Boostervaccinatie op Koh Phangan (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
22 januari 2022

(teera.noisakran / Shutterstock.com)

Ik wil onze ervaring graag delen met de andere lezers van Thailandblog. Mijn vrouw en ik waren vorig jaar volledig gevaccineerd met Pfizer-vaccin. Nu blijkt onze Belgische covid-pass niet meer geldig na 1 maart. We keren pas in de loop van maart terug naar België. Dus op zoek naar een boostervaccinatie in Thailand.

Op dit ogenblik verblijven we enkele weken op Koh Phangan. Bij het lokale “Koh Phangan Hospital” zag ik een vaccinatiedorp. Bij navraag blijkt dit enkel op donderdag en vrijdag actief. Dus donderdag ter plaatse gegaan. En geen probleem! Langblijvende toeristen kunnen ook een vaccin toegediend krijgen.

Na het invullen van een medische vragenlijst mogen we vlot door de perfect Thais georganiseerde route passeren. We krijgen een nummer op ons formulier, en gaan van plastic stoeltje naar het volgende plastic stoeltje. Een medisch personeelslid bespreekt even de vragenlijst met ons, en bevestigd dat we zullen gevaccineerd worden met Pfizer. Daarna mogen we alweer naar de volgende stop.

De gegevens van ons paspoort inbrengen in het computersysteem lijkt het moeilijkste deel. Daar is 10 minuten wachttijd. Daarna naar het vaccinatiestoeltje, waar elke 30 seconden een naald in een arm wordt geprikt. We krijgen een sticker op de borst gekleefd met het tijdstip waarop onze wachttijd van 15 minuten voorbij zal zijn, en mogen alweer een volgend stoeltje gaan bezetten.

Na verloop van de wachttijd worden we aangewezen. We moeten onze sticker afnemen, en op de tafel van de controleur kleven. Dinsdag mogen we onze vaccinatieattesten afhalen. Alles gratis.

Ingezonden door Tony (BE)


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 6 votes.
Please wait...

2 reacties op “Boostervaccinatie op Koh Phangan (lezersinzending)”

 1. wim zegt op

  Laat gaarne weten als het je lukt om de eerste 2 vaccinaties ook in Mor Prom te krijgen en de laatste in de EU app.
  Het is mij nog niet gelukt.
  Ondanks wederzijdse erkenning van certificaten lijken de QR codes nog niet leesbaar aan beide kanten.

 2. fred zegt op

  Ook bij ons niet. Onder DCC EU staat nog steeds under testing.

  Een internationaal health certificate zou dan weer wel te doen zijn. Gaan we ons eerstdaags eens aan wagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website