Taxi Pattaya – Bangkok: Voor een paar euro spelen met je leven

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
8 mei 2015

Helaas zitten mijn vier weken vakantie in Thailand er weer op en ben ik teruggekeerd naar Nederland, waar de kou mij meteen weer in het gezicht sloeg en het verlangen om meteen weer in te stappen en terug te vliegen naar Thailand alleen maar sterker werd.

Even doorbijten en het normale leven weer begroeten. Weer aan het werk en meteen sparen voor de volgende Thailand-vakantie. Ik hoop in april weer terug te mogen keren.

Het was een heerlijke vakantie, met weinig bijzonderheden. Toch wil ik mijn taxi ervaring graag delen met de lezers van dit blog. Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen gehad met taxi’s in Thailand, maar daar is deze vakantie een negatieve ervaring aan toegevoegd.

Voor een paar euro spelen met je leven

Zoals bijna elke Thailand-vakantie mocht ook dit keer een verblijf in Pattaya niet ontbreken. Wanneer hier een eind aan komt, moet ik weer in Bangkok zien te komen. Een paar dagen van tevoren liep ik een reisbureautje binnen waar ze mij wisten te vertellen dat een taxi naar Bangkok 1200 bath kost, inclusief de Tollway. Voor mij  een prima bedrag, maar omdat ik nog niet wist hoe laat ik over een paar dagen wilde vertrekken had ik nog niks geboekt.

De dag van vertrek weer naar het reisbureautje, waar vandaag een andere dame werkte. De kosten voor de taxi waren nu echter 1400 bath. Een bedrag van 200 bath is nou niet iets waar ik me normaal druk over maak, maar een vraag vond ik het toch waard. Het bleek dat de taxi’s waar ze normaal mee werkten nu al vol waren en dus moesten ze andere taxi’s inschakelen en die waren nu eenmaal duurder.

Nu kun je in Pattaya makkelijk taxi’s vinden, dus ik gaf aan dat ik dan even verder ging kijken. Ik was nog geen 10 meter weg of de dame van het reisbureau kwam me achterna, het kon toch voor 1200 bath. Afgerekend en de taxi zou me oppikken bij  mijn hotel. Toen ik beneden kwam stond de taxi inderdaad op mij te wachten, maar dit was niet een taxi zoals ik gewend was. Hoewel je goede en minder goede taxi’s hebt was deze taxi toch wel de slechtste in de categorie minder goede taxi’s.

De bumpers zaten met ijzerdraad aan de rest van de auto vast, overal deuken en roestplekken en binnen was het niet veel beter. Overal ijzerdraden en de achterbank zakte behoorlijk door. Dit krijg je dus blijkbaar als je niet de gewenste prijs wil betalen. Het reisbureautje, gelegen op 50 meter van het hotel, was inmiddels gesloten voor 4 uurtjes, dus verhaal halen kon ik wel vergeten. Nou ja, toch maar ingestapt. Nou, dat heb ik geweten.

We waren ongeveer halverwege  Pattaya – Bangkok en op een gegeven moment een hoop kabaal onder de auto. Ik keek om en zag daar op de weg een deel van de uitlaat liggen. De chauffeur vol in de remmen, op de vluchtstrook en achteruit terug rijden. Op een rustig moment de uitlaat van de snelweg geplukt, in de achterbak gegooid en weer verder.

Met een hoop kabaal en rook weer verder tot ongeveer 20 kilometer voor Bangkok. De motor hield er met wat gepruttel opeens mee op. Met de laatste krachtsinspanningen van de auto kwam hij gelukkig nog op de vluchtstrook terecht. Wat bleek, gastank leeg en ook de benzine op. Wat telefoneren en binnen een kwartier kwam er een scootertje met een jerrycan benzine. Na enig oponthoud konden we weer verder.

Inmiddels al aan de buitenrand van Bangkok aangekomen, werd het steeds warmer in de auto. De airco was uitgevallen. Ramen open, maar dat helpt ook niet echt als het buiten over de 30 graden is. Gelukkig kwamen we al in de buurt van het hotel, maar vlak voor we daar waren, aangehouden door de politie. Ik denk in eerste instantie vanwege de herrie van de auto zonder uitlaat en de zwarte uitlaatgassen die de auto uitbraakt.

Na wat gelach en het betalen van 100 of 200 bath door de chauffeur mochten we echter weer doorrijden. Aangekomen bij het hotel na een rit van in totaal bijna 3,5 uur, nat van de spanning van de rit en het niet werken van de airco, besloot ik deze keer geen fooi te geven. De 1200 bath die ik betaald had vond ik al dik betaald. In het vervolg zal ik er voor zorgen dat ik van tevoren weet wat voor taxi ik krijg als ik weer een taxi Pattaya – Bangkok boek.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

35 reacties op “Taxi Pattaya – Bangkok: Voor een paar euro spelen met je leven”

 1. Danzig zegt op

  Of je neemt in het vervolg de bus: 134 baht van Jomtien naar Suvarnabhumi en je reist nog veilig ook.

  • Diny maas zegt op

   Inderdaad, neem de bus de volgende keer. Wij doen dat al jaren en bevalt prima. Nog gezelliger ook reizen. Je kan in Jomtien of Pattaya opstappen en drie dagen van tevoren een ticket halen, perfect geregeld.

   • Jan van Kranenburg zegt op

    Ik heb wel eens het idee dat velen voor een dubbeltje ( bahtje) op de eerste rang willen zitten. Maar als je je goed informeert kun je met de bus van Jomtien naar Bangkok voor een fractie wat je in Nederland betaalt. Maar nee hoor: snoeven over de lage, te lage prijzen die worden betaald voor een ritje naar de AirPort. Lieve mensen: een bedrag van 1500 Baht is te belachelijk voor woorden. Neem met 30 man de bus, goedkoop en veilig, zet je zonder morren op het vliegveld af en scheelt luchtvervuiling. En geen medelijden met die zielige taxi-chauffeur.Die is zo flexibel dat hij de volgende keer een goede, veilige air-coditionated taxi aanbiedt voor een goede prijs. Dat is wat wij al jaren betalen voor een betrouwbare en vriendelijke chauffeur met een goede auto, met goede uitlaat.
    Het is maar wat je verdient! En wat je wilt. Het is Thailand, geen Nederland.
    Jan van Kranenburg

 2. richard zegt op

  Aanvankelijk nam ik ook de taxi tussen Bangkok en Pattaya. Op gegeven moment werd mij een taxi toebedeeld waarvan de chauffeur constant zat te bellen en berichten te versturen en te bekijken tijdens de gehele rit. Ook ik had toen angstige momenten….. Een haastige rit en geen airco voor 1500 baht.
  Sindsdien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de 389 bus. Geeft toch een veiliger gevoel en meer comfort.

  • richard zegt op

   Ik heb ook al eens tussentijds moeten overstappen. Ik werk opgehaald met een Mercedes ML en werd bij een benzinestation gevraagd over te stappen op een andere auto. Had geen keus….

 3. Jos zegt op

  ja ja.. Ik ken het… We zijn en blijven toch echte Hollanders .. Voor een dubbeltje op de eerste rang… Sorry.. Ik bedoel op de voorste stoel van de taxi….

  • Toon zegt op

   Groot gelijk, dat hij het even verderop wilde proberen.De dame probeerde een bonus te incasseren door gebruik te maken van de tijddruk. 1200 THB is een normale prijs.
   Zelf enkele malen bij officiële reserveringsbureautjes specifiek om een taxi-meter gevraagd; kwamen ze toch met een andere auto aanzetten, geen taxi-meter. Te laat om te wisselen: met één van die auto’s ook twee keer pech onderweg en uiteindelijk geland op de vluchtstrook, waarna in een aangehouden minibus verder getransporteerd. Gelukkig vooraf extra reistijd ingebouwd voor eventuele calamiteiten, anders vliegtuig gemist.
   Nu al langere tijd lekker vanaf Thappraya Road-Pattaya met de bus: 134 THB, veilig, airconditioned.

   • Toon zegt op

    Correctie op mijn vorige mail:: Thappaya Road – Jomtien (niet Pattaya, al loopt het tegenwoordig naadloos in elkaar over)

   • matthijs zegt op

    Is verlaagd naar 130 baht. Jawel lager. Dat zou in nederland eens moeten gebeuren als de benzine goedkoper wordt.

  • Frank zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

 4. Olga zegt op

  Er gaat ook een trein naar Bangkok.En geen fooi onredelijk.

  • Johan zegt op

   Hoezo is geen fooi geven onredelijk??? Volgens mij heeft hij al bijna 200 bht teveel betaald en dan nog daargelaten met wat voor ongemak die werd geconfronteerd. Ik denk dat wanneer ik niet naar het vliegveld hoefde ik misschien wel bij zo’n wegstation was uitgestapt om van daaruit met een andere verder te gaan en dan had ie naar ratio een paar (10/100 tal) baht gekregen maar zeker niet de gehele ritprijs.

 5. Jack zegt op

  Als de Thai een taxi nemen , wordt er NOOIT fooi gegeven. Ook in Spanje geven Spanjolen NOOIT fooi, als ze gebruik maken van een taxi.

  Toen in Nederland er nog geen CAO bestond, moest men het van de fooien hebben, daarna zou het fooienstelsel afgeschaft worden. (alleen bij uitzonderlijke dienstverlening werd er fooi gegeven.)
  Dit systeem is verwaterd in Nederland.

 6. samee zegt op

  Ach, je houdt er toch een leuk verhaal aan over 🙂

 7. Paul zegt op

  Het kan nog erger, een taxi chauffeur die onderweg op de snelweg door over vermoeidheid in slaap valt en tegen een andere auto knalt. Taxi totale loss en zie maar dat je nog op tijd vlucht naar Nederland haalt, wat gelukkig op het nippertje alsnog gelukt is.
  Een nog groter geluk voor mij, er zonder verwondingen vanaf te zijn gekomen, doordat ook achterin zittend m’n auto gordel om had gedaan.
  En dit was een ver vooraf afgesproken rit bij een bekend taxi bedrijf voor een normaal gangbare rit prijs en goed onderhouden auto.
  Sindsdien zit de schrik er voor mij goed in en spreek ik bij reservering af met taxi bedrijf; geen ge-sms onderweg of ander tel. gebruik en een veilige snelheid met een uitgeruste chauffeur.
  Heb nu vaste taxi vervoerder en voel me sindsdien een stuk minder onveilig bij taxi ritten in Thailand en chauffeurs houden zich netjes aan afgesproken voorwaarden.

 8. Emiel Bogemans zegt op

  Ik heb het taxi nemen van BKK luchthaven naar Pattaya opgegeven. Altijd sheelde er wel iets. Altijd willen die meer dan overeen gekomen. Nu neem ik de bus van de benedenverdieping. Dat kost slechts 126 baht en je moet niet dingen. Naar Theprassit Jomtien.
  Mocht je toch een taxi willen dan moet je je sterk houden. Taxi doen stoppen aan het VERTREK niveau. Niet aan het aankomst niveau. Doe er een stoppen die net iemand afzette en bied hem 800 baht plus tollways (60 baht komt er bij). Maakt hij niet teveel complimenten dan kun je hem nog een tip geven van 100 baht bij aankomst. Het lukt alijd maar niet bij elke taxi. Soms moet je er een paar laten doorrijden. Laat je nooit overdonderen door de chauffeur. Het is nooit genoeg. Blijf bij wat je overeen gekomen bent. Dat probleem met taxis is wel geen Thais probleem. In Brussel is het ook geen pretje en zo is dat overal ter wereld.

  • fransamsterdam zegt op

   Op het vliegveld in Bangkok staan bij de Public Taxi een aantal zuilen waar je een bonnetje kunt trekken waarop het nummer van de Lane staat waar de taxi geparkeerd staat die aan de beurt is.
   Dat is prima geregeld. Ga dat systeem nou niet ontregelen door zelf taxi’s aan te houden en onder de prijs te bieden. Als je de taxitarieven in Thailand te hoog vindt, dan weet ik het niet meer. De taxichauffeur wordt geacht de meter aan te zetten en mag 50 Baht extra plus tol in rekening brengen. Na een paarhonderd meter zal de chauffeur een vaste prijs voorstellen, vroeger 1500, sinds begin dit jaar 1600 of 1700.
   Op de meter is het ruim 1200 + 50 + tol (weet ik niet exact, ik denk 60).
   Omdat ik altijd 1500 betaalde hield ik daar aan vast. Dat was ok, maar om te laten zien dat er dan voor hem nauwelijks wat extra overbleef liet hij de meter ook lopen. 1232. Zonder files. Ik ga voortaan akkoord met 1600 denk ik. Dan kun je rustig een stop inlassen om wat te roken of te plassen en is iedereen gelukkig.

  • Jack G. zegt op

   Is deze methode niet afgelopen jaar sterk dichtgetimmerd door de controlemensen op de luchthaven? Het was wel één van de aangekondigde maatregelen rond het taxigebeuren op Suv.

 9. ruud tam ruad zegt op

  De trein slechts 1 x per dag en doet er wel bijna 4 uur over .Lekker als je net uit het vliegtuig komt.

  Ik heb een ” serieuze ” tip voor je. ( ook wel voor anderen )

  Al vele jaren wordt ik gehaald en gebracht naar Pattaya/airport met de volgende persoon / taxi.

  Een hele aardige rustige man. Goede chauffeur. Lekkere auto.

  Mr. Lek. ( lek taxi )
  Mr. Lek thibet Punrachom
  0066892526374
  mr.lek_service@hotmail.com

  Ik mail al vanuit Holland hoe laat ik aankom en met welk vliegtuig en andersom bel of mail ik hem ook een paar dagen van te voren.
  Hij geeft altijd een bevestiging.

  Ik betaal altijd 1300 Bath. Ik weet niet wat hij normaal vraagt

  • Johan zegt op

   Beste Ruud,
   Weet jij waar hij woont of zijn kantoor heeft of vandaan hij vertrekt.
   Wij hebben reis geboekt en hadden van pattaya met de boot naar Hua Hin willen varen, maar kwamen bedrogen uit, omdat die boot al jaren niet meer vaart! Nu zoeken wij een vertrouwd taxibedrijf/chauffeur die ons met een goede taxi van Pattaya naar Cha Am (Hua Hin) wil brengen en uiteraard tegen goede/juiste prijs.
   Wij lazen jouw reactie ivm slechte taxi en dat is wel het laatste wat we willen meemaken in dat mooie land! Het is dan de 3e maal dat we in Thailand zijn (a.s. Juni)

   Graag reactie en jij kunt ons vast meer vertellen en info geven!

   Groetjes Johan en Mariet.

 10. fransamsterdam zegt op

  1200 Baht is minder dan de meter sinds de tariefsverhoging van 1 januari jl. zou aangeven (Suvarnabhumi – Pattaya vorige week 1232 op de meter, vroeger hoog in de 900, en BKK – Pattaya is nog een stukje verder).
  Benieuwd wanneer de taxikantoortjes hun prijzen gaan aanpassen. Het is natuurlijk lastig om als eerste je hokje met de nieuwe prijzen te overschilderen. Dat is ongeveer hetzelfde als zelf je faillissement aanvragen.
  En een fooi in dit geval, daar kun je verschillend over denken. Als je gewend bent alleen fooi te geven als alles helemaal naar wens is, lijkt het op het eerste gezicht niet nodig.
  Maar als je in overweging neemt dat de man toch al zoveel pech heeft gehad – uitlaat kaputt en teamoney – terwijl hij je kennelijk toch op tijd op de plaats van bestemming heeft gebracht, dan kan ik me ook voorstellen dat je hem enigszins wilt steunen in zulke barre tijden.

  • Ruud NK zegt op

   Frans, als een chauffeur jou in een taxi wil vervoeren met zo veel mankementen speelt hij met je leven!!!
   Waarom zou je hem aan het eind ook nog een fooi geven? Zo iemand is gewoon een idioot, die jou erin heeft geluist.
   Overigens, als je een bedrag afspreekt ga ik er vanuit dat dit incl. tip is. Ik spreek regenmatig een taxi af. Als wij ergens stoppen betaal ik de koffie of M150 voor de chauffeur, en soms als ik honger heb ook het eten voor de chauffeur, maar nooit een tip.

 11. Jan zegt op

  Ik ben verbaasd over de bedragen. Heb in de afgelopen winter ook deze rit gedaan (Pattaya – airport) en dat voor onder 1000 Baht (meen 960 Baht incl tol) en daar hoefde ik niet voor te onderhandelen. Goede taxi ook.
  Boekingskantoortje (aan de westzijde) langs de weg aan 2nd Road tussen Pattaya Klang en Central Festival. Ik heb daar in de afgelopen jaren diverse malen geboekt.

  • richard zegt op

   van Pattaya naar de airport kan het meestal goedkoper omdat ze meestal ook een betaalde rit retour kunnen krijgen….andersom lijkt het moeilijker !?

 12. Cees zegt op

  Wij boeken meestal van tevoren op internet bij Thai Happy Taxi, Pattaya-Suvarnahbumi 2 personen of omgekeerd voor 1100THB. Chauffeur staat te wachten met naambordje en sjouwt je baggage ook nog. Kwalitatief goede auto’s en je hoeft niet van tevoren te betalen, dus komt het niet uit kun je afbestellen.

 13. fieke zegt op

  Het beste en veiligste is de bus in Jomtien, denk nu 134 bath
  Ik heb steeds problemen gehad met taxis, ofwel zijn ze niet blij met de overeengekomen prijs ofwel vallen ze in slaap enz
  Nu moet ik niet bang meer zijn.
  De bus is super.

 14. gonny zegt op

  Wij boeken al jaren online bij Taxibangkokservice , ze hebben vaste prijzen die je ook op hun site vind
  Nieuwe auto’s , nette Engels sprekende chauffeurs welke correct rijden.
  Een mooi begin en einde van ons verblijf in Thailand,dus geen gezeur.
  ,

 15. Frank zegt op

  Laat altijd mijn hotel het ophalen en wegbrengen regelen. Zij willen natuurlijk geen slechte naam, en zorgen dan ook dat er goede taxi klaar staat bij aankomst in bkk en me ook weer terug brengt. Natuurlijk zijn dat tarieven van 1500 baht incl toll naar Pattaya. Bus of mini bus is goedkoper maar zet je niet voor je hotel af en twijfel net als aan de mini busjes aan uitgeruste chauffeurs. (weet niet waarom). Zoals ik het altijd geregeld hebt is het nog altijd goed geweest.Laat je Hotel je taxi regelen.

 16. jacqueline zegt op

  Wij hebben al 6 x een taxi bij Cambodje toers in soi Bukhao voor 800 bt zonder tol , geboekt , en altijd al een nette taxi met goede chauffeur , maar wij vertrekken wel s’ avonds om 21.30 u
  Ik zou ook niet weten hoelaat de bus zo rond die tijd vertrekt van Pattaya naar BKK of waar , om op tijd te zijn voor de China airlines

  • richard zegt op

   Een 389 bus vertrekt om 21.00 uur naar de airport. Bij mijn laatste vertrek uit Jomtien reden er twee bussen op hetzelfde tijdstip naar de airport. Prima service, beide bussen net halfvol…

 17. patrick zegt op

  ik doe ook steeds beroep op dezelfde taxichauffeur in Bangkok. Voor de rit Bangkok – Pattaya betaal ik telkens 1500 Baht + tolweg (80 baht dacht ik). De dag van terugkeer staat hij op het afgesproken uur aan het hotel te wachten. Nooit geen problemen mee. Alleen spreekt hij geen Engels, dus alles wordt geregeld door mijn partner. Zij belt hem 2-3 dagen vooraf en we weten steeds waar we aan toe zijn. No problem, alleen heeft hij een beetje last bij regen. Hij gaat soms eens “freewheelen” en kan dan een lachje niet onderdrukken. Ik denk er het mijne van maar hou toch zijn snelheid in de gaten.

 18. marcel verstraeten zegt op

  het is toch beter de je de bus neemt in jomtien is te vinden op de hoek van de Thappraya RD;voor nog geen 140 taht kun je met airco bus naar luchthaven ,

 19. susan van de walle zegt op

  Overwinter ;’s winters in Bkk en af en toe in Pattaya. heb een goed taxi adres , ook niet te duur

  dat is http://www.taxithaibygolf.com , Mr. Golf, driver, tel 0066 85 914 4100

  E-mail taxithaibygolf@hotmail.com

  Een hele vriendelijk en attente man en vraagt normale, ik vind goedkope prijs Bath 1500,–en goede rustige driver, van Bkk naar Pattaya en omgekeerd of airport.

 20. math zegt op

  wat een bedragen allemaal heb nooit meer betaald als 1000 bath met fooi van en naar pattaya en v.v.

 21. Bas zegt op

  Ik heb in januari 1000 baht betaald van pattaya naar airport. Geboekt in soi lenkee bij 7/11. Ik ben in die vakantie voor 1700 baht gebracht van don muang airport naar Hua Hin met taximeter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website