Lezersinzending: Het hamer nagel spel is scam!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
29 mei 2015

Beste lezers,

Ik was vorige week in Phuket (Patong). Ik liet me even verleiden door het hamer nagel spel. Zo snel mogelijk de nagel in een boomstronk slaan.

Vond het nogal vreemd dat de bargirl het zo snel deed en kon. Later op internet las ik dat het pure scam is: fidelitycheckonline.wordpress.com/thai-bar-scams-hammering-nail

Je bent gewaarschuwd.

Groet,

Steven


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersinzending: Het hamer nagel spel is scam!”

 1. Alex zegt op

  Leuk spel, vaak genoeg gewonnen. Gewoon veel oefenen en hard slaan. Overigens herken ik de scam niet, veelal mocht ik zelf een hamer pakken, zelf de schroef uitzoeken en zelf beslissen waar ik hem in het hout sla. Hou altijd wel rekening met het feit (en dat geld ook voor 4-op-een-rij), dat die meiden dag in dag uit bezig zijn met die spelletjes. Ze zijn dus flink getraind! Overigens speel ik niet vaak voor drank. Als het gezellig is, betalen wij de drankjes toch wel.

  • Davis zegt op

   Bekijk het op dezelfde manier Bob.

   Als het om drankjes gaat is het redelijk onschuldig.
   Zoals het spelletje houtje-trek of hoe noemt dat? Een houten torentje opgebouwd uit houten staafjes overlangs gestapeld, waar je er ieder over toer eentje moet uittrekken. Zonder het geval te doen instorten, want dan heb je verloren. Op die gammele tafels en met nauwelijks zichtbaar voetenwerk laat je uiteraard zó iemand verliezen… en dan betaal je de drankjes.

   Anders wanneer het om geld gaat.
   Heb toch iemand weten winnen bij zo’n straatspelletje, met 3 omgedraaide bekertjes en een balletje.
   Toen die zijn geldwinst wilde wegsteken, bleek zijn portefeuille gestolen. De ene scam sluit de andere dus niet uit ;~)

 2. bona zegt op

  Wel Steven, helemaal geen scam ! Gewoon een manier waarop een verstandige – nuchtere – handige bargirl, een domme – dronken – lompe – opschepper, een drankje laat betalen.
  Verander volgende keer gewoon van zijde, zodat jij haar nagel en zij jouw nagel moet inkloppen.
  Ik denk dat het verlies tegen een bargirl, en dit in bijzijn van je vrienden, jouw ego beschadigd heeft, doch maak je daar geen zorgen om! Thailand is mooi ! Het leven is mooi ! Geniet er met volle teugen van !!
  En sla nogmaals naast het nageltje.

 3. gerardus hartman zegt op

  Heb tientallen malen in Phuket Bang Na area meegedaan met spijkers inslaan. Nooit meegemaakt dat stronken hout werden gebruikt waarin geen spijker diep kon worden geslagen door farang en girl. Zal best wel een boomstronk zijn die vooraf geprepareerd is maar om dan een verhaal op te hangen dat alle hammer nail activiteiten een scam is, is sensatie journalistiek van een verliezende dronken farang.

 4. Frederik zegt op

  Ik heb al alles geprobeerd om te winnen van een bargirl en af en toe lukt dat ook . Alleen is het zeer moeilijk omdat deze meisjes dat spelletje 300 dagen op een jaar spelen

 5. Frans Nico zegt op

  Scam? Ik denk het niet.

  Vanuit mijn vakkennis stel ik het volgende vast.
  Hout is er in verschillende hardheden. Ook draadnagels zijn er in verschillende kwaliteiten, zowel in hardheid als in de scherpte van de punt. Bovendien dringt een draadnagel in kopshout makkelijker door dan in langshout.

  Aan de buitenzijde van een boom bevindt zich de schors. Achter de schors bevindt zich de bast. De voeding transporteert de boom door het spinthout. Dat is veelal ook het zachtste deel van de boom en bevindt zich tussen de bast en het kernhout.

  Het is dus raadzaam goed te weten wat de kwaliteit van de draadnagel is en verder waar zich het zachtste gedeelte van hout zich bevindt.

  Dan de hamer. De hamerkop waarmee geslagen wordt moet zo vlak mogelijk zijn en niet te glad. Door het gebruik van de hamer wordt de vlakke kop op den duur meer gebogen. Dat komt omdat door het veelvuldig slaan van ijzer op ijzer (niet alleen op draadnagels) de randen meer ingedrukt worden dan het midden van de kop. Ook wordt de kop daardoor gladder. Door het gladde iets ronde oppervlak van de hamerkop glijdt de hamer makkelijker door onbalans van de draadnagel af waardoor de draadnagel krom wordt geslagen.

  Tot slot bepaald de slag met welke kracht de hamer op de kop terecht komt en met welke snelheid de draadnagel het hout binnendringt. Een goede slag begint met de hamer boven je hoofd met gebogen arm.

  Al deze feiten spelen een rol, naast de ervaring van het veelvuldig doen. Een bargirl zal zich niet bezighouden met genoemde feiten. Voor haar speelt ervaring. Van een goede timmerman zal ze niet makkelijk winnen. Maar wel van een beschonken timmerman, laat staan een beschonken boekhouder of winkelbediende. Met scammen heeft het niets van doen. Broodje aap, zullen we maar zeggen.

 6. Jack G. zegt op

  Ze willen niet meer met mij ‘kopspijkeren.’ Ik win meestal op mijn sloffen. Ik denk dan vaak van waar is het addertje die nu snel ergens gaat opduiken. Die adder ben ik nog niet tegengekomen. Met 4 op een rij en biljarten ben ik totaal kansloos. Met dit vermaak verlies ik overigens geen duizenden batjes of zelfs euro’s. Dat kan wel met pokerscam en pingpongscam. Maar een gewaarschuwd man is altijd in zijn voordeel in Thailand.

 7. bona zegt op

  Ach, de bedoeling van al deze spelletjes is meestal toch duidelijk. Dat drankje is niet zo belangrijk. De rest van de avond en nacht des te meer !
  Geen probleem mee !

 8. michiel zegt op

  Altijd fun spelletjes in een beer bar.

  Vooral als je tegen de verwachting in weet te winnen . Kreeg dit op koh chang eens 3x op een rij voor elkaar met dat houten blokken toren spel Jenga .

  Paar tips:

  Speel aan het begin van je bezoek hou meer drank hoe minder kans.
  Ik vraag gewoon altijd wat de kosten zijn bij verlies , meestal toch een ladydrink dan heb tenminste geen discussie achter af.

  Maar wat nou als jij wint ? Een gratis drankje van de bargirl ? Nou vaak zit dat er niet zo direct in en dan trek ik gewoon de portemonee. En doen we nog een ronde.

  Btw wij bezoeken soms wel eens beer bar. Als stel als het uitgaans leven verders niet veel is ter plaatse.
  Altijd gezellig. En je wordt meestal wel weer uitgenodigd voor een birthday pizza of bbq.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website