Het mooiste strand tussen Pattaya en Sattahip, namelijk dat in Ban Amphur, is blijkbaar veranderd in een oerwoud. Het strand bestaat niet meer en men heeft er honderden bomen geplant.

Het gebied aan de linkerkant is verboden toegang en het toiletgebouw is deels gesloopt! Vergane glorie, wat een ramp, ik schrok me kapot toen ik er gisteren aankwam. Voor mij was dat nieuws, misschien voor vele lezers van TB ook?

Ik ben heel verdrietig en ik begrijp niets van deze metamorfose! Wat heeft de Gemeente in hemelsnaam bezield het mooiste en grootst strand hier te sluiten?

Ingezonden door Paco


» Laat een reactie achter


Rating: 3.25/5. From 8 votes.
Please wait...

20 reacties op “Het strand van Ban Amphur is veranderd in een oerwoud! (lezersinzending)”

 1. Bart zegt op

  Gelukkig hoeft niet iedereen dezelfde visie te hebben.

  Is het niet mooi dat men het strand terug geeft aan de natuur?
  Het is al erg genoeg dat de overbevolking meer en meer de natuurlijke rijkdommen inpalmt. Als men nu een keer het omgekeerde doet is het weer niet goed. Maar dit alles is uiteraard weer voer voor discussie.

 2. Jacques zegt op

  Ja dat was bij mij ook een klap in het gezicht. Afgestorven en vergane glorie. Was er vaak bomvol. Een van mijn favoriete restaurants zit daar op de hoek, waar de vissersboten binnenkomen. Maar nu gesloten en kennelijk niet meer in gebruik. Was altijd gezellig en vol van leven, kindervriendelijke speeltuin en laatste jaar rustig met eten op het strand. Zullen de lokale bewoners ook niet blij mee zijn. Nu kunnen de boomliefhebbers er terecht. Zelfs dat restaurant iets naar het zuiden in de bocht met die drie verdiepingen en geweldig uitzicht over zee, was gesloten en uitgestorven en mogelijk niet meer in gebruik. Veel moet er wijken voor het grote geld is mijn inschatting.

 3. henny zegt op

  Helemaal eens met Paco. Was voor mij altijd een favoriete plek om met bezoekers uit NL naar toe te gaan.
  Lekker een hele dag uit, daar op het strand eten en de visite konden zonnebaden en zwemmen.
  Waar moeten we nu naar toe…….

  • De totale kustlijn van Thailand bedraagt 3.219 km, strand genoeg lijkt mij?

   • Lung addie zegt op

    Beste Khun Peter,
    dit is een heel terechte opmerking maar weet je wel wat voor een inspanning dit vraagt van mensen, welke van 10.000km ver kwamen, en nu 1km verder moeten om aan een strand te kunnen gaan zitten? Dat is echt onoverkombaar hoor.Het niet toegankelijk zijn, van dit nieuw aangelegde ‘oerwoud’, is er om de jonge aanplant te beschermen tegen de vernielzucht van de dronken toeristen. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het aangelegd is om later opengesteld te worden. Er is zelfs reeds een prachtig wandelpad in aangelegd. Dus grote paniek en negatieve commentaar voor niets en ja, wat er ook gedaan wordt, voor sommige mensen is het toch nooit goed.

    • Cor zegt op

     Knap en fijnzinnig gerepliceerd Lung addie.
     En inderdaad, de bedoeling is om hier in de toekomst volop natuurlijk lommer te creeren voor de strand gasten.
     Alleen houden kortverblijvende toeristen meer van stranden vol afzichtelijke parasolschermen. Kortverblijvers wanen zich ook wel eens een paar breedtegraden noordelijker en verkiezen om (ze moeten immers over drie weken hun tropische vakantiebrons thuis gaan showen) in de volle zon te gaan zitten.
     Dat doen ze natuurlijk maar 1 keer, maar toch had dat in een strandrimboe niet gekund…
     Ik vind de heraanleg ook super geslaagd hoor.
     Cor

 4. Kris zegt op

  Juist Jacques, een strand bomvol met vervuilende toeristen, parasols en strandstoelen is veel mooier.

  Kijk maar eens rond in de toeristische steden. Vol met gigantische gebouwen, luiddruchtige bars en arrogante handelaars op zoek om zoveel mogelijk geld binnen te rijven. Ik weet wel wat ik mooier vind hoor, maar elk zijn keuze wat mij betreft.

  • fred zegt op

   Inderdaad eindelijk eens iets dat ingaat tegen de betonnering. Eindelijk eens iets anders dan die afgrijselijke wolkenkrabbers die ze overal neerpoten aan de kusten. Gewoon genieten van de natuurlijke omgeving.

  • PEER zegt op

   Ja Kris,
   Jíj legt de vinger op de júíste wonde!
   Ik denk dat hier de juiste milieu-mensen én landschapsarchitecten bezig zijn geweest om voor de toekomst ‘n prachtig strand te creëren.
   Geen half-verfladderende parasols en krakkemikkige klap-stoeltjes eronder, maar ‘n natuurlijk-ogende beach, waar in de toekomst meer families en toeristen komen.
   Welcome to Thailand

  • Jacques zegt op

   Beste Kris ik ben ook een natuurliefhebber en toch heb ik gemengde gevoelens wat dit stukje strand betreft. Zeker nu de restaurants uit de running zijn.
   Wij kwamen daar al jaren en het was er gezellig en alleen op gezette (weekend) dagen erg druk met Thaise mensen. Er kwamen al steeds minder buitenlanders en de vervuiling vuil ook nog mee. Ik ben niet tegen verandering, maar de communicatie had wel wat beter gekund. Het was een van de weinige stukjes strand waar je niet telkens werd lastig gevallen door venters en strandverkopers.
   Maar wat is nu de bedoeling van deze bomenaanplant, want de kenners zijn hier wel op dit blog te vinden. En in de schaduw in je zwembroek op het strand met een matje of handdoek is zeer af te raden, tenzij men de verwondingen van ongedierte prefereert. Geef mij maar een fatsoenlijke ligstoel, want die waren daar zeker te vinden. Wel zijn er nog genoeg andere plekken, waar het strandgewoel, voor diegene die hier de voorkeur aan geven, nog wel doorgaat, dat ben ik mij ook wel weer bewust.

 5. UbonRome zegt op

  Om de hamvraag die gesteld wordt in t artiekel ,mischien wilden ze wat meer schaduw creeren voor hen die nog wel van plan zijn om naar t strookje zand, dat nog wel betreden mag worden, te gaan

 6. Theo zegt op

  Ik vind het ronduit prachtig. Ga er zeker een kijkje nemen. Lekker schaduwrijk en rustig. ♥️

 7. Peter van Velzen zegt op

  Oerwoud? Het lijkt meer een aangelegde plantage.Iemand enig idee wat voor palmen het zijn?
  Volgens de Pattaya msil (augustus) moeten er ook nieuwe voorzieningen zijn of worden gebouwd,

 8. Laksi zegt op

  Tja,

  Als die nieuwe bomen over 2 jaar volop in blad staan en de ondersteuningen zijn weg, heb je een geweldig schaduwrijke plek om een matje neer te leggen en gezellig te ouwehoeren over iedereen (Thai’s nr 1) en dan naar het warer te lopen voor een stukje te zwemmen (Thai’s nr 99)

 9. John61 zegt op

  In ben vorige week in Bangsean (Chonburi) geweest en daar hebben ze werkelijk het volledige strand volgepoot met lelijke parasols en klapstoelen. Afgrijselijk gewoon. Daar wordt ik triestig van.

  Dat wat hier in dit topic wordt aangekaart is gewoon klagen om te klagen. Voor wat mij betreft vind ik dit een prachtige verwezenlijking. Het strand is niet weg hoor integendeel, het is nu een veel mooiere plaats geworden. De Thai houden niet van de zon, nu hebben ze een natuurlijke schaduwrijke omgeving gecreëerd.

  • fenram zegt op

   Kan ik mee akkoord gaan… Enkel denk ik dat de ligstoel venters daar niet blij zullen mee zijn, want nu :

   1/ Eens dat die bomen volgroeid zijn, zal het moeilijk worden om hun tafels, stoelen en parasols er tussen te pootten
   2/ En zoals we weten, laten die Thais niet graag de kaas van tussen hun brood pikken, daar kunnen ze heel fanatiek in zijn…

   En laat ons hopen dat de jetski MAFIA er wegblijft als het strand terug open gaat !

   Ik heb 8 jaar in Ban Amphur gewoond (ik ben er 3 jaar weg nu). Ik was veel aan het strand te vinden, maar dan wel vlak naast de Ocean Marina waar de mass toeristen geen weet van hebben. kHad daar die kleine baaitjes soms voor mij alleen. Stonden ook (nieuwe) toestellen om beetje aan fitness te doen. En als ik niet in het water lag van dat baaitje of aan die toestellen werkte, kuierde ik meermaals door de Marina, helemaal tot aan het uiteinde van de langste van de 2 piers. Mooie herinneringen…

 10. dirk zegt op

  Als die bomen straks volwassen zijn, dan is dat waarschijnlijk een publiekstrekker van jewelste.

  De rijke mensen uit Bangkok zullen in de rij staan om een plekje te bemachtigen in de schaduw van de bomen, want ze hebben nogal een hekel aan een bruine huid.

  Tot die tijd zal het waarschijnlijk nog verboden gebied blijven.

  • william zegt op

   Denk dat iedereen er mag zitten of liggen Dirk TZT.
   Aan te raden is het niet volgens mij, kokosnoten doen meer als zeer op je knarretje dus even een tukje doen in de halve schaduw is af te raden.

   • dirk zegt op

    Jazeker, dan moet het natuurlijk wel een kokosnoot gevende palmboom zijn.
    Er zijn genoeg soorten palmbomen die geen kokosnoten geven.
    We gaan het meemaken.

 11. Erik zegt op

  Maar, ik neem aan dat de zee er nog is? Dan is er niks verloren. De tijdelijke sluiting zal zijn om de jonge aanplant rustig te laten groeien naar iets moois.

  En die indeling is toch geweldig? Span een lintje tussen vier bomen, leg er je matrasje neer en je hebt je eigen wereldje. Dat heeft men toch zo graag? Geen ruzie meer met andere wereldbewoners die je niet dichtbij willen hebben en dan roepen ‘Das hier ist mein Koil!’

  Nee, dit wordt iets moois. Ook zonder ‘Koil’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website