Lezersinzending: Ik ben helemaal klaar met Thailand!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
2 maart 2017

Als trouwe lezer van Thailandblog schrijf ik dit verhaal op persoonlijke titel, maar ben tevens benieuwd naar de ervaringen van mijn medelezers.

Al 6 jaar bezoek ik Thailand elk jaar als in Nederland de blaadjes van de bomen zijn. Als Thailandganger reis ik elk jaar gedurende 3 maanden samen met mijn vriendin van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Kort gezegd hebben wij al heel wat van Thailand mogen zien en ook alle veranderingen in de laatste jaren mogen aanschouwen. Wij reizen middels binnenlandse vluchten, huurauto, scooter, boot en overnachten in hotels. Ik denk dat het ministerie van toerisme ons zou betitelen als kwaliteitstoeristen die elk jaar Thailand een hoop Nederlandse Eurootjes komt brengen.

Wat ons steeds meer opvalt is dat de Thai zich steeds meer gaan gedragen als echte geldwolven. Op vele plekken is er een soort schijn aardigheid om je zoveel mogelijk te laten betalen of je te bedonderen.  Als ervaren globetrotter en inmiddels Thailand goed kenende ben ik steevast op mijn hoede. Een paar voorbeelden:

 • In Bangkok taxi naar Don Mueng airport afstand 31 kilometer. Drie taxi’s Verry far sir…. 1200 Bath. No sir too far…. Verry far….. 1500 Bath. Uiteindelijk een taxi kunnen krijgen op de meter, kosten 280 Bath en 70 Bath voor de Tolweg.
 • Zin in een Cappuccino in Phuket. Even niet op de prijslijst gekeken die normaliter al buiten op een standaard staat. De rekening twee kopjes Cappuccino 200 Bath. Dit zijn Europese prijzen.

Gisteravond was het helemaal gedaan met mijn goede Thailand gevoel. Na een gezellig etentje reden wij op de scooter terug naar ons hotel, het was nog vroeg in de avond en in de drukte van Patong werden wij aan de linkerkant door twee Thaise gasten ingehaald en bij mijn vriendin werd haar handtas van haar bovenlichaam gerukt. Normaliter zijn wij erg voorzichtig en zij droeg de riem van haar handtas kruislings over haar bovenlichaam. De tas zat tussen ons in. Eén grote ruk en de tas scheurde los van het hengsel. Een ordinaire beroving wat men hier in Thailand Bag Snatching noemt.

Beroofd van persoonlijke spullen, rijbewijs, dure telefoon, geld, bankkaart etc. Gelukkig lagen de paspoorten in de hotelkluis. Ik heb nog getracht om de dieven achterna te rijden, maar die gasten reden verschrikkelijk gevaarlijk en met zeer hoge snelheid toen ze zagen dat ik ze achterna kwam.

Tja en dan de politie, die gingen keurig mee naar de plek van beroving en zouden alle camerabeelden nakijken en wij konden vandaag op het bureau komen voor het resultaat. Nou dus, geen resultaat te donker, te dit te dat…. ik wees ze nog op andere politie camera’ s welke wij gepasseerd waren tijdens de achtervolging, maar nee te veel werk. Rapportje was voldoende….dag toerist bekijk het verder maar.

Helaas is onze terugvlucht pas gepland voor 13 april dus wij moeten ons hier nog maar even vermaken, maar de lol is er vanaf.

Al met al hebben wij de balans opgemaakt en zonder de mooie kanten van Thailand te kort te willen doen hebben wij echt besloten om Thailand definitief vaarwel te zeggen.

Bye Bye Thailand ik ben er wel klaar mee….kom hier niet meer terug.

Ingezonden door René en Claudia

96 reacties op “Lezersinzending: Ik ben helemaal klaar met Thailand!”

 1. Jan Verduin zegt op

  Jullie hebben het goed weergegeven, Thailand wordt steeds onvriendelijker voor de toerist, de glimlach is allang verdwenen en heeft plaats gemaakt voor Dollartekens in de ogen.
  Samen met jullie haken er steeds meer toeristen af die tot op heden een aardig steentje bijdroegen aan de toeristenindustrie en nu hun zuurverdiende euro’s in b.v. Vietnam gaan besteden.

  • sandra zegt op

   ik ben naar Vietnam geweest begin van het jaar , persoonlijk vind ik Vietnam erger qua onvriendelijkheid en dollarstekens in hun ogen, toch liever Thailand

   • Pieter zegt op

    Zit al 4 jaar enkele maanden in Vietnam.
    Voorheen altijd Thailand.
    Vietnam is groot en jawel in de enkele toeristen gebiedjes misschien dollartekentjes.
    Zelfde als in Thailand.
    Maar er zijn nog heel veel gebieden daarbuiten, nadeel is wel dat men daar geen Engels spreekt.
    Duurt ook wat langer om in Vietnam je weg te vinden.
    Maar als je die eenmaal gevonden hebt wil je niet meer weg.

  • marcello zegt op

   Helemaal gelijk. En het is alleen maar ten nadele van Thailand dat mensen richting Cambodja, Vietnam, Laos enz gaan.,

 2. erik zegt op

  Vervelend maar dit kan je overal overkomen, zelfs als je vakantie gaat vieren in Pension Boszicht te Nunspeet. Criminelen zijn overal en niet alleen in Thailand waar je nu op afgeeft alsof het de hel op aarde is. Jouw ervaring staat haaks op ervaringen van anderen zoals je in dit blog ruimschoots kunt lezen. Je hebt pech gehad en dat is vervelend maar je geeft daarmee niet het Thailand weer dat ik al 25 jaar ken.

  • Jan belg zegt op

   Beste Erik
   Ik kom al in Thailand sinds 1975
   Het was een mooi land, het land van de glimlach.
   Nu ben ik ontgoocheld, het wordt vuil, gepolueerd en de Thai’s, ja die glimlach is weg.
   Dat is de tol die we betalen aan ontwikkeling.

  • Agnes zegt op

   Heb er 15 jaar, 8 maanden gewoond en gereisd, kan dus ook over ervaring spreken, integendeel van jou Erik, die de laatste jaren nauwelijks gereisd heeft in Thailand, maar de topic starter geeft duidelijk weer wat er de laatste jaren in Thailand gebeurt. Jammer maar waar! Je kunt het wel idealiseren maar is wars van de praktijk.

   • theoS zegt op

    Nou, nou, nou, Ik woon en verblijf hier al meer dan 40 jaar en ben hier nog NOOIT beroofd of lastig gevallen. Ben nu over de 80 en loop , ook ’s avonds, alleen over straat zonder lastig gevallen te worden. Ook wordt er dikwijls ongevraagd hulp gegeven of aangeboden door Thais. Heb verscheidene malen met panne langs de kant van de weg gestaan en de meeste Thais stoppen om je te helpen of een wiel met lekke band te verwisselen voor het reserve wiel, ongevraagd en zonder dollartekens in de ogen of hand ophouden. Kan hiervan ontelbare voorbeelden geven, ook van politie die met zwaaiende lichten en gillende sirenes voor mij uitreden om mij op weer het rechte spoor te zetten, was verdwaald of verkeerd gereden. Ix in Bangkok Centrum en 1x op de Expressway. De doorsnee Thai is een behulpzaam en beleefd mens. Ik zou zeggen, Rene en Claudia, blijf lekker in Nederland en ga op vakantie in Lunteren op de Veluwe want in Nederland komt dit niet voor, toch?

 3. ruud zegt op

  Beroofd worden is nooit leuk, maar dat gebeurt overal op de wereld, net als opgelicht worden.
  De kopjes koffie had u echter op de kaart kunnen zien.
  Koffie en koffiezetautomaten zijn in Thailand ook duur om te kopen, los van de stroom, die zo’n automaat de hele dag door gebruikt, om het water warm te houden, als je geen koffie verkoopt en nog meer stroom, om het water op te warmen, als je wel koffie verkoopt.
  Ik heb een tijdje geleden een kleintje gekocht voor mezelf, (met korting duurder dan in Nederland) maar de grotere automaten stonden in de winkel met prijskaartjes boven de 100.000 Baht.

 4. Slagerij van Kampen zegt op

  Het zijn gewoon de neveneffecten van het toerisme. Uw komst verandert de mensen. Komen er 10 Europeanen per jaar in een stadje dan worden zij gastvrij en met respect behandeld. Komen er duizenden dan gaat men ze als ATM machines beschouwen. Myanmar was nog ongerept, maar toen ik een paar jaar terug Inle lake bezocht was alles geld gericht. Toen de booteigenaar mijn fooi niet hoog genoeg vond werd ik verketterd. Zo gaat het overal.

 5. Jos zegt op

  Jammer dat het zo moet eindigen voor René en Claudia.
  Thailand was en is nog steeds een prachtig land om op vakantie te gaan maar ik ben het helemaal eens met ze, je moet heel goed uit je doppen kijken.
  Er wordt steeds meer en meer misbruik gemaakt van de naïeve toerist.
  In restaurants overkomt het me regelmatig dat de rekening te hoog omdat er dingen opstaan die we niet gehad hebben (het is echter nog nooit voorgekomen er er te weinig op stand :)).
  Op het einde van de huurperiode app/condo wil de eigenaar vaak de borg niet teruggeven ook al is alles in orde, ze vinden altijd wel een uitleg. “Volgende week zal ik waarborg teruggeven”, maar volgende week ben je al terug in België natuurlijk.
  Ook het verhaal van de taxi is al ook al overkomen.

  Jos

 6. Nelly zegt op

  Ik vind dit ook wel erg kort door de bocht.
  Woekerprijzen van taxis ; wat dacht je in Oost europa? Daar werden we 15 jaar geleden al opgelicht in Praag. En in Laos? ik was vorig jaar in Laos en daar proberen ze je ook te naaien met de prijzen.
  Ook ik ben een keer beroofd van mijn handtas. eigen schuld. Maar kan je overal gebeuren. In antwerpen is het ook niet direkt veilig.
  Dat de mensen hier dollartekens zien, Tja, waar niet. Ik kan ook wel nadelen opnoemen van Thailand, heus, het is hier niet allemaal rozegeur en maneschijn. Maar de punten die U opnoemt, vind ik erg kortzichtig

  • Dirk zegt op

   Nelly, je slaagt de nagel op de kop. Ik woon nu al 9 jaar in zuid-China en kom exact dezelfde perikelen hier tegen. De hele Chinese gezelschap daarom vervloeken kan ik echter hierdoor ook niet. Ik sta volledig achter wat enkele reacties eerder door Slagerij van Kampen werd geschreven: een verschijnsel en groeipijn als neveneffecten van toerisme.
   Mijn advies aan René en Claudia: stoom af laten en dan terug naar Nederland. Volgende winter missen jullie hopelijk Thailand terug en komen jullie gezellig hier weer overwinteren.

   • Eric zegt op

    “neveneffecten van het toerisme”.

    Maakt dit het minder vervelend dat er zoveel pogingen tot oplichtingen/scams van toeristen in Thailand voorkomen?

    Nee je schrijft het niet maar je reactie impliceert wel dat slechts een verschijnsel en neveneffect is van het toerisme. Dus: maakt deze conclusie het minder vervelend?

    Je geeft iig aan dat er dus sprake is van een probleem?

    Eerlijk gezegd vind ik de reactie van “spijker op de kop” Nelly erg kortzichtig . Om Oost Europa erbij te betrekken…. Te makkelijk vooral. En om bovendien “eigen schuld” te schrijven wanneer je bestolen word van je handtas (Nelly vind dat van zichzelf)… kom op zeg. Zo praat je alles goed. Maar goed: spijker op de kop dus.. Zucht.

    ’t Feit dat er in ieder land of elke stad wel negatieve dingen plaats vinden is m.i. *totaal niet relevant*. Feit is dat de gemiddelde Thai door de “neveneffecten van het toerisme” de afgelopen decennia een verandering heeft doorgaan. En deze verandering benoemen en larderen met voorbeelden is niet kortzichtig.

    De hele Thaise bevolking over 1 kam scheren is “not done” maar ik durf wel te stellen dat de gemiddelde toerist het meest in aanraking komt met gemiddelde toeristenoorden, eilanden, bezienswaardigheden, ….. en niet in de Issaan bij de locals slapen. Met andere woorden: de meesten komen in aanraken met de commerciele, geharde Thai die na decennialange blootstelling aan rijke westerse toeristen geen enkele boodschap heeft aan het gevoel dat een toerist overhoud aan z’n land.

    De schrijver van het stukje heeft m.i. een punt. Het gevoel dat een (poging tot) oplichting iemand geeft, laat staan een overval of beroving, is natuurlijk funest voor je vakantie en je gevoel over een land. Maar dat je in Thailand meer op moeten letten dan in veel andere landen is een feit. In Thailand moet een toerist vrij standaard op z’n hoede zijn. Niet alle toeristen kunnen of willen dat.

 7. joy zegt op

  Tsja, inderdaad vervelend. Maar genoemde incidenten waren wel in toeristische hotspots. Iedereen weet en zeker een ervaren reiziger, dat je altijd een metertaxi moet nemen en een cappuccino is in Thailand een luxeproduct en dus duur. De straatroof is natuurlijk schandalig, maar ook dat kan je wereldwijd overal overkomen.Kom op Rene en Claudia! Tel je zegeningen en geniet, wie kan het zich veroorloven 3 maanden weg te gaan? Ik kan voorlopig max 3 weken naar mijn geliefde Thailand, dat is pas erg! 🙁

  Groet Joy

 8. Cornelis zegt op

  ‘Als ervaren globetrotter’ zou je toch moeten weten dat je overal in deze wereld door de taxibranche ‘genomen’ wordt. Beroving: ik durf te stellen dat het risico daarop in Amsterdam of Brussel groter is dan in Thailand. En dan een cappuchino voor 100 baht, tsja, als dat alles is waarom u het heeft gehad met Thailand schat ik uw incasseringsvermogen niet hoog in..

 9. francois tham chiang dao zegt op

  In NL kost zo’n ritje 100 euro. Dan heet dat geen oplichting, maar “helder tariefsysteem”. Te dure koffie heet in NL “Starbucks”. En overvallen: tja, die zijn overal even ellendig. Zelfs thuisblijven is geen garantie dat het je niet overkomt.

  • Dirk zegt op

   Starbucks is ook in Thailand duur, en toch is de zaak er steeds stampvol… 😉

   • Luc Vandeweyer zegt op

    Stampvol? Éen koffie, laptopje open en vier uur blijven zitten. Ja, ja.

 10. Carola zegt op

  Beste het is zo jammer dat er altijd negatieve dingen over het mooie land worden gezegt en geschreven.
  Ik begrijp jullie frustratie heel erg goed maar denken dat het er ook aan ligt waar je na toe gaat en op welke streek je zit van Thailand.
  Ja wij zijn ook opgelicht door taxi’s maar dan ga je toch gewoon na een andere toe eens kom je wel iemand tegen die je weg brengt goedkoper.
  Een beroving is vreselijk ons hebben ze aangeraden als je een tas mee neemt hem onderin te leggen en niet om je nek want idd ze pakken hem van je nek af.
  Jammer dat je gaat vertrekken en hebt besloten om niet terug te keren na het mooi land met de lach.

 11. Cees zegt op

  Inderdaad een klein beetje kortzichtig. Een paar keer per jaar bezoek ik Thailand maar ik zou adviseren de volgende keer een rondje cappuccino te drinken op het San Marcoplein in Venetie, dan hoef je erna je ook niet meer druk te maken als je portomonnee wordt gestolen die is nl. dan toch al leeg.

 12. Paul zegt op

  René, beroofd worden is nergens leuk. Maar het komt waarschijnlijk overal voor. Maar ja, Phuket?
  Ik woon al weer 20 jaar in Thailand en heb Phuket nooit echt de moeite waard gevonden. Tip: om toch nog te genieten van de resterende tijd tot je terugvlucht: laat Phuket ver achter je en ga naar wat minder opgefokte delen van Thailand, die zijn er nog genoeg. Betaalde zojuist voor een fantastische espresso in een trendy coffee shop met alles er op en er aan echt niet meer dan THB 35…

 13. Marc zegt op

  Een overval kan in principe overal voorkomen, maar dat geldwolf-gevoel dat kreeg ik al in mijn 2e vakantie daar.
  Dat is inderdaad een onsympathieke karaktertrek van Thailand. Ik zei dat tegen mijn Thaise vriendin en die snapte het probleem niet. “Ja maar de Thai zijn arm en jullie zijn rijk…”
  Einde discussie 😀

  • jacqueline zegt op

   Klopt natuurlijk wel . De Thaien die in de touristenindustrie werken , moge blij zijn dat ze met hoge uitzondering een paar dagen achtereen niet hoeven te werken voor lonen v a 300 bt per dag , maar dannog kunnen ze niet op vakantie , maar word het familie bezoek .
   Dus als je zomaar op vakantie kunt , in een hotel slapen , met een taxi kunt reizen , dan MOET je we rijk zijn ….. Maar dat geeft nog niemand het recht om de boel op te ligten . Wat beroving betreft …. gebeurt overal … en de prijzen in Phuket zijn natuurlijk wel de hoogste van Thailand.
   Wij komen al vele jaren 3 maanden overwinteren en zou voorlopig geen ander land weten waar ik 3 maanden kan en wil verblijven .
   Jacqueline …. 62 jaar .

 14. harrie zegt op

  Kan het begrijpen dat je teleurgesteld ben, na de beroving, wat betreft die taxi, dat gebeurd overal in de wereld, gewoon even wachten tot iemand met de meter aan wilt rijden, beroving dat gebeurd ook overal ook steeds meer in Nederland, Thailand is een heerlijk land, heb het na me zin, een keer is er een tas van me dochter gestolen, ze had die in een boodschappen kar laten liggen en was elders in de winkel, moest er om lachen stom toch, eigen schuld, en dat is bij jullie ook zo, geef niet een heel land de schuld, van je eigen fouten.

 15. Kees zegt op

  Erg vervelend die beroving. Dat zijn traumatische ervaringen en dat verpest je vakantie. Toch kun je, als de lokale kranten volgt, zien dat dit schering en inslag is in plaatsen als Pattaya en Phuket. Dit is een hele nare ontwikkeling waar je je, voor zover dat kan, tegen moet wapenen. Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat de kans hierop in Amsterdam of Antwerpen net zo groot is. Lopen met een zichtbare gouden ketting of een tas is een groot risico op toeristenplekken in Thailand.

  Wat betreft de taxi: ervaren reizigers horen te weten dat taxi’s niet betrouwbaar zijn en dat je in Bangkok alleen op de meter moet rijden. Hierop moet je je goed voorbereiden voor je gaat en dit is in veel plaatsen in de wereld een probleem.

  Luxe koffie in de meeste plaatsen kost al gauw 100 baht of meer per kop. Dat is niet vreemd.

 16. wibar zegt op

  Vervelend voor jullie zo’n beroving. Maar als veelvuldig Thailand bezoeker zijn de overige argumenten onzin.
  Opgelicht door Taxis, TukTuks e.d. kom op nou dat is al minstens 15 jaar aan de gang (ik kom al 15 jaar in Thailand) en wellicht zelfs al langer. Thailand is een land van corruptie (tea money). tips voor versnelde afhandeling en services, etc. Men is dus gewent aan het aanvullen van basisinkomen op andere manieren. Meestal met een smile. De diefstal is natuurlijk altijd uit den boze. Maar zoals al in de reacties van andere opgemerkt niet uniek te noemen. Ik weet bijvoorbeeld dat in kenia je niet met een waardevol horloge om je arm uit het raampje van je auto moet laten hangen, aangezien ze rustig met een kapmes je arm afhakken om dat horloge te krijgen. Dat je in Newyork in sommige hotels een folder voor de gasten aantreft welke zones je ‘s-avonds als toerist beter kan vermijden en zelfs instructies om in het midden van de stoep te lopen om berovingen te vermijden. Te veel geld betalen voor een kop cappuchino daar ben je zelf bij. Genoeg alternatieven. Je kunt voor het zelfde geld je gaan ergeren dat een noodlesoep in een restaurant duurder is dan in een straatstalletje. Om nu gelijk maar Thailand vaarwel te zeggen is volledig persoonlijk en als dit alleen op basis van deze ervaringen is dan heb ik met jullie te doen. Ik denk dat jullie geen land zullen vinden waar het ideaal is voor jullie.

 17. René van Ingen zegt op

  Grappig en fijn om meteen veel reacties te mogen lezen op mijn ingezonden bericht. De reacties zijn behoorlijk uiteenlopend. Om nog even ons besluit om Thailand als vakantiebestemming helder te maken is het belangrijk om te lezen dat ik het bericht volledig op eigen inzicht en eigen verantwoording heb geschreven. Ik wil zeker niets afdoen aan de mooie kanten van Thailand want die zijn er zeker.
  Het gaat ons om de veranderingen die wij constateren in de omgang met ons als bezoekers van Thailand.
  Reacties van een taxi in Nederland kost 100 euro, tja dat weet ik ook wel, maar daarmee praat je niet goed dat een taxichauffeur weigert de meter aan te zetten en 1500 bath durft te vragen. Dat is toch proberen iemand een poot uit te draaien, of niet? En een ordinaire beroving ( zgn. Bagsnatching ) is onze eigen schuld durft iemand te schrijven. Nee ze moeten met hun poten van onze spullen afblijven. Inderdaad het gebeurt over de hele wereld, maar zijn we er al zo aan gewend dat we met z’n allen dat maar gewoon vinden?
  De prijs van de Capuchino was maar een voorbeeldje, zo had ik nog talloze mindere ervaringen kunnen benoemen, maar dan komt het bij de lezer zo over alsof we zeikers zijn.
  Nee…….wij hebben de balans opgemaakt, wij praten voor onszelf. Wij hebben Thailand zien veranderen in de bij elkaar opgeteld 16 maanden dat we door dit land hebben gereisd.
  U mag Thailand met stip als vakantieland behouden als u hier geniet van alle mooie dingen. Voor ons is Thailand als vakantiebestemming door de jaren heen minder aantrekkelijk geworden en we houden het voor gezien. Iedereen die er anders over denkt wensen wij een fijne thailand periode toe.
  René en Claudia

  • patrick zegt op

   u hebt groot gelijk. waarom moeten wij als gast hoofdpijn krijgen om eindeloos op zoek te gaan naar een taxi die wel eerlijk is ? bagsnatching, inderdaad. ze moeten er met hun poten van afblijven. je mag van geluk spreken dat ze je niet dood geschoten hebben. in latijns amerika gebeurt dit zonder verpinken.
   de wereld is niet meer zoals het geweest is.

  • chris de boer zegt op

   Naar mijn mening heeft de toename van criminaliteit en de zucht naar geld slechts ten dele met de toename van het toerisme te maken maar veel meer met de algemene economische ontwikkelingen in dit land. De Thais zijn niet dom en zien dat de (slechts geringe) verbeteringen in dit land bij een selecte groep terecht komen en dat de meerderheid van de bevolking er nauwelijks op vooruit gaat. Een klein deel wordt dan jaloers en probeert op ongeoorloofde manieren snel geld te ‘verdienen’.
   Buitenlandse toeristen zijn zeker niet de enige slachtoffers van deze ontwikkeling. Ik durf wel te stellen dat de Thaise bevolking zelf meer te lijden heeft van de toenemende criminaliteit dan de toeristen.
   Als je van alle ellende verschoond wilt blijven op je vakantie doe je er goed aan naar een land te gaan waar de verschillen tussen arm en rijk niet zo groot zijn. En zelfs dat biedt geen 100% garantie.

 18. Taitai zegt op

  Vaak hoor ik Nederlanders zeggen dat ze uitstekend Engels spreken. Na één zin is mij duidelijk dat ik een geheel andere betekenis geef aan het woord ‘uitstekend’. Bij dit verhaal heb ik een onbestemd gevoel. Wat is überhaupt een ‘ervaren globetrotter’? Juist een ervaren globetrotter weet dat hij de meest belangrijke spullen als rijbewijzen, bankkaarten, grote geldbedragen volledig uit het zicht moet houden (moneybelt o.i.d.). Toegegeven, dat is lastiger bij een mobieltje en daarom laat ik een duur exemplaar thuis of in de kluis en gebruik ik een goedkope voor onderweg. Wat zegt het dat iemand het hele land doorkruist heeft, maar dat hij aan de andere kant niet weet dat hij even op de prijslijst moet kijken voor hij een uitheems product als een Cappuccino in een toeristenplaats bestelt? En van die taxi’s weet de halve aardbol dat je een metertaxi moet nemen in Bangkok. Nogmaals: Wat is een ‘ervaren globetrotter’?

 19. Gerard zegt op

  Uber, all Thai taxi of Grab gebruiken voor de taxi. Altijd op de meter en beleefd.

  200 baht voor 2 cappucino’s vind ik niet duur, wat betaal je in Amsterdam, Rome of Parijs?

  Misschien zijn jullie toch niet zo door wol geverfde reizigers die jullie zelf denken te zijn?

  De ervaring van de bagsnatch is idd niet plezierig maar wellicht valt veel terug te halen op de verzekering?

  • Peter zegt op

   200 bath is het salaris voor een halvedag werken voor heel veel thais.

 20. Daniel Vl zegt op

  Ieder vertelt hier wat hem is overkomen. Het zal je maar gebeuren. En de reactie is ook normaal. Je staat hier in een land ver van huis en de mensen van wie je hulp verwacht vinden he niet nodig U te helpen, vermoedelijk is het voor hen dagelijkse kost. Op dat moment voelt men zich door iedereen verlaten. En of dat nu in alle landen waar ook ter wereld dit gebeurt doet niets terzake, Nu zijn deze mensen het slachtoffer en voelen zich gekrenkt. Hoe moeten ze nu verder? geen geld, geen bankkaarten geen telefoon. Wat is dan de reactie, terug naar huis. maar de terugvlucht is maar half april. Hoe moeten we tot dan overleven? Nog 6 weken . Wie gaat hen helpen?
  Ik leef met hen mee.

 21. Theo zegt op

  Tsja Phuket en dan nog wel Patong. Zeg je dan het echte thailand vaarwel?

 22. michel zegt op

  ben net terug van 3 weken jomtien en ik voel er mij s’avonds nog altijd heel veilig in antwerpen kijk ik steeds achterom als ik laat door de straten ga.In de 3 weken heb ik met alles erop en eraan ongeveer 900€ op gemaakt en ben echt niet gierig geweest , waar kan dat nog en ja een thai heeft ook graag een beter leven dus klaag niet over een kopje koffie van 2,50€

  • kevin87g zegt op

   Dan moeten we bij jou in de leer Michel, 3 weken.. 900 euro, en niet gierig zijn, vertel de tips en tricks !
   op de hotelkamer blijven?

 23. JoopA zegt op

  Sinds 2000 komen wij ieder jaar in Thailand. Ook wij merken de veranderingen. Ook de dingen die hierboven omschreven worden. Maar als je dat weet, ben je toch voorzichtiger? Ze zeggen niet voor niets: een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  Berovingen gebeuren overal. In het ene land meer dan het andere. Taxi’s? Neem een ritje Schiphol richting Amsterdam. Met dat geld kan je zo wat door heel Thailand. Opgelicht? Welnee, zal de taxichauffeur zeggen. En ga zo maar door. Als je dat soort dingen niet kan hebben, blijf dan lekker veilig in je huis. Kom de deur niet uit en je zal niets overkomen. Maar dan gaan de mensen klagen dat ze nooit wat mee maken. In ieder land zul je wat mee maken. Beroving, oplichting etc. Dus wees niet naïef en let dus goed op je spullen. Maar dat is het ‘m juist. De mensen zijn slordiger op hun spullen als ze op vakantie zijn.
  Ik zou zeggen, probeer toch te genieten. Waar je ook gaat of bent.

 24. Michel zegt op

  Wat Jammer dat jullie voor een paar slechte ervaringen Thailand vaarwel gaan zeggen.
  Slechte mensen heb je overal ter wereld, zelfs in Nederland.
  Probeer in Amsterdam maar eens een eerlijke taxichauffeur te vinden, of een avond met een tas om je nek te lopen zonder dat die geroofd wordt.
  In dat zelfde Amsterdam kun je ook voor €2,- een bak koffie kopen, maar je kunt er ook €7,- voor af moeten rekenen.
  Prijsverschillen heb je overal ter wereld.
  Dat jij en ook verschillende andere mensen die glimlach van ‘de Thai’ niet meer zien verbaast mij steeds. Ik zie die glimlach nog steeds wel.
  Moet ik er wel bij zeggen dat ik de bekende ’toeristische’ uitgaansgebieden links laat liggen.
  Ik spreek ook wat Thai, op lagere schoolniveau. Dat wordt erg gewaardeerd door de mensen hier.

  Wat heel goed helpt tegen berovingen is geen tas meenemen, en al helemaal geen dikke pakken geld en pasjes. Steek precies genoeg geld in je zak om de dag of avond van door te komen. Meer is niet nodig en lokt enkel narigheid uit.
  Niet alleen in Thailand maar overal ter wereld.

  Gelukkig zijn er nog velen die wel het mooie van Thailand nog zien, en niet enkel het negatieve onthouden.
  Laos, Cambodja, Myanmar en Vietnam zijn ook heel mooi, en zeker ook aanraders om eens te bezoeken, maar verwacht niet dat wat U overkomen is daar niet kan of zal gebeuren.
  Die landen zijn nog veel armer dan Thailand, en ook daar weet men dat vele toeristen stapels geld meezeulen.
  Bedenk gewoon goed dat niet iedereen even eerlijk zijn of haar geld verdiend, waar dan ook.

 25. rene zegt op

  Rene zegt op 2 maart om 16.45 van Ao Nang Beach.
  Zijn voor 2 1/2 maand in Thailand en kom hier 25 jaar en toch wordt ik hier of daar nog bedrogen en heb mijn Thaise vrouw bij mij.Van de airport neem ik altijd een officiële taxi. Een week geleden van Don Muang naar soi 4 Sukhumvit road kwam ik in totaal op 350 bath all in. De taxi naar Don Muang vanuit het hotel was 670 bath all in maar maar dit zijn hotel taxi. Probeer steeds officiële bussen,sonthaews,tuk tuk zodat je niet bedrogen wordt. Wanneer ik in Bangkok op straat een meter taxi staande hou,vraag ik eerst of hij de meter gebruikt. Zo ja stapt mijn vrouw in en ik begin in te laden met de deuren open. Reden is dat ik iemand weet die de koffer ingeladen had en wou instappen maar de taxi was weg met de koffer. Indien hij zijn meter niet wil gebruiken gaat de deur dicht en neem de volgende .Nooit je rugzak of koffer op de hoek van een straat plaatsen en eventjes met je partner overleggen waar te gaan of wat te doen. Meegemaakt aan Hua lampong station dat een tuk tuk drive op de zijkant uit leunde om de kleine valies mee te ritsen maar gelukkig korte armpje had.Deze zaken gebeuren ook in België of andere Europese steden. Betreffende de capuchino kijk ik altijd naar de prijzen voor de drank en eten voordat ik het bestel . Dit land blijft nog goedkoop en de bath staat 36.50. Hier of daar een beetje opletten en alles komt goed. Overal ter wereld worden toeristen belazerd.Ter info overlaatst 50 euro betaald van Leuven station naar Tervuren en dit is 16 km.
  Sawadee Krap

 26. Jacco zegt op

  Nou nou wat een overdreven verhaal. Berovingen zijn natuurlijk heel vervelend maar komen overal ter wereld voor. De reactie van de politie ook. Tip: vermijd plekken als patong en pattaya, daar is bovengemiddeld veel gajes vergeleken met andere plaatsen in Thailand.

  Zaniken over 100 baht voor een cappuccino, kom op zeg. Koffie is een luxeproduct en bovendien had je eerst de menukaart kunnen lezen. Ook betaal je in patong meer dan gemiddeld.

  Het Taxi probleem is er al jarenlang in Thailand, en niet alleen in Thailand. Neem eens een taxi op Amsterdam centraal. Maar meestal heb je na een paar taxi’s er wel eentje die zijn meter aanzet. Tip : probeer Grabtaxi, de Thaise variant van Uber.

  En wat iemand anders al opmerkte : maar weinig mensen hebben het voorrecht om 3 maanden per jaar door Thailand te reizen. Ook ik moet het doen met 3 weken maar velen hebben er überhaupt geen geld voor. Zie het leven iets zonniger in is mijn advies!

 27. nico zegt op

  Tja,

  Ook ik reist kris kras door Thailand en ook ik zie het afglijden. Maar wees eerlijk, eerst waren er Russen met veel poen, de Roebel stond toren hoog en hadden ze veel geld om uit te geven. Serveersters speelde hierop in en kregen >voor Thailand< grote fooien, hun baas bracht hun salaris naar beneden. En dankzij Obama, is plotseling aan deze weelde een einde gekomen, geen grote fooien meer en de baas wil de salarissen niet verhogen. Maar de kosten stijgen in Thailand, ook van thuis komt de vraag naar steeds meer geld. Dan maar bij de andere toeristen zo veel mogelijk halen, alleen de Chinezen trappen daar niet in en staan bekend om hun "recht" te halen met heel veel en schreeuwen net zo hard, tot het restaurant het juiste bedrag in rekening brengt en fooi, vergeet het maar.

  Dus blijven alleen de Europeanen en Amerikanen over die je kan plukken, want Japanners hebben allemaal een "zakjapanner"

  Die straatroven zijn een ramp natuurlijk, deze boeven hebben geen enkel idee, hoe groot de impact is, die ze te weeg brengen. Krabi staat er ook om bekend, deze geweldige bestemming is zwaar op zijn retour door twee oorzaken, straatroof en veel te dure restaurant tarieven.

  De militaire regering treed hard op tegen taxi's die geen meter aanzetten, maar is afhankelijk van de lokale politie, die liever theegeld hebben en een tevreden taxi chauffeur, dan een enkele boze toerist.
  Maar er is een email adres waar je een klacht in kan dienen, alleen weet ik het email adres niet meer.
  Misschien dat iemand van het blog dit nog heeft.

  Ik woon in Lak-Si tegenover de DSI en volgens mijn buurman worden "bijna" alle klachten onderzocht en op de TV zie je ook regelmatig invallen. Men vraagt zoveel mogelijk op camera vast te leggen.

  Maar toch Thailand is wonderschoon en 365 dagen per jaar mooi weer en het is zaak, vooral goed je persoonlijke eigendommen te beschermen, door alles in je broekzakken te stoppen. Ik heb zelfs in al mijn broeken twee grote zaken laten maken, waar zelfs mij iPad in past.

  Toch sterkte vanuit een amazing Thailand.
  Groetjes Nico vanuit Lak-Si

 28. Leo zegt op

  beste Rene en Claudia

  Vervelend, maar bedenk dat jullie in alle omliggende landen dezelfde ervaringen zullen hebben om van Afrika nog maar te zwijgen. Ik heb 4 jaar in Indonesie gewoond en kom net uit Vietnam waar ik 2 1/2 in HCMC heb gewoond. Verder in alle omliggende landen veel gereisd. In HCMC is je tas, je phoon , je wallet op geen enkele plek veilig. Heb het meerdere malen gezien dat tablets op een terras uit iemands handen werden gerukt en hetzelfde met handtassen en phoons.
  Een cappucino voor 100 baht, in HCMC kost je dat in ieder geval meer.

  Ik wens jullie nog veel plezier de komende 5 weken, geniet ervan.

 29. Hedy zegt op

  Dat gebeurd overal in de wereld en dat je beroofd bent is heel erg, maar dat kan zelfs hier in Nederland ook gebeuren. Hoe vaak lees je niet dat ouderen mishandeld en berooft worden.
  Ben In Gambia geweest en het wordt “Smiley Coast” genoemd, maar dat is alleen omdat ze de toerist willen pleasen voor geld. Zijn ook door een taxi opgelicht.
  Ook Zuid-Amerika, waar ik op veel plekken ben geweest, wordt je behoorlijk opgelicht en als je niet oppast ook nog beroofd en zelfs jouw leven is daar niet veilig. Ga regelmatig naar Thailand en hou van dat land.
  Jammer dat jou dat allemaal is overkomen en dat je nu een negatief beeld van dit land hebt.

 30. Jacques zegt op

  Mijn ervaringen met reizen over de wereld zijn ook niet altijd rooskleurig geweest. Maar criminaliteit is overal te vinden en ook in Nederland. Na ruim 40 jaar politie ervaring weet ik waarover ik praat. Ik kan een redelijk dik boek vol schrijven met anekdotes uit mijn Amerika reizen, naar Indonesië, naar Egypte en Thailand om maar eens wat te noemen. Je moet alert zijn en achterdochtig en zekerheden inbouwen. Nog heb je geen honderd procent zekerheid en het kan een ieder overkomen. Gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Het leven zit vol met risico’s en gevaren maar laat je vooral niet ontmoedigen en blijf doen wat je hart je ingeeft, zeker op het gebied van reizen, want het leven is maar kort, dus naast de arbeid is het ook goed vertoeven in ruste en vrije tijd. Hopelijk blijven jullie verder gevrijwaard van dit soort gedoe maar zeker weten doet niemand het. Dat Thailand duurder is geworden is een feit dat zo langzamerhand wel doordrongen moet zijn bij een ieder. Toch kan je hier veel meer doen voor je geld als in Nederland om maar wat te noemen. Goed kijken en andere keuzes maken die wel in je budget vallen. De politie werkt veel met camera’s want op straat met toezicht zijn ze weinig te vinden en zeker niet opmerkzaam in hun doen en laten. Als die beelden uitblijven zijn ze vleugellam en krijg je weinig of geen resultaat. In Hua Hin kwam ik in 2003 ook in een dreigende situatie waarbij drie jongeren op 2 motorbikes mij en mijn vrouw aflegden en wilden beroven toen wij in de nacht naar ons hotel liepen over een stille straat. Niet voor een kleintje vervaard had ik mijn vrouw rechts naast mij gepositioneerd en ik heb het stel indringend aangekeken en toen ze merkten dat ik niet dronken was reden ze door. Daar was ik niet rouwig over. Na doorgeven signalement zijn de knapen binnen drie dagen alsnog opgepakt temeer omdat er meer toeristen wel waren beroofd en soortgelijke info hadden doorgegeven. Het kan dus ook goed gaan maar ja zo is het leven. Nog succes met jullie toekomstige reizen.

 31. Antonio zegt op

  Anders dan je in NL gewend bent Hoeft een taxi je in Thailand niet mee te nemen, hij Heeft het recht om je te weigeren om de reden die je aangeeft.

  Als ik met een Taxi ga en soms moet ik 5 taxi’s vragen voordat ik er een vind die de meter wil aanzetten voor het normale bedrag, dan geeft ik die taxi ook meestal een aardige fooi Want voor een ritje van 40 min kost het je dan 80 bath….. en dan schaam ik me want voor het zelfde ritje in NL ben ik 80 euro kwijt.

  De andere argumenten zijn vervelend maar hebben niks met Thailand te maken, meer met Toerisme wat andere ook al aangeven dit komt overal voor. Vorig jaar in Parijs vroeg men 13 Euro voor een biertje…

  Verder is het al heel positief dat de de Politie je zaak oppakt en mee gaat naar de plek, In NL word je niet eens meer te woord gestaan door de Politie voor dit soort dingen, je mag via internet je aangifte doen en je hoort daar zeker 100% niks meer van.

  Dus nogmaals heel vervelend wat er is gebeurd, maar ga nog even uit eten zolang je er bent geniet van het weer en het 95% geweldige Thailand en ga ook met een Glimlach naar huis, je bent nog gezond en vergeet de nare herinneringen snel.

  • Jo zegt op

   Ben gisteren 2x met de taxi geweest voor een rit van 5 km (15 minuten)
   Taxichauffeur zet gewoon de meter aan zonder te vragen.
   Maar toch 53 en 64 Thb.
   Niet extreem duur, maar toch voor Thaise begrippen veel geld.

 32. Wim zegt op

  Mijn partner en ikzelf gaan ieder jaar 4 weken naar Thailand voor familie bezoek en trekken dan altijd 1 a 2 weken naar het noorden of zuiden of…
  De laatste keer dat we geweest zijn (met de feestdagen 2016-2017) hadden we beiden het gevoel dat Thailand de laatste 5 jaar enorm veranderd is op gebied van vriendelijkheid.
  Mijn partner zij ook dat er te veel aan geld wordt gedacht bij het zien van een toerist.

  Wat ik wel wil vermelden dat wanneer we thuis zijn bij haar familie in een dorp waar weinig of geen toeristen komen je daar wel nog altijd het zalige Thailand tegenkomt.

  • luc.cc zegt op

   JA Wim klopt ik woon hier nu 7 jaar en er is veel veranderd alles veel duurder en de Thais niet zo vriendelijk al ervoor ik kom hier al 12 jaar en er is een groot verschil tegen vroeger en ik veronderstel mijn mening dat het nog verergerd. ik woon buiten de stad en heb weinig contact in de stad maar ik voel wel als ik daar inkopen doe dat de smile weg is

 33. Eric zegt op

  Heb van 2001 t/m 2006 ook van alles gezien. Betaalde voor een taxi voor 6km, 100bath, en de Thai 20bath. Entree bij Dreamland in Bangkok, ik 1100 en de Thai 400bath, en zo zijn er zoveel. In 2001 werd mij al verteld dat in de tourisme plaatsen de Thai er alleen zijn om de Farang geld uit hun broek te kloppen, en dat lukt ze aardig. Maar aangezien er steeds minder toeristen gaan is dit dus niet slim. De tijd zal het uitwijzen. Ik ga zeker nog een keer terug, is nu 11jaar geleden.

 34. Hannes zegt op

  Ik zou de krant in Nederland maar eens lezen. Taxi Schiphol naar Amsterdam 8 km €450 en als je hier berooft wordt moet je eerst een afspraak maken met de politie om aangifte te doen .kan zo nog wel ff doorgaan . Wordt wakker dit zijn zaken die je overal ter wereld tegen komt

 35. John Chiang rai zegt op

  Veel toeristen die voor het eerst inThailand komen laten zich betoveren door de algemene vriendelijkheid van de Thais. Ze gaan zo op in deze vriendelijkheid,dat ze vaak de realiteit niet zien,en alles beginnen te idialiseren. Daar waar veel toeristen komen,die in het algemeen meer geld hebben dan de eigen bevolking, zul je ook mensen vinden die het juist daar op hebben afgezien. Dit laatste is niet typisch Thais of Aziatisch, hoewel velen deze slechte eigenschap door hun vriendelijke lach,of( pak waan) mooie woordjes,voor vele farangs beter onzichtbaar kunnen maken. Iemand die iets langer in Thailand leeft,zal steeds meer achter deze fassade kijken,en dit leidt niet zelden tot het verstoren van hun droombeeld. Het droombeeld wat velen kennen onder de naam rosebrillen drager,en overal op de wereld heersen kan. Realistisch gezien is Thailand een land met minder criminaliteit als vele andere landen,en zelfs al zou men het land ruilen voor een ander, ook op de nieuwe bestemming kun je zolang genieten,tot je de realiteit gaat zien. Zeker zijn van nep en criminaliteit betekent,thuis blijven,opsluiten en voor niemand de deur openen,hoewel de wereld genieten met gezonde argwaan en controle altijd de betere optie is.

 36. Tino Kuis zegt op

  Ik heb geen enkele moeite met de beslissing van Rene en Claudia. Wij kunnen wel allerlei commentaren leveren maar ZIJ zijn beroofd en bedonderd en dat heeft op iedereen een verschillende impact.

  Wat ik vervelend vind in vele commentaren zijn opmerkingen als: ‘Ach, dat gebeurt toch overal ter wereld!’ Alsof het dan opeens minder erg is wat je overkomt.

  Als een vrouw door de buurman wordt verkracht en ze daarom perse wil verhuizen zeg je toch ook niet tegen haar: ‘Ach, verkrachtingen komen over de hele wereld voor!’.

 37. John zegt op

  Het probleem ligt hem gewoon in je gunfactor, als je als blanke Nederlander een Thaise vriendin hebt dan krijg ik ook dubbele gevoelens. Wat nou als hier allemaal buitenlanders komen en zwaaien met geld en de vrouwen wegnemen, dan zou je ook een hekel krijgen aan dat volk.

 38. jan sipkema zegt op

  Na 12 jaar Thailand overkomt mij hetzelfde. 6 maanden Holland 6 maanden Thailand.
  Eind maart terug naar het kikkerlandje want ik heb het nu helemaal gezien hier.
  Men wordt steeds onvriendelijker en de dollartekens voor de ogen steeds groter.
  12 jaar geleden nam je alles aan als zijnde normaal en cultuur maar na deze 12 jaar ga je het toch anders zien.
  Ga maar eens door een deur, als wij zien dat er iemand achter ons aan komt houden we de deur open.
  Als je achter een Thai aan komt laat hij/zij de deur gewoon in je gezicht vallen…….onbeschofte mensen zijn het geworden.
  Thailand….ik groet je.

 39. fred zegt op

  Als er één soort mensen waar je overal ter wereld geweldig moet mee opletten inzake afzetterij dan zijn het wel taxi chauffeurs…….zelfs in Europa bedotten die toeristenals ze kunnen. Daarom dat ik zelden of nooit er gebruik van maak….Ik neem zo veel mogelijk de bus.Goedkoop en vaste prijzen …Je zit een stuk beter…de bestuurders rijden meer verantwoord vallen niet in slaap voor het rode licht en zitten niet de ganse weg rond je kop te zeuren….hoe weinig ze wel verdienen en of je niet dat of dat…..Een ervaren wereldreiziger mijdt taxi’s als de pest.

 40. Martin zegt op

  Jullie bestempelen jezelf als ” ervaren globetrotters” maar ik lees slechts klassieke beginnersfouten!
  Ter informatie: de toeristensektor maakt slechts 5% uit van het Thaise BNP. Dus je moet je eigen “”belangrijkheid” vooral ook niet overschatten. Geloof me, ik ben al 11 jaar werkzaam in de toeristensektor oa in Thailand.

 41. Sok Lek zegt op

  Je moest is weten hoeveel toeristen worden beroofd in amsterdam, denk meer dan in thailand. En hier heb je al geluk als de politie tijd heeft om aangifte op te nemen. Ik begrijp dat die beroving erg vervelend is maar dat is geen reden om thailand af te schijven. Cappuchino 100 baht is normaal, heb ook wel is ijskoffie van 150 baht gedronken. Het is niet zo dat alles in Thailand goedkoop is, een biertje in sommige clubs kost ook meer dan Nederland. En dat de taxi zijn meter niet wil gebruiken is al jaren zo, gewoon de volgende pakken. Hebben thai zelf ook last van. Als je het echt wil aanpakken kan je een nummer bellen en zijn taxi nummer doorgeven, dan krijgen ze een boete. Maar ik zoek gewoon verder, of ik gebruik de app Grab Taxi, dan weet je zeker dat je normale prijs betaald.

 42. Issa zegt op

  Voor mij wordt dit ook de laatste keer. Wat een verschil alleen al met vorige jaar. Ik kan al mijn frustratie wel hier gaan zetten, maar niet meer terugkomen zegt volgens mij al genoeg.

 43. fobian taams zegt op

  Overvallen worden is afschuwelijk,maar Pukhet is de duurste plaats van Thailand.Daar ga ik al 20 jaar niet meer heen.Chiangmai is stukken goedkoper en veel thaiser met nog steeds lieve mensen

 44. Frank Kramer zegt op

  Ik weet niet of ik zal huilen of lachen met jullie verhaal. Heel sneu allemaal? Wanneer jullie een andere plek op deze wereldbol vinden om ook daar enkele maanden per jaar naar toe te gaan zal het ongetwijfeld niet veel beter zijn. Je neemt immers jezelf steeds mee.
  Verbazingwekkend hoe mensen, wanneer ze al enkele keren ergens geweest zijn, dan kennelijk nog een hoop mogen leren. Ik trek zelf nooit rond in Thailand, ik blijf langer op 1 of max 2 plaatsen. In no time ken ik een hoop Thai en zij kennen mij. Ik heb op diverse plaatsen doorgaans geen taxi’s nodig bij luchthaven want vrienden of bekenden halen mij op en brengen mij weg. Ik kijk altijd eerst op het bord wat iets kost voor het te bestellen. En als er al eens een misverstand is, los ik in Thailand met een glimlach het meeste op. Wat wel een gemis is, dat ik niets te klagen heb en ik merk dat veel mensen dat klagen toch kennelijk erg prettig vinden.
  Alleen brute diefstallen zijn zonder meer echt vervelend. (gebeurt overal op de wereld en in de meeste gebieden van Thailand bijna nooit, muv Pataya en Patong, maar ja, wie Thailand een beetje kent wil daar nu naar toe?)
  Het leven zit vol tegenslagen, de vraag is m.i. eerder hoe je er mee om gaat.
  Ik hoop oprecht dat jullie bij een volgende reis meer positieve ervaringen meenemen! Succes!

 45. Cor zegt op

  Ja daar heb je weer zo Nederlander die klaagt .
  Die na 6 jaar pas in ziet dat Thailand corrupt wordt .Ik en mijn vrouw komen al sin,s 2002 ik Thailand
  Nog nooit iets van corruptie mee gemaakt .Spreek wordt verzien voor je begin maak goede afspraken voor taxi,s niet tevreden zoek veder ik betaal 1800 baht van CHA- AM naar het vliegveld .Een ander vraag 2500 baht .Voor capocino gemalen koffie 60 baht koffie zwart 50 baht sommige restaurant iets duurde
  Ik betaal 40 baht van CHA-AM naar HO-AIN mark vilge met busje
  Dus denk en kijk om je heen en maak dan je beslissing

  Groet Co

 46. jean zegt op

  Op het pleintje waar de bus arriveert vanuit Patong naar Phuket town, is gevestigd een klein gezellig restaurantje..prijs voor een capucinno 65 bath… vlak daarnaast een “”restaurant”””met de beste Noodless soup van Phuket.. kost 55 Bath. Kijken op de menu lijsten. Bij het serveren van de kofiie of wat dan ook direct betalen..Simpel.. In Pattaya noord bv.. mooie restaurants, een capucinno voor 60 Bath.. klasse. Het hoeft toch ook niet voor”” noppes…””

 47. fernand zegt op

  Beste,

  Een beroving van welke aard dan ook kan je overall tegen komen,maar je hebt gelijk het wordt toch wel erg zowel in Phuket,Samui Pattaya en waarschijnlijk op veel andere plaatsen waar mensen juwelen of handtassen dragen,het zijn makkelijke doelen voor de vlugge jongens op d e bromfiets.
  Prijs van een capucinno 100 bath,duur ?voor Thailand ja,koffie is een wereldprijs,maar d e lonen daar zijn wel stukken goedkoper,dus prijs capucinno zou toch iets goedkoper moeten zijn dan in Nederland of Belgie,als je niet naar de luxe koffieshops gaat zoals Starbuks,coffe world,Highlands enz…..en ook niet naar 5* hotels,alhoewel in Saigon kun je afternoon coffee/tea genieten in een luxekader met snakc en taartjes(onbeperkt koffie/thee) voor 10 euro.
  Maar als je 100bath te duur vind in een bepaalde zaak ga dan elders,er zijn gerust koffieshops die het voor d e helft verkopen.
  Het enige wat mij echt stoort is dat op heel veel plaatsen de thai geen thai meer zijn,of zich toch niet als die thai gedragen die wij verwachten,maar alles draait om geld en zelfs Thai veranderen eens ze weten hoe ze vlugger binnen te halen dan normaal.
  Dus de prijzen zijn wat ze zijn, niet akkoord zoek andere stek,overvallen worden kan overall gebeuren,en de verandering van d e thai hebben we voor een groot stuk aan onszelf te d anken.

 48. daniel lankers zegt op

  geachte, dit hoeft niet Thailand te zijn waar je dit kan meemaken ,want zo kan je bijna nergens meer naartoe reizen . Kan evenzeer gebeuren in Zuid-Europa , want dit heb ik ook meegemaakt zelfs in Lissabon van oplichterij en Torremolinos van portefeuille beroving . Je moet zelfs attent zij in eigen land (ik Belgie ) . En ook met die taxis is net hetzelfde , dat heb ik zelfs gehad in Brussels Airport .

 49. john zegt op

  Mijn dochter liet dit jaar haar i-phone liggen in een paskamer van een winkel, deze werd door iemand afgegeven bij de kassa waar we gingen vragen of er een telefoon was gevonden.Zo kan het dus ook in Thailand

 50. Jan W. de Vos zegt op

  Ja het is waar , ook in Thailand verandert het gedrag bij het verscherpen van de inkomstverschillen.
  Dat is natuurlijk het meest merkbaar , daar waar er concentratie is van “de rijke” tourist
  Met de toename van het tourisme zal dat dan ook verder toenemen .
  Maar nog steeds is Thailand een aantrekkelijk vakantie land ,want waar kun je zo goedkoop leven .
  Het huren van een accomodatie is voor eenieders portemonnee en smaak mogelijk. Het buiten de deur eten is heerlijk en betaalbaar . En het mooie weer krijg je er voor niets bij.
  Je kunt naturlijk uitwijken naar Laos of Camodja . Dat mag dan wel goedoper zijn, maar je levert behoorlijk aan comfort in.
  Ik zou zeggen , pas je aan en ” tel je zegeningen”

 51. Herard zegt op

  HANDTASSEN…….
  Ja, dan vraag je er volgens mij om, om beroofd te worden ?
  Ik, (man) heb mijn waardevolle dingen, potemonnee, paspoort, sleutels,
  altijd in mijn broekzakken, ( niet de kontzak ) dicht bij mijn gevoelige plaats.
  En mijn overhemd / shirt, los over de broekzakken heen.
  Als je al een (plastic) tasje bij je hebt, dan geen waardevolle dingen erin.
  Ze zeggen wel eens tegen mij, dat ik te ver vooruit denk, maar het werkt wel.

  • Herard zegt op

   Wat ik er nog bij wil zeggen, zorg altijd dat je wat kleiner geld los bij je hebt om te betalen.
   Haal je portemonnee er niet uit als iedereen staat te kijken.
   Denk maar zo, er staan overal gluipers. Een gewaarschuwd man……

 52. lupus zegt op

  Heel vervelend, maar ik sluit me aan bij al degenen, die het kortzichtig vinden. Barcelona, beroofd , Instanbul beroofd. Rome genaaid door taxichauffeurs. Amsterdam ook gerotzooi met de meter. Boedapest ook niet best, alleen de goulash. Praat me niet over Venetië peperduur. Zit je buiten op het terras aan een plein niet te betalen. Zonder plein en terras ook iets goedkoper. Buiten en binnen met en zonder plein maakt verschil wat een gezeik. Geef mij maar Thailand.

  Ik moet er wel aan toevoegen, dat de politie in Spanje en Turkije keurig hielpen met proces verbaal voor verzekering. Opspeuren van daders nee niet meegemaakt. Dacht je dat ze dat in Nederland wel doen???
  Thailand is geen uitzondering denk ik.

  Ben nu 3x in Thailand geweest. Alles bij elkaar 6 maanden.Nog nimmer slechte ervaring gehad Heb het zeker steeds getroffen met de taxichauffeurs en restaurants. Ben ik juist heel tevreden over.
  Ik moet er wel bij vertellen ik mijd Phuket, Pattaya en het nachtleven (van Bangkok)..

  En ik ben een oudere man, misschien scheelt dat ook..

  lupus

 53. John zegt op

  Inderdaad treurig dat er zo een eind aan jullie vakantie gaat komen.
  De beslissing ligt helemaal bij jullie en de reacties van dit had je kunnen weten etc zijn eigenlijk allemaal kul.
  We weten met zijn alle dat dit soort dingen in Thailand en overal op de wereld gebeurd en het is gewoon vervelend als het je treft.
  Je kunt bijna alles voorkomen als je oplet (wat al zo vaak is gezegd), maar wie is de hele dagen bezig met opletten. Ik niet, ik geniet iedere dag hier als ik over straat loop en zo veel mooie dingen zie. Moet er wel bij zeggen dat in onze buurt (Khlong Sam Wa – Bangkok) niet zo veel falang/touristen komen.

  Nou succes met het zoeken van een nieuwe overwinterbestemming en als het nou echt helemaal niet meer wil, er zijn ook maatschappijen die voor een redelijke prijs een enkeltje aanbieden BKK-AMS of DUS.

 54. Sjaak S zegt op

  De eerste keer toen ik naar Thailand kwam, al meer dan 35 jaar geleden, werd er al steevast gewaarschuwd tegen zakkenrollers, bedriegers, boeven en wat meer. Ik ben toentertijd ook bedrogen en bestolen geworden.
  Mijn eerste taxirit was dan weliswaar in Singapore, echter die betaalde ik dan ook met een prijs die drie, vier keer boven het normale tarief lag.
  In Thailand moest je in de bus oppassen, omdat groepjes mensen je tas met een scheermes openritsten en de opgevangen goederen onder elkaar verdeelden. Zo’n gang was niet van je normale medepassagier te onderscheiden.

  Voor mijn part laten julllie Thailand links liggen, maar ik vind de redenen daarvoor heel erg naïef. Ga dan als alternatief naar Brazilië of een ander land in Zuid-Amerika…. dat wat je je hier kunt veroorloven, zal je daar nooit lukken. Je mag dan blij zijn er levend van af te komen.
  Maar zelfs daar kun je een geweldige vakantie hebben. Je moet gewoon oppassen en een beetje geluk hebben.

  Dat de mensen hier gieriger naar geld worden, is voor een deel het toerisme schuld, wij met onze dikke portemonnee’s en wij hoeven er nog niet eens voor te werken (zo zal menigeen denken of ook nooit in de verste verte dat verdienen wat iemand in Nederland voor eenzelfde soort werk zou krijgen).
  Reclame en het leven van de hi-so vormt ook een beeld op het netvlies van mensen die bijna geen mogelijkheid hebben om een fatsoenlijk leven te hebben, maar toch naar die rijkdom verlangen.

 55. Bart zegt op

  Beste ,

  Wat betreft , taxi etc toeristen worden overal uit getest …. in elk land , vragen staat vrij , de meter niet op zetten en ik stap onmiddellijk uit de taxi .

  Koffie van 2, 5 euro is idd zelfde prijs als hier , ben je al eens in starbucks een koffie gaan drinken of haal je alleen maar koffie in de 7/11 ?

  En de handtas die gestolen is , kan ook overal gebeuren …..

  Veel succes nog !

 56. bona zegt op

  Weinig begrip doch alle respect voor jullie beslissing. Eenieder heeft recht op een eigen visie.
  Gelieve wel zo vriendelijk te willen zijn lid te blijven van dit blog, en ons binnen enkele jaren te laten weten in welk land jullie het geluk gevonden hebben dat hier niet meer te vinden is voor jullie.
  Het ga jullie wel.

 57. Jack G. zegt op

  Mijn ervaringen in Aziatische landen zijn verschillend. Ik vind in nogal wat buurlanden van Thailand de geldstress flink groter. Geef me geld vraagt zomaar uit het niets een winkelmedewerker? Vergeet mij niet een fooi te geven. Dat niet 1 keer maar 10 keer in een paar minuten. Klem gezet worden door een horde verkopers die mij even hun XXL Shirts willen verkopen. Proberen geld uit je portemonnee te trekken als je aan het afrekenen bent. Ik ben zelfs een paar keer ontzet door portiers van een hotel of de politie. Dat is mij alleen al in toeristisch Vietnam overkomen. Ik heb daar ook 9 maanden gewerkt op het platteland en dat was totaal anders. Daar was ik hun gast. Ik heb een goed gevoel bij Thailand. 1 keer een tas vergeten in een Bangkoktaxi. Mijn tas was eerder terug in het hotel dan ik. Hotelmedewerker wist gelijk wie de taxichauffeur bedoelde. Ja, big man, uit Nederland en hij praat graag over voetbal en Max Verstappen. Ik draag een bril voor ver weg kijken. Dus die zet ik wel eens af als ik eet. Menig restaurantmedewerker al rennend achter mee aan gehad om mijn bril terug te brengen. Tuurlijk gaat er bij mij ook wel wat mis. Maar misschien is mijn Karma zeer goed en krijg ik in Thailand precies wat ik wil en overkomt mij veel goeds. Ik kan wel goed voorstellen dat als je overvallen wordt dat het er flink inhakt.

 58. Rob V. zegt op

  Vervelend maar al dit had jullie overal ter wereld kunnen overkomen. Nu kom ik niet echt in toeristische gebieden, zodra ik meerdere witneuzen per vierkante meter spot dan maak ik rechtsomkeert, maar waar ik kom in Thailand zie ik weinig ‘geldwolven’. Natuurlijk tref je die aan in de toeristische hotspots, mierennesten die je waar ook ter wereld geen kennis doen maken met het echt land en doorsnee volk.

  Nu pak ik sporadisch de taxi, maar wie weet had het geholpen als je had gezegd ‘Far? Saamsieb kilomet’ Not far na khap’ (30 km). Dat moet de taxi chauffeur toch wel beseffen dat je geen groentje bent maar een frequente Thailandganger.

  Is natuurlijk geen garantie, ik heb eenmaal gehad dat een taxi weigerde op meter te rijden, maar dat was op Koh Samui met mijn vrouw. Die maakte zich (terecht) boos over dat die taxi chauffeur en elders men Bahtjes in de ogen had en we veel meer kwijt waren dan als we elders op vakantie waren of rondom Khonkaen verbleven bij haar familie. Eenmaal terug op vaste wal zei ze resoluut ‘Ze willen alleen maar geld zien, niet leuk, ik ga nooit meer naar Samui’. Prima idee vond ik. Het land is groot genoeg en kris kras door het land reizend kun je de ’tourist traps’ prima mijden en heerlijk genieten van het land en de mensen. 🙂

 59. Gino zegt op

  Beste Rene en Claudia
  Ik begrijp jullie standpunt 100% na die laatste slechte ervaring met die handtas.
  Natuurlijk rijden we in ons land meestal geen brommer en hier maakt de gelegenheid makkelijker de dief.
  En worden wij in Nederland en Belgie soms niet bestolen?
  Ik ken ook plaatsen bij ons waar ze 4 euro durven vragen voor een koffie.
  Ik doe hier soms ook op mij gemak een terrasje met een koffie en…..heb ik dan geen zin in,spring ik 7/11 binnen en voor 20 bathjes heb ik een heerlijke Cappucino.
  Bekijk ook eens de positieve kant van dit land en laat het wat bekoelen.
  Behouden terugreis.
  Gino

 60. Rob zegt op

  Hoi Rene en Claudia
  Ik kan me het levendige voorstellen hoe julie je eigen voelen.
  Afgelopen jaar toen mijn vrienden mij kwamen opzoeken gebeurde het zelfde.
  Ik had ze uitgenodigd en schaamde me want ze vroegen mij 10x is het wel veilig en ik zei ja natuurlijk.
  En de eerste avond in Bangkok probeerde een motorbike bij mijn zijn vrouw de tas van haar af te trekken .
  Een geluk ze was al bang en ze hield haar tas goed vast dus het misslukte.
  Ik kon die vent wel wurgen ik wist niet wat ik moest zeggen.
  Maar ze zijn twee maand gebleven en ze waren super tevreden over de vakantie .
  Ik moet je gelijk geven want mijn vrienden vonden ook dat glimlach hier ver te zoeken was en dat ze gewoon opgelicht worden .
  Zoals dat ze elke maand 12500bath voor de elektra moesten betalen voor een tweekamerappartement zelfs toen ze 10 dagen in Bangkok waren.
  Ik heb geklaagd want ze zijn 2 maanden geweest en 25000bath voor de elektra was belachelijk (de 2 airco’s stonden alleen s’avonds aan )
  Maar de meters mochten niet zelf bekeken worden dat mochten hun alleen,dat was hun beleid .
  Er stond niks in hun huurcontract over de prijs van de stroom .
  Ja dat vonden ze jammer maar ze zeiden dat ze terug zouden komen ,ik weet het niet ik hoop van wel.
  Ik hoop dat jullie er toch nog iets leuks van maken.
  Gr Rob

 61. Eric zegt op

  In de reacties lees ik meerdere comments waarin direct gewezen word naar andere steden of landen waar het allemaal erger zou moeten zijn met de criminaliteit, het benadelen van toeristen of de dollartekens in de oogjes. Ik lees Myanmar, Amsterdam, Brussel, Praag, Laos, Antwerpen, het gehele voormalig Oostblok en ja, ook Pension Boszicht in Nunspeet lol…

  Deze vergelijkingen raken echter kant nog wal. Wanneer een toerist in Amsterdam een aantal nare ervaringen op heeft gedaan heeft het m.i. geen zin ‘m op het feit te wijzen dat er in Parijs ook nare dingen gebeuren. Ook niet wanneer iemand hierdoor is afgeknapt op Amsterdam en niet meer terug wil komen.

  Veel onzinargumenten ook: dat koffie ergens anders duurder is (Venetie), taxiritjes die in NL duurder zijn, Starbucks dat duurdere koffie serveert dan een kop koffie in Thailand kost…..

  De schrijver van het stuk constateert slechts dat de mentaliteit van de gemiddelde Thai er niet op vooruit gaat, lardeert deze stelling met een aantal persoonlijke ervaringen en trekt vervolgens zijn conclusie.

  De schrijver van het artikel spreekt over “geldwolven”, “toenemende criminaliteit” en de over het algemeen lakse houding van de politie t.o.v. toeristen. En eerlijk gezegd kloppen deze constateringen gewoon. De Thaise mentaliteit is na decennialange blootstelling aan rijke Westerse toeristen verandert en dit valt op, zeker juist omdat Thailand zich altijd profileert als “Land van de Eeuwige Glimlach” (en dat er vele soorten manieren van glimlachen is voor de Thai weet de gemiddelde toerist niet nee..).

  De boeddhistische tempels, de Thaise wai… het is allemaal prachtig om toeristen naar Thailand te krijgen maar Thailand is inmiddels wel vrijwel volledig bevolkt door een volkje met dollartekens in de ogen. Het is niet anders. De gemiddelde Thai geeft *niets* om het welzijn of welbehagen van toeristen in Thailand: men wil zoveel mogelijk geld in een zo kort mogelijke tijd verdienen.

  Begrijpelijk? Vanuit het oogpunt van een Thai die makkelijk geld wil verdienen wel. Voor jou als toerist een miljoen anderen hoor 🙂 Het vliegveld kan het aanvoeren van rijke toeristen met portemonnees vol bathjes niet aan konden we deze week op de site lezen.

  Het feit dat wij een vliegticket vanuit Europa kunnen betalen maakt ons stinkend rijk voor de Thai. Dat de gemiddelde toerist naar westerse maatstaven niet “rijk” is zullen ze natuurlijk nooit aannemen. En dat aspect: de Thai die vind dat een toerist “rijk” is (…) in combinatie met het feit dat “wij toeristen toch wel blijven komen” maakt de verhouding tussen “de Thai” en “de toerist “ best wel ongelukkig om het mild uit te drukken. Kortom: een totaal scheve verhouding met als gevolg scams en (kleine) oplichting: te weinig wisselgeld geven, teveel laten betalen…. het maakt niet uit: zij zijn rijk en wij zijn arm. En nee: die paar centen, daar zal een toerist niet snel over struikelen. Het is het gevoel dat een (poging tot) oplichting iemand geeft.

  Toenemende criminaliteit dan: er is geen land ter wereld waar er zoveel manieren bestaan om toeristen op te lichten (“scams”). Je moet dus op je vakantie in Thailand op je hoede zijn. Kom niet aan met kulargumenten als “dat moet je overal als toerist” of “je moet je maar inlezen” want dit maakt de stelling (noem het maar: feit) niet minder vervelend. Natuurlijk: taxi’s zijn nergens helemaal te vertrouwen, maar wat betreft het (pogen tot) oplichten van toeristen spant Thailand de kroon.

  De Thai hebben dollartekens in de ogen en een toerist word gezien als een wandelde ATM-machine.Ik reis al jaren meerdere malen per jaar naar Thailand maar dit is werk-gerelateerd. Ik ken het land, de mentaliteit en de (veelal ongeschreven) regels van de gemiddelde Thai. Ik red mij dus wel. Maar een (naieve) toerist…?

  Aan de ene kant moet je het kunnen relativeren, aan de andere kant kan ik mij best indenken dat er mensen zijn die afhaken.

 62. andre zegt op

  Beroving is zeer vervelend soms zelfs traumatisch , en ja dat kan zelfs in nederland gebeuren .. denk ik persoonlijk dat als je in nederland als toersit aangifte komt doen niet eens te woord gestaan wordt .

  Wel ben ik van mening dat veel toeristen , en met name backpackers zich wel wat loyaler en vrijgeviger ten aanzien van Thai die zijn geld in de dienst verlening moet verdienen .
  Taxichauffeeurs kunnen dealtjes maken .. maar zeg me alstublieft niet dat je deze man na minimaal een uur in de taxi toch wel een fooi gegeven hebt ??

  Zo was ik ooit eens in een hostel ( hotels vol overigens keurig verblijf en prima vriendelijke service ) staan daar arogante backpakkers en lopen zo weg , als ze geen korting van iets van 50 baht krijgen van lokale eigenaar op een rate van 500 baht .. later in de bar die door farangs gerund wordt of bij Starbucks wel decadent aan een drankje van 2-300 baht lurken ..
  – of van die kapsones wijven die na een uur gemaseerd te zijn zonder enige schaamte 20 baht fooi geeft , of vaak genoeg helemaal niks ..
  -Zo kan ik nog wel even doorgaan..
  Echter als je daarnaast beseft dat een Thai met enig onderwijs voor ongeveer 300 baht per dag in de toersiten sector werkt ; verwondert het mij dat er nog zo weinig uit pure frustratie toeristen gaan beroven .

 63. Christina zegt op

  Jammer maar voor ons heeft Thailand na ruim 25 jaar nog steeds niet afgedaan als vakantie land.
  Taxi’s ja daar kunnen we wel een boek overschrijven. Afgelopen december geluk vanaf en naar airport zonder te vragen op meter. Tussendoor wel problemen geen meter dan eruit. Cappuccino 100 baht valt nog mee daar in tegen een pad Thai in restaurant Silom road helder schoon en airco restaurant beren druk 65 baht.
  Dure telefoon weg ja we laten de telefoon in hotel of bergen hem ergens anders op en geld heb Ik weinig in mijn tas maar op een andere plek.
  We hebben veel gekke dingen meegemaakt maar dat is voor ons geen reden om te zeggen geen Thailand meer voor ons. Voelen ons daar veliger dan in Nederland.

 64. Tino zegt op

  Hallo

  Nou dat komt toch in elk land voor wat je daar beschrijft.
  Niet alleen in Thailand In elk oosters land is wel wat.
  Zo ook in elk Europees land heb je creminalitiet .
  Vindt het geen rede om er weg te blijven,dat jullie de pech hebben bestolen te worden vindt ik zeer triest.
  Jaren terug ben ik voor de derde keer naar Tunesië geweest.
  De eerst keer was een dikke dertig jaar terug,toen waren er nog zeer behulpzamen vredege mensen.
  Maar de laatste keer dat ik daar was is er veel veranderd,in de negatieve zin.
  Ik heb toen besloten om er mijn vakantie nooit meer te houden.
  Toch is het een mooi land en zijn er ook nog goede mensen,alleen jammer dat de slechte het verzieken voor de goede.
  Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die een slechte ervaring hebben gehad in een of ander land.
  En die ook zeggen daar gaan we nooit meer heen,maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  Als je niet bij de les blijft wordt je getikt,ook in ons eigen land kan dat gebeuren .
  Moeten we nu weg uit ons eigen land?
  Veel reis plezier en toch nog een fijne vakantie .

  Groetjes Robertino

 65. Dini zegt op

  Wij wonen hier nu vier en een half jaar en ervaren de Thai beslist niet als geldwolven.
  Een paar voorbeelden;
  Lekke voorband aan fiets, nieuwe voorband laten opzetten, betalen alleen kosten band, werk is service.
  We vertrouwden onze auto niet helemaal, in garage na laten kijken, kosten? niets, want we hoefden niets te vervangen.
  Koop op de markt altijd eieren voor 40 bath, deze waren niet meer in voorraad, mocht voor eieren van 42 bath slechts 40 bath betalen; want u koopt altijd voor 40 bath.

  Criminaliteit is overal, maar hier kun je gerust boodschappen in de tassen van je fiets of achter in een pick-up hebben liggen en dan de markt op gaan voor andere boodschappen.

  Misschien minder glimlach dan 15 jaar geleden, maar ook Thaise mensen hebben zorgen. Ikzelf zie vaak een glimlach als ik mensen aankijk.

  Tien jaar geleden is bij mijn man in de vakantie zijn portemonnee gerold in Bangkok. Het is dan inderdaad een dag heel erg balen, maar uiteindelijk kan je dit overal overkomen.

  Wij wensen Rene en Claudia nog een fijne vakantie toe verder, geniet gewoon van de mooie dingen, die er ook in overvloed zijn.

 66. Peter zegt op

  Wij komen al sinds 1979 in Thailand. Nog nooit iets echt vervelends meegemaakt. Tja, op Koh Chiang de taxiterror waarbij de chauffeurs alle passagiers een poot uit draaien. Als het mogelijk is de taximeter nemen, is veel goedkoper, en geen sjoemelaars. Goed op je spullen passen is het devies en deze nooit alleen laten. M’n vrouw en ik kijken om de beurt naar de spullen als een kaartje voor de trein of dergelijke moet worden gekocht, etc. Thailand is echter sterk veranderd sinds 1979. Onvriendelijker, zeker in de grote steden. Met name de Russen hebben een hoop verpest, zeker voor de Thai zelf. In de Isaan was het voor ons een verademing. Wat een vriendelijkheid. Hebben we tijden niet gezien. Ook het eten is op veel plaatsen veranderd. Meer vereuropeest. In de Isaan hebben we op veel plaatsen echt authentiek Thais gegeten heerlijk. Maar de lezers die zeggen dat het in veel Europese steden niet minder is qua criminaliteit hebben gelijk. Overal ter wereld goed op jezelf en je spullen letten. Goeie reis en veel plezier in het prachtige Thailand want wij gaan zeker weer ondanks de toegenomen onvriendelijkheid en criminaliteit.

 67. bob zegt op

  Allemaal herkenbaar en merkbaar. Vele antwoorden hierboven reeds gegeven. Aanvulling niet nodig. Kom naar Jomtien 3 weken. Hier weinig narigheid, verkeersongelukken daargelaten. Heb nog wel een studio beschikbaar aan de Jomtien Beach, 50 meter lopen zonder oversteken. [email protected]
  Kan tegenwoordig ook per boot vanuit Hua Hin naar Jomtien.

 68. dani zegt op

  Alls ervaren Thailand ganger moet je toch weten dat je de dure spullen
  In de kluis laat liggen. Een Ook dat je eerst vraagt im hotel hoe duur een taxi
  naar Dong Muang is. Ik kom er nu aal 7jaar en aan het liefst wil ik graag hier blijven.

 69. khun Roland zegt op

  Ah ja, is een heel begrijpelijke reactie van frustratie.
  Neem nooit teveel waardevols mee als je de straat op gaat. Zeker in omgevingen als Patong Beach en dergelijke meer.
  Zéér goed idee van alvast je paspoorten in veiligheid te houden.
  Bankkaarten op zak is ook niet direct nodig als je uit eten gaat. Jullie zijn ook geld kwijt dus dat had je sowieso op zak, dus waarom dan die bankkaarten meenemen?
  Maar oh ja, gemakkelijk gezegd achteraf, het is nu eenmaal gebeurd..
  Wedden
  jullie hier volgend jaar terug zijn ? Dan is het allemaal weer wat vervaagd en is de woede allang over.
  Probeer er nog het beste van te maken en wees goed op je hoede.
  Het is een natuurlijke reflex van ons om in dergelijk geval naar de politie te stappen maar dat is hier verloren moeite ….. raadt maar eens waarom …

 70. T zegt op

  Tuurlijk dit soort zaken gebeuren overal en je kan altijd alles als rozebrillenkijker goedpraten. Maar feit is en blijft dat Thailand steeds minder leuk en minder aantrekkelijk wordt gemaakt voor de westerse toerist, dan dat het bijvoorbeeld 15 jaar geleden was.

 71. Ronald zegt op

  Overal in de wereld gebeurd dit ik weet nog goed hoe het er 40 jaar geleden aan toe ging in Spanje alles was goedkoop en massa toeristen gingen er naar toe , door de jaren heen werden ook de Spanjaarden steeds inhaalligger wat helaas mens eigen is moet je eens kijken wat je in Scheveningen betaald bij die strandtenten.

  Een paar jaar geleden ben ik naar Egypte geweest waaronder ook in Cairo je word daar gewoon aangerand door die mensen daar die ook alleen maar centen zien en je proberen te belazeren , er is maar een remedie als je wilt reizen in de wereld moet je gewoon prijs bewust zijn en ontzettend goed op passen met alles wat je doet en voor de rest gewoon genieten van het land en hun gebruiken zonder dit te vergelijken met hoe wij het hier doen.

 72. danny zegt op

  Als ik aan Phuket of Pattaya denk,,dan denk ik, dat ik nog niet in Thailand ben geweest.
  Dit soort gebieden zoals Phuket en Pattaya zijn door de toeristen tot hun eigen.. Thailand -idee.. gemaakt.
  De mooiste en grootste gebieden in Thailand hebben geen comfortabele hotels en kun je dus ook niet als “kwaliteits-” toerist bezoeken door gebrek aan…..kwaliteit. Maar deze gebieden zijn wel onvoorstelbaar mooi en in dat echte grote mooie Thailand, kun je al je boodschappen en helm gewoon bij je motorbike achterlaten.
  Danny

 73. Mark zegt op

  Ik ken mijn vrouw sinds 2006. We proberen elk jaar terug te gaan naar Thailand.
  Het is een geweldig land maar ook geen land waar je nooit wat zal meemaken.
  Niks aparts vergeleken met andere landen. Zoals gezegd overal in de wereld gebeuren
  vervelende dingen maar daar ben je als reiziger als het goed is op voorbereid.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. We reizen best veel door het land.
  We hebben sinds dit jaar meer dan 500 plekken bezocht, en ons is echt nog nooit
  iets crimineels overkomen. Ogen en oren goed openhouden en geen rare dingen doen.
  Onze wens is ooit naar het zuiden gaan, dat hebben we al 3 keer vooruit geschoven naar
  een volgende keer, maar in die tijd leer je thuis al wat je daar aan kan gaan treffen.
  Zowel goede dingen maar ook de verkeerde. Je moest vroeger op school ook altijd je
  huiswerk maken voordat je naar school kwam toch?

 74. Carin zegt op

  Idd dat gevoel is precies hetzelfde als ik 3 jaar geleden had. Na 10 jaar Thailand had ik het ook gehad. Altijd proberen ze je te belazeren en hun houding is zo veranderd …ze worden onbeschoft. De begin jaren waren er heerlijk maar ze beginnen zich te veel te permitteren. Ik had er op een gegeven moment echt zo genoeg van dat ik er niet meer ben geweest. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad

 75. Janinne zegt op

  Jammer dat er hele verhalen komen over berovingen, cappuccino en taxi’s.
  Volgens mij ging het verhaal van de inzender over dat Thailand erg is veranderd ten opzichte van jaren geleden. En dat ben ik met hen eens. Een jaar of 15 geleden kon je nog rustig over straat in toeristen gebieden, nu moet je heel erg op letten. Ze zien je nu als mobiele ATM die ze helemaal leeg willen trekken.
  Kom je in de problemen dan laat een Thai je stikken en dat vind ik een nare mentaliteit.
  Jammer dat je Thailand voor gezien houd want buiten de toeristische plekken valt het wel mee vind ik.

  • stevenl zegt op

   Thailand verandert, net als alles in het leven verandert. Ben het trouwens niet met je eens, “een jaar of 15 geleden kon je nog rustig over straat in toeristen gebieden, nu moet je heel erg opletten”, ik ga hier nog steeds rustig over straat.

 76. Eric zegt op

  Ook ik ga elk jaar naar Thailand met mijn vrouw. Wat betreft de koffie ik heb het er graag voor over die 100 Bath. Waar praten we over ze leven hier niet meer in de vorige eeuw? Marktwerking heet dat. Omdat er elk jaar weer meer toeristen naar dit mooie land naartoe komen gaan de prijzen omhoog ook komt dit door dat de toeristen grote fooien geven. Kijk naar de Cariben, door de Amerikanen die met dollars smeten is het bijna onbetaalbaar geworden voor de gewone man. Wij zijn net gearriveerd in Bangkok en verblijven 4 weken. En de beroving betreft ik denk dat je ontzettend pech hebt gehad jammer dst jullie nu zo over Thailand denken.

 77. niek jansen zegt op

  Mijn hemel, ik vind dat de schrijvers van de post wel heel snel de handdoek in de ring gooien. Ik ben van zoveel zaken beroofd als backpacker in vele delen van de wereld, tot ‘house and lot’ toe in de Filippijnen.
  En thuis blijven zitten sluit berovingen en diefstal ook niet uit.
  Misschien is verblijf in een klooster een mogelijke optie voor het tweetal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website