Beste lezers,

Vandaag weer iets nieuws meegemaakt. Ik heb in Nederland een nieuw paspoort laten maken en ging vandaag naar immigration in Jomtien om mijn stempels van mijn visum over te laten zetten, d.m.v. formulier transfer stamp new passport.

Nu moet ik eerst naar Bangkok om mijn paspoort te laten controleren op echtheid. Dit had ook in Den Haag gekund maar dan moet je dit wel weten.

Ze verzinnen steeds weer wat nieuws.

Ingezonden door Janinne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersinzending: Naar BKK om echtheid paspoort te laten controleren”

 1. Harold zegt op

  Is geen nieuwe regeling.
  De ambassade bangkok verstrekt automatisch een verklaring voor immigration dat het nieuwe paspoort ter vervanging is van het oude, als je aldaar een nieuw paspoort aanvraagt.

  Dus als je dat in Nederland doet zal je aldaar zo’n verklaring moeten aanvragen.

 2. Nicksurin zegt op

  Hetzelfde is mij ook 2 jaar geleden overkomen bij de immigratie in Kap Choeng. Paspoort had ik ontvangen via de Ambassade in Bangkok. Dus speciaal terug naar Bangkok om zo’n “verklaring afgifte paspoort” te halen. Boos aan de dame aan het loket gevraagd, waarom zij niet gelijk zo’n document heeft meegegeven, toen ik het paspoort ophaalde. Antwoord was, dat niet ieder immigratiekantoor er naar vraagt. Koste me ook nog 1210 Baht. Dus degenen die ver weg wonen van Bangkok kunnen beter gelijk zo’n verklaring vragen of van tevoren bij immigratie vragen of zo’n document nodig is.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Een briefje van 1000THB tussen je paspoort doet ook wonderen
   En hoe dan niet naar Bangkok
   Bij mij was het dus ook door laksheid vergeten (op de ambassade)
   Maar de meesten weten inmiddels hoe het in Thailand werkt.

   • lung addie zegt op

    en daarna klagen over corruptie in Thailand op het blog. Er aan meewerken mag als het voor de persoon maar goed uitkomt…. hoe noemt dat weer? Hypocresie.

   • Henk zegt op

    Heb het een jaar geleden ook meegemaakt dat. Ik naar de Ambassade in Bangkok terugkomst terwijl ik bij aanvraag er om had gevraagd .dus puur laksigheid van de Ambassade om dat papier er standaard bij te doen of er minimaal er even om vragen of je het wil hebben .En die1000 Baht in je paspoort kan je vergeten want dan duurt je aanvraag wel heel lang als je pech hebt .Dus niet zeggen dit is Thailand maar dit is de Nederlandse Ambassade.

    • Henk zegt op

     Terugkomst moet natuurlijk terug moest staan

 3. Gerard zegt op

  Ik heb in augustus in NL een nieuw paspoort aangeschaft maar de pagina met mijn retirement visa wel geldig laten blijven, dus geen gaten er door heen. Bij de immigration-office in Jomtien eerst het geldende visum laten overzetten in mijn nieuwe paspoort. Daar werd toen van mij hetzelfde gevraagd: een brief van de Nederlandse ambassade overleggen dat ik een nieuw paspoort heb. Ik heb er toen op gewezen dat in mijn nieuwe paspoort al staat dit het nieuwe paspoort het oude paspoort met nummer…… vervangt. Daarop werd meteen mijn visum overgezet. Heb je een dergelijke clausule ook op de hoofdpagina staan?

  • Theoweert zegt op

   Op deze wijze is het ook bij mij gegaan. Zonder problemen in Jomtien.

 4. lung addie zegt op

  Het document, toegevoegd aan het nieuwe paspoort, gaat niet enkel over het nieuw zijn van het paspoort maar hoofdzakelijk over de echtheid van het nieuwe paspoort. Dit is geen nieuwe regel en zowat overal van toepassing in Thailand bij de immigratiediensten.
  Indien het om een Belg zou gaan dan zou die bij de ambassade in Bangkok hoogst waarschijnlijk bot vangen want zij leveren in de eerste plaats enkel documenten van die aard af aan ingeschreven Belgen bij de ambassade. In de tweede plaats enkel een legalisatie van documenten, en dat is ook een paspoort, door hen uitgegeven. Ja, dat zijn een der voordelen van uitgeschreven en ingeschreven te zijn. De kans is dus groot dat vraagsteller dit document zal moeten aanvragen daar waar het paspoort uitgegeven is.
  Op de gemeente in het thuisland geven dit document niet omdat een paspoort volgens hen dient om te reizen en niet om te verblijven. Daar vraagsteller zijn nieuw paspoort in Nederland aanvroeg laat veronderstellen dat hij/zij niet uitgeschreven is of niet gemeld heeft voor langere tijd in het buitenland te verblijven. In Belgie riskeer je op die manier een boete wegens het in overtreding zijn van de meldings- of uitschrijvingsplicht en kan verdere nare gevolgen hebben….. maar ja, ze weten het toch niet denken velen, doch door zo een details wordt er tegen de lamp gelopen en zie ze het licht..

 5. Wim zegt op

  Zijn pas terug gekomen met nieuw pp en naar de immigration Rayong geweest en de visa werden zonder een of ander papier van Ambassade of gemeente in NL overgezet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website