Lezersinzending: Goedkoop in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
30 mei 2017

Hierbij enkele tips voor hen die nog gaan. Ik ga voor een paar weken naar Thailand, mijn tips:

 • Tip 1. Bij aankomst airport moet je door de visa controle meestal bij eerste ingang. Een grote rij wachten voor je. Loop een stukje door naar ingang 3 visa controle. Was gelijk aan de beurt.
 • Tip 2. Goedkoop vervoer kan naar enkele bestemmingen bijvoorbeeld naar Pattaya met de bus voor 135 baht. Reistijd een half uur langer dan met de taxi maar wel 1500 baht goedkoper.
 • Tip 3. Goedkoop is de nachtbus van Pattaya naar Khon Kaen voor 550 baht, maar wel een reistijd van 11 uur.
 • Tip 4. Goedkoop een hotel boeken? Dan kan je dan beter niet van te voren boeken. Schoon hotel met zwembad airco en geen uitzicht, 10 minuten lopen van de wekelijkse markt, voor 650 baht per nacht.
 • Tip 5. Goedkoop goud kopen, zou ik niet doen. Goud wordt verkocht als 22k maar is 14k met een een behandeling in een goudbad 22k. P.s. niets tegen je vriendin zeggen.

Goedkoop is naar de bar gaan en niet dronken worden voor je het weet heb je rekening , waar je bij denk dat je eigenaar bent geworden van de bar, ik spreek uit eigen ervaring. Naar Hollandse begrippen viel het mee: 5000 baht.

Goedkoop is ook de bahtbus van Khon Kaen naar Banfang voor 20 baht. Alleen niet doen rond 17.00 uur ’s middags. Vroeger weleens geprobeerd met hoeveel mensen we in een Volkswagen kever paste. Nu weet ik hoeveel mensen in en bahtbus passen: 26 en onderweg nog stoppen om te kijken of er nog meer bij konden, en ja gelukt.

Goedkoop is ook werken op de rijstvelden 400 baht voor een dag, zelf even uitgeprobeerd. Mijn advies: niet doen!

Goedkoop en minder vermoeiend bij de lokale markt op en krukje zitten en mensen kijken met een blikje Leo voor 30 baht. En dan midden in de Isaan verbaast zijn dat toch veel mensen Engels kunnen spreken. Nadeel was wel was gelijk door mijn doosje sigaren heen was.

Goedkoop was deze keer de terug vlucht met vliegtuig van Khon Kaen naar Bangkok voor 800 baht

Goedkoop is niet twee weken vakantie in Nederland, volgende keer maar weer goedkoop naar Thailand

Groet,

Piet

15 reacties op “Lezersinzending: Goedkoop in Thailand”

 1. Leo Th. zegt op

  Nou Piet, heb toch wel enkele kanttekeningen bij jouw tips. Dat de bus vanaf het vliegveld naar Pattaya goedkoper is staat buiten kijf maar je bent doorgaans toch meer tijd kwijt dan het half uur extra wat jij opgeeft. Door de populariteit van de bus wil het nogal eens voorkomen dat de eerst vertrekkende bus vol zit, je zit vaak al een uur te wachten voordat de bus vertrekt en bij aankomst in Pattaya/Jomtien word je natuurlijk niet zoals bij een taxi voor de deur van je hotel/appartement afgezet. Het vooraf boeken van een hotel hoeft echt niet altijd duurder uit te vallen, bovendien ben je dan zeker van een kamer in de door jouw gewenste hotelklasse en de plek waar het hotel is gevestigd. Jouw waarschuwing dat je op moet passen bij het goedkoop kopen van goud is te summier; in doorgaans elke goudwinkel is de prijs van het goud met grote letters zichtbaar en als er dan ergens of door iemand goud voor een beduidend lagere prijs ter verkoop aangeboden wordt dan zou je inderdaad op je hoede moeten zijn. Maar nu suggereer jij dat goud doorgaans 14 kt zou zijn dat behandeld is in een goudbadje. Je tip dat je niet dronken moet worden in een bar is terecht. En ja, de rekening zou dan weleens hoog kunnen uitvallen, mede omdat dan misschien de controle over je wijsvinger wat minder is en je de andere aanwezigen op de nodige (lady)drankjes hebt getrakteerd. Wens je overigens nog veel aangename vakanties in Thailand.

  • sebastiaan zegt op

   Mag ik er nog een paar kanttekeningen bij zetten:

   een blikje Leo is geen 30 baht meer, maar eerder in de buurt van de 37.

   Werken op een rijstveld voor 400 per dag is zeker geen goed advies, ten eerste heb je een werkvergunning nodig en voor het werken op een rijstveld krijg je die nooit, dat werk is alleen voor thais.

   Sebastiaan

 2. robert48 zegt op

  Leuk geschreven Piet en alles bij het juiste eind 55555.

 3. John Chiang rai zegt op

  Als ik zo iedere Bath moest omdraaien,zou ik liever voor een korter verblijf kiezen,of meteen thuis blijven. Onder werkelijk vakantie houden stellen de meeste mensen zich duidelijk wat anders voor,als het opvolgen van bovenstaande raadgevingen,maar goed iedereen zijn eigen meug. Verder vind ik de raadgeving om niet voor 400 Bath op een rijstveld te gaan werken totaal overbodig,hetzij het gaat om familiehulp. Bij temperaraturen van ca 38°C of soms nog warmer,zal geen normale vakantieganger zich vrijwillig melden om een dag voor 400Bath op een rijstveld te gaan werken. Ook jou tip 5 verhaaltje over het z.g.n.goedkope goud kopen,is qua juistheid zo lek als een mandje. Het goud wat jij misschien bedoeld,is hoogstens een immitatie goud,wat op iedere markt verkocht wordt voor een prik,en dit heeft helaas niets met goud te doen,en zeker niet met 14k wat volgens jou in een bad gaat,om er 22k van te maken. Eerlijk goud kun je overal kopen in de erkende handel,waar de juiste dagprijs vermeld staat.

 4. Cees1 zegt op

  Ik moet zeggen je houd er heel vreemde ideen op na. Werken op het rijstveld ? Hoelang zou een farang dat uithouden ? Half uur ? En dat goud waar slaat dat nu weer op ? Dus die verkopers van dat goud zijn volgens jou echt dom. Want je kunt het zo weer inleveren. Krijg je uiteraard wel iets minder. Maar toch veel meer dan als het maar 14 karaats zou zijn. Ja en je kunt natuurlijk nog veel goedkoper,slapen in de Wad niet de bus maar lopen,geen bier maar water.

 5. Theo zegt op

  T.a.v. tip 2 ben ik het met Leo Th. eens, de door jouw genoemde bus zit vaak vol met als gevolg dat je nog een uur of zelfs 2 mag wachten. Je zou ook kunnen kiezen voor Bell Travel Service. Dit is eveneens een bus, iets duurder dan de bus die jij noemde, maar een stuk goedkoper dan de taxi. Die kun je vanaf Nederland al boeken en die brengt je tot aan je hotel of appartement. Tip 4, zou je kunnen uitbreiden met kijk eens naar airbnb. Heb zo de laatste keer een leuk appartement geregeld, compleet met zwembad, keuken, gym, enzovoort voor dezelfde 650 THB.

  • Leo Th. zegt op

   De bus van Bell Travel Service is inderdaad ook een optie. Voor deze bus geldt dat je vooraf verplicht dient te reserveren (en te betalen) en kost 250 Bath per persoon voor een rit tussen Suvarnabhumi en Pattaya. (Er rijden ook bussen van Bell Travel tussen Bangkok en Pattaya). De bus rijdt vanaf 08.00 uur om de twee uur tot 18.00 uur. In Pattaya worden de reizigers verdeeld over een aantal minibusjes waarna je vervolgens in een bepaalde volgorde naar je hotel/appartement wordt gebracht. Wanneer je door een eventuele vertraging te laat arriveert bij de door jou geboekte bus dan kan je tegen betaling van 30 Bath met de volgende bus mee. Maar je loopt dus het risico op een flinke wachttijd, ook als je eerder dan volgens je vliegschema op Suvarnabhumi bent geland. Iedereen maakt zijn eigen afweging maar nadat ik vanaf mijn woning in Nederland op Suvarnabhumi ben geland heb ik er al vele uren wachten en reizen opzitten en wil ik zo snel mogelijk naar mijn vakantieadres. De besparing van enkele honderden Bathjes laat ik dan ook aan mij voorbijgaan en ik kies voor de snellere taxi.

 6. rene zegt op

  Er is een taxi bedrijf in pattaya Mr T en die kan je opwachten op suvanaphurn airport. Prijs tot hotel pattaya is 1100 bath. Dit is ietsje goedkoper dan de 1500 zoals je vermeld. Van Don Muang airport is het 1300 bath. Eventjes een email naar Mr T met je vlucht gegevens en uur van aankomst en vragen waar de bestuurder in de aankomsthal je opwacht. Bij mij was het gate nr.3.

 7. K.HARDER zegt op

  Heel mooi geschreven, Piet, als je weinig spullen bij je hebt, en ook een beetje tijd, is de airco-bus van het vliegveld naar Jomtien tegenover de Food-mart een goede tip, vandaar dan verder met de baht-bus die langs de Food-mart passeert, niet de baht-bussen die special op het parkeerterrein van de airco-bus staan te wachten, die willen meteen weer 300 baht om je naar je adres te brengen. Ik heb wat meer spullen bij me, neem de taxi, die je tegenwoordig hier al op Facebook kunt bestellen voor een ontzettend redelijke prijs. Wat het goud betreft, gewoon je Thaise vriendin zelf de winkel en het sieraad laten uitzoeken ….. dan zit het wel goed met de kwaliteit van het sieraad en de prijs. Prijs ? Ze hebben vaste prijzen. Neem een Thaise vriendin, zou ik zeggen, de snelste manier om de ins en outs van Thailand zelf te leren kennen.

 8. Slagerij van Kampen zegt op

  Als men maar wegblijft van de vrouwen en hun behoeftige families kan men in Thailand voor een prikkie leven! Nergens valt zoveel op te bezuinigen als op vrouwen. Wilt u toch een vrouw? Begrijpelijk! Huur er 1 voor korte tijd zodat u het u verder tot niets verplicht. Sex is in Thailand overal te koop. Romantiek en liefde helaas meestal in surrogaat vorm.

 9. Sir Charles zegt op

  Met de bus een reistijd van 11 uren, jazeker goedkoop maar je moet er maar zin in hebben, mij niet gezien!

  Overigens (ik zeg niet dat het jouw insteek is Piet dus hou mij ten goede) maar ken landgenoten die klagen en zeuren over de service en krappe stoelen aan boord van het vliegtuig vervolgens aangekomen in Thailand wel urenlang in een krakkemikkige bus gaan reizen, dat begrijp ik nou weer niet. 🙁

 10. Piet zegt op

  Hallo het stukje over goedkoop of duurkoop was mijn ervaring dat ieder zijn vakantie of verblijf invult het is met kleine knipoog geschreven enkele jaren terug zelf kom ik al vele jaren en een stukwijzer nog steeds met veel plezier voor enkele maanden in Thailand Het gaat mij niet zozeer over zo goedkoop mogelijk maar zo plezierig mogelijk als dit kan met minder kosten toch meegenomen toch gr piet

 11. eugeen zegt op

  Piet, je hebt het over op vakantie gaan. Vakantie is een paar weken genieten. Of niet? Als je na een lange vlucht, opkijkt om 25 of 30 euro te betalen om rustig met een taxi een rit van 135 km te maken, maar nog liever met je bagage in een bus stapt, dan begrijp ik dat niet. Je geeft dan beter 1 avond maar 4000 i.p.v. 5000 baht uit in een bar. Zo’n rekening kan trouwens alleen maar als je riant verschillende anderen laat meedrinken. Echte goudwinkels in Pattaya verkopen echt goud aan de prijs van het goud.

 12. Mike zegt op

  Tip 1: een stukje doorlopen…
  Is dit ook voor stempels?

  • Leo Th. zegt op

   Ja, bij binnenkomst krijgt elke internationale​ reiziger een stempel in het paspoort. Afhankelijk van het aantal gelande vliegtuigen aan een bepaalde pier kan doorlopen naar de volgende sectie van de immigratie afhandeling tijdsvoordeel opleveren maar dat is niet altijd het geval. Bij grote drukte bij de ene sectie staan er overigens vaak ambtenaren die je naar de volgende ingang verwijzen. Uiteraard moet je na de paspoortcontrole nog wel je (eventuele) bagage van de bagageband afhalen. De wachttijd daarvan verschilt nog weleens. Daarna natuurlijk nog wel door de douane.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website