In ons dorp is deze week nog geen vuurwerk te horen geweest, dat is positief nieuws. Maar in de rondom ons liggende dorpen hoorde ik het vuurwerk wel. Of dit vuurwerk aankondigingen van coronadoden betreft, zal wel nooit opgehelderd worden.

Wat verder opvalt, in het dorp bruist het van de activiteiten: klussen aan de huizen en op de rijstvelden. Ook bij de rijstvelden van mijn vrouw en vele andere rijstvelden worden watervoorraadkuilen gegraven. Bijna gratis. Na twee jaar van te weinig regen moet je wat. Mijn vrouw hoefde enkel de diesel van de graafmachine te betalen. De grond die afgegraven en afgevoerd wordt is dan voor de aannemer. Zelf hebben ze bij het huis drie vrachtwagens grond laten bezorgen, normaal betaal je per vrachtwagen 350 baht. Al met al hebben we nu voor enkel de brandstofkosten, een zwembad bij de rijstvelden. Nu nog wachten op regenwater.

We hebben ook een beetje buiten de regels geleefd deze week, er waren twee verjaardagen en die hebben toch maar gevierd. Belangrijk bij elk feest is eten, drinken en veel te harde muziek. Dit laatste hebben we nu achterwege gelaten. Eten is geen probleem, drank ook niet. In de kleine winkeltjes in het dorp kan je nog volop drank kopen. Van drooglegging vanuit Bangkok is niets te merken, zij het dat een fles Hong Thong nu 400 baht kost i.p.v. 350 baht. Maar daar is mee te leven.

Het geplande feest zou om 18.00 uur afgelopen moeten zijn maar we hebben het om 21.30 uur moeten afbreken, zodat iedereen voor de avondklok thuis kon zijn. De meeste gasten zijn op een ongebruikelijke manier naar huis gegaan, gewoon lopend en niet zoals Thai meestal doen, voor elke meter de brommer gebruiken.

Bij een inzameling voor voedselpakketten, uit te geven hier in het dorp, was in korte tijd een behoorlijk bedrag bijeengebracht, waarbij wij ook een redelijke bijdrage aan hebben kunnen geven. Daarnaast hebben we de afgelopen week voor diverse inwoners van het dorp, op advies van mijn vrouw, eten gekocht en ook een geldbedrag overhandigd. Al is niet goed voor mijn portemonnee, het is in iedere geval goed voor mijn karma.

Nu maar hopen dat de regels eind deze maand versoepeld worden zodat mijn vlucht van 2 mei met EVA Air gewoon door kan gaan. Al wordt het nog een puzzel hoe ik vanuit Khon Kaen op de luchthaven kan komen, indien Thai Smile nog niet vliegt.

Maar als dit het enige probleem is waar de ik mij druk over zou moeten maken…. Mag toch blij zijn dat ik hier in het dorp en omgeving nog vrij kan rondfietsen tussen de rijstvelden.

De groeten van Piet

3 reacties op “Lezersinzending: Corona tussen de rijstvelden (4)”

 1. Marc s zegt op

  Mijn vlucht is al 2 keer gecanceld van Thai Airways naar Brussel eerst 28 dan 29 juni nu terug verschoven naar 3 juli
  Ik hoop dat het voor jou beter gaat

 2. Ronny zegt op

  Piet,
  Als ik jou was zou ik toch eens navraag doen bij Eva air. Zelf ben ik op 17 maart naar Thailand gevlogen en had mijn terugvlucht geplant voor 14 mei (dus binnen mijn 60 dagen terug). Omdat nog steeds alle vluchten zijn opgeschort heb ik eens gehoord bij Eva air en mijn vlucht voor 14 mei is nu al om geschoven naar 4 juni.
  Maar, kreeg gelijk een grote maar te horen, het zou nog naar later kunnen verschuiven. Afwachten dus. Hier thuis in het noorden van Ubon is ook alles rustig. Had vorig jaar al een zwembad laten graven achter in de velden van bijna 1 rai groot en 4m diep, heeft toen wel wat meer gekost als enkele diesel tanks. Hier is het nu pokke heet man, niet te doen en droog. De omliggende zwembaden staan allemaal droog, zelf hebben we nu in onze kuil nog ongeveer 1m water staan.
  Ook hier merken we goed dat er mensen in de problemen komen, ook daar in de gezinnen waar de uitgezonden zonen en dochters zijn terug gekeerd van Krung Thep, Chonburi of Pattaya. We zijn hier ook iets aan’t proberen op te zetten, n soort van bedeling aan de meest hulp behoevende.
  Aan iedereen, hou het safe en blijf gezond.

 3. Reginald zegt op

  Ik hoorde dat de Eva air vlucht van 2 mei afgelast is.dit geeft een vriend die geboekt had voor deze datum enkele dagen terug vernomen van Eva air.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website