Groot “natuurpark” met een nieuw betonnen fiets-/voetgangerspad (ruw geschat: ca. 8 km lang dus flesje water meenemen!) naar de kustlijn (tot aan zee), dwars door het mangrove-gewas en langs talloze visvijvers. Echt heel mooi en leuk, en nu nog rustig.

Ofschoon het enige gelijkenis heeft met het nieuwe verharde pad over Koh Ket, (nu nog) veel minder toeristisch. Wij gingen afgelopen maand beide keren op zondag en er waren enkel Thaise families, op één buitenlandse familie na, die we tegenkwamen. Naast de toegang tot het gebied (waar je ook de fietsen kan huren), is er ook een goed restaurant (Bangkok Seafood) vanwaar men ook een boottocht kan maken. Helaas nog wel slecht/niet bereikbaar met openbaar vervoer.

De route ertoe is erg makkelijk. Bangkok richting kust: Vanaf Rama 2, pak je de Tanom Thian Thale Road en die rij je helemaal uit (langs Dept Transport-Bang Khun Thian-, langs gereatrisch centrum) ca 15km (ruwe schatting) tot T-splitsing (linksaf naar Samut Prakhan/rechtsaf naar Samut Sakon). Aan de overkant (beetje rechts) is ingang tot het lange fiets/voetgangerspad) en (beetje links) is het restaurant Bangkok Seafood.

Foto’s heb ik niet beschikbaar maar te zien op: https://www.chillpainai.com/scoop/13224/

Ingezonden door Haki

3 reacties op “Bezoek nu de mangrove kustlijn van Bangkok/Samut prakhan”

 1. Martinus zegt op

  Mooie omschrijving. Maar die route kan ik niet vinden. Graag meer informatie om dat te vinden.

  • TheoB zegt op

   Dit is de locatie van het begin van de loopbrug.
   173 ถนนบางขุนเทียน-ชายทะเล แขวง ท่าข้าม เขตบางขุนเทียน กรุงเทพมหานคร 10150
   173 Bang Khun Thian-Chai Thalae Rd, Tha Kham, Bang Khun Thian, Bangkok 10150, Thailand
   Google Maps pluscode: GCHC+3X Bangkok, Thailand

  • haki zegt op

   Martinus! Als je de route volgt, zoals ik beschreven, kan het niet missen omdat de weg bij de T-splitsing, tevens het eindpunt is. Maar waarschijnlijk probeer je het op Google Maps en ik heb zelf al ervaren dat mijn woonadres hier, ook “bekend” is bij Google Maps. Pak gewoon een kaart erbij en volg de beschijving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website