Els van Wijlen woont al meer dan 30 jaar samen met haar man ‘de Kuuk’ in een klein dorpje in Brabant. In 2006 bezochten ze Thailand voor het eerst. Als het even kan, gaan ze er twee keer per jaar op vakantie. Hun favoriete eiland is Koh Phangan, dat voelt als thuiskomen. Haar zoon Robin gaat een coffee cafe openen op Koh Phangan.

Het feestje bij Robin was een succes en de dag erna doen we het rustig aan. Somi, de vriendin van Robin, is niet fit en ligt op bed, ze heeft ook erg hard gewerkt de laatste dagen. Wij zijn ook niet fit, maar niet vanwege te hard werken. We doen het hoognodige en hangen verder bij de zee. Robin werkt, maar heeft het tempo aangepast. Zo gaat de donderdag voorbij.

Vrijdagmorgen word ik al vroeg door Robin gebeld. Of ik snel naar Bubba’s kan gaan.  De koffie machine zal die ochtend geleverd worden.
Als ik vraag waar hij dan nu is…….zegt hij:”In het ziekenhuis met Somi, ze is heel erg ziek”…..Wat??

In de nacht na het feestje is ze eigenlijk al ziek geworden en de volgende dag op bed werd het steeds erger. Ze wordt steeds zieker en Robin is erg ongerust. Vanmorgen in alle vroegte samen op de scooter naar het Government hospital en daar wordt ze nu getest op Dengue. Dat zou kunnen verklaren waarom ze zich zo heel erg ziek voelt met hoge koorts en spierpijn.

Meestal ben je na een week van de koorts af, maar de maanden erna kun je nog heel weinig energie hebben en snel moe zijn. Somi is degene is die deze week de medewerkers moet leren hoe de gerechten van de menukaart gemaakt en geserveerd moeten worden en als ze ziek is…wat dan? Laten we hopen dat ze gauw beter wordt. Robin is bij Somi in het ziekenhuis en de koffiemachine wordt zo geleverd.

Dus ik als een speer naar Bubba’s en daar staan de mannen met ” La Marzocco” al te wachten. Helaas spreken ze geen Engels en ik geen Thais. Ze lopen naar binnen en bestuderen de plek waar het apparaat moet komen. Er worden foto’s genomen, ze lopen naar buiten en ze gaan zitten. Da’s geen goed teken. De levering van het apparaat is al 2 keer uitgesteld omdat de bar niet klaar is en nu lijkt het nog niet in orde. Gelukkig komt Kio, onze Thaise vriend, snel en met wat noodoplossingen kan de machine geplaatst worden.

Robin en Somi komen na een paar uur terug uit het ziekenhuis. Somi heeft inderdaad Dengue. Ze is zwak en vermoeid van haar trip naar het ziekenhuis; dus meteen door naar bed.

Zaterdag is Robin, na een doorwaakte nacht ook moe. Hij heeft slecht geslapen en Somi heeft veel pijn gehad. Toch gaat hij aan het werk. Vandaag wordt het koffiezetapparaat verkend en getest en we proeven zijn eerste bakje koffie….heeeerlijk!

Zondagmorgen blijkt Robin ook ziek te zijn. Hij heeft keelpijn en is erg verkouden en ik lees op FB dat er een verkoudheidsvirus rondwaart op Koh Phangan. Hopelijk is het dus een gewone griep/verkoudheid en geen Dengue.

Zondagmiddag met Somi voor controle naar het ziekenhuis, ze is nog steeds erg zwak en moet eigenlijk aan het infuus. Als ze belooft meer te eten en goed te drinken, mag ze gelukkig mee naar huis.

Maandagmorgen Roos, onze dochter die bij PACS op Koh Phangan stage loopt, snotterend en met keelpijn aan de telefoon….ik ben ziek….
maar niet zo erg hoor, ik ga gewoon werken….

..en het regent ook nog….

…terwijl ik schrijf voel ik een keelpijntje opkomen…. soms zit het mee en soms zit het tegen……

Bubba’s Coffe Bar opening soon?

Wordt vervolgd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Leven in Thailand: Geland op een tropisch eiland (deel 5)”

  1. epie zegt op

    Ik heb afgelopen januari in Thailand ook Dengue gehad met een twee, drie weken ging het wel weer maar met minimale inspanning gelijk weer doodmoe ben nu nog niet de ouwe, waardeloos die Denque d’r zijn vier soorten zeggen ze bij de GGD goede deet gebruiken is het advies.

  2. Erik zegt op

    Enkele jaren geleden op Koh Chaang ook prijs gehad. Te vergelijken met een zware griep. Alleen duurt het wat langer om te recupereren. Wel meer dan een week van je kostbare vakantie kwijt. De Thaise muggen zijn onverbiddelijk. Ga al 10 jaar met vakantie naar Thailand. Honderd muggenbeten zonder erg. Maar kom één keer de verkeerde mug tegen en bingo …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website