Lezersinzending: De situatie op Koh Kret is gewijzigd

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
2 september 2019

De boot bij de tempel vertrekt naar de overkant. Daar betaal je in Baht. Dan loop je naar rechts, de eerste tempel voorbij en kom je in een markt straat. Links en rechts vele shopjes.

Voorheen kwam je aan en kon je fietsen huren. Lopende door deze lange wandelpad kom je uiteindelijk op een rustiger situatie. Echter de vele motorbike taxi’s gaan ook over deze wandelpaden. Qua groen en natuur gecombineerd met de vele motorbike taxi’s volg je het pad. Wij lopen meestal direct naar de favoriet plek. Voorbij de home stay guesthouse kom je aan de rechterkant een koffie house tegen. Je loopt op een survival pad naar de ingang. Het geheel is gebouwd in de mooie Thaise stijl in hout.

Bovengekomen wordt je begroet door de medewerkers (op zaterdag en zondag door de eigenaar). Genietend van de rust, het uitzicht en de entourage verblijven we hier een aantal keren per maand. Aan het einde van de middag lopen we niet terug naar de veerpont mar belt de eigenaar de long-tail boot. Soms komt de kleine boot. In een minuut of 10 zijn we weer bij de brug van Pak Kret, lopende naar de auto welke onder de brug staat kunnen we weer naar huis.

Je waant je op deze plek op vakantie. Het mooie is dat onze hond het ook geweldig vindt. Ze kan hier ook gewoon genieten, er wordt water gehaald voor haar.

De eerste keer op de snelle korte boot was even wennen maar na een paar keer is het een feest. Neus in de wind. De Thai kijkt nog wel eens verbaasd dat we uit de boot stappen met een hond.

Let wel op dat het op zaterdag en zondag erg druk is op Koh Kret.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website