Zoals bekend verlangt de SVB ten behoeve van de AOW-uitkering een validatie, uitsluitend en alleen afgegeven door het SSO kantoor Thailand (Social Securety Office).

Het SSO-kantoor geeft beslist géén validatie voor een Nederlands pensioenfonds, tenzij dit pensioenfonds zich heeft aangesloten bij de SVB. Een en ander heb ik op schrift van de directie van de SVB.

Ik heb inmiddels met mijn pensioenfonds hierover contact opgenomen. Mijn pensioenfonds (PGB) heeft mij schriftelijk bevestigd in de toekomst akkoord te gaan met een kopie van het bewijs van leven van de SVB.
Wellicht dat deze informatie voor andere Nederlanders interessant is.

Ingezonden door Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersinzending: Bewijs van in leven zijn (NL)”

 1. Joop zegt op

  Alle pensioenfondsen zouden dit moeten accepteren of zich ook bij de SSO moeten aansluiten zodat je daar ook met je bewijs van leven van je pensioenfonds terecht kan en laat er desnoods voor betalen.
  Ik heb op Koh Chang gewoont en moest voor de SVB naar Trad is te doen maar voor mijn pensioenfonds heb ik verschillend instanties bezocht op Koh Chang maar die waren niet bereid het formulier in te vullen.
  Volgens mij weten ze ook niet wat het inhoud en zijn ze bang dat als je overlijd hun overstelpt worden met vragen over je dood
  Heb uiteindelijk een dronken Advocaat gevonden moest zelf alles invullen hij heft getekend en gestempeld.
  Het koste me wel 1000 Baht.
  ben later verhuis naar Chanthaburi SSO geen probleem 1 km van huis maar voor mijn Pensioenfonds weer het zelfde liedje ,heb dan toch uiteindelijk toch een instantie gevonden ook 1000 bath betaald.
  SSO doet alleen SVB en geen pensioenfondsen

  • John zegt op

   Het SVB formulier wordt je opgestuurd in de maand dat je jarig bent, niet per se aan het eind van het jaar zoals de formulieren van andere pensioenfondsen.
   Dit, mocht je het SVB/SSO formulier willen gebruiken voor andere pensioenfondsen.

   John

 2. Joost Jongen zegt op

  Voor “het bewijs van in leven zijn” voor mijn pensioenfonds. ga ik naar mijn dokter, er weet hier niemand beter dan hij hoe mijn gezondheid is, hij zet geheel gratis een stempel met handtekening en dit wordt geaccepteerd door mijn pensioenfonds PMT.

 3. Geertg zegt op

  Ieder bewijs van leven wordt door de pensioenfondsen geaccepteerd. Tenzij willen dat je hun formulier gebruikt.

 4. Alex zegt op

  Ligt aan het pensioen fonds, sommige fondsen nemen genoegen met een copie van het door SSO getekende formulier van de SVB, anderen nemen genoegen met een getekende verklaring van een dokter, politie, advocaat, ambassade/consulaat of immigration.

 5. thailand John zegt op

  Ik heb met al mijn al mijn pensioenfondsen al lang de afspraak gemaakt dat ik ze ieder jaar een kopie zend van het inlevenbewijs van de SVB.Wat ik rond mijn verjaardag altijd ontvang . En ze zijn daar allemaal mee accoord gegaan. Dus even gewoon contact opnemen en even uitleggen op een rustige manier en alles was geklaard.Dus alle problemen in een keer opgelost.

 6. rob zegt op

  ik laat het onderteken in ons lokale ziekenhuis in Songphinong, Tha Mai

 7. erik zegt op

  Zwitserleven aanvaardt het SSO ding mits niet ouder dan …. Ze willen twee keer per jaar zo’n ding dus ik heb die SVB dingen gekopieerd en ga twee keer per jaar met een stalen gezicht naar de SSO en vraag ze te ondertekenen wat ik heb ingevuld. Voldoende kopietjes er bij want het budget laat die extra uitgave bij hen niet toe.

  Maar afstemmen in NL met elkaar is er niet bij. Ze zijn allemaal hun eigen autoriteit, hebben allemaal mensen die zich daarvoor vrij moeten maken, de kosten lopen de pan uit maar niemand komt op het idee een handige nationale regeling te maken.

 8. theoS zegt op

  Ik krijg het formulier Levensbewijs, van mijn pensioenfonds, ong, in februari en inleveren in mei. SVB levensbewijs in augustus en inleveren october. Dus dat SVB levensbewijs gebruiken voor mijn pensioen fonds? Die vlieger gaat niet op. Zit er trouwens niet mee. Alleen dit jaar niet bezorgd door het waardeloze Thaise postwezen, dus pensioen gestopt. Stelletje debielen!

 9. Henk Wag zegt op

  Kennelijk is het ABP een gunstige uitzondering. Ik ben nu 7 jaar gepensioneerd, en m’n eega en ik leveren dus keurig jaarlijks gezamenlijk ons door SSO Laem Chabang afgestempelde SVB-levensbewijs in. Het zal steeds in orde worden bevonden, want elke maand ontvang ik keurig m’n centjes. Ik neem aan dat het ABP dat weet c.q. daar genoegen mee neemt, want voor het ABP heb ik totnogtoe nimmer een Levensbewijs hoeven in te (laten) vullen of opsturen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website