjes zijn vaak uitverkocht. Daarvan houd ik dus een voorraad aan. Anders: geen koffie….

  • louise zegt op

   Hallo Chris,

   Je hebt die koffiefilters ook als uitwasbare.
   ik geloof dat ik deze zelfs hier heb gezien.
   Dan zit je nooit zonder.

   Moet er niet aan denken zonder koffie te zitten. (nou ja bij wijze van spreken dan)

   LOUISE

 10. MARCUS zegt op

  Mijn uit Holland meegenomen SENSEO’s gaan als maar stuk. De electronica. De ledtjes flashen alle kanten op, soms loopt de machine 1 seconde, maar dat is het dan. Nu al twee nieuw kapotte staan en weer teruh naar oude Morphey richerds en krup. Een goedkope silverxxxx die ik heb is niet kapot te krijgen

  • louise zegt op

   Marcus,

   Onze Senseo doet het al 9 jaar hier.

   Misschien water naar de zee dragen, maar…

   Af en toe met azijn laten lopen en er even in laten staan, ongeveer een uurtje, 2 maal een bak schoon water er door en klaar.
   Ondanks dat we hier zacht water hebben.

   Af en toe die filter gevallen helemaal met een tandenstoker de gaatjes doorprikken en ook even in de azijn.
   Dat is ook een redden dat hij het niet doet, of half vol.

   LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website