Huisjes kijken van lezers (18)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
31 januari 2022

Hierbij “mijn” huis in Thailand of te wel van mijn vriendin. We hebben het gebouwd in een periode van 3 jaar gebouw. Steeds weer met een gedeelte van ca 800 euro een deel gebouwd.

Afgelopen drie jaar heb ik mijn vriendin geholpen om een huis te bouwen op grond, die ze van haar vader heeft gekregen. We zijn begonnen met het ophogen van het land met 150 vrachtauto’s met vulling, dit kostte € 12,50 per vrachtauto plus 500 baht voor de tractor, die het vlak maakte.

Hierna heeft het de regentijd ondergaan en is er voor 15.000 baht de fundering en de overkapping 15.000 baht gemaakt, de tekening is door een zuster van haar zo uit het hoofd op een A4 getekend.
Daar waar de steunpalen kwamen en samen de indeling en lichtpunten/stopcontacten.

Heb daar zelf alleen nog een verandering aangebracht dat het gedeelte wat zij had gezien als terras, dat dit bij de living getrokken werd en de trap aan de voorkant kwam. Materialen werden steeds door ons zelf aangeschaft. Tevens is er nog een stuk opgehoogd met 50 vrachtauto’s vulling om een groter stuk land op te hogen. Er zijn toen direct 2 beerputten aangelegd

Na een jaar heeft men de buitenmuren gemaakt (15.000 baht arbeidsloon) plus extra de materialen de 7 ramen incl. horren en traliewerk € 75,- per stuk.  De volgende etappe waren de binnenmuren ook hier nam men dit aan voor 15.000 baht, terwijl een ook voor 20.000 baht het elektriciteit en waterleidingwerk (incl. materiaal) werd aangenomen.

We hebben een terras over de hele voorkant met afdak geplaatst voor weer 15.000 baht.

Hierna werden de muren binnen en buiten ook weer voor 20.000 baht gestukadoord, plus 5000 baht voor het opnieuw plaatsen van de deuren en ramen.

Voor 15.000 baht werd er van binnen en buiten geschilderd en voor 15.000 baht werden alle tegels gezet. Zowel de vloer (220 m2) als de muren van de 2 badkamers.
Ons huis bestaat uit 4 slaapkamers met 2 badkamers, ruime keuken en living en een grote hal.

Daarnaast heb ik een vijver laten maken, dat had nog wel iets in aarden, want de maker had eerst een rechthoekige bak gemaakt, maar ik wilde een wat natuurlijk verloop.  Toen die dat gemaakt had om de rechthoekige bak heen, was de bak hoger dan de rest, vroeg hem hoe de vissen over de muur heen moesten. Heb toen als voorbeeld een deel van de rechthoekige bak er afgeslagen. Waarna de bewuste man niet meer kwam opdragen. Uiteindelijk heeft een ander het voltooid zoals ik het had gevraagd en de rechthoekig bakken staan er nu binnenin en daar staat de aanzuiging voor de pomp en filter systeem.

We hebben een voorraadwatercontainer tanks van 4000 liter aangesloten op een waterpomp en op het gemeente waternet. Daarnaast zijn er van 3x 5 betonnen ringen (beerput) drie torens gebouwd, voor de besproeiing van de farm en tuin, deze wordt gevuld door de geslagen waterput.

Heb zelf de bij IKEA aangeschafte keuken geplaatst, maar de afzuiging is voor 2000 baht door iemand gemaakt.

Helaas ben ik niet meer kunnen toekomen tot het voltooien van de begroeiing en een kleine kippenfarm doordat ik gestand ben in Nieuw-Zeeland met de Covid-19. Dus verder is alles stil komen liggen.

In totaal heeft de bouw met compleet met materialen en keuken niet meer dan € 20.000 over drie jaren gekost en ben tevreden. Het huis is niet bedoeld voor de verkoop, kan ook niet omdat de grond van Papa is, maar om er gewoon oud in te worden. Ieder geval haar onderdak te geven.


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het.» Laat een reactie achter


Rating: 4.97/5. From 33 votes.
Please wait...

13 reacties op “Huisjes kijken van lezers (18)”

 1. Ton Egbers zegt op

  Ja, die karpers wilden vast wel wat verder kijken dan die oorspronkelijke vierkante, voor hen “non-infinity pool”, ha, ha!

 2. Henk zegt op

  Je vriendin heeft het zelf uit haar hoofd getekend. Heb je in Thailand geen vergunning nodig voor een huis te bouwen ? Slim bezig geweest elke keer wat bijbouwen . Veel sukses.

  • theiweert zegt op

   Ja op het platteland gaat alles wat makkelijker. Wilde een spandoek maken voor het pompstation naast de etensshop van mijn vriendin. Maar dat werd toch even afgeraden want deze werd ook door de vingers gekeken. Is een eenvoudige pomp.

   Ach het staat allemaal op “eigen” terrein van papa en we krijgen van de gemeente een waterleiding aansluiten en elektriciteitsaansluiting. Internet was ook snel aangelegd ging op een zondagochtend langs de shop en s middag was men al in de masten een lijn aan het trekken en werd netjes door de ruimte in het dak bij mij bureau aangesloten.

   En nogmaals het is voor onderdak en het hoeft voor mijn geen 50 jaar stand te houden 😉

 3. Lies janssen zegt op

  Ik vind dat je het goed voor elkaar hebt voor weinig geld..alles wat je nodig hebt zit er in..zou leuk zijn als het helemaal klaar is en ingericht om het dan nog eens te zien…Gr lies

  • theiweert zegt op

   Ja het is ondertussen wel ingericht, maar had al zoveel foto’s toegevoegd.
   En verder de inrichting zal voor iedereen persoonlijk zijn, maar zo als ik opmerkten het is voor haar en de kinderen en ik geniet er ook van. In de hal is een grote hoed, waar ik mijn bureau heb.

   Mocht je toch wat foto’s willen zien stuur me dan een PB via m.h.tromp@hccnet.nl
   Want er geen foto’s bij aanvullen.

 4. sjaakie zegt op

  Gefeliciteerd, knap gedaan, met beperkte middelen geleidelijk toch een flink en leuk huis laten bouwen.
  Wens je veel woongenoegen.

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Valt niet mee een eigen huis bouwen, wel een leuke uitdaging.
  Kom je er snel achter dat als je ploeg niet goed is en je plan niet werkt,
  je bedrogen uit komt.

  Goed gedaan.

  Met vriendelijle groet,

  Erwin

 6. Karel Nikkels zegt op

  Interessant, met dat stappenplan is het een heel mooi huis geworden. Ook ik ben van een afstandje (Nederland) bezig om een eenvoudig huisje te laten bouwen. Niet zo zeer om er zelf ooit in te gaan wonen maar meer om een vriendin met haar drie kinderen onderdak te geven. Hooguit ga ik er nog eens logeren… Het fundament met dak staat er al en ziet er goed uit. Het is gelegen in het Nong Phai district, Petchabun. Vlakbij het Bestiny Hotel. Zou graag iemand kennen die daar ter plekke een kijkje zou kunnen nemen en wat advies zou kunnen geven over de te nemen stappen.

 7. dirk zegt op

  Die 500 Baht voor de tractor,
  Was dat per uur / dag of voor de hele klus ?

 8. Werner zegt op

  Hey, wat leuk te zien dat alles goed is verlopen, ondanks ene kleine hiccup met het vijvertje, en een mooi resultaat.
  Mijn man en ik zijn momenteel aan de overkant van ons huis (dat we vijf jaar geleden hebben laten bouwen) in de provicie Surat Thani een huis aan het zetten voor mijn man zijn zus (ze is moeilijk te been) en dochter. Het schiet lekker op en ik vind dat de prijs goed meevalt: we betalen hen 1600 baht per vierkante meter (105 vierkant meter) maar moeten natuurlijk wel alle materialen zelf aankopen.
  We zullen wel zien hoeveel het allemaal zal zijn als het af is, want bouwmaterialen zijn wel lflink gestegen sinds Covid – maar dat is in België/Nederland ook zo.

  Veel pleziier ginder.

 9. PEER zegt op

  Mooi meerjarige project, dat je telkens naar eigen inzicht kunt veranderen en aanpassen, zodat op ‘t eind altijd nog wat te verbouwen valt.

  Ik zie dat de bak, in de vijver, niet is afgebroken maar dat de buitenrand uiteindelijk verhoogd is.
  Dus de ‘vijveraar’ is voor niks op z’n pik getrapt.
  Zodat de vissen gewoon over de bak-rand kunnen zwemmen
  bovendien zag ik 2 grote openingen in de vierkante ‘oude’ vijver, zodat slimme vissen tóch daardoor kunnen zwemmen.

 10. Marnix Van Hoecke zegt op

  Ik vind dat je een heel goede zaak gedaan hebt met een beperkt budget, wat bewondering verdiend.
  ben zelf van plan om dit jaar te starten met de bouw van een huis voor mijn vrouw & familie omgeving
  Udon Thani – ik zoek een betrouwbare aannemer welke degelijk werk levert voor een aanvaardbare prijs.
  indien er mensen zijn met goede ervaringen hoor ik dit graag…

 11. sim pat zegt op

  xxxx goed gedaan zo hoort het alles op zijn tijd , en niet onmiddelijk erin en eraan vliegen,zeker niet in kleinere dorpjes waar de mensen niet veel bezitten en showen
  geniet ervan ,

  pat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website