Geland op een tropisch eiland: Zondag met de grote M.

Door Els van Wijlen
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
18 september 2016

Els van Wijlen verblijft met haar man ‘de Kuuk’ in op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


Zondag……….

Hij is al dagen nerveus, en heeft zich via internet grondig voorbereid. De dag, de exacte lokatie en de tijd is meerdere malen nagevraagd en gecontroleerd. De afgelopen dagen steeg de spanning, vooral voor hem zelf, tot haast ondraaglijke hoogte.

Als er maar niets misgaat. Je weet het nooit, op een tropisch eiland kan een storm, hoosbui of stroomuitval roet in het eten gooien.

Een paar uur van te voren hangt de Kuuk, onrustig en gestrest in de hangmat te wachten op het moment dat hij in actie kan komen. Constant wordt op de I pad gekeken naar de laatste ontwikkelingen. Een zinderende spanning vult het terras.

Dan is het tijd voor de laatste voorbereidingen. Stijf van de zenuwen komt hij uit zijn hangmat.

Zwijgend wordt de bandenspanning van de motorbike gecheckt (dat was gisteren ook al gedaan), de tank gevuld (dat was gisteren ook al gedaan). Telefoon wordt opgeladen, de portemonnee gevuld met voldoende cash (ook dat was gisteren al gedaan).

Schone kleren worden zorgvuldig uitgezocht en klaargelegd, de nieuw deqrato boxershort mag vandaag mee op avontuur. Dan uitgebreid douchen, kunstgebit bleken, (schimmel)nagels behandelen en bijknippen, en alle overtollige beharing wordt zorgvuldig weggeschoren. Er wordt driftig met parfum gespoten. Haren strak in de staart. Een schone pet wordt klaargelegd.

Diepe zuchten….de zenuwen gieren door zijn keel…nog een uurtje…..heen en weer gedrentel op het terras, sleutels kwijt, bril kwijt, pet kwijt, shag kwijt, portemonnee kwijt, telefoon kwijt. De spanning stijgt…als het nou maar niet tegenvalt.

Dan is het eindelijk zover. Het is tijd om te vertrekken. De zinderende spanning lijkt plaats te maken voor hoog (heel erg hoog) gespannen verwachtingen.

Met een laatste diepe, diepe zucht en vol vertrouwen pakt hij de sleutels, de telefoon, zijn bril, pet, shag en portemonnee en loopt als een jonge god naar de motorbike. Ik wens ‘m heel veel succes en zwaai ‘m uit als hij vol gas wegscheurt richting Thong Sala.

De Kuuk gaat in het sportcafe live de Formule 1 met Max Verstappen bekijken.

1 reactie op “Geland op een tropisch eiland: Zondag met de grote M.”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Hij is leuk, ik zag hem niet aankomen. Vandaag de planning ook aangepast ‘in verband met’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website