Lex in Pattaya – 2018 (4)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Restaurants, Uitgaan
Tags: ,
7 december 2018

Dit jaar strijk ik voor alweer de 4e keer neer in Pattaya. Meer dan 10 keer ben ik reeds in Thailand geweest, maar nu voor de 4e keer een weekje alleen in Pattaya. Niet helemaal alleen, want ik ken gelukkig voldoende mensen hier om de week te vullen. Omdat ik maar een week ga, ben ik nog kieskeuriger met de besteding van mijn tijd. En omdat ik mijzelf een echte fijnproever vind – anderen noemen mij een moeilijke eter – wil ik elke dag genieten van al het lekkers dat Pattaya te bieden heeft. Zie het als tips, waarbij ik nadrukkelijk aan wil geven dat er nog ruim voldoende eetgelegenheden zijn die ik (nog) niet geprobeerd heb. En natuurlijk maak ik een kort verslag van de trip, met tips waar lezers wellicht iets mee kunnen.


Dag 5

De vijfde dag vooral rustig aan gedaan. Laat uit bed, ontbeten in hotel, niet noemenswaardig en vrijwel de hele middag op het strand gelegen. Eerst een lekkere voetmassage (300 Baht), toen een pedicure (200 Baht) en vervolgens de voeten helemaal schoon laten maken (300 Baht). Ze zijn weer helemaal glad.

Einde van de middag besloten nog even een groot rondje te lopen. Met grote rondje bedoel ik het rondje Beach Road aflopen tot Walking Street, dan linksaf en daarna weer linksaf Second Road op. Die vervolgens helemaal aflopen tot Central Road en daarna weer via Central Road naar Beach Road. Een rondje van toch ca. 45 – 60 minuten, afhankelijk van de snelheid van het lopen en het eventuele oponthoud.

Ankara Pumpui Kebab

Bij het lopen van het grote rondje kwam ik een oude bekende tegen. Alweer bijna vergeten dat deze tent er nog was. Bij mijn eerdere vakanties vaak gestopt voor een lekker broodje kebab. De lekkerste Kebab in de stad. Vele malen lekkerder dan de mobiele tentjes op straat. Mijn favoriet is de mixed kebab, een mis van (ik neem aan) beef en kip, maar het kan ook lam en kip zijn, of misschien wel lam en beef. Hoe dan ook, smaakt heerlijk! De eigenaar was vorig jaar al flink afgevallen, zijn zoon zo zag ik gisteren ook. Wellicht tijd voor een naamswijziging, want zo Pumpui zijn ze niet meer…

Kebab

Tip! De lekkerste kebab van Pattaya

Ga voor de lekkerste kebab naar Ankara Pumpui Kebab, gelegen vrijwel direct links naast de ingang naar Walking Street, aan de weg die Beach Road verbindt met Second Road, aan de zijde van Walking Street.

Afrader

Ondanks de zorgvuldige afweging die ik maak om ergens al dan niet te gaan eten, laat ik me soms weleens verleiden tot een ‘miskoop’. Zo ook toen mijn vriend voorstelde ’s avonds te gaan eten bij een soort foodmarket tussen Soi 6 en Pattaya Central Road (Pattaya Klang) te gaan eten. Ik kan mij inderdaad herinneren dat er een aantal jaren terug een veel gevarieerder aanbod was en de kwaliteit ook beter was. Nu is het een drama, echt zonde van de tijd en zonde van het geld. We werden bijna naar binnen getrokken, en eenmaal aan tafel stond er gelijk 6 man om ons heen voor het bestellen. Het blijkt dat de tafel op een soort binnenplaats staat waar elke tentje, met een aparte eigenaar, klanten kan bedienen. Dus van ieder tentje staat er een vertegenwoordiger die je over gaat halen iets van dat tentje te bestellen. Een drama dus, en als je dan eindelijk je keuze hebt kunnen maken in 5 verschillende menukaarten, krijg je ook je eten op verschillende momenten binnen. Je moet ook gelijk betalen, dus meerdere keren tijdens het eten komt iemand af rekenen met je. Drinken apart, patat apart, vis apart en spareribs apart. Die spareribs waren zo verschrikkelijk slecht, een absolute afrader. Tevens viel de prijs tegen, waren bijna 1000 Baht kwijt voor 3 gerechten en 3 drankjes. Natuurlijk nog steeds goedkoop, maar ter vergelijking, voor eenzelfde bedrag aten we een dag eerder een lekkere biefstuk bij Klein Vlaanderen.

10 reacties op “Lex in Pattaya – 2018 (4)”

 1. Lessram zegt op

  Als je de goedkopere Thaise menu’s lekker vindt, probeer eens Night Market Bua Khao Market. Daar is een food court waar je per stalletje je menu kunt samenstellen. 40-150 baht per gerecht. Wij hebben daar de afgelopen weken bijna dagelijks gegeten voor 300-400 Baht totaal voor 2 personen.
  Zelf bestellen bij het stalletje, en ze komen het per stalletje bij je bezorgen. Bij de een betaal je tijdens het bestellen, en de ander bij serveren. Naast het heerlijke eten, ook erg leuk om mensen te kijken, met name de Thai zelf en Thai met farang gezelschap.

  • Lex zegt op

   Bedankt voor de tip. In maart verwacht ik weer een weekje te gaan. Dan probeer ik deze zeker uit.

 2. kees zegt op

  Ik ben inderdaad ook wel eens gaan eten daar tussen soi 6 en Pattaya klang. Inderdaad heel slecht. Het dus bij die ene keer gelaten. Persoonlijk vind ik het eten bij de eetstalletjes naast de parkeerplaats van het Alcazar nog het lekkerst. Het ziet er misschien niet aantrekkelijk uit om naast geparkeerde bussen te gaan eten , maar het smaakt uitstekend.

 3. Caspar zegt op

  En voor de beste spareribs moet de bij Kiss food zijn Lex N. tegenover Mikeshopping hall achterkant wel te verstaan 55555.aroy mak mak.

  • Lex zegt op

   Bedankt voor de tip. Ben gelijk nieuwsgierig. Caspar, heb jij ze toevallig ook eens geprobeerd bin Surprise aan Soi Buakhao? (Zie mijn eerdere bericht)

 4. JIM zegt op

  beste spareribs , is in soi lengkee zijn smokin’joe’sbbq,en klein vlaanderen , heet nu nieuw vlaanderen, beste ontbijt lk empress , je moet in pattaya enkele 100den dagen verblijven , en dan weet je meer!!!

  • Lex zegt op

   Beste Jim. Ben bij Smokin’ Joe’s geweest maar spareribs bij Surprise BBQ (zijstraat Spi buakhaow) bevielen mij toch beter. Ben ook bij Klein Vlaanderen geweest (zijstraat Soi buakhaow bij ziekenhuis) maar heb daar volgens mij geen spareribs op de kaart zien staan. Wel lekkere biefstuk gegeten. Stukje hierover volgt nog. Lk empress neem ik mee voor volgende trip.

   • JIM zegt op

    nee, ivm met klein vlaanderen, dat heet nieuw vlaanderen,klein vlaanderen is gestopt, ik dacht 2 tal jaar geleden.

    • Lex zegt op

     Ja klopt, Klein Vlaanderen zat op Second Road, waar nu die vegetarische indiase tent zit met dat opblaaspoppetje. Nieuw Vlaanderen ben ik geweest, Soi Buakhaow, straat tegenover Hospital. Leuke tent, lekker eten. Is van de broer van de voormalige eigenaar van Klein Vlaanderen. Echter spareribs volgens mij niet op de kaart gezien… Aardappeltjes en biefstuk waren er wel erg lekker. Was er ook best druk de avond dat ik er was.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Ter info. Nieuw Vlaanderen was daarvoor de Mai Lu Si bar. De Belgische eigenaar, Charlie, is vorig jaar overleden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website