Foute info tweede PCR-Test (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
19 januari 2022

Vrijdag laatstleden aangekomen in BKK onder Test & Go program met SHA-hotel. Van de luchthaven eerst naar een lokaal ziekenhuis waar het hotel mee samenwerkt. Als je pech hebt ligt dit aan de andere zijde van BKK.

In het ziekenhuis heb je wel voorrang en werd de test snel uitgevoerd na het eerst invullen van een rompslomp documenten. Vraag me niet waarom ze dienen maar wat heeft verdorie je religie te maken met een PCR test? Thai system….?

Na een tripje van bijna 2 uur eindelijk aangekomen in het hotel waar je naar je kamer mag en daar MOET blijven tot je testresultaat aankomt. Lijkt wel of je een crimineel bent! Maaltijden worden tot in de kamer gebracht. Na 7 uur wachten kregen wij eindelijk het resultaat en vanaf dan ben je een vrij mens.

De volgende dag vertrokken wij met de huurwagen naar Buriram (550 km) en kregen in het hotel een lijst mee waar je in de omgeving van (in ons geval) Buriram je tweede test moest laten uitvoeren. Na controle bleek dit hospitaal zich te situeren op 174 Km van Buriram. NIETS IS MINDER WAAR! In eender, waar ook, groot hospitaal kan je de tweede PCR-test laten uitvoeren. Geef echter je roze document dat je op de vlieghaven ontvangt NOOIT af en maak er een kopietje van. Dat kopietje moet je voorleggen samen met je Thailand Pass bij het aanbieden voor je tweede PCR-test.

Deze is GRATIS desondanks dat er massaal getracht wordt te frauderen. Een verwittigt man is er twee waard. Succes!

Ingezonden door Edward (BE)


» Laat een reactie achter


Rating: 3.69/5. From 13 votes.
Please wait...

23 reacties op “Foute info tweede PCR-Test (lezersinzending)”

 1. Huub zegt op

  Nou ik heb een totaal andere ervaring.
  Ben 9 januari gearriveerd in Bangkok en stond 45 minuten later buiten, alles verliep snel en soepeltjes.
  Heb buiten een sigaretje gerookt en ben toen naar hotel gebracht waar meteen een RT-PCR werd afgenomen. Daarna koffer naar kamer gebracht.Je hoefde niet op kamer resultaat af te wachten, je kon je gewoon vrij bewegen en in restaurant kon je de hele dag gebruik maken van buffet.Volgend ochtend brief met test resultaat gekregen.Afgelopen vrijdag hier in Khon Kean 2e RTP-CR test gedaanen afgelopen maandag brief met test resultaat gekregen. Je hebt overigens die lijst met ziekenhuizen helemaal niet nodig, gewoon QRCode op roze briefje scannen en je krijgt de meeste actuele lijst van ziekenhuizen waar je de gratis test kunt laten doen.

  Gr Huub

  • Cornelis zegt op

   Niet op de kamer hoeven te gaan zitten is wel een pluspunt, Huub! Welk hotel had je?

  • Nico zegt op

   Huub, klinkt zeer interessant! Welk SHQ hotel was dit?

   • Huub zegt op

    Het betreft The Elegant Bangkok, 15 minuten van AirPort.

    Gr Huub

    • Cornelis zegt op

     Dank, Huub!
     https://elegantairporthotel.com/

    • Erik zegt op

     Wat heb je betaald?

     • Huub zegt op

      1 Day Test & Go
      Room Type Superior Room
      1 Adult – ฿3,900

  • Alex zegt op

   Huub bedankt voor je inzending.
   Ik lees dat je een sigaretje kon roken tijdens het wachten op je taxi. Nu gaan ik en mij vrouw de 28-ste naar Thailand met de Test&Go regeling wij verblijven in het novotel bij airport voor 1 dag.
   Mijn vraag kan je bij schiphol nog steeds taxfree zware shag halen, zo ja wordt er streng gechecked bij aankomst douane?
   Wij blijven 2 maanden in Thailand en met 10 pakjes van Nelle ga ik het niet redden, dus wil 20 pakjes meenemen 10 in koffer en als het nog steeds kan 10 pakjes taxfree.

   Groet,

   Alex

 2. Peterdongsing zegt op

  Beste Edward en Huub,
  Jullie informatie zou zoveel waardevoller zijn als jullie beide ook de naam van het hotel zouden vermelden.

 3. Eddy zegt op

  Welkom in Thailand! Elke procedure van de overheid wordt plaatselijk verschillend geinterpreteerd. Met de verplichte pcr testen is het niet anders.

  Hier mijn geval [Prachuap Khiri Khan]:

  1) ik heb zelf de afspraak voor de 2de test gemaakt in een staatsziekenhuis bij mij in de buurt.
  Afgeven van paspoort en roze quarantine form is voldoende.
  2) Apart dat dit station voor een pcr test alleen een afstrijkje maakte van de neus en niet van keel/mond.
  3) rond dag 7 kreeg ik een bericht van Mor Chana app of ik het testrapport wilde uploaden. Dus opnieuw naar het ziekenhuis om het op te halen. Dit rapport werd een dag na de test al klaargelegd

  Jammer te moeten vernemen dat de 2 verplichte testen niet zichtbaar zijn in de Mor Prom app.
  Mor Chana wist wel van deze testen. Want na inscannen van de Thailand pass ging mijn status van low naar middle risk. En na een negatief resultaat van de 1ste test ging de status weer terug naar low risk.

  Advies: bewaar de papieren testresultaten, zeker de 2de.

  • BuurmanRuud zegt op

   Ik heb inmiddels (helaas) heel wat ervaring met pcr-tests in Thailand en daar hebben ze bij mij nog nooit een keelswab gedaan. Altijd alleen maar in de neus. Op diverse locaties.

 4. Paul zegt op

  Ik heb ook heel andere ervaringen. 30 Dec 2021 gearriveerd in Pattaya. Taxi reeds zo’n beetje tot in Memorial Hospital. Alles binnen 5 minuten gepiept. Daarna naar hotel. Wel op de kamer blijven, maar dat weet je. Dat is onderdeel van het Test&Go protocoll. Eten bestellen geen probleem. En na 6 uur kwam de uitslag van de PCR test. Direct een afspraak laten maken voor de 2e test. Van een copy maken van het roze papiertje heb ik niemand over gehoord. En zo heeft iedereen zijn eigen verhaal.

 5. Rene zegt op

  Mijn ervaring was dat ik op 2 december jl. werd afgehaald door een auto van het hotel (Hyatt Bangkok) en door een drive through van een nabij gelegen hospital (Sukumvit) werd gereden waarna ik direct door (geen formulieren) naar mijn hotelkamer werd gebracht. Zes uur later de uitslag, gevolgd door de daarbij behorende vrijlating. Naar de in de drive through gekregen 2e (zelf) test is door niemand meer gevraagd.

 6. Frank B. zegt op

  Op zich is onze ervaring niet echt verkeerd. Vanuit het vliegveld direct naar een ziekenhuis voor de test. Daarna naar Holiday Inn op Sukhumvit. We moesten wel op de kamer blijven, maar de hotel staf was super vriendelijk en behulpzaam. De volgende morgen rond 9 uur kregen we de uitslag en de Morchana app gaf status oranje op het negatieve resultaat.
  Een paar dagen later naar Udon thani gevlogen. Bij het inchecken en ook bij het uitstappen werd gecontroleerd of we gevaccineerd waren. Dat zijn we (3 prikken). Voor de 2e test kregen we een melding dat we dit konden doen. Weer negatief uitslag in de morchana app en onze status is nu groen, zijnde very loop risk.
  Het enige wat we nu nog moet weten is of en waar we de test kunnen laten doen voor vertrek terug naar Nederland.

  • Mark zegt op

   Hoi,
   Je kunt een atk test doen op Suvarnabhumi zelf.
   15 minuten wachten en je hebt de uitslag.
   Groet Mark.

   • Frank B. zegt op

    Hi Mark,

    Is dat een PCR test? Indien niet, wordt die test dan wel geaccepteerd door de airline? In ons geval Qatar Airways?

 7. Emiel zegt op

  Wij bedachten ons na 2 weken dat we die 2e test helemaal vergeten waren. Even het dorpshoofd gebeld en die kwam met 2 testjes bij ons thuis. We kregen een officieel documentje waar verder niemand meer naar gevraagd heeft. Soms gaan de dingen zo gemakkelijk

 8. Jan Hoiting zegt op

  Deze ervaring heb ik totaal niet. Op 5/1 aangekomen op Bangkok. Keurig met taxi langs testlocatie wat in 5 minuten geregeld was. Daarna naar hotel en volgende ochtend om 8 uur het resultaat en gaan en staan waar ik wil. Ja, ik moest wel op mijn kamer blijven van 16.00 uur tot de volgende ochtend 8 uur, maar dat wist ik van tevoren. Eten en drinken kon ik via de receptie regelen. Ter informatie, ik verbleef in het 2 Monkeys hotel (112 euro voor test, taxi en hotel incl ontbijt) Op de fiets gestapt en 6 of 7 dagen later in Lang Suan in het hospital 2e test afgenomen. Berichtje van Morchana app laten lezen en test afgenomen. Je krijgt echter van het ziekenhuis alleen berucht als je positief test. Dit 2 dagen later op Morchana app gemeld en mijn status van Medium risk ging terug naar Low risk. Ik fiets inmiddels twee weken in het zuiden en ondervind geen enkel probleem, tetwijl ik al menig politiecontrole ben gepasseerd.

 9. PEER zegt op

  Ik zal wel voor “Covid-19 crimineel” worden uitgemaakt. Maar dít is de 3e keer in de “pandemie”-periode dat ik in Thailand ben gearriveerd. De eerste keren álles vlgs ‘t Thaise boekje.
  Nu Via Test&Go binnengekomen en negatief-getest vrij het land in!
  Maar nu ben ik al ‘n week in Ubon en we gaan ‘n tour door Thailand maken. In april doe ik weer ‘n test om in het vliegtuig terug te mogen.

  • Willem zegt op

   Ik zeg niet dat je crimineel bent maar mensen zoals jij hebben er voor gezorgd dat de herstart van test & go per 1 februari anders zal zijn. Voor de 2e test moet je staks ook weer een SHA++ hotel boeken met een test & go package.

   • PEER zegt op

    Willem,
    Wat voor nut heeft dát?
    Je kunt na de 1e test ín Thailand COVID oplopen.
    En dan bij de 2e test wachten op de uitslag in ‘n ASQ-hotel.
    Ik ben vanmorgen voor de 2e getest en zal via de MORCHANA-app de uitslag wel krijgen.
    Ik ben er klaar voor/mee!
    Welcome to Thailand

 10. Ijff zegt op

  Hoezo overal anders? In Phuket geland op 13 januari. Op het vliegveld getest en verder doorverwezen. Roze papiertje ? Nooit van gehoord. Naar hotel gegaan . Mocht kamer niet af. Volgende dag uitslag negatief. Hoi vrij. Langzaam kreeg ik via het geruchten circuit door dat er sprake was van een roze papiertje. Op Koh phi phi mijn tweede pcr test laten doen. Vraag waar is het roze papiertje? Heb ik niet. Moest dit volgens hen regelen via mijn eerste hotel in Phuket. Een ieder ziet het al voor zich. Een niet Engelstalige tourist moet met een Thai een een officieel document regelen waarheid beiden niet weten hoe het precies werkt. Hotel gebeld en gelijk de telefoon aan iemand die in de kliniek werkt gegeven. Zij is drie kwartier bezig geweest en heeft het niet kunnen regelen. Blijkt dat het roze papiertje niet echt noodzakelijk is. Dit papiertje zorgt ervoor dat je geen 2800 Bath voor de tweede test hoeft te betalen. Ze kunnen het resultaat ook via de gegevens van de Thailand pas door geven. Later heeft ze alsnog via een andere manier het roze papiertje op haar telefoon kunnen downloaden en mij 2800 Bath bespaard. Ik blijf me iedere keer verbazen over de Thaise biografie en de Thaise vriendelijkheid.

 11. Filip zegt op

  Ook ik heb een totaal andere ervaring . Toegekomen op 7.01.2022 om 7H20 , na 20 minuten reeds in de Van van het hotel ( met 3 andere passagiers ver uit elkaar geplaatst ) Foto van paspoort genomen en doorgestuurd naar het hotel. Aangekomen aan het hotel na een dikke 20 minuten , onmiddellijk de PCR test ( alles lag klaar met al mijn gegevens ) , inchecken en naar de kamer Ging allemaal vrij snel. Mocht direct gaan eten in het restaurant aan de overkant ( groot buffet ) . Drie maaltijden per dag , steeds een ander uitgebreid buffet. De ganse dag vrij te bewegen in het hotel , iedereen super vriendelijk ( The Elegant Bangkok (rsvn@theelegantbangkokhotel.com) ) Betaalde 3900 bath voor 1 nacht ,superior room met alles erop en eraan. S avonds resultaat van mijn Pcr test gekregen en was vrij om te vertrekken . Bleef de ganse nacht daar ik s anderdaags een connectie vlucht had naar het noorden Phrae.
  Met taxi van het hotel naar Don Muang , inchecken bij Nock air ( hier hoefde je geen enkel bewijs voor te leggen , buiten je reservatie ticket ) en enkele uren later was ik thuis in Phrae. Na de 6 dage naar het staats ziekenhuis in Phrae ( een tiental km van bij ons ) voor de 2 de Pcr test . Veel volk , was nr 56 . Dokument in te vullen ( was volledig in het thais ) , het roos formulier afgeven en je paspoort en na een anderhalf uur was het aan mijn ( neus en keel ) resultaat tussen de 48 en 72 uur . Na de test , paspoort terug en naar huis Na 3 dagen nog niks gehoord , heeft mijn vrouw gebeld , gelukkig negatief . Alles is altijd vrij soepel gegaan .
  Groetjes
  Filip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website