Lezersinzending: Wil Thailand geen toeristen meer?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
20 januari 2017

Vandaag was er weer een controle van de politie in Ban Phe. Wij zagen dat de politie de Thai inseinden om terug te draaien voor de roadblock. Iedere farang werd aangehouden en bekeurd. Geen helm, internationaal rijbewijs of wat dan ook.

Willen ze geen toeristen meer of is er een andere reden?

Ingezonden door Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Lezersinzending: Wil Thailand geen toeristen meer?”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Ik wil niet beweren dat het onwaar is. Doch ik kom sinds 1990 naar Thailand, meermaals per jaar. Sedert 2005 woon ik in het land. Ik rij gemiddeld 20.000 km per. Nog nooit heb ik zoiets gezien of meegemaakt. Altijd gelijkwaardig behandeld. Vreemd.

 2. Nelly zegt op

  Gewoon aan de wet houden, is er ook geen probleem

 3. koos zegt op

  IK woon ook al lang hier maar dit beeld herken ik niet.
  Wel is het zo bij ons in het dorp dat de hoofdman smorgens aangeeft als er grote controles zijn.
  Dat betekent dus dat je wel eens moet omrijden om aanhouding te voorkomen.
  De thaise politie heeft er een hekel aan om bekende een bon te geven.
  Daarom word er nooit bekeurt als er geen vaste controle post is.

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Helm op zetten of een (internationaal) rijbewijs hebben wil ook wel eens helpen.

 5. erik zegt op

  Aangehouden? Dat betekent arrestatie. Ik denk dat je ‘staande houden’ bedoelt. Hier zie ik dat dagelijks en men concentreert zich op auto’s uit Laos en op brommerrijders zonder helm.

  Wat je opnoemt is ‘geen helm’ en ‘geen fatsoenlijk rijbewijs’ en ja, terecht dat men bekeurt want geen helm is gevaarlijk en geen internationaal rijbewijs betekent geen verzekeringsdekking.

  Je noemt als plaats Ban Phe en ik herken dat niet als toeristenplaats (in welke provincie ligt dat?) dus men zal het niet op typische toeristen gemunt hebben maar op inwoners/bewoners die zich niet aan de regels houden.

  Ik ben herhaaldelijk gestopt maar heb altijd de helm op, de papieren allemaal in orde en heb in 15 jaar Thailand geen enkele bekeuring gehad. En ik ben toch echt een witneus…..

  • jhvd zegt op

   Ik ben ook wel eens aangehouden ( ik had een helm op ) en in het bezit van een internationaal rijbewijs.
   De betreffende persoon wilde alleen een financieel cadeautje hebben daarna mocht ik weer door gaan.
   Dat zijn dingen waar ik mij niet druk over maak.

  • loe zegt op

   Als je niet de moeite neemt even op Google of in een gids te kijken waar BanPhe ligt,
   maak dan niet van die rare opmerkingen.
   Ban Phe ligt in de provincie Rayong en is de bekende ”oversteekplaats” naar Koh Samet.
   (Koh Samet?? Komen daar ook toeristen? Ja…inderdaad)
   En er worden soms bekeuringen uitgedeeld 🙂

  • Wim zegt op

   Koh Samet misschien beter bekend het dorp is dan Ban Phe.

 6. Rob E zegt op

  Sta je als toerist boven de wet en mag de politie je niet bekeuren als je je niet aan de wet houd. Mijn thaise vrouw is ook gewoon bekeurd omdat ze der auto rijbewijs thuis had laten liggen. Boete aftikken, doorrijden en vergeten.

 7. ludo zegt op

  Hier in Pattaya ook alle dagen controle en voornamelijk farangs worden tegengehouden.Wat mij ergert is dat ik dagelijks politiemensen zie rijden zonder helm.Zou het kunnen dat die lieden boven de wet staan?

  • l.lagemaat zegt op

   Hier in Pattaya zie ik ook veel Thais langs de kant staan, vooral bij de Pattaya Thai (Pattaya Zuid) is
   het bingo! En Third Road vooral op marktdagen: dinsdag en vrijdag.

 8. Adriana zegt op

  Hoi allemaal,

  Heeft alleen met geld te maken, want hebt dit hierin Soi 5 (Immigratie)in Pattaya weer eens mee gemaakt.
  Thaise eigenaresse van woningen heeft de namen van de huurders niet door gegeven en mocht ik een jaar Visum willen dan moest ik eerst 4.000 bath betalen, zo niet dan ook geen jaar visum, heb gewijgert dus Thaise eigenaressen moest komen en hoefde maar 1600 baht te betalen en ik niets voor mijn jaar visum, dus farangen worden soms echt gechanteerd en dat is moeilijk te verkroppen omdat je niets meer maar ook niets minder bent dan een Thai.

  • Jos zegt op

   Zelf heb ik enkele weken terug 1.600 Bath fine betaald daar de manager condo de adres gegevens niet doorgegeven had. Dus moet je naar jomtien voor visum zorg dat je adres update is! Zoniet betaal je als eigenaar 1.600 Bath of 5.000 Bath als je huurt. Als je bij binnen komst Thailand (Luchthaven). Heb je 24 uur de tijd je adres te laten update bij de imigratie in je dorp . Doe je dat niet heb je bij de volgende visum aanvraag problemen. Betalen van fine!

   • Daniel Vl zegt op

    Ik hen eind vorige maand in CM hetzelfde voorgehad bij aanvraag extensie. Een man deed mijn papieren en een andere zat aan computer. Ik had mijn verblijfplaats aangegeven. Dat werd nagezien. Bleek dat men sinds juni geen lijsten had bezorgd. Mij werd gezegd bij 90 dagen melding begin februari het in ode e maken. Ben om zeker geen boete te krijgen de eerste werkdag na nieuwjaar maar een tm30 gaan invullen. Werd mij wel gevraagd of ik de 1600 Bt wou betalen.. Ben nog aan het wachten op terugbetaling. Is niet aan mij de baas te wijzen op haar plichten.

   • Nelly zegt op

    De huiseigenaar of een Thaise vriend kan dit ook online bijhouden.
    Onze huiseigenaar woont in amerika, dus haar broer heeft dit 2 jaar terug geregeld bij de immigratie. Toen kreeg onze Thaise vriendin een wachtwoord en sindsdien houd zij dit bij op de computer. Als je hier een afdruk van maakt kun je dit meenemen naar de immigratie voor je jaarvisum te verlengen. kot je verder niks. Dus al diegene die een Thaise partner hebben moeten dit ook voor mekaar kunnen krijgen. Kost je verder niks

 9. Henk Hauer zegt op

  Ik woon reeds jaren in Pattaya. Politie controlles meestal voot motor bikes. Heb met de auto zelden last in 6 jaar een keer gestopt en mijn Thais rijbewaijs laten zien. Dat was het.
  Je moet je natturlijk wel aan de wet houden, anders krijg je in ieder land een prent

 10. pim zegt op

  in pattaya en omgeving is het dagelijks bingo al hou je aan de wet ze verzinnen van alles doen dom en spreken dan zogenaamd geen Engels maar de bent gewoon het haasje ook al hou je je aan de verkeersveiligheid en regels gewoon maffia zelf de Thai bevolking zegt het .
  Goed voor de toeristen ik heb het gehad na 35 jaar Thailand typisch dat bovenstaande schrijvers er geen last van hebben ik zet er een ? Bij
  wees op je hoede het kost je gewoon veel bathjes
  succes Pim

 11. Jay zegt op

  Ze willen graag toeristen , zolang ze zich aan de wet houden . Veel mensen hebben het idee dat je je in Thailand als toerist aan geen enkele wet hoeft te houden . Gewoon zorgen dat alles in orde is en je zult geen problemen met de politie hebben . Blijf ook altijd correct en vriendelijk indien je staande gehouden wordt en als alles in orde is ben je binnen enkele minuten weer onderweg .

 12. Pat zegt op

  Ben akkoord met de meeste reacties hier, en ik ben een eerlijke bron want ik zondig ook constant tegen het dragen van een helm en de juiste kledij… (ben al vaak beboet).

  Het is niet omdat nu gebeurt wat voorheen zelden of nooit gebeurde, dat we moeten concluderen dat ze de toeristen buiten willen.

  Over dit soort van normale acties maak ik me dus echt geen zorgen en stel ik mij totaal geen vragen over een eventuele strategie van Thailand naar de toeristen.

 13. simon borgers zegt op

  Politie zonder helm op zie ik ook dagelijks moeten zij zelf weten vindt ik maar ze hebben wel een voorbeeld functie dus dat is dan weer niet goed. ik zelf doe van alles aan voor bescherming van mij op mijn motor al is het nog zo warm helm is echt Hoofdzaak.

 14. Leo Bossink zegt op

  Woon nu twee jaar hier in omgeving Udon. Vervoer altijd met eigen auto en mijn Thaise vriendin rijdt. In die twee jaar nooit enig probleem gehad met de politie. Eigenlijk ook nog nooit aangehouden. Maar we zijn verzekerd, hebben altijd gordels om, rijden niet te hard en we rijden ook niet door een rood stoplicht. Zoals door anderen hierboven al is opgemerkt: zolang je je aan de regels houdt, zal er niet gauw iets verkeerd gaan in relatie tot politie-optredens. Tja, en al die sterke kroeg verhalen, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij.

 15. Geertg zegt op

  Als je ziet dat Thais worden ingeseind dat er n controle is en je papieren zijn niet in orde of je draagt geen helm dan ben je n beetje veel dom bezig. Ik woon al jaren hier en wordt alleen bekeurd als ik iets verkeerd doe. Is alles in orde dan maken de agenten n praatje en ik kan doorrijden.

 16. Eric zegt op

  Het is niet nieuw dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt waar ook ter wereld.

  Wanneer ik als Belg naar europa of waar ook ter wereld ga heb ik een internationaal rijbewijs nodig,ik heb een Thais en een belgisch,maar daar ik hier ingeschreven ben heb ik dat nodig.

  Vele toeristen en expats denken dat alles hier zo maar kan en bovenop is het in vele landen gratis te verkrijgen op hun gemeentehuis maar ze zijn te lam om de moeite te doen, dan moet je betalen uiteraard en niet klagen.

  Net als overal in de wereld ook in Thailand zijn er rechten en plichten voor buitenlanders en/of toeristen.

  By the way in Phuket moet ik wel betalen voor een internationaal rijbewijs, dus loop niet allemaal te zeuren.

  Probeer hetzelfde in europa, je brommer of auto gaat aan de kant en rijden is gedaan! Hier krijg je een bekeuring welke je 7 dagen kan tonen bij een controle dat je reeds beboet werd!En je kan je weg verder zetten! Een flik doet dan zijn job en iedereen zeurt!

 17. Cees zegt op

  Op onze laatste vakantie, november-december 2016, ben ok ik aangehouden bij een roadblock.
  Hoewel ik wist dat ik een internationaal rijbewijs nodig heb om in Thailand auto te mogen rijden was ik dit in alle haast vergeten te halen bij de ANWB.
  Dus ik laat mijn Nederlandse rijbewijs zien en de agent begon te lachen. ‘No inter’ herhaalde hij een paar keer en liep naar de andere kant van de auto waar mijn vrouw (Thaise) zat en begon een gesprekje.
  Ze zei tegen mij dat het geen internationaal rijbewijs was (wist ik zelf natuurlijk ook wel) en ik maakte mijn excuses aan de agent.
  Met een handdruk en een brede glimlach namen we afscheid en reden we naar huis.
  Dus : niet altijd kommer en kwel, blijf beleefd en glimlachen en geef een goede wai.

 18. john zoet zegt op

  ik raad iedereen aan om eens koffie te drinken bij Starbucks op de beachroad naast het politie bureau in Pattaya.
  we zitten dan op het dak met uitzicht op al het aankomende verkeer
  we houden dan weddenschappen welke toerist een bon krijgt.
  honderden Thai rijden zonder helm en met 4/5 man op de motor en kunnen door rijden
  Maar komt een farrang aan op 200 meter wordt hij er zorgvuldig uit gehaald ondanks dat hij helm op heeft
  meetstal is het een boete voor te weinig lucht in de banden of een slappe ketting.
  Ook de plaatselijke verhuurder van de motoren die daar lang de straat is, hangt bij elke farrang een ketting om de motor als je dan weg wilt roept hij een politie agent erbij die voor 300 bath de ketting open maakt want je hebt fout geparkeerd tussen die andere duizend motors
  ik erger mij niet er aan en laat me rijden door een taxi maar constateer dit wel en heb al veel weddenschappen gewonnen

 19. Ruud zegt op

  Ik ervaar het ook zo dat de politie selectief buitenlanders staande houdt. Soms gebeurt het mij met de motor twee dagen achter elkaar op de zelfde plaats in Pattaya. Altijd netjes een helm op rijbewijs en intenationaal rijbewijs bij me en nog geen bekeuring gehad maar iritant is het wel. Het lijkt erop dat de wet hier alleen voor buitenlanders geldt. Als de politie toch zo nodig omzet wil maken (of de verkeersveiligheid wil verbeteren) dan kunnen ze beter bij het uitgaan van een Thaise school gaan staan. Geen gerechtigde leeftijd om een motorbike te rijden, geen rijbewijs en geen helm op, dat is wat je ziet als het einde schooldag is.

 20. janbeute zegt op

  Ook ik ben in al die jaren dat ik hier al weer verblijf ook enkele malen aangehouden .
  Zowel met de motorbike als met de pickup .
  Nooit geen problemen gehad , hou mijzelf en waaronder ook mijn voertuigen ( zoals staat van onderhoud roadtax ) en dergelijke aan de regels .
  Maar er zijn farangs die denken , ik kan hier alles maken .
  Zo ook een Zwitser en zijn Thaise ega afgelopen week in onze Amphur, op de brommer ( oude Honda Dream ) beiden geen helm dragen .
  Liggen nu beide in Chiangmai in het ziekenhuis gebroken schouder , enkel , botbreuk aan de arm , gebroken sleutelbeen .

  Jan Beute .

 21. jacques zegt op

  Mijn ervaringen zijn eigenlijk alleen positief geweest voor wat de staande houdingen betreft. Ik kom hier ook al 18 jaar en de laatste jaren voor vast. Ik heb alles tot in de puntjes in orde en nooit kan ik daarop aangesproken worden. Ik mag dan ook altijd snel weer doorrijden. Het belang van een deugdelijke helm zou toch voor een ieder duidelijk moeten zijn. In Nederland heb ik tweemaal een ongeluk gehad met de motor en zonder helm had ik dit niet meer geschreven kan ik u delen.
  Naar anderen kijken en zeker naar het gedrag van sommige politieagenten heeft weinig of geen nut. Concentreer je vooral op jezelf en geef het goede voorbeeld. Ik zie steeds meer buitenlanders die het kennelijk te warm vinden om met een helm op te rijden of diegene die het nodig vinden om met kleine kinderen zonder deugdelijke voorzieningen te gaan rijden op de motorbike. Verschrikkelijk onverantwoord en de politie neemt dit ook waar en zal zeker tegen buitenlanders optreden. We zijn hier nu eenmaal te gast en van ons wordt meer verwacht dan de gemiddelde Thai die vaak niet beter weet.

 22. Slagerij van Kampen zegt op

  Men moet zich natuurlijk wel aan de regels houden zeggen wij Nederlanders en Belgen volkomen terecht.. Probleem is natuurlijk dat de politie dat zelf niet altijd doet. Er was er een die na bij ons op bezoek te zijn gweest kachel in zijn auto stapte. Ja, huize Van Kampen weet gasten te gerieven. En dat in de Isaan. Op facebook ziet u hem gefotografeerd voor zijn welvoorziene drankkast. Een andere agent kwam eens op de fiets om 800 uur in de ochtend. Tegen de middag vertrok hij slingerend en viel twee keer van zijn fiets.

 23. ton zegt op

  Meestal zie je de controles al heel ver weg staan sorry maar als het niet klopt bv geen helm of geen rijbewijs ben je in mijn ogen fout bezeg zet die motor aan de kant ga lekker wat eten en drinken en wacht tot ze weg zijn je rijd toch ook niet op zon controle af als je een biertje gedronken heb

 24. NicoB zegt op

  Heel wat keren staande gehouden in alle afgelopen jaren, 2 x een bon gehad voor wat te hard rijden, volkomen juist. Andere keer ook iets te hard gereden, kreeg verzoek dat te doen op de motorway bij Bangkok, geen bon, rijden maar. Bij andere controle posten ook wel staande gehouden, Thais rijbewijs laten zien, rijden maar. Bij weer andere controleposten zonder stoppen meestal gebaar gekregen door te rijden. Kan niet klagen.
  NicoB

 25. Peter V. zegt op

  Bijzonder dat juist in de toeristische gebieden het blijkbaar fout gaat.
  Hier in Hat Yai ben ik een paar keer in een ‘fuik’ gereden, maar aangezien alles in orde was, mocht ik gewoon verder.

  Ik zou trouwens graag zien dat ze zouden stoppen met alleen boetes uitdelen, bij het ontbreken van de helm.
  Beter is om tevens de scooter vast te leggen en pas weer mee te geven als de bestuurder een helm heeft opgehaald cq laten brengen.

  • stevenl zegt op

   Dat is in de toeristische gebieden (Hat Yai is overigens ook erg toeristisch, geen gebied met zoveel Maleisiers elk weekend) niet anders. Ben je legaal, heb je geen problemen.

   En als wonend in een toeritisch gebied: al wat ik zie is dat iedereen wordt aangehouden en indien in overtreding beboet. Dit heeft niets met ‘toeristen pesten’ te maken, dat is alleen de perceptie van enkelen.

 26. Gusie Isaan zegt op

  Geweldig weer al de reacties, het blijkt toch moeilijk voor mensen om goed te lezen. De inzender van dit stuk heeft het helemaal niet over wel of niet terecht boetes uitdelen maar over het inseinen van mede Thai die dan voor dezelfde overtredingen de dans kunnen ontspringen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Heb je zelf alles wel gelezen
   “Iedere farang werd aangehouden en bekeurd. Geen helm, internationaal rijbewijs of wat dan ook”.

 27. Willem zegt op

  Boete gehad in Hua Hin,voor het niet dragen van een helm 400bath 7 dagen geldig,rare regeling je leert er niets van niet als farang maar ook niet als Thai,en ook niet als je de agenten ook zonder helm ziet,maar het is nou eenmaal zo.

 28. rob joppe zegt op

  Ik mis hier een beetje het antwoord op de vraag zijn de toeristen nog welkom in Thailand .Julie mazzelaars hebben totaal geen problemen , knap. Wij een Hollands echtpaar van 60 en 65 jaar alles tip top in orde anders stappen wij niet op de motor simpel. In de 10 jaar dat we nu hier komen 60.000 km. gereden op de motor. Bijna alle keren dat wij onderweg zijn lopen we tegen een bekeuring op. Over een streep gereden , door het rode licht , u had niet rechts af mogen slaan , uw bel. plaatje op de verkeerde plek ,u heeft te hard gereden allemaal ter plekke verzonnen de hufters.
  Rond gevraagd en gelukkig zijn wij geen uitzondering , terwijl wij de beste helmen dragen die hier te koop zijn , wij huren onze scooters al jaren als het niet klopt laat ik het op eigen kosten na kijken we laten zelfs de banden vervangen maar men vindt altijd een reden.
  Ik krijg in Nederland 4 a 5 bekeuringen per jaar van pakweg €40 en die betaal ik onmiddellijk wat dat is aantoonbaar , jammer dan.
  Als ik hier over nadenk behalve de valse bekeuringen hebben we ook nog te maken met de winkels en markten waar je zo ongeveer geript wordt is mijn antwoord:
  Nee we zijn niet meer welkom in Thailand dat fantastische land wat verziekt wordt door zijn eigen inwoners.

  Recent gister avond jongelui dronken keihard scheuren over de Boulevard waar je maar 30 mag slingerend en wel we durfden er niet langs ( als ze tegen je opbotsen krijg je nog de schuld ook) volop Politie aanwezig niemand grijpt in.

  Welkom in Thailand.

 29. eric smulders zegt op

  Heel normaal en gebeurt inleider land . Bij de wet moet iedereen een internationaal rijbewijs hebben en een helm dragen op een moterfiets dus een boete is heel normaal en verdiend !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website