Thaise vindingrijkheid

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
14 mei 2013

We zijn op een vrije namiddag eens gaan relaxen bij Mae Rim nabij het grote meer “Huay Thung Tao”.

Dit domein is eigendom van de staat, zeg maar de militairen. Men vraagt als toegangsprijs 20 baht per persoon. Toen ik daar voor het eerst kwam circa 30 jaar geleden moest je gewoon je paspoort aan de ingang tonen en mocht je gratis binnen.

Nu, al die jaren later is er ook een groot Boeddha beeld neergezet en is het meer omgeven door een asfaltweg. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en overal zijn er in bamboe opgetrokken drijvende huisjes waar je een maaltijd kan nuttigen.

Toen ik uiteindelijk een vrije plaats had gevondenen na het nodige eten en drank te hebben besteld, kwam ik in gesprek met een aantal Thaise vrouwen die naast mij ook een vlotje hadden.

Of ik ook al een extra ticket had moeten kopen om gebruik te maken van het vlot, vroegen ze? Ik vertelde dat het me nog niet was overkomen en dat het ook nieuw voor mijn was. Alsof de duivel was geroepen, want opeens stond er een vrouw bij mij om een extra ticket te innen.

De Thaise dames hadden het er moeilijk mee en vertelden dat hun overheid wel heel vindingrijk is met het vinden van zulke taxen en andere extra inkomsten.

Ik vertelde maar, dat dit mij vertrouwd in de oren klinkt en dat België en Nederland daar ook wel altijd iets op vinden.

De dames waren echt geïrriteerd door deze handelswijze en hadden er niet veel goede woorden voor over. Ze vonden het vervelend dat ze ook in Thailand steeds meer in de geldbeugel moeten tasten voor allerlei extra’s.

Nu maakt de extra 10 baht per persoon niet veel uit, maar ik begrijp wel hun frustratie en het toont zeker aan dat de lokale bevolking steeds kritischer wordt op hun beleidsmensen.

Waarom er twee tickets moeten gekocht worden en de daar aan verbonden arbeidslonen is ook de vraag? En waarom de Militaire Politie overal aanwezig is iets waar ik ook geen goed antwoord op heb?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise vindingrijkheid”

  1. Lenthai zegt op

    Dat de thaise autoriteiten entree vragen voor hun parken e.d. lijkt mij vrij normal, maar dat de prijs voor een buitenlander vaak 10 keer zoveel is vind ik ronduit discriminerend en a social.
    Wat zouden de thaise toeristen ervan vinden als zij b.v. voor een bezoek aan de Keukenhof 10 keer de entreeprijs moeten betalen dan de nederlanders.

  2. Sjaak zegt op

    Dan zou het in Nederland onbetaalbaar worden. Het is echter niet alleen in Thailand zo. In India gaat het ook zo en in Brazilië moet je als niet-carioca (een carioca is een inwoner van Rio de Janeiro) voor een ritje op de suikerhoed ook meer betalen.
    Trouwens het schiet me te binnen dat je in Landgraaf bij Mondo Verde als inwoner ook veel minder betaalt dan een bezoeker van buitenaf. Dus in Thailand niks nieuws onder de zon. En als de entree te duur is, hoeft het voor mij ook niet. Meestal betaal ik wel en hoop dat ik bij draag aan het onderhoud van de attractie…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website