Woensdag 13/12 en donderdag 14/12 waren twee dagen voorbehouden in het toch zo “drukke” leven van Lang addie. Er stond namelijk een nieuwe ontmoeting met de “Bikerboys” op het programma. Het gezelschap van een 20tal bikers vertrok reeds in de vroege ochtend vanaf de getrouwe verzamelplaats, de parking van Big C te Hua Hin. Zelf kon ik een stuk later vertrekken daar het vanuit mijn woonplaats naar Ban Krut amper 100 km rijden is, dus een “uitstapje”.

Op de planning van Lung addie stond eerst een bezoek aan Ferry, een Nederlandse kennis en ook fervent biker, wonende te Ban Krut. Dit voor een gezellige babbel met een tas ( kop ) lekkere koffie. Daar mijn metgezel, Pee Dum, een rasechte Thai, tegen de middag reeds hongerig was werden door Ferry snel een koppel spiegeleieren gebakken om hem van een gewisse hongerdood te redden.

De tijd ging snel en voor Lung addie er acht in had was het reeds 17.00 uur, tijd van afspraak aan het hotel, Na Nicha. Na Nicha is een nieuw hotel op een 50 tal meter van het strand langs de hoofdweg 3459. Kamers hebben zicht op zee, zijn ruim en super netjes. Het personeel aan de ontvangstbalie spreekt zelfs perfect Engels!

De groep met de Bikerboys hadden intussen reeds een drukke dag achter de rug met als voornaamste bezoeken:

 • Sam Roi Yot National Park met een coffee stop
 • Prachaup Khiri Khan Bay.
 • Ao Manao Bay
 • around Wanakorn National Park and through Huay Yang
 • Bezoek een Wat Thang Sai in the mountain near Ban Krut

Door de organisatie, onder leiding van Rob en Jos, was om 19.00 een BBQ gepland. Het restaurant, op een 100tal meter van het hotel, noemde Kasama. Ik kan stellen dat het echt een BBQ om “U” tegen te zeggen was. Een heel ruim buffet met kip, varken, rund, vis, burgers ….. zselfs de frietjes ontbraken niet.

Voor diegenen, welke na het overvloedige eten nog dorstig waren, was er genoeg gelegendheid om een “afzakkertje” te consumeren aan het strand van Ban Krut.

De volgende ochtend was het echter vroeg opstaan. Er zou vertokken worden om 08.00 richting Wat Thang Sai voor een groepsfoto. Met militaire stiptheid stond Jos klaar om voor het vertrek de deelnemers te briefen over wat allemaal komen zou gedurende deze dag. Het hoofddoel was een bezoek aan de watervallen “Nam Tok Khao Lan”. Eerst kwam er heel steile klim over een aardeweg. Wegens de zware regenval van een week geleden was deze hindernis echter niet veilig te nemen voor de zwaardere motoren, die zijn trouwens voor zo een werk niet gebouwd. Naar boven rijden zou geen probleem gevormd hebben, doch de afdaling zou gevaarlijk zijn. De aardeweg lag er “vettig” bij en was doorweven van diepe sporen door het afgevloeide water. Dus werd het zekere voor het onzekere genomen en lieten 4 motorrijders hun stalen ros aan de voet van de heuvel achter en gingen, ipv op paardekracht, maar op eigen kracht naar boven. Daar wachtte hen ook nog een klim naar de watervallen zelf, nog zo een 600m steil omhoog…. ja de volgende dag was een beenmassage welkom voor Lung addie.

Na het bezoek aan de waterval werd een verfrissende stop gemaakt in het centrum van Ban Krut. De plaatselijke ijsventer deed er de zaak van de week, alsook het plaatselijk winkeltje zag zijn voorraad frisdranken smelten als sneeuw voor de zon.

Hier nam Lung addie afscheid van de groep daar zij verder richting Hua Hin zouden rijden en dit de tegenovergestelde richting voor hem was. Op het programma hadden zij verder nog een lunch in “The Swedish Community in Huay Yang” , Prachuap Khirikan.

Lung addie maakte een tussenstop aan Coral Beach voor een late lunch.

Het was een zeer mooie uitstap in een zeer aangenaam gezelschap en het is nu enkel uitkijken naar een volgende gelegendheid om iets dergelijks te ondernem. Ondertussen zit Lung addie niet stil want hij is bezig met het uitstippelen van een nieuwe motorbike route. Er waren reeds de Noordelijke, de Zuidelijke, de Ranong/Patho routes maar nu wordt er verkend langs een Westelijke route welke zal lopen langs Tha Sae en de grens met Myanmar. Een tocht door de grensheuvels met een onnoemijke mooie ongerepte natuur. Dat zal dan “On the road 9” worden.

Met veel lof en dank aan Rob en Jos voor de prachtige initiatieven welke zij nemen om, samen met de andere liefhebbers, deze mooie uitstappen van maken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Leven als Single Farang in the Jungle: On the road 8 – Met de Bikerboys Hua Hin naar Ban Krut”

 1. Wil zegt op

  Pracht verhaal en is inderdaad een mooie groep om mee op stap te gaan. Sorry, om een ritje mee te maken, wat wij al een paar keer dan ook gedaan hebben.

 2. Jos M zegt op

  @ Lung Addie,
  Zitten er tussen jouw biker vrienden ook Suzuki Burgman rijders?
  En dan bedoel ik de 400 of 650 cc uiteraard…

  • lung addie zegt op

   Beste Jos,
   het antwoord is NEEN. Ik zelf rijd op de zwaarste motor en dat is een Honda Steed VLX 600CC. De meesten rijden op een scooter en de zwaarste motor is verder een 350CC.

 3. Jos zegt op

  Eddy,
  weeral prachtig geschreven en ik hoop toch binnenkort eens de route “Zuid Chumpon” nog eens te kunnen overdoen, die destijds door overtollige regenval verstoord werd.
  Ook effe een rechtzetting, de verfrissing na de Waterval Khao lao was in een klein dorpje “Ban Maduea” 14km westelijk van Thap Sakae.
  Ik heb een foto van dit gebeuren maar ik kan deze niet meesturen in dit Blog!?
  Grt Jos.

 4. lung addie zegt op

  Ja Jos,
  het zal wel zo zijn dat het Ban Maduea was maar je moet me vergeven, ik kan niet alles in mijn klein hoofdje bewaren. Waar het ook was, het was een mooi einde van een fantastische uitstap voor mij. De Zuidelijke, verwaterde rit, die doen we nog wel eens over en dan hopelijk zonder van de drop in de regen terecht te komen. Heb me die dag tweemaal moeten omkleden en was dan nog zeikend nat toen ik thuis kwam. Maar dat is iets wat we niet in de hand hebben, we moeten het maar nemen zoals het is.
  Jullie doen het fantastisch met de bikerboys ….. ferme pluim.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website