Huisjes kijken van lezers (45)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
6 maart 2022

Zo’n 6 jaar geleden besloten mijn Thaise partner en ik om een huis te laten bouwen in de provincie Nakhon Nayok. Op dat moment woonden we in Australië en het zag er naar uit dat we over een jaar naar Nederland of Thailand zouden terugkeren.

Tijdens een verlofperiode in Nakhon Nayok reden we langs een doodlopende straat waar 12 bungalows in aanbouw waren. Enkele waren al klaar. We reden de straat in en spraken een vrouw van een jaar of 40 aan om wat meer info te verkrijgen. Het bleek dat zij de projectontwikkelaar en bouwopzichter was. Al snel zaten we om de tafel in haar bouwkeet. Er bleek een huis direct beschikbaar te zijn. Ze had het huis verkocht aan haar tante, die er echter weer van af wilde omdat ze niet kon wennen in de provincie. Ze kwam oorspronkelijk uit Phuket. Deze vrouw had een aantal aanpassingen aan het huis laten verrichten die ons wel bevielen. We konden het huis voor de originele verkoopprijs van haar overnemen (de prijs zoals in de originele folder). Binnen een paar dagen was de koop beklonken. Prijs: 1.700.000 baht.

Het huis heeft een living, 3 slaapkamers, 2 badkamers, grote eetkeuken, bijkeuken. Oppervlakte binnen de muren 100 m2. Een terras voor het huis en een terras aan de zijkant. Slaapkamers voorzien van airco, living en keuken voorzien van plafondventilators (keuken en living staan in open verbinding met elkaar via een hal).
Plafondhoogte 3,30 ‘m. Grondoppervlakte (incl. in de prijs): 250 m2. Dat is niet zoveel, maar ik ben absoluut geen tuinier.
Mijn partner en zoon wonen er permanent (vanwege haar werk), ik verblijf er zo”n 6 a 7 maanden per jaar. En met veel plezier.

Ingezonden door DJ


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. » Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 17 votes.
Please wait...

9 reacties op “Huisjes kijken van lezers (45)”

 1. Henri zegt op

  Mooi huis voor die prijs, mooie fotoś ook. Ik ken de provincie niet en zou niet weten waar die ligt, maar goed ik denk dat je partner er van afkomstig is zodoende. Je bent een tuinman of je bent het niet. Mijn vriendin doet alles met de plantjes en de bloemetjes, ik heb absoluut ook geen groene vingers. Ik weet niet of je nog werkt in Nederland of Belgie, maar een grote tuin of veel te onderhouden grond rondom je huis, kan een fysieke belasting worden met het klimmen der jaren. Hopelijk heb je goede buren getroffen, want je woont aan een rijtje, ja en dat bepaalt ook voor een groot deel je woongenot. En niet te vergeten bereikbare voorzieningen.
  Tot slot een leuk fris huis, waar het goed wonen kan zijn en dat waarschijnlijk wel zo is. Wens je nog veel woongenot toe komende jaren en goede gezondheid, om toch nog een klein beetje te tuinnieren…..

  • Ger-Korat zegt op

   Nakhon Nayok is een kleine provincie met de gelijknamige hoofdstad. De provincie ligt 100 km ten noordoosten van Bangkok en heeft ongeveer 257.000 inwoners. Het Khao Yai nationaal park ligt voor een gedeelte in deze provincie.

 2. piet d v zegt op

  Prima huis , zo op de foto te zien mooi afgewerkt
  geen stress met bouwen van een huis
  mooie prijs afgesproken en meubels er in klaar .
  goed voor jaren zorgeloos wonen
  Beetje afhankelijk van de lokatie, zal zeker geen slechte koop zijn.
  Veel woon plezier

 3. rivierzicht zegt op

  Mooi huis!

 4. Alain zegt op

  Dik in orde hoor. Meer moet dat niet zijn!
  Proficiat en nog veel woongenot!
  Alain

 5. Zwarte jef zegt op

  Een mooi huis voor een mooie prijs zou ik zeggen. En als je zoals je zei geen groene vingers hebt is de tuin groot genoeg. En omdat je zei dat het een doodlopende straat was heb je niet teveel drukte voor de deur. Dit huis zou mijn keuze ook kunnen zijn. Veel plezier in uw ” kasteel”

 6. endorfun zegt op

  Prachtig huis. En met ouder worden is een tuin meestal geen lust (meer), maar een last.

 7. PaulW zegt op

  Echt een leuk huis. Zou ik zo voor tekenen .Proficiat.

 8. Gert jong zegt op

  mooi huis, zou er zo voor tekenen,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website