Oranje in Pattaya

Door Colin de Jong – Pattaya

Het Oranjevirus is ook als een bom ingeslagen bij onze landgenoten in Pattaya. Ook de horeca hier heeft weer even een enorme opleving in het laagseizoen.

Vele verrassingen in dit toernooi want ex-wereldkampioenen Italië en Frankrijk gingen vroegtijdig naar huis. Engeland met een schoolvoetbal verdediging werd ingepakt door een jeugdig Duitsland.

Minpunt toch weer een slapende scheidsrechter en grensrechter die een doelpunt van Lampard niet hebben gezien. Capello mag dan een goede naam hebben in het internationale voetbal maar is toch de grote schuldige met zijn vreemde speelwijze met de verkeerde spelers. Weet niet wat er aan de hand is met de Engelse coaches en het lijkt mij verstandiger als de spelers er meer bij betrokken worden, die er een veel betere kijk op hebben dan een buitenlandse coach.

Rode kaart voor FIFA

Speciaal voor hun dictatoriale opperhoofd Sepp Blatter waar ik al vele jaren mee in conflict lig door zijn achterlijke en achterhaalde gedrag. Vanaf 1966 ben ik regelmatig met FIFA bezig voor een modernere en eerlijkere speelwijze met de hoogstnoodzakelijke camera’s en technische hulpmiddelen.

WKvoetbal Pattaya

Blatter blijft weigeren en het is mij een raadsel dat iedereen dat maar pikt en slikt van deze arrogante seniele FIFA dictator die rijp is voor een bejaardenverzorgingshuis. En ziehier opnieuw deze megaproblemen die simpel voorkomen hadden kunnen worden met eerlijke en rechtvaardige spelregels, waar teams maximaal drie keer het recht hebben op elektronische hulpmiddelen per wedstrijd.

De grens was de scheidsrechter uit Malawi die een USA speler een gele kaart gaf toen hij een bal in zijn gezicht kreeg. Daarna maakte hij het nog bonter door een 100% winnende goal van USA af te keuren. Onbegrijpelijk de keuze van deze scheidsrechter die er niets van snapt en waar men nog steeds voetbalt in een grote zandbak. De FIFA brengt vele clubs hiermede grote schade toe en laat hele naties huilen door deze fouten die niet meer van deze tijd zijn, nota bene op het grootste sportevenement ter wereld.
De maat voor mij was dan ook boordevol na zoveel gestuntel op het hoogste niveau en heb massaal de internationale media geattendeerd met een artikel: ‘Red Card for FIFA’ welke is gepubliceerd onder andere in de Bangkok Post van 29 juni.

Vooral de 4e en 5e officials moeten met de scheidsrechter in verbinding staan want deze staan voor joker en hebben geen enkele invloed. Blijft de FIFA weigeren in de eerstkomende vergadering voor elektronische hulpmiddelen dan zal ik zeker mijn lidmaatschap opzeggen want wil niets meer te maken hebben met deze Mickey Mouse organisatie met een seniele oude dwaas die onmetelijk veel schade en onrecht heeft aangebracht.

De limit is dat Sepp Blatter nota bene nog even Frankrijk wil verbannen vanwege interventie van de overheid. Datzelfde heeft deze man al eerder gedaan bij Griekenland en Irak en zou zeggen een dikke rode kaart voor deze ondemocratische dictator van de FIFA.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website