Lezersinzending: ‘Niet alles veranderd in Thailand’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
23 september 2017

Al een tiental jaren kom ik met veel plezier een aantal keren per jaar in Thailand. Verblijf meestal in en om Soi Buakhao in Pattaya. De hotelprijs is niet veel veranderd nu 500 baht voor de nacht deze keer.

Bier voor de leo 50 baht, wel zelf je fles uit de koelkast halen en lege terug brengen. Wisselkoers nu 39.50 baht ook niet slecht wisselt in al de jaren op en neer. In dat opzicht niet veel veranderd.

Ook uitgaan doe ik meestal bij dezelfde bar om mijn poolvaardigheid een beetje op bij te houden. De bar is zelfde als honderd andere met een klein verschil, al jaren speel ik daar samen met het meisje uit de bar die de pooltafel onder haar beheer heeft

Noa is haar bij naam, ik speel graag al jaren met haar. Ze werkt van ’s morgens 8 uur tot avonds 7 uur. Wij spelen ongeveer met de zelfde vaardigheid soms wint zij  en dan weer ik. Als ik verlies betaal haar 20 baht, als ik bier bestel drinken wij ook gelijk op ongeveer. Eigelijk niet veel veranderd in de afgelopen jaren.

Op een dag draagt ze een voetbal shirt van Arsenal, heeft ze gekregen van een klant. Eigenlijk veel te groot, was maat XL
en zelf haalt ze net 150 cm.

We spelen die dag weer pool zo rond 2 uur middags, komt er een Engelsman binnen. Gaat aan de bar zitten drink wat en wil ook wat eten, zijn keus was een omelet. Noa wordt ook ingeschakeld voor alle diensten, om en bij de pooltafel.

De man kijk naar Noa en roept ‘ashol koop voor mij een omelet’. Nu komen de rijdende bakwagens niet in de straat als je ze nodig hebt, en de Engelsman roept steeds: “ashol waar blijft mijn omelet”. Noa vind het niet leuk dat ze wordt aangesproken met ashol. Zelf vind ook knap onvriendelijk.

Zal wel even met hem praten zeg ik tegen Noa en begin over voetbal in Nederland, begin over het weer, maar hier bijna altijd zelfde warmte.

Voetbal kan altijd als neutraal begin praatje. Hij is een Manchester fan en kijkt naar Noa en zij een ashol. Ashol vroeg ik? Ja, kijk maar op haar voetbalshirt. Nu begreep ik ‘ashol’. De voortanden van de Engelsman ontbraken waardoor Arsenal klink als ‘ashol’.

Aan Noa uitgelegd dat hij haar Arsenal noemt en geen ashol. De omelet kwam even later koste 40 baht en de man betaalde 100 baht de rest was voor Noa.

Eigelijk veranderd er niet veel, zolang je maar meebeweegt lijkt alles het zelfde.

Ingezonden door Piet

10 reacties op “Lezersinzending: ‘Niet alles veranderd in Thailand’”

 1. Jasper zegt op

  Heel, heel leuk stukje Piet. Ik sta alleen te kijken van die 500 baht. Laatste keer dat ik in hotel lag voor die prijs was het niet zeg maar ” a ” kwaliteit, en de de AC blonk uit door afwezigheid.

  Maar goed, jij hebt het naar je zin. Nog veel plezier!

 2. Arend Hart zegt op

  Vaak zit de wereld ingewikkelder in elkaar dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Daarom is een voorzichtige en enigszins bescheiden opstelling ten aanzien van het leven vaak de juiste. Oordeel niet te snel en laat je vooroordelen grotendeels varen, dan vaar je de juiste koers volgens mij. Niet altijd gemakkelijk.
  Het mooie verhaal van Piet is hier een duidelijk voorbeeld van. Bedankt Piet!

 3. Rob zegt op

  Kan je me laten weten welk hotel op soi bukao dat is?

 4. Joop Donnars zegt op

  Aircon Residence soi Bakaou nog steeds 500 baht en een pracht kamer en schoon

  • Rob zegt op

   Bedankt voor de tip, Joop. Weet je ook in de buurt van welke soi dit hotel is?

   • Wim zegt op

    R-con residence
    Grote kamers kleine badkamer
    500 zal wel echt low season prijs zijn in hoogseizoen rond de800.

  • Teuntjuh zegt op

   Nou bij R-Con Residence vind je tegenwoordig geen kamers meer hoor voor 500 bht per nacht…

 5. Han zegt op

  Geweldig verhaal.ga oktober voor het eerst naar Thailand, met een maat die eerder is geweest…………wat ik op youtube zie sterft het daar van de bars en hotels, dus niets geboekt voor Pattaya, alleen vlucht en Bangkok……………….heb er zin aan !!

 6. Jack zegt op

  Prachtig Piet!

 7. Mark zegt op

  Klopt als een bus, althans misschien voor het stukje over Noa asshol Asenal.
  Bath euro wisselkoersverschil tussen 52 en 36 in realiteit. Helemaal niet hetzelfde.
  R-con staat op eigen website 47 € geprijsd en op Agoda 22 € in aanbieding. Is in economische realiteit absoluut ver van hetzelfde.
  De bierprijs is de laatste jaren fiks de hoogte ingegaan en de alcoholgraad omlaag. Helemaal niet hetzelfde.

  Maar als de “same same gedachte” de farrang fantasy gelukkig maakt is dat uiteraard fantastisch voor hem. Pattaya bleus? 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website