Lezersinzending: Niet blijven dromen!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
9 juli 2017

Je hebt in Thailand een aantal categorieën buitenlanders:

 1. De vakantiegangers, verblijven voor een aantal weken.
 2. De backpackers, verblijven voor enkele maanden.
 3. De deeltijdgangers, verblijven op en af, enkele maanden
 4. De vast verblijvende, blijven voor een aantal jaren.

Ik valt onder de steeds groter wordende groep drie. Meer dan tien jaar terug droomde ik verblijvend als vakantieganger, vallend onder groep 1, over een vast verblijf zodra het mogelijk was.

Met pensioen zou kunnen gaan en dan vast in Thailand te gaan wonen. Daar dachten ze in Den Haag anders over, de A.O.W leeftijd ging voor mij naar 67 jaar. Twee jaar later dan in mijn plannen en het bedrijfspensioen door deze verhoging een stuk minder. Mijn oplossing deeltijd pensioen en blijven werken.

Gemiddeld twee maanden in Nederland en dan weer twee maanden in Thailand. Achteraf denk ik, dat ik de regering in Den Haag wel mag bedanken. Het bevalt mij zo prima. Om de vaste kosten in Nederland de drukken, verhuur ik mijn huis voor een paar honderd euro onder de marktwaarde. En de maanden dat ik in Nederland verblijf, ben ik kostganger in mijn eigen huis.

Zo is de huurder in Nederland blij met een lage huur en ik voor een verblijf als kostganger. De post wordt zo ingescand en via e-mail doorgegeven. En niet onbelangrijk, mijn kookkunst is slecht, het enige wat ik kan koken is water. Zo blijf ik als kostganger toch op gewicht.

In Thailand zijn mijn woonkosten ook laag, daar betaal ik helemaal niets aan huur. Of toch het heet dan anders. Mijn vriendin krijgt elke maand 15.000 baht voor dagelijkse kosten, ook de maanden dat ik daar niet ben. En ja, ik betaal de rekening voor elektra zo’n 3000 baht per maand als ik er wel ben. Komt door de airco van Samsung van 12.000 baht die ik wel zelf heb aangeschaft.

Ook als er iets in haar huis stuk gaat maak ik dat zelf, ga naar de bouwmarkt voor materiaal. Het afgelopen jaar het huis zelf geverfd en kleine reparaties gedaan. Muurverf ook niet zo goedkoop, was bij elkaar 20.000 baht. Arbeid was (gratis) in natura betaalt.

Zo kan ik toch mijn droom, van  tiental jaren terug, om Thailand mijn thuis te maken toch laten uitkomen. Zo zal iedereen wel dromen hebben hoe iets beter kan. Maar mijn advies, voor wat het waard is, blijf niet dromen. Verander je droom pas hem aan. Aan de nieuwe werkelijkheid.

Ingezonden door Piet, deeltijd Thailandganger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersinzending: Niet blijven dromen!”

 1. Frank zegt op

  Mooi verhaal, goed geregeld. En zo kun je met improvisatie en goede wil een hoop bereiken en dat nastreven wat voor velen altijd een droom zal blijven omdat ze enkel in obstakels en beren op de weg denken in plaats van in praktische oplossingen en flexibiliteit. Chapeau!

 2. Jan S zegt op

  Heel verstandig Piet, je hebt een goed aanpassingsvermogen.

 3. ton zegt op

  En als ik mij bij je slogan mag aansluiten. Kijk nooit om, wat geweest is is geweest

 4. PEER zegt op

  Ja Piet,
  Dit is DE manier om optimaal van Nederland én Thailand te genieten. En jij hebt ‘t knap aan elkaar geregen en je dromen aangepast.
  En zó heb je toch mooi 6 complete vakanties per jaar!
  Blijf genieten!
  Peer

 5. John zegt op

  Hoe herkenbaar! Ik ban van 1 (2 weken in 1990) naar 2 (een paar keer 1 a 2 maanden rondreizen) via 3 (de laatste 5 jaar elke keer 4-6 maanden) en nu dus naar 4 gegaan. Nog 6 weken af en toe wat inpakken en per eind augustus in Thailand.

 6. Albert zegt op

  Ik ben 14 jaar gehuwd met thaise dame.Wonen in Belgie en zij heeft reeds 12 jaar de Belgische nationaliteit.Ik ben sinds dit jaar met pensioen en zou wel graag immigreren naar Thailand.waar mijn echtgenote haar huis heeft.Eén ding houd mij tegen: hoef jaarlijks op controle voor mijn blaas en dikke darm om eventueel polliepen te verwijderen.Eén ziekteverzekering kan ik niet krijgen.
  Mijn vraag:is het mogelijk mij jaarlijks te laten onderzoeken en hiervoor geen te hoge kosten te betalen.
  Ik zou het waarderen indien iemand mij in alle eerlijkheid en misschien in dezelfde situatie verkeerd een antwoord kan geven.Ik ben 65.

  • Peter zegt op

   Probeer ieder half jaar terug naar belgie te gaan met postadres en ziekteverzekering die u nu ook heeft te houden??

   Ja ok zekers 2×2 tickets is ook geld.

 7. john zegt op

  Prachtige oplossing voor dit probleem.
  Ik zit eigenlijk bijna in dezelfde situatie en jouw verhaal heeft mij onmiddellijk aan het denken gezet..
  Ik was van plan om met vervroegd pensioen te gaan op mijn 65 -ste maar dat kost weer een heleboel geld..
  Bedankt voor deze zeer bruikbare tip!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website