De gekkigheid gaat gewoon door (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
3 juli 2022

Als jonge twintiger mocht ik voor het eerst met Bangkok kennismaken en het voelde als een warm bad maar ook warme baden hebben zwarte kanten.

Ik weet niet of het een excuus mag zijn maar destijds was er geen internet en was er een wereldbeeld op basis wat er in de omgeving gebeurde en in een slaapdorp gebeurt er nu eenmaal weinig. Inschikkelijk deed iedereen zijn ding en gekke dingen doen hoorde er niet bij. Mijn ouders waren gelukkig makkelijk want die zagen ook dat je leert van fouten maken i.p.v. van te voren aangeven waar een fout ligt.

Eenmaal in Bangkok en op zoek naar dagelijkse kranten zag ik naast de Bangkok Post of Nation dat eenmaal de Engelstalige kranten waren, ook het 191 magazine. Dit blad was een combinatie van criminaliteit en sexy fotos van het vrouwelijke geslacht. Het was de tijd dat de woke gemeenschap niet eens geboren was maar wat wel de tijd dat 191 als zoete broodjes verkocht werd en dus ook door mij.

Ik nam de bladen ook terug naar NL en iedereen moest walgen van het idee dat zoiets uitgegeven werd terwijl ik juist de mening had dat je beter maar kan zien hoe slecht de mens kan zijn. In gezapig NL ‘not done’ maar kop in het zand steken doet mensen schrikken als het dichtbij komt. Na al de jaren kop in het zand wordt de werkelijkheid in NL steeds duidelijker en men zal door de zure appel moeten bijten ter meerdere glorie van de herverdeling van het wereldwijde vermogen. 191 bestaat inmiddels niet meer maar bijvoorbeeld Amarin TV is een volwaardige opvolger om te laten zien hoe slecht de mens kan zijn en hier een link: https://www.dailymotion.com/video/x2qfr2l

Ruim 30 jaar verder en de gestoorden in TH zijn er nog steeds en Nederland wordt wakker uit hun slaap. Zoals ik begon. De gekkigheid gaat door zowel in TH en NL.

Ingezonden door Johnny BG

Rating: 2.33/5. From 12 votes.
Please wait...

5 reacties op “De gekkigheid gaat gewoon door (lezersinzending)”

 1. khun moo zegt op

  Prachtig verhaal.mooi geschreven.Mijn eerste bezoek was ook in 1980 en ik ken het blad.
  Niet mijn voorkeur, maar het was wel anders dan de panorama of revue.

  Inderdaad 30 jaar later wordt nederland uit zijn slaap gewekt.
  De gestoorde zijn er mog steeds, het zijn er alleen maar meer geworden.

  • Stan zegt op

   Het lijken er meer geworden, omdat we nu meerdere tv-zenders, internet en social media hebben waarop het breed wordt uitgemeten. Vroeger haalde de meeste steekpartijen e.d. alleen de lokale en regionale kranten.

   • khun moo zegt op

    Stan,

    Van de ene kant moet ik je gelijk geven.
    We worden beter en uitgebreider geinformeert.

    Ik kan me aan de andere kant ook herinneren dat in de jaren 80 er een winkelruit ingegooid werd in de stad waar ik woon.
    De burgemeester zou hier persoonlijk een eind aan maken, was het commentaar.

    Agelopen 2 jaar is de juwelier 2 keer overvallen en hebben we dit jaar al 2 moorden mogen meemaken.

    ik kan me ook herinneren dat in de jaren 70 er een bank overval gepleegd was in de stad waar ik opgegroeid ben,
    Groot nieuws en iedereen keek uit naar de overvallers in hun citroen.
    Wie kijkt er nu nog op van een bankoverval.

    het vuurwapen gebruik in nederland lijkt ook de afgelopen 10 jaar sterk gestegen.
    Elke week wel een incident in Nederland.
    Dat zag je vroeger toch niet.

    Ik kan me uit mijn jeugd niet herinneren dat er in nederland prominenten figuren doodgeschoten werden in nederland. Dat is nu wel even anders.

 2. Tino Kuis zegt op

  Ik las 191 ook af en toe. Opwindend.

 3. Mike zegt op

  Inderdaad een mooi verhaal, ook ik zag in deze jaren de 191 overal liggen, en verbaasde mij over deze lectuur, de werkelijkheid in Nederland word inderdaad steeds duidelijker


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website