Huisjes kijken van lezers (36)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
24 februari 2022

Ook wij hebben een huis laten bouwen in de Isaan omgeving Nakon Phanom voor de prijs van 880.000 baht. Het heeft een oppervlakte van 80 vierkante meter, de enige aanpassing was het vervangen van het plaatstalen dak voor een dak met shingles.

Het huis heeft 2 slaapkamers, douche en een Amerikaanse keuken geïntegreerd in de huiskamer. Aan de voorzijde een balkon en aan de achterzijde een deur en trapopgang. Naar goed Thai’s gebruik natuurlijk een meter boven de grond voor het geval. Whahaha voor dat wij natte voeten krijgen moet er minimaal 3 meter water staan.

Ingezonden door Roel


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. » Laat een reactie achter


Rating: 4.63/5. From 19 votes.
Please wait...

10 reacties op “Huisjes kijken van lezers (36)”

 1. Henri zegt op

  Beste Roel, mooi strak modern huis en dat voor die prijs, is een compliment waard. De enige binnenfoto is de keuken. Ook die ziet er strak en modern uit en biedt een comfortabele aanblik op het eerste gezicht.
  Wat ik nu over je keuken ga schrijven is geen kritiek, maar er is altijd een maar in het leven. Een dat is namelijk het praktisch gebruik van je keuken.Ik vraag me af hoe lang je Thaise partner is als ze een kopje wil pakken aan de onderkant van het hangkastje en iets wil klaarmaken in de magnetron boven de koelkast.
  Verder een redelijk bezet aanrecht met van alles en nog wat, hoe maak ik daar mijn hap op klaar.
  De kastdeurtjes onder het aanrecht ogen mooi en zijn dat op zich ook wel, maar nu moet je na een aantal jaren een kraan vervangen, in het kastje kruipen dus met een zaklantaarn en maar hopen dat de verkalkte aansluitingen loskomen en de nieuwe kraan in die benauwde ruimte aan te sluiten is.Zelf zeg ik altijd ruimte openhouden onder het aanrecht, heb je ook meer bergruimte. IK zou verder zeggen, maak de tuin mooi, kleed het verder leuk aan en nog vele jaren woonplezier.
  Dit even terzijde, reageren wordt makkelijker als de inzenders iets meer binnenruimte tonen, sommigen deden dat ook, wat meer omgevingsfactoren, zoals buren, bereikbaarheid van dingen, afgelegen of juist niet, bereikbaarheid van het huis via de openbare weg, nutsvoorzieningen etc vermelden.

  • Sjaak S zegt op

   Hoe komt ze aan het kastje of de magnetron? Dáár met het groene opstapje. 🙂

  • l.lagemaat zegt op

   Door het groene opstapje is aan de Thaise partner gedacht en dubbele deuren bij de gootsteen en waterkraan geeft ruimte genoeg voor een evt.reparatie, maar wie dan leeft, die dan zorgt!

   Geniet nu maar van het mooie huis met een fraaie kleurstelling!

   Groet,
   Lodewijk

 2. PEER zegt op

  Prachtige woning Roel,
  Voor díé prijs mag je in Nederland in ‘n foldertje van toercaravans er eentje uitkiezen. Maar dan heb je ook nog ‘n auto nodig die élke week minstens € 200,- kost.
  Alleen die “ Amerikaanse keuken” ontdek ik niet, hahaaaa. Ik heb er ook zo eentje , zoals er miljoenen in Thailand geïntegreerd zijn.
  Leef, geniet en woon!!

 3. Erwin Fleur zegt op

  Beste Roel,

  Erg mooi afgewerkte woning.
  Voor deze oppervlakte keurig.
  Het huis doet bij mij erg Amerkaans aan met de verhoogde veranda.
  De kleur vind ik goed gekozen wat weer heen heel strak uitelijk heeft.

  De woonkamer zie ik niet maar wat betreft de keuken is het simpel en gebruiks vriendelijk.
  Je kunt niet verwachten dat je een paleis krijgt voor dit bedrag en is ook niet nodig
  in Thailand.

  Het is en blijft ieder zijn paleis, of het een houte hut is of een vila.
  Veel woongenot,

  Erwin

 4. Piet d V zegt op

  mooie woning , ruimte voldoende om prettig te wonen
  En later een mooi buiten terras te maken.
  ruim perceel , met weinig buren zo te zien
  en een ruimte (open) keuken mogelijk direct aan de woonkamer.
  weet niet of dat handig is. tijdens koken ,
  moet de afzuigkap flink aan het werk.
  Veel woon plezier

 5. rentenier zegt op

  Leuk huis, mooie kleuren, neutraal en lijkt me groot genoeg. De hangkastjes in de keuken niet te hoog als er een trapje voor de aanpak staat, ik zie erg weinig bergruimte, als er maar genoeg vrije wanden zijn om kasten te plaatsen. Ik zie ook niet of er een inpandige achterkeuken is, anders zul je die heel erg gaan missen en ‘n carport of garage met ‘n afsluitbaar schuurtje. Uiteindelijk kom je altijd plaats te kort, vooral opberg plaats. Het ruime dak-overstek en zo vlak boven de raamkozijnen is heel goed en zorgt voor schaduw op ramen en wanden want dat geeft anders veel warmte af binnen. Ook praktisch in het regenseizoen als je de ramen open wilt hebben en het niet binnen regent. Omdat ik geen afwateringspijpen zie die bij dakgoten horen, denk ik dat er geen ingebouwde goten zitten. Dat is aan de buitenkant gemakkelijk aan te brengen. Het zal in het regenseizoen anders een groot gemis zijn. De basis is het huis en er is ruimte omheen, er zal in de toekomst heus nog wel wat bij- en aangebouwd gaan worden.

 6. janbeute zegt op

  Een mooie woning en zeker niet te duur gebouwd .
  Ik had alleen het balkon wat groter gemaakt wat oppervlakte betreft .

  Jan Beute .

 7. Paul zegt op

  Is er inmiddels al een buitenkeuken bij gebouwd?
  Als ik ooit de mogelijkheid krijg om een huis te laten bouwen, wil ik geen trappen maar eventueel de grond ophogen en dan een helling.

 8. johny zegt op

  Naar goed Thai gebruik een meter boven de grond. Inderdaad, dat ziet ge veel en het is ook heel veel werk. Dat wordt dan helemaal gevuld met grond, en niemand heeft daar iets aan. Soms staat het huis op paaltjes van minder dan een meter, dan vraag ik me af . Waarom niet op hogere palen plaatsen, dan is er ook een grote open ruimte die nog kan worden gebruikt. Praktisch, vooral in het regenseizoen en/of koel in het hete seizoen. De meerprijs is niet veel hoger, wel meer mogelijkheden voor later.(Eventueel extra kamer) De Thai zullen uit zichzelf een bestaande gewoonte niet snel veranderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website