Foto: Facebook Belgische Ambassade in Bangkok

Op de Facebook pagina van de Belgische ambassade in Bangkok lezen wij het volgende bericht:

“Welcome Sinterklaas

De Belgische residentie kreeg afgelopen zondag onverwacht hoog bezoek! Sinterklaas kwam samen met zijn trouwe volgelingen op bezoek bij de brave kinderen. Recht uit de quarantaine heeft hij zich meteen aangepast aan de Thaise cultuur en kwam hij toe in een Tuk-Tuk. De aanwezige kinderen deelden hun geluk ook met anderen en doneerden hun oude speelgoed aan de Gift of Happiness Foundation.

Veel dank aan Belgian Club of Thailand om het bezoek van Sinterklaas te organiseren evenals aan Lutosa, Devos & Lemmens en Ampersand Gelato voor hun steun. 

En natuurlijk danken we ook  Sinterklaas zelf hartelijk om langs te komen  en jong en oud te verwennen.

Tot volgend jaar!”

Foto: Facebook Belgische Ambassade in Bangkok

4 reacties op “Sinterklaas op bezoek bij Belgische residentie”

 1. Robby Zorn zegt op

  sinterklaas en zwartepiet zo hoort het traditie

 2. Harry Romijn zegt op

  Waarom is Zwarte Piet ZWART ? Om één reden: dan herkennen de kleintjes ome Jules of overbuurvrouw Fatima niet. Zelf 11 jaar die functie vervuld: prachtig, mijn eigen kinderen herkenden me niet.
  Alweer 35 jaar geleden: buurjongen René was als Zwarte Piet geschminkt, doch… niet zo goed. Na enkele minuten merkte mijn jongste zoon ( 6) op: Zwarte Piet, jij lijkt op René !. Nog nooit heb ik twee jochies, Rene van 10 en mijn oudste zoon van 9 zo zien wenden, draaien en keren om het geloof van de jongste in ieder geval dat jaar nog in stand te houden.

  • Sjaak zegt op

   Harry je hebt helemaal gelijk, maar ZWARTE PIET is zwart omdat deze blanke man door de schoorsteen naar beneden ging om de pakjes voor de kachel te leggen. Tegenwoordig heb je geen schoorsteen meer waar kolen worden gestookt. Nu hebben we in Nederland alleen maar oproerkraaiers die dit discriminatie noemen en proberen het plezier van de kinderen kapot te maken. En de regering werkt hieraan mee dus zwarte piet mag niet meer. Ik heb dit nooit gezien als een soort discriminatie, dit is mij geleerd door de asociale regeringsleden.

   • Niek zegt op

    Uit de discussie over zwarte Piet blijkt wel dat het vooral ook een feestje voor volwassenen is.
    De kleur van Piet zal toch kinderen niet erg interesseren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website