Beste Maarten,

Het was half december dat ik je een medicijnenlijst liet zien waarmee ik in Nederland was opgezadeld welke mij in leven zou houden.
Ik vroeg jou toen of dat er in Thailand goede alternatieven voor handen zouden zijn en jij adviseerde mij. Ik veranderde eigenlijk alles.

Dat is nu drie volle weken geleden pas geweest omdat ik nog een grote voorraad vanuit Nederland had. Ik heb me twee weken wat ziek gevoeld, vooral mijn maag deed raar. Langzamerhand ging mijn lichaam aan de veranderingen wennen, vooral het afbouwen van de 2 x 150 Mg Lyrica per dag. Ik zou er tot maximaal 1500 mg Paracetamol per dag als alternatief voor in mogen nemen.

Destijds was ik verhuisd naar Chiangsean met als enigste buur het hoofd van de lokale school die een Organische Thee op haar 60 Rai farm heeft. We stimuleren elkaar met gezond eten en ik blijf haar Thee na elke maaltijd nuttigen. De lunch sla ik vaak over of neem een banaan. Ik woog begin december nog 130 kg en werd op 12 februari 66 jaar en woog 110 kg. De bijkomstigheid is dat ik goed gehumeurd en actief ben.

Ik ben altijd een ‘doe het zelver’ geweest en doe dat nu weer. Op de farm staan een aantal leuke bijgebouwen waarvan ik er een huur en de anderen ben ik aan het opknappen. Ik kan elke dag klussen als ik dat wil en heb een complete gereedschapsuitrusting aangeschaft. Ik geniet van het werk, van het resultaat en van de aandacht (respect) dat ik terug krijg.

Rien 130 kg

Ik voel me zo goed dat ik vanaf de medicatie verandering helemaal geen Paracetamol ben gaan gebruiken (en dus ook geen Lyrica!) Ik heb na 4 dagen noeste arbeid mijn knie een beetje overbelast gehad en krijg daarvoor zo dadelijk mijn wekelijkse twee uur durende stevige massage. Ik durf te stellen dat ik in een paar maanden tijd van mijn laatste hart infarct ben gerevalideerd en ik heb geen last meer van mijn z.g.n. versleten nek- en rugwervels meer. Ik voel me weer sterk, kan weer bewegen zoals toen ik 90 kg woog en geniet van elke dag.

Bijgevoegde foto’s laten mijn omvang zien toen ik 130 kg woog. Op de foto met de nieuwe directeur van de plaatselijke school. En aan het werk op een helling waar ik een nieuwe stenen trap aan het maken ben bij 30 graden (foto boven). Zoals ik op 12 februari mijn verjaardag vierde.

Ik wil jullie (Thailandblog en jou) bedanken voor het plaatsen en het advies wat bijdroeg aan mijn gezondheidsverbetering zodat ik weer van mijn ‘oude dag’ kan genieten. mijn advies naar andere Blog lezers die veel medicatie innemen, trek het gerust in twijfel of bekijk het eens opnieuw en ben niet bang om na het raadplegen van Maarten, te veranderen.

Maarten trok zijn twijfels toen ik de Organische Thee noemde als een van de oorzaken van mijn lichamelijke en geestelijke verbetering maar ik weet zeker dat het ook helpt. Bij mij gaat het om het hele plaatje, verandering van stad naar het platteland, de bergen. Weg van stress, weinig verkeer, geen 7-Eleven in de buurt, slechts het aanbod van de lokale markten. De mogelijkheid om lichamelijk bezig te zijn zo veel en zo lang als ik zelf wil zonder mijn verplichte uurtjes in een sportschool, geen competitie maar zelfdiscipline, doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Mocht er belangstelling zijn voor verblijf op de Theefarm in Ban Rai, op weg van Chiangsean nar Chiangkhong waar we een paar bungalows klaar hebben, of belangstelling voor de Thee, neem dan gerust contact met mij op via: rienuta@yahoo.com

Nogmaals bedankt!

Rien


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website