Huisjes kijken van lezers (11)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
24 januari 2022

Hierbij laten we ons huisje in het zuiden van Thailand eens zien, knus en gezellig. We hebben voor degelijke materialen gekozen en uiteindelijk kostenplaatje ongeveer 1,2 miljoen baht.

Mijn vrouw en ik, hadden ervoor gekozen om ons huisje niet teveel te laten afsteken in de omgeving teneinde bij de omwonenden geen negatieve idee op te wekken. Trouwens, we zijn vanaf de straat niet zichtbaar.

Ingezonden door Ketaphat en Dre


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


 


» Laat een reactie achter


Rating: 4.74/5. From 19 votes.
Please wait...

15 reacties op “Huisjes kijken van lezers (11)”

 1. Leuk huis. Afwerking en entree is erg mooi. Prijs valt enigszins mee. Goed gedaan!

 2. piet zegt op

  Mooi afgewerkt , denk de inhoud ongeveer 80 a 90m2 groot
  meer dan voldoende voor twee a drie mensen

  Prijs is incl. grond ,airco,s zoals staat op de foto
  Bij het bouwen veel tegels gebruikt in de buiten ruimte
  Ziet oogt vriendelijk , een idee voor mijn huis
  veel woon plezier is je woning
  gr uit Khon kaen

 3. Bert zegt op

  Lieve mensen,

  ziet er prachtig uit zeker als ik dit nu vanuit Nederland bekijk, ik ben positief jaloers.

  Veel woongenot.

  Bert

 4. Andre zegt op

  Wat ik wel eens hebt begrepen is dat de beneden verdieping op ongeveer 8000 baht de m2 en met boven verdieping het op ongeveer 10.000 baht de m2 komt.
  Het zal altijd aan het materiaal liggen natuurlijk maar wat ik vaak hebt mee gemaakt is met gewoon standaard materiaal je op deze prijs uit komt, zonder land natuurlijk.

 5. dre zegt op

  Beste lezers,
  Dank jullie voor de positieve reactie’s. Wou even voor de duidelijkheid nog enkele gegevens meegeven.
  Ik heb ” de bouw ” geheel door mijn vrouw laten dirigeren, terwijl ik in Belgie was. Denk dat het ” orkest ” onder leiding van de “dirigente” een mooi stuk gespeeld heeft. Ben er trouwens nog altijd fier op. 😉
  Even een beschrijving van het huis; ruime voorterras , living , 2 slaapkamers waarvan één met rechtstreekse toegang tot badkamer, 2é badkamer afzonderlijk. , aangrenzende ruime keuken achteraan. Ruime buitenzitplaats. Alle ruimtes zijn voorzien van plafond ( sier stijl) met ingebouwde dim-verlichting en luchters.
  3 airco’s , Enfin, alles erop en eraan. Er is helemaal geen bovenverdieping. De vloeren bestaan uit grote motieftegels 40/40 die dan samen weer een mooi motief vormen. Het huis is ook voorzien van een geintegreerde overdekte staanplaats voor auto en brommers. 3.50m op 8m Helaas niet op de foto’s te zien
  Oeps, het is net alsof ik een beschrijving doe voor verkoop. Hahaha. Helemaal niet.
  Ben heel tevreden met het ” stulpje “. Mijn veilige haven is gelegen in de provincie Nakhon-Si Tammarath in het district Tha Sala.
  Ruim en ruimte buiten, méér hoef ik niet.
  groetjes, Dre en Kita

 6. Ed & Noy zegt op

  Beste Dre en Kita,

  Een prachtig mooi huis hebben jullie daar gebouwd , zo zie je maar wat allemaal kan en mogelijk is, zonder inmenging van (jaloerse) gemeentelijke instanties, in het mooie Thailand.

  Heel veel woonplezier, wensen je Ed & Noy.

  Groet Eduard.

 7. Rob zegt op

  Beste Dre en Kita,

  Wat een prachtig en leuk huis. Ik hoop 3 december naar Thailand te vliegen met een nieuw Non O-A visum. O.a om samen met mijn vriendin ons te oriënteren op een nieuwe woonstek in Thailand. Zij woont nu in een “governments huis” in een “leraren village”. De schoonouders van haar dochter wonen in Bangkok, maar zijn afkomstig uit Nakhon Si Tammarath. Mijn vriendin wil ook deze provincie opnemen om te onderzoeken of deze provincie iets voor ons is om daar een huis te laten bouwen.

  Zou ik eens contact met je mogen opnemen over jullie huis en hoe jullie het hebben aangepakt? Via Thailandblog zou je mij kunnen antwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Rob

 8. Victor Kwakman zegt op

  Echt een knus huis om te zien. Goed gedaan!!

 9. Bacchus zegt op

  Wat mij in deze serie opvalt, is dat er toch al een aantal woningen is gepasseerd met een bouwprijs van rond de 1 miljoen baht. Grappig, want als iemand vraagt wat het bouwen van een huis in Thailand kost, wordt er altijd met miljoenen gesmeten. Voor minder krijg je per definitie altijd een ‘Thais krot’ zonder zogenaamde ‘westerse voorzieningen’. Wat daar al mee wordt bedoeld is mij nooit duidelijk. Ook de Thaise aannemers zijn per definitie ‘knutselaars’ die alleen maar latente ruïnes kunnen bouwen. Deze serie laat dan ook zien dat die zelfbenoemde westerse ‘bouwkundigen’ net zoveel verstand van bouwen hebben als die door hun bedoelde Thaise knutselaars! Deze serie laat dus goed zien wat er allemaal mogelijk is: Mooie, leuke, degelijke, grote en kleine huizen voor ieder budget!

  • Bert zegt op

   Ligt er helemaal aan waar je bouwt. Bij ons in de buurt (Liap Khlong Song, deelgemeente van BKK) kost één rai grond Thb 20 miljoen. Een stuk grond ( 300-400 m2) kost dan al snel Thb 5-6 miljoen, omdat er ook wegen e.d aangelegd moeten worden. Dan een huis er op en je zit al snel aan de Thb 7-8 miljoen. Is dat huis dus niet het duurste. Ben je meer op het platteland, dan is de grond veel goedkoper.

   Dit is overigens niet alleen in TH, maar m.i. overal op de wereld.

   • Bacchus zegt op

    Ik heb het over bouwkosten, dus niet de aankoop van de grond.

 10. Wilfred zegt op

  Super leuk huis

 11. Willems zegt op

  Lekker huisie
  Te koop?

  • Dre zegt op

   Beste Willems,
   Nee hoor, ons huisie staat niet te koop. Het is gelegen in een heel rustige omgeving, ver weg van het stadsgedoe.
   Groetjes, Dre en Kita

 12. AsiaManiac zegt op

  Zou heel graag een plattegrond willen zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website