Lezersinzending: De Thaise wegenwacht….

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
28 december 2020

(Pradit.Ph / Shutterstock.com)

Onderweg naar van Hua Hin naar Bangkok kreeg ik ‘s avonds rond 23.00 uur in de buurt van Phetchaburi een klapband met mijn Toyota Fortuner.

De band helemaal aan flarden maar ik wist niet hoe de band te verwisselen. Ik heb de reserveband wel gevonden, echter geen idee hoe ik deze onder de auto vandaan kon halen. Pikkedonker en alleen heel in de verte zag ik een lichtje branden. Toen toch maar richting lichtje gelopen maar dat bleek alleen een lantaarn te zijn.

Dus weer terug naar de auto en zag tot mijn verbazing een bromfiets met zwaailichten achter de auto staan. Na een “sawadi khap” begon de man mijn band te verwisselen en 20 minuten later was ik was ik weer onderweg.

Ik heb me laten vertellen dat er in Thailand een soort privé wegenwacht is. Een vrachtwagenchauffeur heeft mij zien staan en heeft dat gemeld aan de lokale hulpdienst.

Voor mij kwam het als een geschenk uit de hemel.

Ingezonden door Arnold

Rating: 5.00/5. From 13 votes.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: De Thaise wegenwacht….”

 1. Marc Thirifays zegt op

  Inderdaad, enkele jaren geleden (2014 geloof ik) aan het laatste tolstation voor de luchthaven werd mij attent gemaakt dat mijn rechter achterband leeggelopen was. In een stortregen reed een 50-tal meter verder achter het tolstation en het meisje van het tolstation had de “wegenwacht” verwittigd. Een 15 min later stopte er een pick-up met twee jonge heren in uniform die mijn band hebben verwisseld. Volgens mijn (toen nog) echtgenote was dat een dienst “van de koning” en totaal gratis. Heb die mannen wel elk 100 baht gegeven als bedankje want ze waren doornat !!!

 2. eduard zegt op

  Er is een 24 uurs wegenwacht af te sluiten via uw dealer.

 3. Han zegt op

  Leuke verrassing, zou het telefoonnummer van die jongens wel willen hebben, je weet maar nooit.

  • Bert zegt op

   Bij mij zit er gewoon een 24/7 assistance van Honda bij mijn verzekering (wel first class/all risk) kost niks extra.

 4. Kees janssen zegt op

  We hebben hier kortbij een “garage” welke een uitstekende service heeft.
  In het donker reed ik de band lek op een metalen rand. Ik moest aan de kant voor een passerende auto
  Gebeld en hij komt gewoon om de band te wisselen. Ik had geen idee hoe de band onder de auto vandaan moest maar dit moest via de achterkant naar beneden gedraaid worden.
  Het reserve wiel was ook nog eens onvoldoende qua lucht. De band dus opgepompt en naar de garage gebracht. Twee nieuwe banden laten monteren.
  Een vriend parkeerde zijn auto bij ons voor de deur. Zijn vrouw sluit de auto en na het bezoek willen ze weer weg. De remote werkt niet dus de deur kan niet open. Wilde naar huis maar de sleutels van huis liggen in de auto.
  Om 22.00 uur gebeld, hij was er in 10 minuten. En heeft de deur netjes geopend op een simpele maar doeltreffende manier.
  Voor het geheel rekende hij 400 baht. En vlotte service.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website