Er wordt regelmatig op de Thailandblog geschreven over het wereldwijde plastic probleem en hoe partijen daar mee bezig zijn op het op te lossen. Graag breng ik www.corsairnow.com onder de aandacht. Deze organisatie is onlangs op TV bij TNN Startup uitgebreid onder de aandacht geweest.

Corsair is zeer actief in Thailand en heeft industriële units die van plastic afval zogeheten bio olie (Advanced Bio Oil) maken, deze wordt gebruikt om de onder andere, de bussen in Bangkok te laten rijden, maar ook zeer geschikt is om nieuw plastic te maken.

Grote hotel- (zoals Centara) en winkelketens (zoals 7-Eleven) en andere partijen sluiten zich aan bij Corsair om het afval gescheiden in te zamelen, zodat dit kan worden gebruikt om er bio olie van te maken.

Corsair heeft de ambitie om naast Thailand, wereldwijd haar organisatie uit te rollen zodat de plastic afvalberg wereldwijd drastisch afneemt en er schone bio olie wordt geproduceerd, waar nieuw plastic mee kan worden gemaakt of brandstof, die veel minder schadelijke stoffen uitstoot, zodat de lucht minder wordt vervuild.

Einde van de zomer 2021 wordt verwacht dat de eerste units in Europa geïnstalleerd en operationeel zijn. Momenteel zijn er verkenningen om te zien of deze units kunnen worden ingezet binnen de petrochemische bolwerken in Nederland en als blauwdruk kunnen fungeren voor de installaties voor Europa.

Het hoofdkantoor voor Europa is overigens in Nederland gevestigd en de organisatie daarvan wordt momenteel opgezet.

Een mooi initiatief dat ook al echt werkt. Van plastic naar plastic en bio diesel en -benzine, zonder daarvoor olie uit de aarde te hoeven onttrekken. Die heeft het al zwaar genoeg…

De uitzending van 1  juli 2021 met Corsair bij TNN Startup vindt u hier: https://youtu.be/ivGD9Ei6vL4

2 reacties op “Lezersinzending: Corsair – van plastic naar plastic en bio diesel en -benzine”

 1. Jozef zegt op

  Idd mooi initiatief. Wat mij wel ergert, het is steeds de klant die met de vinger gewezen wordt, dit is reeds jaren aan de gang.
  Dat seven eleven zich aansluit is een lachertje, ik krijg nog steeds mijn aankopen daar in plastic zakjes overhandigd.
  Bij Tesco idem dito.
  Ook zijn veel producten reeds in plastic voorverpakt, dus moet je ze zo meenemen.
  Geef de producenten van allerlei plastic verpakkingen 2 jaar de tijd om hun productie-lijnen aan te passen naar bvb kartonnen en of papieren verpakking en het plastic probleem zal voor de helft opgelost zijn.
  Maar welke politieker gaat hiervoor de bal…en aan zijn lijf hebben ??
  En nu….maar verder recycleren en sorteren !!!
  Jozef

 2. peter zegt op

  Nog steeds wordt er gemiddeld gewoon 5000000 TON plastic/jaar in de oceanen gedumpt.
  Daar zijn weer mensen mee bezig het eruit te vissen. Hoezo water naar zee dragen?
  GA je gang, er zijn 5 eilanden plastic, zo groot als Texas, drijvend in de oceanen.

  In Nederland staat voor zover ik weet 1 fabriek, welke PET weer recycled tot nieuwe flessen, dat met de grootste moeite gaat. Een totale nieuwe fles (uit grondstof) kost minder, dus fabrikanten gaan voor de laagste prijs, dus niet gerecycled. Aldus de docu op tv.

  Ik heb de filmpjes gezien hoe door kraken een soort olie wordt verkregen. Las net dat in Nederland een bedrijf dat ook gaat doen, of al doet? Sabic, petro chem bedrijf uit Saudi, in Nederland !!??
  Ah, Almere heeft ook een plastic verwerker nu sinds april, toe maar. Je moet wat als lokale regering om je pot te spekken.
  Is wel veel warmte voor nodig, dus CO2 emissies zullen niet dalen?.

  SHELL weet al “bio brandstof” te maken uit CO2. Tadaaa ! Daarom willen ze nu natuurlijk al de CO2 opslaan in oude uitgeputte gasvelden. Hiervoor oa krijgen ze subsidies van de Nederlandse overheid. Samen met ESSO, zo’n 5 miljard. Ook TATA krijgt maar 1,5 miljard.
  Hoe zat dat ook weer met GL kreet, “de vervuiler gaat betalen” ? Ja gewoon jij dus.
  Het probleem is nog om “groene waterstof” te creëren, zeggen ze.
  Al denk ik dat voor het proces ook nog wel wat warmte nodig hebben, maar dat zal dan ook van H2 moeten komen dan.

  Er zijn talloze ideeën, octrooien, welke gewoonweg zijn opgekocht en ergens liggen te verstoffen op planken. Gewoonweg om goed draaiende multinationals, te beschermen. En alleen indien het profitabel is, uit de kast wordt gehaald. En of de wereld in elkaar stort, zal ze een worst zijn.

  Mocht ooit in de jaren 80, pontificaal op de voorpagina van het AD, een colom lezen, dat een Nederlander een idee had ontwikkeld om energie uit de draaiing van de aarde te halen, nooit meer van gehoord of over gelezen

  Corsair: Corsair Group is an International Consortium of Companies
  Maw er moet geld gegenereerd worden, anders heeft dat geen zin voor de companies. Immers dat is nog steeds de motivator, het kapitalistische systeem.
  OK nog even verder gekeken en idd, kwestie van investeerders en geld en droge destillatie, kraken van plastic. Zoals er in vele filmpjes voorheen was te zien door non technicals, maar nu dus omgezet naar serieus business plan. OK een ding mee eens, we raken zo van oud plastic af.
  Waarom Thailand? OK daar ligt al een berg plastic en zo ook in de omringende landen en bovendien een toerisme van zo’n 40 miljoen mensen /jaar. Economisch dus. Maar verder gewoon een business model, welke voor keiharde cash gaat. Niet meer, niet minder.
  Kan men gelijk uitbreiden naar Bali, waar men een gigantisch probleem heeft met plastic.

  Er is maar een ding wat de wereld doet ronddraaien en dat is money, zoveeeeeeeeeeeel money. .
  Denk dat we terug moeten in bewoners aantal van de aarde, een rem op de groei van de mens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website