Lezersinzeding: 30 Degrees in February

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
28 augustus 2016

Beste lezers,

Ik wil jullie attent maken op de Zweedse film 30 graden in Februari. Een serie over Thailand, totaal drie seizoenen van 10 afleveringen per seizoen. Je kan de eerste twee seizoenen downloaden via spotnet (nieuwsgroepen) of de serie zien via Netflix. Er zijn opname’s gemaakt in Pattaya Walkingstreet en Phuket. Ik heb pas de eerste twee afleveringen gezien en vind het wel grappig.

SERIEuze Inspiratie: 30 Degrees in February

30 Degrees in February is een totaal andere serie dan we van Scandinavische bodem kennen. De laatste jaren zijn we vooral verwend met uitstekende thrillerseries. Ook blijken de Zweedse seriemakers een uitstekend drama neer te kunnen zetten, met daarbij een zeer opvallende insteek. Geen koude en donkere beelden, maar juist zon, zee en strand. Maar dus ook flink wat drama, want deze serie werd in 2014 genomineerd voor een internationale Emmy.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

30 Degrees in February

In 30 degrees in February worden vier sporen gevolgd, waarbij de bestemming uiteindelijk allemaal Thailand is. Liefst 600.000 Zweden zijn al eens in het Aziatische land geweest, dat is maar liefst zeven procent van de totale bevolking. De reden van vertrek is divers, zo ook in de serie. Een echtpaar op middelbare leeftijd gaat er heen op vakantie. De man zit in een rolstoel en is volledig verzuurd, zijn vrouw besluit de reis in het geheim te plannen. Dit valt eigenlijk helemaal niet goed, want hij wil het liefst in de airco op zijn kamer zitten. En zij kruipt langzaam onder het juk van haar man uit, want ze wordt verliefd op het land.

Happinness als eindbestemming

Een gezette ingenieur wordt op een heel andere manier verliefd. Eenzaam in zijn kamertje in het vrieskoude Zweden chat hij met een meisje in Thailand. Hij trekt de stoute schoenen aan, koopt een ring en een vliegticket om haar op te zoeken. Er is één klein probleem, hij gaf zich uit voor een knappe man. Het blijft voor het meisje in eerste instantie geen enkel probleem te zijn, maar dan? Het derde spoor gaat over een aan haar werk verslaafde vrouw met twee kinderen. Op een dag stort ze volledig in en raakt haar spraakvermogen deels kwijt. Als ze voorzichtig opknapt raakt ze alweer in hetzelfde web bekneld en besluit naar Thailand te verkassen. Ze heeft daar namelijk met de kinderen een fantastische vakantie doorgebracht. Op een afgelegen strand in het hotel Happiness. Eenmaal daar aangekomen blijkt het dicht en te koop. Zonder een seconde te twijfelen koopt ze het dan ook, maar waarom?

Tenslotte wordt er ook nog een oorspronkelijke Thaise man gevolgd, die zijn zoon uit de goot probeert te redden. Daarvoor keert hij terug naar Happiness, want dat was zijn eiland. Maar daar is dus opeens van alles veranderd. De serie kent veel dramatiek, met ook een inhoudelijke boodschap en veel herkenbare punten. Rustig van het strand genieten is er op sommige plaatsen niet bij, want binnen een seconde staan er vijf verkopers om je heen. Het zorgt voor soms zeer ongemakkelijke televisie. Maar gaan alle Zweden uiteindelijk het geluk vinden waarvoor ze in het vliegtuig zijn gestapt?

Op Netflix is het eerste seizoen uit 2012 te zien. Momenteel loopt in het voorjaar van 2016 het langverwachte tweede seizoen in Zweden, wanneer deze beschikbaar zal worden op de streamingdienst is nog niet bekend.

Ingezonden door Harrie

7 reacties op “Lezersinzeding: 30 Degrees in February”

 1. Marinella zegt op

  Geweldige serie! Maar pas op moeilijk te stoppen met kijken

 2. diana zegt op

  verslaaf geraakt aan deze serie. Seizoen twee is ook al te zien of Netflix.In eerste instantie vond ik het geweldig omdat het voornamelijk is opgenomen in Thailand. Feest van herkenning en helaas daardoor ook een beetje heimwee. Maar vrij snel vond ik de personages ook wel interessant worden. In het begin had ik een beetje medelijden met ze…sympathie. Maar halverwege de serie sloeg dat om.

 3. Willy zegt op

  Heb het gezien, Helaas slechte acteurs en de mooie vrouw van de Zweed is echt geen ladyboy.
  Als je Thailand kent is het een leuke serie. Maar weinig realiteit over bevoorbeeld het visa en werkvergunningen. Maar leuk verhaal en leuk gefilmd.
  Voor de Thailand kenner een aanrader…

 4. Nicksurin zegt op

  Is niet op Spotnet aanwezig !

 5. Willy zegt op

  Inderdaad een leuke serie (ook voor je eventuele Thaise partner!), we hebben beide seizoenen gezien. Deel 2 draait ook op Netflix, werd daar een maand of 2 geleden beschikbaar gesteld.

 6. Harrie zegt op

  Is wel op spotnet aanwezig maar je moet zoeken na 30 grader i februari
  is 14 dagen geleden gepost, twee seizoenen.

  De meesten zoeken op 30 graden.

  Vooral als je Thailand ken is het onlogische dan zie je een stukje Walkingstreet
  dan Phi Phi eilanden, dan zitten ze weer op Phuket.

  Maar zoals andere al zeggen pas op het is verslavend, vooral die prachtige beelden van Thailand,
  daar krijg je inderdaad heimwee van, en wat vinden jullie van die bungalows op dat eiland, super.

  Of Oh (Duangjai Phiao Hiransri) echt een ladyboy is ?? denk het niet, het is een prachtserie, moet nu seizoen 3 nog zien te vinden.

 7. Harrie zegt op

  oh (Duangjai Phiao Hiransri) heeft een eigen facebook pagina en ook de serie zelf heeft een facebook pagina zoeken op 30 degrees in febuary

  oh is een echte vrouw had ook niet anders gedacht, maar wel een mooie vrouw,
  kwam onderstaand stukje tegen op flashback zie link.

  https://www.flashback.org/t1789551p60

  Nee, ze is een acteur genaamd DoungJai Hiransri en is een echte vrouw sinds de geboorte en heeft dus geen lul. Het karakter Oh is een transaminase dat wordt gespeeld door de acteur. Er moet in ieder geval voorstellen dat een man met borsten en vrouwelijke vormen van hormoonbehandelingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website