Lezersinzending: Ervaringen met de IPTV Set-Top Box MAG 254

Door Sjaak Schulteis
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
25 januari 2016

Voor diegenen die Nederlandse TV missen, maar geen technische knobbel hebben, is er een zeer goede Set-top-box op de markt.

Sceptisch

Een tijdje geleden zag ik op Thailandblog.nl een berichtje van Fred Repko, die een IPTV Set-top-box aan te bieden had. Wanneer ik zoiets lees, wil ik graag meer weten, dus zocht ik op internet naar deze box, vond echter een box met een soortgelijke naam en was niet onder de indruk. Ik had in die week een andere box (de Minix X8-H plus) in actie kunnen zien, die qua hardware stukken beter was.

Ik reageerde erop met verwijzingen naar websites en bleef een beetje sceptisch. Hij bood me aan een apparaat te sturen om het te testen. Dit deed hij dan ook deze week en ik heb het uitgeprobeerd en ik kan er alleen maar positief over zijn.

Het grootste verschil tussen de MAG 254 (zijn IPTV-Set-top box) en de Minix is niet zozeer in de specs, maar in de aard van het beestje.

Veel zenders en zenderlijst

De MAG 254 is zuiver en alleen een multimedia machine: je kunt er 159 TV zenders mee ontvangen via Internet en ook ca 50 radiozenders. Daaronder vele Nederlandse zenders en ook sportzenders. Een complete lijst kun je krijgen als je hier op klikt: Lijst TV en Radio

Eenvoudig gestructureerd

Het interface is heel eenvoudig van opzet en daardoor ook heel duidelijk. De zenders zijn ingedeeld naar land en thema of je kunt door de hele lijst van 159 zenders heen scrollen. Veel zenders beginnen meteen, andere moet je even een tijdje wachten totdat de buffer vol is en draaien dan pas. Maar dan ook goed. Er is voor iedere zender een menu, waarbij je een uitzending kunt kenmerken, zodat je deze niet zult vergeten. De meeste zenders zijn in goede tot zeer goede kwaliteit.

Door de USB poorten (2) kun je externe apparatuur zoals een toetsenbord en muis gebruiken en je kunt er ook een externe harde schijf met je eigen films op aansluiten. Het apparaat ondersteunt 3D. Dat wil zeggen: het speelt je 3D films in het SBS zowel naast elkaar of boven elkaar af. Je 3D tv zet het beeld dan om in een 3D beeld. Mocht je een 3D film in 2D willen bekijken, kan het apparaat deze ook normaal vertonen.

Je kunt zelf heel weinig aan het apparaat veranderen. Het komt zoals het is. Dit heeft zijn voor en nadelen: je kunt er geen Kodi of andere TV zenders op installeren. Het is betaald TV-kijken, maar dan wel voor een belachelijk lage prijs, als je bedenkt hoeveel zenders in goede kwaliteit je ervoor krijgt.
Doordat je niks kunt veranderen, kun je ook weinig fout doen.

Beperkingen Android tv-boxen

Dat is bij een android box weer anders. Daar kun je heel veel fout maken en het kan dan snel resulteren dat je favoriete zenders er niet meer zijn of op een andere plaats staan. Heel veel zenders vind je dan wel terug, maar kun je niet zien door de landelijke beperkingen van zo’n zender. Dan moet je weer een VPN installeren en ook daarmee moet je goed oppassen. Er bestaan gratis VPN dialers, maar ik heb al gehoord dat deze vaak met spyware voorzien zijn. Wil je een goede, zul je er ook maandelijks voor moeten betalen.

Dit probleem heb je met de MAG 254 niet. Het werkt gewoon allemaal. Het kastje is klein, heeft een afstandbediening en werkt het beste via een niet bijgeleverde ethernetkabel. Aan de tv wordt het apparaat met een HDMI kabel gesloten. Er is een composiet video/ stereo uitgang voor een 4-pin 3,5 mm stekker.
Het geluid kun je ook via een S/PDIF uitgang laten afspelen op je versterker.

Kan ook zonder TV

Je hebt voor het apparaat niet perse een televisie nodig. Een pc-monitor is er ook geschikt voor. Alleen zul je met een tv een beter beeld krijgen, omdat TV’s beter afgestemd zijn.

Prijzen en vervolg

Over de prijzen en hoe je het apparaat kunt krijgen, zal ik vanavond of morgen berichten. Ik ga zo meteen met de distributeur praten en kom dan meer te weten. Het abonnement ligt rond de 700 baht. Dat kan ik nu alvast zeggen. Een zeer redelijk bedrag als je bedenkt wat je krijgt en wat de concurrent ervoor vraagt.

Zoals ik al schreef: ik heb een zeer goede Androidbox kunnen testen (kost rond de 5000 baht) en ook daar kon je in goede kwaliteit tv mee kijken. Maar of je 55 Nederlandse zenders zonder restricties kunt ontvangen? Vergeet het maar.

Ontmoeting

Op 17 januari, ontmoette ik ‘s ochtends om 10 uur bij “Say Cheese” in Hua Hin de distributeur van IPTV Set-top-Box MAG254. We hadden een leuk gesprek. Hij is een gezellige Amsterdammer en had voorheen 20 jaar in Spanje gewoond en nu woont hij in Pattaya.

Toen ik hem op het terrasje voor Say Cheese zag zitten, was hij net met een klant bezig. Al gauw ging ons gesprek over de Set-Top Box onder genot van een kopje koffie. Ik vertelde hem, dat ik onder de indruk van de eenvoud ervan was. Prima interface en goed assortiment aan programma’s.

Je kunt er bijna niks mee fout doen. Tenminste niet per ongeluk. Natuurlijk kun je het kistje ook anders instellen, maar dan moet je echt bewust aan het apparaat werken. Dit in tegenstelling tot de ware Android boxen, waar je heel wat verkeer kunt doen.

Prijzen

Maar om het kort te houden: de prijs is als volgt: je kunt de box kopen voor 5500 Baht. Er zijn geen LAN of HDMI kabel bijgeleverd. Die moet je dan zelf kopen als je er geen hebt.

Mocht je liever via Wifi films bekijken, dan kun je voor 750 baht een goede antenne erbij krijgen.

Het abonnement kost 695 baht per maand voor alle zenders.

Het abonnement

De aanbieder van het zenderpaket woont in Nederland. Fred koopt paketten, die ook de volledige licenties hebben en op deze kun je je dan abonneren. Het abonnement loopt altijd 3 maanden en je krijgt dan een seintje om het abonnement te verlengen. Daarbij laat Fred je een maand speelruimte voor de betaling. Je wordt niet meteen na drie maanden afgesloten en pas weer geactiveerd wanneer je betaald hebt. Ik vind dat heel erg ruim. Vaak heb je slechts een week de tijd.

Altijd hulp

Fred staat 24/7 klaar voor je, mochten er toch problemen opduiken bij de installatie, aansluiting of inbedrijfname. Maar het is echt eenvoudig: kastje aansluiten, HDMI kabel, LAN kabel en stroomkabel aansluiten en op je tv het goede HDMI kanaal aanklikken. Meer is er echt niet nodig. Geen lastige instellingen.

Mocht je interesse hebben, kun je meteen bij Fred vragen stellen of het apparaat bestellen bij: Fred Repko. Vermeld dan wel even dat je via Thailandblog en mij aan zijn adres gekomen bent.


» Laat een reactie achter


24 reacties op “Lezersinzending: Ervaringen met de IPTV Set-Top Box MAG 254”

  1. Josh zegt op

    Nou ik kan beaamen wat Sjaak heeft uitgelegd. Ook ik heb van Fred Repko een MAG 254 gekocht en naast het Nederlandse kanalen pakket levert hij mij ook het Engelse en Ierse kanalen pakket. Dit omdat ik met mijn familie 5 maanden per jaar in Thailand verblijf en 7 maanden per jaar in Ierland.

    Neem het kastje met de afstand bediening en WiFi anntenne mee van Thailand naar Ierland sluit de boel daar aan en werkt fenomenaal. Na Ierland in omgekeerde richting dus naar Thailand HDMI stekkertje in de box stoppen power aan en werkt ook daar perfect.

    Kortom geen problemen met satalites, kabel TV issues, steeds veranderende andoid instellingen maar gewoon strak beeld.

    Ik bekijk nu alle NL, UK en Ierse kanalen zonder probleem en dat voor 695 baht/maand.

    Josh Scholts

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Nicole zegt op

    Ikzelf heb een abonnement op NLTV en ben daar erg tevreden over. 900 baht per maand. geen kastje nodig. Internet vebinding klaar. en als ik bv 3 maanden in europa ben, betaal ik niks

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. Facttester zegt op

    Beste Sjaak,
    Zeer goede posting met uitstekende en nuttige informatie. Dank daarvoor.
    Toch heb ik nog een aantal vragen:
    – Ik heb hier in huis 3 tv toestellen, waarvan slechts één ‘n Smart tv. Stel ik koop zo’n kastje: op hoeveel tv toestellen kan ik dan al die zenders ontvangen?
    – Werken die kastjes ook op tv toestellen die NIET Smart zijn?
    – En kan ik dan ook nog zenders ontvangen op laptops en iPads? Of alleen TV toestellen?
    – Wat betreft sportzenders: ik zie dat de belangrijkste, nl. Fox Sport, not available is in NL. Hoe los ik dat op?
    Mijn laptop en iPad werken op een zeer goede VPN connectie, die ik afgestemd heb op NL. Is het probleem van Fox Sport opgelost als ik mijn VPN op een ander land afstel?
    – Mijn tv’s hebben geen VPN natuurlijk. Hoe kan ik op mijn smart tv en op mijn andere tv’s FOX Sport ontvangen? Fox Sport is misschien wel de enige die nu The Australian Open uitgezonden zou hebben en straks ook de Olympische spelen mag uitzenden. Of niet?

    Voor al je antwoorden ben ik je uitermate dankbaar!

    Hartelijke groet van de Facttester.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Sjaak S zegt op

      Het kastje kun je alleen direct aan een TV of monitor met een HDMI of ook een composiet video input aansluiten (dus rood geel wit).
      Het hoeft GEEN smart-tv te zijn
      Dat is het minste waar je TV of Monitor aan moet kunnen voldoen. Ouder TV’s hebben deze ingang meestal, de nieuwere modellen hebben toch al bijna allemaal een HDMI ingang.
      De licentie geldt voor twee aansluitingen. Dat wil zeggen: je hebt kunt twee kastjes kopen en die dan beide met één abonnement gebruiken. Of je sluit één kastje aan en één pc.
      Je moet bedenken dat je je TV’s slechts als monitor gebruikt. Het kastje is je ontvanger.
      ALLE programma’s lopen zonder een extra VPN in Thailand. In Nederland is dat dan weer anders. Dan zou je in Nederland wél een VPN moeten draaien om dan in Nederland je apparaat op bijvoorbeeld Thailand in te stellen.
      Maar als je in Thailand woont, heb je dus geen extra VPN nodig.
      Ik hoop dat ik je vragen kon beantwoorden.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • Fred Repko zegt op

        Beste Sjaak,
        Leuk dat je zo enthousiast bent, zeker na je eerste ontmoeting met de oudere MAG 250.
        Een kleine correctie. De MAG 254 heeft slechts één licentie per kastje en kan dus op één TV te gelijk gebruikt worden.
        Wat WEL interssant is, is dat er TWEE licenties bij zitten voor gebruik van de software op een computer of tablet. Dit los van de MAG 254.
        Dus de familie kan naar ( nu al ) 182 kanalen kijken terwijl jij bv. op reis bent en de 182 kanalen onder je arm mee neemt.
        Op antwoord van mevrouw Nicole kan je bij ons zonder kosten ook het abonnement tijdelijk stoppen voor bv. een reis naar Nederland, geen probleem hoor.
        Voor verdere uitleg of vragen ben ik graag tot uw dienst.
        Mvg.
        Fred Repko.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • Sjaak S zegt op

          Sorry Fred,
          Je hebt waarschijnlijk mijn zinsbouw niet goed begrepen, want dat is ook wat ik schreef: één licentie per kastje, maar als je bijvoorbeeld een tweede (ander merk kastje zou hebben of gaan kopen) of een andere pc, kun je daar de software ook op draaien met de tweede licentie…
          Dat had ik begrepen en trachtte ik ook zo over te brengen…. 🙂

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Cees1 zegt op

    Het is inderdaad een mooi pakket. Vooral nu je de app. Er gratis bij krijgt. Dan kun je de programma,s ook via je tablet of telefoon bekijken. Mooi als je eens onderweg bent. Het mooie van dit pakket is dat Fox sport 1 en 2 er bijziitten zodat je de Nederlandse eredivisie . En de Engelse Premier League rechtstreeks kan volgen. En bij Discovery en Animal .Planet er ondertitels in het Nederlands zijn. In het begin waren er vaak problemen. Maar die zijn nu opgelost en Fred is inderdaad altijd bereikbaar en zeer behulpzaam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Willem zegt op

    In Nederland heb je voor 295 euro, een mag 254, wifi antenne en een abbo voor 12 maanden. Maar ben je niet in staat om het vanuit Nederland mee te nemen is Fred Repko een erg goed alternatief.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. eugeen zegt op

    Een vraagje: kun je met die box ook uitgesteld kijken en/of opnemen zoals bij NL-tv? En hoeveel dagen kan je terug gaan?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Cees1 zegt op

      Ja het uitgesteld kijken heet hier Catch up en je kunt een week terug gaan.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Sjaak S zegt op

      Ja, dat kan inderdaad. Ik heb het net even nagekeken en je kunt vandaag de 26ste programma’s van de de 18de bekijken. Dus kun je acht dagen op zijn minst…
      Er zijn onder het menu vijf grote icons van links naar rechts: media browser (waarmee je externe HD of USB stick of andere media mee kunt afspelen), TV voor de huidige programma’s, Catchup TV voor het uitgestelde kijken, Radio en dan settings.
      De middelste is altijd de knop die je dan activeert.
      Voor zover ik kon ontdekken kun je (nog) niet opnemen. De knoppen zijn er wel voor aanwezig op de afstand bediening en in het menu, maar bij mij zijn ze niet actief.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. maurice zegt op

    Wij en onze partner Fred voor de regio Thailand.
    Geven 24/7 suport wereldwijd en dat kunnen anderen niet altijd zeggen.
    Wij verstoppen ons niet.
    Chapeau Fred
    Ga zo door.

    Maurice

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
    • Fred Repko zegt op

      Hallo Maurice, leuk je hier te zien.
      Ik denk dat er maar weinige zijn met zoveel ervaring in deze branche als wij. Het is naast mijn dochters mijn derde kindje en daarom ben ik er ook bijna 24/7.
      Het is een prachtig systeem alleen jammer dat het internet het nogal eens laat afweten.
      Het wordt ( helaas zonder vooraf melding ) vaak aangepast met meer opties, zo zitten we nu al op 182 kanalen en nog geen 6 maanden geleden op 25 !
      Ik wens een ieder veel kijkplezier.

      Mvg
      Fred Repko

      Ps. Maurice is de agent voor Spanje ( voor 27 jaar mijn homeland )

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  8. Ronny zegt op

    Ik heb het pakket uitgetest 5 dagen wel zonder de set op box en merkte dat bij Catch Up kijken bepaalde programma’s niet meer beschikbaar waren …zou te maken hebben met uitzendrechten …terwijl de meeste mensen dit toch wel zullen doen door het tijdsverschil met Nederland of België ?
    Wat ik wel altijd kan bij Nl.tv Asia ..?…en ook de mogelijkheid om tot 8 dagen terug te gaan en deze te downloaden…
    Ook had ik problemen met de laadtijden van bepaalde kanalen of programma’s en was het zelf onmogelijk om sommige te openen..
    Zou de box de problemen van laadtijden en openen van kanalen wegwerken ?..of geeft dat geen invloed ?

    Mvg …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Fred Repko zegt op

      Beste Ronny,
      Ik heb van Nederland te horen gekregen dat het test pakket met de software voor de computer en/of Tablet eigenlijk nog in een testfase zit voor Nederland.
      Ik, met mijn enthousiasme bied het gelijk weer aan aan de andere kant van de wereld.
      De MAG 254 daar in tegen heeft inmiddels zijn weg wel gevonden hier en werkt goed.

      Voor Willem B.
      Heb ik hier mijn email adres:
      easy.worldwide.television@gmail.com

      Voor Herman.
      Met de meeste internet aanbieders werkt de MAG 254 goed mits er een stabiele 15 Mb aangeboden wordt.
      De IPTV ontvanger moet uiteindelijk contact maken met Nederland en als je echt goed gaat testen blijft er maar een kleine 4 Mb over en met slecht weer een ruime 1 Mb.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Khun Willem B. zegt op

    Kan iemand mij het emailadres van Fred Repko meedelen,ik heb een paar specifieke vragen en zou graag in Kontakt met hem willen komen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Herman zegt op

    Hallo Fred, wat voor internetverbinding moet er minimaal beschikbaar zijn, (Upload/download) om een stabiel beeld te hebben.?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Sjaak S zegt op

    Fred vertelde me dat de reden waarom sommige zenders langzamer openen dan andere, was omdat zenders die hier in Thailand veel op hetzelfde moment bekeken werden, ook sneller laden. Dit komt omdat een zender eerst een buffer gaat opbouwen om deze vervolgens te streamen. Ben jij de enige, dan moet je wachten totdat de buffer vol genoeg is om vrij gegeven te worden.
    Zijn er anderen die deze zender vóór jou al in werking zetten, is de buffer al vol en loopt de streaming naar Thailand al. Wanneer jij dan ook op deze zender klikt, zal hij veel vlugger op jouw pc beginnen.
    Ik moet zeggen, dat daardoor dat ik geen tweede LAN kabel vond, ik het kastje op de LAN kabel had aangesloten en mijn pc nu over een USB W-LAN verbinding. Het loopt alles goed. Mijn snelheid hier is gemiddeld 9 MBPS met een TOT Wi-Net (dit is internet via een antenne). Ik heb geen haperingen ondervonden.
    Ik heb ook geen problemen met zenders in Catch Up. Alles wat daar staat kan ik bekijken. Dat is mijn ondervinding…misschien kan Fred jou een iets gedetailleerder antwoord geven?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. frank zegt op

    Kan je de programma’s ook via je browser bekijken; en dan een verbinding maken van computer ( met een hmdi kabel ) naar tv scherm.?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Sjaak S zegt op

      Ja Frank, dat gaat. Stond ook al boven beschreven en het werkt prima. Je krijgt bij het apparaat één licentie voor het apparaat, maar daarnaast óók een licentie om via je computer TV te bekijken, zoals je zelf al beschreven hebt. Gaat prima.
      Mocht je het apparaat niet willen, kost het maandabonnement iets meer. Ik dacht dat het 800 baht was, maar daarvoor moet ook bij Fred zijn…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. jan runderkamp zegt op

    Goedenmiddag,
    Kunnen er ook Thaise zenders op gezet worden?Dat als ik in Nederland ben mijn vrouw gewoon de Thaise zenders hier kan kijken.En als we weer in Thailand zitten ik de Nederlandse?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Fred Repko zegt op

      Beste Jan Runderkamp.
      Op de MAG 254 zitten twee ” Portal ” toegangen.
      Eén wordt er benut door ons de andere is nog vrij.
      Ga eens Googlen naar IPTV programma leveranciers in BKK. Een klant van mij heeft dat gedaan en heeft zodoende een Europees Portal en een Thais Portal.
      PAS WEL OP dat je niet voor een jaar vooruit betaald !!!!! Een andere klant van mij vond een voordeligere leverancier van programma’s en moest 145 euro betalen voor een heel jaar. Het heeft 2 weken gewerkt en toen niets meer. Geen servicelijn geen aanspreek punt………DOEI 145 euro.
      Meerdere van mijn klanten zijn benaderd door deze firma. Nogmaals OPPASSEN.
      Met dank aan Cees1 die mij berichtte van deze actie.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website