Huisjes kijken van lezers (25)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
13 februari 2022

Het was Kerst 2010 dat we besloten om een derde huis binnen onze compound te bouwen. Tot dat moment waren we slechts zelden in Udon Thani en wanneer we er een paar dagen waren, hadden we onze eigen kamer in het huis wat verder vooral door mijn schoonouders bewoond werd.

Op eerste kerstdag met een neef die ook aannemer is onder het genot van een goed glas de ruwe schetsen gemaakt: twee verdiepingen, beneden voornamelijk een “kantoor aan huis” voor mij, boven een ruime slaapkamer, badkamer en inloop garderobe.

Op nieuwjaarsdag lag de eerste set bouwtekeningen op onze tuintafel. Weer een goed glas gedronken, wat aanpassingen gemaakt en de bouwprijs afgemaakt op THB 680.000. Dat is inclusief al het installatiewerk, maar exclusief de luxe afwerking. De eerste ceremoniële paal ging twee weken later de grond in, en terwijl ik weer elders in Azië aan het werk ging heeft mijn vrouw 5 maanden lang de bouw van minuut tot minuut begeleid.

Later kwam daar nog ongeveer THB 300.000 bij voor een op maat gemaakte boekenwand, waarachter schuifdeuren naar toilet en bergruimte zijn weg gewerkt; luxe toilet beneden en badkamer boven (met leistenen vloer), massief houten parket en een garderobe/kleedkamer met bergruimte aan 3 wanden en professionele (Daikin) aircons.

Mijn vrouw deelt de keuken met de rest van de Thaise familie en ik heb tussen twee huizen een mooie overdekte barbecue plek gemaakt. Dat kostte nog eens THB 7.000 (en een veelvoud voor de op maat gemaakte barbecue).

Met overdekte terrassen op zowel begane grond als eerste verdieping leven we veel buiten, zodat de 64 vierkante meter binnenoppervlakte precies goed is voor twee personen. Pa en ma wonen comfortabel in het eerste huis wat we in 2006 gebouwd hebben en een van onze zusjes woont in het derde huis. Iedereen respecteert elkaars privé leven, geniet met elkaar en deelt lief en leed: drie generaties in een grote tuin.

Ingezonden door Paul


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


 

 

 

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 22 votes.
Please wait...

9 reacties op “Huisjes kijken van lezers (25)”

 1. Henri zegt op

  Er klinkt veel levenswarmte in je verhaal. Regelmatig lees ik kruip niet te dicht op de familie, ze vreten je koelkast leeg en als je totaal geript bent kan je opdonderen. Bij jou is het tegendeel het geval, zo kan het dus ook. Zelf heb ik helaas andere ervaringen, maar goed we zullen maar zeggen het leven is contrastrijk.
  Je omschrijving van de situatie is een realiteitservaring van het gebruik maken van de ruimte die jullie hebben en overbodige binnenruimte uitsluiten. Vaak zie je het omgekeerde, kastelen van huizen, met veel onbenutte binnenruimte, terwijl rondom het huis, zat mogelijkheden in dit klimaat zijn om met lage kosten, die ruimte tot woongenot om te toveren. Goed voorbeeld in je verhaal is je barbecue ruimte. Tot slot zie ik veel ruimte om je huis met planten en bloemen en fantastisch licht, lijkt me een prachtige plek voor een borrel of biertje voor het avondmaal en even de dag door te praten en tot elkaar te komen.
  Nog veel woonplezier voor vele jaren.

  • khun moo zegt op

   Inderdaad een verhaal met veel levenswarmte.
   Mooi huis met een prachtige inrichting.

   De verhalen waar de farang bedonderd is, zul je niet vinden op menige site.
   Niemand gaat vlug zijn vuile was buiten hangen.

   De enige info van minder gunstige zaken is via andere Farangs vernemen die er wonen of er vaak geweest zijn
   Het zou overigens naar mijn mening wel goed zijn om een rubriek te maken,waarbij melding gemaakt kan worden van de valkuilen en ook de onprettige dingen te vermelden en hoe deze eventueel te vermijden.

   Een van de problemen voor de Farang is , dat er een grote verscheidenheid in de Thaise bevolking bestaat , wat wij wel in nederland kunnen herkennen maar moeilijk in Thailand.

   Van extreem netjes en goed opgevoed tot aan volledig losgeslagen families waarbij alcoholisme, drugs, gokken schering en inslag is.

 2. Dierickx Luc zegt op

  Eindelijk iemand die in Thailand woont en de westerse normen niet opdringt, mooi resultaat, Luc

 3. piet zegt op

  Prachtig huis , en ook erf wonen met familie
  Bij ons ook geen probleem, is maar wat je afspreekt.
  Voor maken kast denk een ik 0 teveel
  En ik denk dat het balkon boven , bijna nooit gebruikt wordt, met zoveel mooie buiten ruimte
  veel woon plezier
  Gr Piet

 4. PEER zegt op

  Kijk beste Paul,
  Wanneer je met je neef zaken kunt doen gaat dat natuurlijk in het Nederlands. Dan kun je duidelijk afspraken maken zonder spraakverwarring. En zijn er problemen dan kun je je neef erop aanspreken want wij als Nederlanders voelen dat niet als gezichtsverlies, maar we weten wat we aan mekaar hebben!!
  Veel familie- én woongenot

 5. hm van berlo zegt op

  Ik ben zelf altijd bouwvakker geweest maar als ik de steiger zie dan lopen de rillingen over mijn lijf.
  Hopelijk is er niemand verongelukt, maar het huis ziet er heel goed uit.
  Veel plezier en geluk in je huis.
  groetjes

  • TheoB zegt op

   Wen d’r maar aan.
   Als je in Thailand de Nederlandse Arbowet zou toepassen is het allergrootste deel van de aannemers gelijk failliet vawege de opgelegde boetes.
   Je moet voor de gein maar eens wat bouwplaatsen bezoeken en tellen hoeveel Arbowet-overtredingen begaan worden. Alleen al het feit dat je zo de bouwplaats kunt oplopen is al een overtreding.

   Leuke serie trouwens, dit “Huisje kijken”.
   Ik vraag de inzenders wel om uitgebreid de gemaakte afwegingen voor ontwerp en materiaalkeuze te beschrijven.

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste Paul,

  Erg leuk huis en zeker wat betreft al het glas wat ruimte en warmte of koude buiten houd.
  Ik zag dat bij u mooie barbecue het dak aan de onderkant nog niet dicht is.
  Een leuke tip die ik kreeg van de zus van mijn vrouw die een Deense man heeft.

  Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wild met hout of metaal,maar zij vertelde ons;
  neem gewoon gipsplaat met metalen strips die je ook gebruikt bij een verlaagd plavon.
  Pas deze strips aan en met metaal schroeven vast zeten.

  Wij hebben dit gedaan en het oogt goed, is schilderbaar en veel goedkoper dan andere oplossingen.
  Mocht iemand dit nog goedkoper of een nog slimmer idee hebben hoor ik dit graag.

  Verder vind ik het erg leuk dat u het wilde delen.
  Met vriendelijk woongenot,

  Erwin

  • Thaiehans zegt op

   Ik heb inderdaad een slimmer idee voor dat dak, laat het zo!!
   hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website