Televisie kijken in Thailand

Door Charly
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , , , ,
23 december 2018

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag: Televisie kijken in Thailand.


True Visions

Ik ben een zeer matige televisiekijker. Mijn belangstelling gaat in hoofdzaak uit naar nieuws- uitzendingen en sport. Heel af en toe wil ik nog wel eens een filmpje pakken of naar het geleuter luisteren in een van de vele praatprogramma’ s. Tot voor kort kon ik dit soort programma’ s via  NL-TV bekijken. Ik wilde af en toe nog wel eens genieten van Veronica Inside met in de hoofdrollen Rene van der Gijp en snorremans Johan Derksen. NL-TV is sinds kort echter hier niet meer te ontvangen. Ik overweeg een abonnement te nemen op Euro TV om in ieder geval het langebaan schaatsen en het Nederlands voetbal elftal te kunnen volgen. Of gebruik te maken van VPN.

Ik heb inmiddels gekozen gebruik te maken van VPN. Daarvoor VPN genomen via Express VPN. Werkt uitstekend. Kosten: 92 euro voor een jaar plus drie gratis maanden, derhalve vijftien maanden. Voor het nieuws kan ik nu kiezen uit BBC, CNN, NOS teletekst en af en toe het NOS journaal. Meer dan genoeg om de ellende op deze wereld te volgen. Helaas ben ik nog steeds niet in staat om het Thaise nieuws te volgen en ik heb de hoop opgegeven dat dit ooit wel het geval zal zijn.

Voor het sportgebeuren heb ik mijn oog laten vallen op True Visions, de grootste TV-supplier in Thailand. True Visions biedt vele kanalen aan. Ik heb ze nooit geteld maar ik denk dat ze de tweehonderd aardig benaderen, waarvan al gauw vijfentwintig kanalen alleen al voor de diverse sporten. Veel aandacht is er voor motor- en auto races, golf, voetbal, tennis, badminton, volleybal, zeilen en honkbal. En dit is geen volledige opsomming van alle sporten die True Visions uitzendt. Er is bijvoorbeeld ook aandacht voor snooker, pool biljarten, basketbal, darts, rugby en American football.

De directe aanleiding om een abonnement op True Visions te nemen was het gegeven dat True Visions bijna iedere dag een honkbalwedstrijd uitzendt uit de Amerikaanse MLB divisie. Ik ben namelijk een echte fan van deze sport. Vele jaren terug ging ik regelmatig naar ADO in Den Haag. ADO had indertijd best een goede honkbalploeg met als voornaamste boegbeelden de pitchers Bart Volkerijk, zoon van hoofdcoach Leen Volkerijk, en Berry Eygendaal. Ze zijn zelfs in 1992 een keer landskampioen geworden en hebben in 1993 de Europa Cup 1 gewonnen. In de 21ste eeuw is het nooit meer goed gekomen met de honkbalvereniging ADO en in 2015 is zelfs tijdens een algemene ledenvergadering besloten de vereniging op te heffen. Verder was jaarlijks de Haarlemse honkbalweek een fantastische happening met zeer sterke tegenstanders. Ik volgde daar altijd alle wedstrijden.

Quality Stock Arts / Shutterstock.com

Het was altijd mijn droom om de wedstrijden uit de Amerikaanse MLB competitie op de televisie te kunnen volgen. In Nederland was dat niet mogelijk. En kijk, hier in Thailand kan dat dus gelukkig wel via True Visions. Ik moet daar wel een paar kanttekeningen bij plaatsen.

 1. Door het grote tijdsverschil met Europa en het nog veel grotere tijdsverschil met Amerika, heeft het weinig zin wedstrijden uit die twee continenten rechtstreeks uit te zenden, tenzij ze al in de middag of vroege avond worden verspeeld. Dat doet True Vision dan ook niet.

De meeste sportwedstrijden worden opgenomen en later uitgezonden.

Met betrekking tot de honkbalwedstrijden betekent dit dat de geselecteerde wedstrijd van de afgelopen nacht, de middag daarop volgend wordt uitgezonden. Meestal van 15.00 tot 17.30 uur. En zo lang ik maar zorg dat ik de uitslag niet weet, is het net of ik die wedstrijd live volg. Wedstrijden in Azië kunnen vaak wel live worden uitgezonden omdat het tijdsverschil niet zo groot is. In het weekend zendt True Visions veel live voetbalwedstrijden uit Europa uit. Dat kan omdat een aantal van die wedstrijden al in de middag of vroeg in de avond wordt gespeeld.

Het gaat dan bijna altijd om wedstrijden uit de grote Europese competities, dus Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Wedstrijden uit de Nederlandse of Belgische competitie hoef je niet te verwachten. In de week volgend na het weekend worden de live wedstrijden vaak herhaald.

 1. In een aantal gevallen zal True Visions de opgenomen wedstrijd dus op een later tijdstip uitzenden. Dat gebeurt echter lang niet altijd integraal. Om bij het voorbeeld van de honkbalwedstrijd te blijven. Er wordt 2,5 uur uitgetrokken om die wedstrijd te laten zien.

En dat betekent dat er gesneden wordt in de opnames, want ze moeten binnen dat blok van 2,5 uur blijven, inclusief alle reclames. In de praktijk duurt een honkbalwedstrijd vaak drie tot vier uur, zeker als er verlengd moet worden. Ik vind het uitermate storend als zo’ n wedstrijd wordt gecomprimeerd tot 2,5 uur. Een klacht hierover heeft bij True Visions nog niet tot een ander beleid geleid. Hoewel, we gaan het zien als de MLB competitie weer van start gaat (maart / april 2019).

 1. Een derde kanttekening is dat er geen programma aankondigingen zijn voor sportwedstrijden. Als kijker wil je toch graag weten welke wedstrijden er live op het programma staan, al is het alleen maar voor de komende week, desnoods alleen voor de komende twee – drie dagen. Er is wel een agenda voor films die uitgezonden gaan worden. Je zou zo denken dat dit dan ook voor sportwedstrijden mogelijk moet zijn.

Grote sportevenementen worden wel live uitgezonden. Hierbij moet je denken aan:

 • de grote tennistoernooien (Australian Open, Roland Carros en Wimbledon. De USA Open valt hier weer grotendeels buiten door een te groot tijdverschil. Wedstrijden in de USA Open worden dan vaak opgenomen en later uitgezonden);
 • de grote wielerrondes (de Giro, Tour de France en Vuelta);
 • de wielerklassiekers in het voorjaar;
 • het WK voetbal;
 • vele motor- en autoraces;
 • grote golftoernooien;
 • natuurlijk allerlei Aziatische kampioenschappen en de ASEAN games.

True Visions kent verschillende packages:

 1. Platinum HD: 155 baht per maand
 2. Gold HD: 568 baht per maand
 3. Super Family HD: 899 baht per maand
 4. Sports Family HD: 590 baht per maand
 5. Smart Family HD: 490 baht per maand
 6. Happy Family HD: 299 baht per maand
 7. True Super Soccer: 299 baht per maand
 8. Enjoy Extra Movies: 199 baht per maand
 9. Enjoy Extra Kids: 199 baht per maand

Als je wilt weten wat een package inhoudt, ga zelf even op hun website kijken (truevisionsgroup.truecorp.co.th). Mij zijn de verschillen tussen de verschillende packages in ieder geval niet helemaal duidelijk. Of ga naar hun winkel (in Udon in Central Plaza, 2e verdieping). De prijzen heb ik van hun website gehaald maar zijn volgens mij niet actueel.

Ik heb zelf voor een platinum abonnement gekozen. Na een kortingsperiode van vijf maanden of daaromtrent – in die periode betaalde ik 50% van het abonnementsbedrag –  betaal ik nu per maand 2.306 baht.  Een en ander zal afhankelijk zijn of er een promotie actie loopt en mogelijk verschillen de tarieven in de verschillende regio’ s.

Na het tekenen van het contract wordt, meestal reeds de volgende dag, de satelliet schotel en het zenderkastje met smartcard geïnstalleerd en kun je gelijk naar de programma’ s kijken. De schotel en installatie zijn volgens mij gratis.

Op de kanttekeningen na ben ik wel tevreden over True Visions. Ze bieden een ruim en zeer gevarieerd aanbod, op het gebied van films, series, sport en nieuws en er zijn nooit storingen, behalve natuurlijk soms bij zware regenval en onweersbuien.

Charly (www.thailandblog.nl/tag/charly/)

15 reacties op “Televisie kijken in Thailand”

 1. henri zegt op

  Ik keek de laatste drie jaar graties naar asia.tv.nl., was daar super tevreden mee. Nu ze gestopt zijn overgestapt naar Euro tv.nl. Praktisch zelfde programma aanbod, goede beeldkwaliteit- en gidsinformatie.
  Is gestoken in een moderner jasje , dan asia tv, wat de bediening nog prettiger maakt. Ik betaal 642 thb per maand en kijk dan zonder problemen tv, alsof ik in Nederland ben. Alleen het tijdsverschil overbruggen.
  Het staat je natuurllijk vrij, als je iets speciaals wil zien, wat True je kan bieden als abonnement te nemen.
  Hangt wel een aardig prijskaartje aan, maar als je dat ervoor over hebt, waarom ook niet.

 2. Kees zegt op

  Hoi Charly, ik volg mlb al jaren via mlb.tv overal ter wereld. Kost minder dan True, geen vpn nodig, je krijgt alle wedstrijden en je kunt ze op elk gewenst tijdstip kijken: live of een week later. Ga naar mlb.com en je vindt mlb.tv in de blauwe balk bovenaan. Ik verbind mijn laptop en de tv met een hdmi kabel. Ik ben daar zeer tevreden over, want de kwaliteit is goed (zelfs bij een iets minder goede internetverbinding) en ik houd er van om te kijken op een tijdstip dat mij uitkomt.

  • Charly zegt op

   Beste Kees,

   Klopt wat je zegt. Alleen kun je dan alleen MLB-honkbal kijken. Met True Visions heb ik nog een heel scala aan andere sporten, zoals gemeld in de posting.

   Groeten,
   Charly

 3. Renévan zegt op

  Ik maak gebruik van de VPN van AVG, kost 450 thb per jaar en simpel betaald met mijn debitcard. De VPN werkt prima voor weinig geld.

 4. joskeshake zegt op

  hoi, en op welke post kan je dan darts zien ?

  • Charly zegt op

   Beste joskesshake,

   Op een van de vele sportkanalen die True Vision aanbiedt. Alleen dus niet live. Zijn altijd opnames die later worden uitgezonden.

   Groeten,
   Charly

   • joskeshake zegt op

    Ok bedankt voor het antwoord, maar daar ben ik niet veel mee, ik heb al Jaren sophon cable met 140+ kanalen waarvan xx aantal sport kanalen, maar kan daar geen darts zien, dus zou het iets specifieker moeten zijn.
    Nu bekijk ik het ook via Euro NLTV en als het van de dag ervoor is , is voor mij geen probleem.
    grts

 5. PEER zegt op

  Hallo Charly,
  Ik zie de package van Th Bth 155,- P/mnd, maar jij betaalt Th Bth 2306,- .
  Dus snap ik ’t niet helemaal.
  Groeten

  • Charly zegt op

   Beste Peer,

   Sorry, dat is een typefout. Bedrag had moeten zijn 2.155 baht.

   Groeten,
   Charly

 6. Theiweert zegt op

  Ik kijk gewoon Ziggo via VPN van familie in Nederland. Zowel kive als een week terugkijken. Dart en Formule I en schaatsen.

  Maar je hebt wel een familielid nodig met ziggo of Upc

  • rori zegt op

   UPC bestaat niet meer al ruim 2 jaar geleden opgegaan in Ziggo

 7. Rob zegt op

  VPN hoeft niet zo duur te kosten. 2 euro per maand betaal ik. Ik omzeil TV Anywhere van T-Mobile ermee. Wat normaal gesproken alleen in Europa zou werken. Zorg wel voor een goede basis internet verbinding.
  Net nog Utrecht-Ajax gekeken.

 8. brabantman zegt op

  Belangrijk, zeker voor wie het kleine eert. En dat doen Nederlanders toch zeker. Deze tip kost u niets.
  Ga op uw laptop, computer of smartphone naar https://ssl.ustreamix.com
  Gratis en voor niets programma’ss van de hele wereld tot zelfs Veronica aan toe!

 9. Eddy zegt op

  Ik had eerst digitale tv antenne om alleen Thaise zenders te ontvangen, maar al een tijdje verzot op WiFi streamen met Chromecast aan mijn tv. Vanuit tablet of telefoon stream ik Ziggo met VPN, NPO start, Netflix Thailand of true tv met buitenlandse zenders.

  Mijn VPN is goedkoop ibvpn, nog op zoek naar betaalbare VPN die slim genoeg is om Netflix USA te laten zien

 10. Evelien zegt op

  Welke VPN gebruik jij? Ik heb gekozen voor een CyberGhost die ik op de pagina https://vpndiensten.nl/informatie/providers/goedkope-vpn/ vond, werkt ook prima hier!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website