Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Thailand. Doch Lung addie wil er de nadruk op leggen dat het om het even waar ter wereld kon gebeuren, zowel in België als in Nederland. Het speelt zich af in de wereld van verzekeringen en beleggingen, dus het gaat over GELD, het slijk der aarde. Vandaag het laatste deel.


Een vraag van Rob V hoe het verder verliep met deze zaak wil ik graag via dit artikel beantwoorden. Ook het feit dat er in een reactie, bij het slotverhaal, een opmerking gemaakt werd, en ik citeer:

‘Fijn dat je jouw geld weer terug hebt maar het lijkt er nu een beetje op ikke en de rest kan…….’ ontstemde mij wel een beetje. Ik kan nu die persoon, welke dit schreef, geruststellen. Het was niet: ikke en de rest kan stikken, dat ligt totaal niet in mijn aard.

Het hoofdpersonage, Tan, is nog steeds niet teruggekeerd naar Thailand, zit, volgens mijn informatiebronnen, nog steeds in Noorwegen. Ik heb, na eerst een persoonlijk contact hier in Chumphon, met haar Noorse echtgenoot, Kjetil, nog enkele email contacten gehad waarin hij beweerde dat Tan niet meer samen met hem was. Dat hij tevens ook geen garant meer wou/zou staan voor haar en zij zodus Noorwegen zou moeten verlaten. Ondertussen heb ik geen contact meer met Kjetil.

Wat haar vader, Pau, betreft, die heeft een ‘minnelijke schikking’ getroffen met de verzekeringsmaatschappij. Aangezien hij, als ex leraar, een staatspensioen heeft, wordt een deel van zijn pensioen overgedragen tot terugbetaling der gemaakte schulden. Net als in België/Nederland, kan niet het volledige pensioen in beslag genomen worden. Eigendommen, indien de er zijn, kunnen blijkbaar in Thailand moeilijker in beslag genomen worden.

Hoe dit juist in zijn werk gaat laat ik aan de juridische specialisten van het TB over. Verder werd de moeder, welke ook voor deze verzekering werkte en hijzelf, niet meer toegestaan nog enige vorm van activiteiten voor de verzekering uit te voeren. Dus ontslagen.

Er werd een onderzoek ingesteld in het office van Chumphon en er werden functiewissels doorgevoerd. Doch zie ik dat nog steeds dezelfde personen aanwezig in het kantoor. TIT

Mijn eigen zaak: die is reeds geruime tijd rond en afgesloten, dus daar ga ik het niet meer verder over hebben.

De zaak, in welke Tan zichzelf, als begunstigde van een levensverzekering aanduidde i.p.v. de dochter van de verzekerde, is ook rond. Dit was, voor mij, de meest eenvoudige zaak daar hier enkel de naam van de begunstigde in het contract diende gewijzigd te worden.

Wat de zaak ‘Odilon” betreft:

Momenteel heb ik nog steeds contact met de nabestaanden van Odilon alsook met zijn toenmalige vriendin, Nok. Totaal hopeloos deze zaak.

-levensverzekering: er werd door Tan nog snel een levensverzekering voor Odilon afgesloten (dan kon ze  haar comissie opstrijken). In feite mocht dit nooit plaatsgevonden hebben. Odilon was, op het moment van afsluiten van deze verzekering, reeds geopereerd in Thailand, van uitgezaaide darmkanker en het stond toen reeds, zo goed als, vast dat overlevingskansen op langere termijn zo goed als nihil waren. De begunstigde van deze verzekering was Nok. Odilon heeft deze verzekering eenmalig betaald. De daaropvolgende betalingen gebeurden door Nok, daar Odilon niet meer in Thailand was. Toen Odilon, 2 jaar later overleed in België, kon enkel Nok aanspraak maken op deze verzekering, zij was de begunstigde en betaalde ook de premies. Om de uitkering te kunnen verkrijgen had zij echter wel een officiële overlijdensakte uit België nodig. Lung addie kon deze, in naam van Nok, niet krijgen aangezien Nok niet gehuwd of officieel samenwonend en ook geen familie van Odilon was.

De enige personen die dit wel konden krijgen waren zijn Belgische zoon en zijn broer. Met de zoon was er geen enkel contact, ook niet toen Odilon nog in leven was. Bij navraag bij de broer was de eerste reactie: ‘Wat gebeurd er met het geld als dat vrijgegeven wordt”? Ja, dit gaat naar Nok en terecht daar zij de begunstigde is en de premies betaalde. De reactie van de broer kan de lezer wel raden: NJET.

Hier bleef dus enkel nog de optie open: een overlijdensakte aanvragen via een advocaat of een notaris. Dus via een procedure en dat kost geld. Is het sop de kool waard? Het grote risico was namelijk, dat indien de uitbetaling opgevraagd werd, de verzekering, al was het een minimaal, onderzoek zou instellen naar de doodsoorzaak omdat het overlijden op een betrekkelijk jonge leeftijd en betrekkelijk korte tijd na het afsluiten van het contract plaatsvond. Ook het feit dat Odilon overleed door euthanasie…. Zal een Thaise verzekering dit aanvaarden als ’natuurlijke doodsoorzaak’? Dus de kans dat het ook een juridisch vervolg zou hebben was groot.

tegoeden bij Kasikornbank: ook hier botsen we op hetzelfde probleem. De rekening stond op naam van Odilon. Dus ook enkel rechtstreekse erfgenamen kunnen die eventueel opeisen mits voorlegging van een boel documenten. Hier is het sop zeker de kool niet waard daar Odilon toch mijn raad opgevolgd had voor    zijn vertrek naar België: de rekening werd zo goed als leeggemaakt. Dit bleek toen ik het bankboekje van betreffende rekening te zien kreeg.

de beruchte 2.000.000THB: dit is een echt hopeloos geval. Er zijn namelijk geen schriftelijke bewijzen meer. Toen Odilon, bij zijn definitief vertrek naar België, zijn contract verbrak en zijn geld opvroeg heeft Tan alle documenten van dit dossier opgehaald met als excuus dat zij die nodig had om de ingelegde som te recupereren. Het dossier was echter ONBESTAANDE bij de maatschappij. Persoonlijk weet ik welke bewijzen ik zelf allemaal moeten voorleggen heb om mijn geld terug te zien: proces-verbaal van de politie, betalingsopdrachten, betalingsbewijzen, bewijzen van de bank tot 5jaar terug dat het geld wel degelijk van mijn rekening naar de rekening van Tan gegaan was, de akte van het Endowment program…. Bij het dossier Odilon is dat er niet daar de overdracht in cash gebeurde. De verzekeringsmaatschappij voelt zich, en is dat juridisch correct, niet verantwoordelijk en wil dus de som niet terugbetalen.

De enige mogelijkheid hir is persoonlijk een juridische procedure opstarten tegen Tan en Pau. Maar ook dat is zinloos wegens het ontbreken van enig schriftelijk bewijs, enkel getuigenissen van 3 personen waarvan er reeds 1 ongeloofwaardig is. Lung addie heeft raad gevraagd aan een advocaat en die geeft advies er gewoon niet aan te beginnen wegens:

-kans op slagen zo goed als nihil

-in tweede instantie dat de beklaagde partij over geen geld beschikt om het terug te betalen. Zoals iedereen weet kan je een kale kip niet plukken.

Lung addie heeft dus de betrokkenen de raad van de advocaat overgebracht en voor mij is deze zaak nu definitief gesloten. Dus ondanks het feit dat ik de kritiek kreeg: ‘ikke en de rest kan stikken’, heb ik er verder nog 8 maand energie ingestoken om tot dit povere resultaat te komen. Wie zich geroepen voelt de zaak over te nemen mag het gerust doen en wens ik veel succes.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Verder verloop van het vroeger verschenen verhaal “Fraude, misbruik van vertrouwen…””

 1. I.Kel zegt op

  Inderdaad, een slimme Thaise meid. Hoeveel mensen werden door haar voor de gek gehouden? Ze had me 9 maanden aan een touwtje voordat ik Chumphon Office bezocht. Er was geen ziektekostenverzekering voor mij. Gevraagd wat ze met haar zouden moeten doen, zei ik haar te onderzoeken. Ik denk niet dat ze luisterden. Ik had geluk. Al mijn geld werd teruggegeven.

  • l.lagemaat zegt op

   Een ander woord voor ” slimme” meid zal ik maar niet publiceren!

 2. Lung addie zegt op

  Deze reactie verbaast mij totaal. Ik heb een 9 tal artikels geschreven over deze fraudezaak en, voor zover ik weet, geen enkele reactie van U ontvangen. U komt dus ook niet voor in mijn dossier hieromtrent, hoewel ik verschillende mensen hierin heb. Zou wel graag willen weten over welke tijdsperiode U schrijft. Dat ze u vroegen wat ze me deze persoon moesten aanvangen verbaast me ook daar ik persoonlijk weinig of geen medewerking van het office in Chumphon kon ervaren. Ik weet wie de boter daar op het hoofd heeft, doch heb geen keiharde bewijzen en moet dus zwijgen.
  Al uw geld geld werd teruggegeven… wat heb je hiervoor moeten doen? Graag wat meer info. Dit kan persoonlijk via: eddy.decooman@gmail.com.

 3. Rob V. zegt op

  Beste Lung Actie, bedankt voor de update. Gerechtigheid laat dus nog op zich wachten. Een nogal listige dame lees ik zo. Of de relatie met die Noorse man ook een slinks opstapje naar meer/beter was of dat de relatie kapot ging om haar uhm.. minder fijne karaktertrekken laat zich raden. Blijf ik me afvragen hoe veel mensen ze om de tuin heeft geleid en of dat allemaal buitenlanders waren of dat ze (zelfs) Thaise mensen heeft opgelicht

  • Rob V. zegt op

   Sorry, Lung Addie! mijn auto-correctie… of ben je in de aanbieding? 555

  • Lung addie zegt op

   Beste Rob V.

   op de eindvraag kan ik antwoorden. Er waren ook Thaise mensen in de zaak zaak betrokken. Zelfs heel goede vrienden van Pau werden door het duo bij hun edele delen genomen. Doch van deze dossiers heb ik geen kennis maar ik weet dat die die er wel degelijk waren. Van de Farangs betrokkenen kreeg ik een lijst van de delegatie welke bij mij thuis geweest is. De meeste kende ik. Er waren er een paar waarvan ik geen kennis had daar ze niet in mijn onmiddellijke omgeving vertoefden.

   Met de Noorse echtgenoot (Kjetil) heb ik een persoonlijk gesprek gehad, hier in Saphli. Hij had toen, zowat een jaar geleden geen enkel goed woord over betreffende Tan. Hij kwam achter de fraude omdat hij, in telefonische gesprekken tussen Tan en Pau, steeds de naam Lung addie hoorde terugkeren. Zij waren, maar hij verstaat geen woord Thais, vaak informatie aan het uitwisselen hij de zaken hier vorderden. Verder neem ik de persoonlijke zaken, tussen hen, met een korrel zout. Naar mijn mening/gevoel zijn ze in werkelijkheid nog steeds samen in Noorwegen. Indien niet, dan had ze het land reeds lange tijd geleden moeten verlaten.

   • Rob V. zegt op

    Bedankt voor de verdere duiding Lung Addie. Normaliter moet iemand inderdaad het land verlaten als de relatie voorbij is maar als ze een andere man heeft gevonden, of de illegaliteit is ingedoken kan zij nog steeds in Noorwegen zijn zonder feitelijk een relatie met Kjetil te hebben. En wellicht kent de Noorse immigratie nog wat mogelijkheden (bijvoorbeeld als er een kind is, maar dat puur gissen want ik ken de Noorse wetgeving niet) om toch te blijven.

    Spijtig dat de familie van Odilon niet bereid is ook maar 1 vinger uit te steken als ze er zelf geen baat bij hebben. Zoveel werk kan een overlijdensakte niet zijn. Persoonlijk zou ik denken dat tegen kostprijs of eventueel met een fooi er op het netjes zou zijn die papieren op te sturen. Wie goed doet goed ontmoet immers. Heb je zelf eens hulp nodig kan is er kans dat iemand je een wederdienst wil bewijzen. En zo niet, nou dan kun je jezelf tenminste nog in de spiegel kijken dat jij zelf wel altijd een kleine moeite voor een ander hebt gedaan. Maar zo denkt niet iedereen helaas…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website