Hugdee TD001SB-3 (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
10 oktober 2023

Waar hebben wij het nu over?
Nou, een binnenfiets oftewel Hometrainer.
Met de volgende kwaliteiten.

Volgens bijsluiter:

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Kan lange tijd worden gebruikt.
 • Helpt slappe spieren te verminderen en strakker te maken.
 • Naar wens te gebruiken voor diverse oefeningen.
 • Helpt de impactkracht op de gewrichten van het lichaam te verminderen.
 • Creëer eenvoudig thuis perfecte verhoudingen.
 • Train uw buik, bovenarmen, dijen en heupen om ze stevig te maken.

Maar laten wij bij het begin beginnen.
Ik was al een tijdje aan het kijken naar zo’n binnenfiets, aangezien ik mijn buitenfiets niet meer vertrouw of eigenlijk liever gezegd het verkeer en ondergetekende zelf.
Een aantal close calls heeft mij doen besluiten om dat risico naar nul te brengen met de buitenfiets.
Het feit dat ik dit voorjaar ook van de specialist in het plaatselijke ziekenhuis te horen kreeg dat ik BPPV had was eigenlijk de druppel die de emmer deed overlopen.
Dus al een half jaar niet gefietst hoewel de echte aanvallen van BPPV achter de rug zijn, is er nog wel eens een plaagstootje.
Kan ook tussen de oren zitten figuurlijk dan wat letterlijk zit het dat al.
BPPV (Benigne Paroxysmale Positionele Vertigo) oftewel draaiduizeligheid.
Dat je hoofd er al is, maar je verstand nog niet, nu heb ik daar heel mijn leven al last van regelmatig met diverse onderwerpen, maar het was nu fysiek een probleem aan het worden.
Op je binnenfiets kan je natuurlijk ook een aanval krijgen, maar rijdt er in ieder geval geen auto naast je.
Echt vallen is er ook niet bij, bij gebrek aan wielen.
Om de te hoge temperatuur een groot gedeelte van het jaar buiten, maar niet te vergeten.

Na wat kijkdagen bij enkele bouwmarkten en grote verkoop centra had ik bij twee locaties bouwmarkten diverse opties gezien.
Eenvoudig, binnenfiets bij locatie A, 3600 Baht en een soortgelijke prijs bij die locatie B.
Beide stevig afgeprijsd, het is het wachten waard, meestal zijn er per jaar wel enkele, afprijs momenten.

Wij gaan een stapje hoger naar de reden van mijn schrijven.
Locatie A na de dame aangesproken te hebben in het Engels waar ik Nik Noi te horen kreeg of zij dat ook kon, had ik gelijk vier verkopers op mijn rug zitten waar er een begrijpelijk Engels sprak.
De rest hielp mij met aanwijzingen.
Leuke, binnenfiets uiteindelijk, maar de weerstand van het ijzeren wiel was mij te laag en het ding was instabiel.
Ze alle vijf bedankt na de volledige toelichting voor zover de personen het wisten, met een vriendelijk knikje en op naar de volgende.

De andere locatie kwam eerst een jonge knul die na een korte blik en wat gefriemel op zijn elektronische verkoopapparaat het prijskaartje ervan af rukte waarmee de prijs ongeveer een ruim duizend Baht omhoog ging.
Foutje bedankt, het was de week korting van een tijdje terug.
Na een rondje lopen, moest nog iets anders kopen kwam ik als een magneet weer bij het binnenfiets terecht.
Hoewel het fake is volgens mij was de prijs van 4790 Baht ook al verlaagd met een drieduizend baht oftewel het ding moest in het begin een kleine 8000 Baht kosten.
Nederlanders zijn gek op ‘kortingen’, las ik pas, zo ook ik net als Thailanders, maar Duitsers trappen niet in die ongein van kortingen, doen ze niet aan, volgens kranten?
Wederom kwam de hele groep verkopers van die sportafdeling zich ermee bemoeien inclusief de chef.
Vier personen deze maal.
Vooral de totaal ongevraagde discussie of het ding wel in de auto paste in de verkoop doos was komisch.
Het regende nogal stevig en of ik in staat was om het apparaat in elkaar te zetten zonder hulp van een technisch opgeleid iemand.
Een klein half uurtje verder gaf ik mijn vrouw in het Nederlands de opdracht om om de koop te bezegelen en het binnenfiets uit het magazijn te halen.

Wat er in dat half uur besproken is blijft mij onduidelijk, maar volgens mijn vrouw was een terugkeer naar de 3500 Baht niet gewenst had ik maar beter moeten opletten in die week.
Hoorde een paar keer de kreet ‘farang’ voorbij komen, maar dat stukje vertaling liet mij vrouw voor wat het was, ik heb zo mijn vermoeden.
Ding in elkaar gezet thuis met een tiental bouten moeren volgens het boekje met de mededeling dat ik vooral goed op moest letten dat de bouten moeren constructie goed aangedraaid was voor gebruik.
Heb mijn eerste twintig minuten fietsen erop zitten nog even opbouwen, maar weer in tijd en weerstand.

De elektronica heb ik er niet op gemonteerd zit wel een leuk platform op voor je mobieltje op het stuur waar ik ook de tijd kan aflezen of een muziekje op kan afdraaien.
Ik ben er blij mee.

Conclusie
De verkopers opleidingen ‘geen’ lijkt het, ze hebben net zo veel verstand van een binnenfiets als van een kruisraket.
Goedbedoelde acties zijn juist overdreven aanwezig die niets met de verkoop van doen hebben.
Het was weer een leuke middag, vullende activiteit en kan mijn gym activiteiten weer iets uitbreiden of wisselen.
Altijd ‘geinig’ winkelen in bouwmarkten of warenhuizen met ‘vakkundig personeel’
Hoewel ik het ook wel eens meegemaakt heb dat een jonge dame van een jaartje of dertig in de blik van 2,3 seconden precies wist hoe lang ik was, hoeveel kilo ik woog, welke maat overhemd ik nodig had en nog veel meer schijnbaar met een gromachtig mmmm.
Lage toon oplopende hoge toon, ik ben een gematigd Thaise taal spreker, iemand?
En in minder als tien seconden vijf overhemd voor mijn neus deponeerde in diverse kleurcombinaties en wist te vertellen dat ik ouder iemand was trouwens.
Zag de wenkbrauwen van mijn vrouw al omhoog gaan, GZD ging ze niet naar mijn naam raden.
Binnenfiets naar boven afgerond 125 euro, trouwens.
Het ding staat naast de V Tech T2100 [wandelmachine].
All Made in China.

Ingezonden door Atlas van Puffelen

14 reacties op “Hugdee TD001SB-3 (lezersinzending)”

 1. Rebel4Ever zegt op

  Ja, leuk die korting acties, maar altijd met goedkeuring van de fabrikant. Vaste prijzen; anders leveren ze niet. Wasmachines, koelkasten, espresso machines overal dezelfde prijs voor hetzelfde merk, model en type.
  Om toch een beetje onderhandel voordeel te hebben, krijg je er ‘gratis’ een strijkijzer, een goedkope merkloze stofzuiger of een ander ding waar je niet op zit te wachten. Vergeet in Thailand prijsconcurrentie.

  • Roger zegt op

   Die onzin hebben we hier in het verleden ook al gelezen. Klopt helemaal niet wat je zegt.

   Als je een beetje goed uit je ogen kijkt kan je heel wat geld besparen. De ene winkel is soms een pak goedkoper dan een ander voor net hetzelfde artikel. Heb dit al meerdere malen ondervonden.

   • Rebel4Ever zegt op

    Ik heb het over grote (dure) merk artikelen en niet over inkopen op de markt of iets in een pappa mama shop of home delivery zoals Lazada of Shopee. Meerdere woningen ingericht en altijd hetzelfde in Bangkok. Paragon, Central, Home Pro, Thai Watsadu, Global, Power Buy, etc. Overal dezelfde prijs. Of je moet wachten op ‘promotion’ of via een hogere bediende om een korting leuren. Hetzelfde geldt trouwens ook voor kwantum korting…

    • Raymond zegt op

     Beste, zoals Roger hierboven al aangeeft, kun als je een beetje rondshopt en doorvraagt in de winkels die jij noemt zoals Homepro, Global House, Thai watsadu enz. enz., wel degelijk een behoorlijke korting verkrijgen. Dan heb ik ook over grotere duurdere merkaankopen zoals airco, koel/vrieskast, tv, bankstel, magnetron wasmachine, afwasmachine, enz. Zelfs voor nieuwe auto bij merkdealer. En die kortingen kunnen oplopen tot behoorlijke bedragen. ’t zal niet altijd lukken, maar in de meeste gevallen kan het toch behoorlijk schelen. Kwestie van goed doorvragen en idd.een beetje rondshoppen. Dus kan jouw ervaringen niet echt goed plaatsen.

    • Raymond zegt op

     Beste Rebel, zoals Roger hierboven al zegt, kun je wel degelijk behoorlijke prijsverschillen vinden en of kortingen krijgen bij de door jou genoemde winkels zoals HomePro, Global House, Thaiwatsadu, enz, enz. Gewoon kwestie van een beetje rondshoppen en doorvragen. Dit geldt ook voor duurdere merkaankopen zoals airco, tv, koel/vrieskast, magnetron, afwas/wasmachine, enz. Zelfs voor nieuwe auto behoorlijke prijsverschillen. Beetje rondshoppen is dikwijls echt de moeite waard. Ik hoef ook niet overal het onderste uit de kan te halen, maar voor precies dezelfde artikelen tot wel duizenden baht meer te betalen bij de een of de ander, hoeft voor mij toch ook weer niet. Ik kan jouw ervaringen dus totaal niet plaatsen.

  • Fons zegt op

   Wat probeer je ons nu wijs te maken Rebel?

   De grote winkelketens hanteren absoluut niet de opgelegde prijs door de fabrikanten hoor. Ik heb vorige maand nog een koelkast LG (Amerikaans type) gekocht. Ik heb drie verschillende winkels bezocht en alle drie een andere prijs. Het was een nieuw model en nergens was die in promotie. Ik heb op het einde van de rit bijna 6000 Baht bespaard.

   Dus wat jij beweert, dat er geen prijsconcurrentie bestaat, is iets wat je zelf gelooft maar niet op de waarheid berust.

 2. Rebel4Ever zegt op

  Ook bijzonder. Met Thaise vriend of vriendin inkopen doen. Je vraagt een verkoper of hij/zij Engels spreekt. Antwoord: yes sir… Die stel je dan een vraag en de verkoper antwoord dan in het Thais aan je vriend/vriendin. Je staat er dan voor zoete koek bij…

 3. Atlas van Puffelen zegt op

  Hebben de heren ook een binnenfiets of zijn dat activiteiten waar men zich niet aan bevuilt?
  De merkfabrikant zal overal hetzelfde rekenen vermoed ik per aantal/eenheden, maar het verschil in inkoop en verkoop zal verschillen per keten.
  Kon het op mijn buik schrijven, en je mag wel proberen is mijn mening, maar je moet niet gaan bietsen.
  Zowel in diverse shops als medewerkers.
  Zit inmiddels op een uur trappen, lekker hoor.

 4. Soi zegt op

  Een hometrainer van minder dan 5K baht? Er komt een moment dat je met zadelpin en al er dwars doormidden doorheen zakt. En zijn stuur- en zadelhoogten wel fatsoenlijk in te stellen? All made in China. De mensen daar zijn een klap kleiner en wegen een pak minder. Overigens: de firma V Tech levert van oorsprong baby- en kinderspeelgoed. https://www.babypark.nl/merken/vtech.html

  • Michel zegt op

   Ik dacht dat ik eerst verkeerd gelezen had, maar inderdaad een hometrainer voor een belachelijke prijs. Dit kan niet anders dan slechte kwaliteit zijn en is binnen afzienbare tijd gedoemd voor de schroothoop. En op vlak van ergonomie zullen we maar zwijgen.

   Mijn hometrainer kostte me destijds 25000 THB en is eigenlijk ook maar rommel. Maar ik heb mijn toestel nu al een 3-tal jaren en gebruik die elke dag. Dus geen reden tot klagen.

   Ik België had ik een Technogym maar die prijs kan ik me helaas niet meer veroorloven.

 5. Atlas van Puffelen zegt op

  Je laat je vooroordelen spreken, Soi.
  Het is allemaal degelijk ijzer, netjes en correct gelast en zwart gespoten.
  Bouten moeren M8
  Stabilisatie poten halve meter lang.
  Ben je langer als 1,80 meter is het geen geschikt apparaat als hometrainer, klopt.
  Nu ben ik dat niet en mijn BMI is ook om precies te 23.84.
  120 kg belasting max. geven ze aan.
  Bouwjaar 01/04/2565 van de fiets.

  Zie een vrijwel identiek fietsje bij Bol staan trouwens.

  https://shorturl.at/rGKUX

  Op het waterflesje na is de constructie volledig gelijk.
  En ik heb de kleuren combinatie niet bij het zadel en stuur.
  En Oeps na het kaartje hier door Google vertaalt gehaald te hebben kom ik toch ook uit op Made in Thailand.
  Solly.

  Dat vele merken van huis uit ooit een ‘anders’ begonnen zijn och als ik voor ieder merkt een euro zou krijgen die ‘anders’ begonnen zijn zou ik miljonair zijn.
  Kul praat dus.

  • Maarten zegt op

   Je moet wel over heel speciale kwaliteiten beschikken als je je eigen hometrainer kan vergelijken met die op een fotootje van internet. Dat noem ik pas kul praat.

   Niemand gaat mij vertellen dat een hometrainer van 3600 Baht degelijke kwaliteit is. Dat maak je jezelf wijs. Maar ik begrijp je standpunt wel hoor, iemand anders zijn oordeel in twijfel trekken ten voordele van je eigen visie.

   Ik wens je alvast veel succes met je top toestel. Ik hoop van harte dat je er jaren kan van genieten.

  • Soi zegt op

   Vooroordelen, van Puffelen? Dacht het niet. Als je mij op Thailandblog wat volgt dan weet je dat ik feitelijkheden hoog in het vaandel draag. Maar jij blij met jouw fietsje zoals jij jouw Hugdee noemt, met een bevestiging daarvan bij Bol, prima toch? Lees de reacties eens na. Niemand komt met een adgesiebetuiging noch productvergelijking. Of komt dat omdat ‘men’ dat bewegen niet als eerste prioriteit heeft? Wel gaat het over kortingen. Dat dan weer wel. En waarom moeten verkopers in Thailand verstand van een kruisraket?

 6. Atlas van Puffelen zegt op

  {Of komt dat omdat ‘men’ dat bewegen niet als eerste prioriteit heeft? Wel gaat het over kortingen. Dat dan weer wel.}

  Ik denk dat dit wat feitelijkheden zijn, Soi
  Voor de rest zal mijn vraag op 11 oktober 2023 om 13:26 een beetje te confronterend over gekomen zijn.

  Ik ga eens verder werken aan mijn volgende onderwerp en straks een uurtje fietsen op de Hugdee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website