Lezersinzending: ‘Koi, het meisje van de massagesalon’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
17 augustus 2017

‘Hello welcome’ of ‘Welcome massage’, het zijn de bekende kreten die je hoort in een toeristische soi. Je vraagt je af of er voor die honderden, zo niet duizenden, meisjes wel voldoende klanten zijn. Schijnbaar toch wel, want ze zitten er iedere dag weer. Mooi, lelijk, dun, dik, ladyboy of twijfelgeval. En als je dan als farang door de straten loopt, dan is het toch verdomde moeilijk om te kiezen tussen al dat moois.

Nadat ik een straat doorgelopen was, besloot ik te kiezen voor de aantrekkelijke Koi. Al vraag ik me af of het echt mijn keus was, want Koi zag mij voorbijlopen en probeer dan maar eens door te lopen.

Massagesalon

Er zijn allerlei soorten massagesalons in Thailand. De ‘nette’ salons zijn herkenbaar aan de bedrijfskleding, de vaak ook ‘oudere’ vrouwen die er werken en de betere locaties waar deze gevestigd zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er alleen maar gemasseerd wordt… De ‘foute’ salons zijn herkenbaar aan de mindere locaties (in steegjes en zijstraatjes), al zitten de vrouwen met push up BH en flink opgemaakt wel vaak aan de ‘weg’. Besluit je mee te gaan, dan moet je vaak nog een trap op of een gordijntje door naar een achtergedeelte. De salon waar Koi werkt zat in zo’n zijstraatje van een drukke straat, waar de dames op de hoek met de drukke straat zaten te wachten op de klanten. Druk met de telefoon (welke Thai niet?), maar als er een potentiële klant voorbij liep werd alles in het werk gesteld deze pot geld naar binnen te lokken.

Ontmoeting met Koi

Alhoewel haar collega’s flink meer moeite deden, lachte Koi alleen maar of riep iets wat ongetwijfeld een combinatie van de woorden ‘hello’, ‘welcome’ of ‘massage’ bevatte. Ik had haar de eerste dag niet eens gezien, toen 20 meter doorgelopen naar een andere salon, maar de 2e dag zag ik haar zitten. Ik maakte oogcontact, stopte heel even met lopen, waarna Koi genoeg wist. Ze kwam gelijk naar me toe en ik stemde in met een Aloe Vera massage. Ze had niet een typisch Thais gezicht, ze had donkerbruin haar met vlechtjes aan 1 kant. Iets aan haar kon ik niet weerstaan. We liepen de salon in, waar het een bende was en ik liep met haar de trap op naar de 1e verdieping. Alles was fout aan de salon; hoe de dames eruit zagen, hoe de salon er zelf uitzag en de geluiden uit de andere ruimtes die ik hoorde tijdens het masseren.

De massage

Zoals bij veel massagesalons was het verschrikkelijk koud, ook hier draaide de airco op volle toeren. De waaier die op me gericht stond stuurde de kou ook nog eens direct mijn kant op. Met de koude Aloe Vera gel erbij was de winter compleet. Gelukkig zag Koi dat ik het koud had en zette ze de waaier uit. Koi kon boven verwachting masseren; eerst de rug en daarna de benen met natuurlijk extra aandacht voor de binnenkant van de benen. De spanning werd rustig opgebouwd en de Aloe Vera gel maakte het geheel extra lekker. Langzaam aan wordt je verleid en groeit je verlangen naar meer dan alleen een massage. Het is een spelletje, waarbij de vraag vanzelf komt na het moment dat je je omdraait. Na het omdraaien, ik lag er al naakt, keek Koi me aan met haar mooie donkere ogen. Ze glimlachte en begon met het masseren van mijn benen. Ze bleef me aankijken en elke blik terug werd beantwoord met een mooie glimlach. Het gaf me een goed gevoel.

Special

Na het masseren van de binnenkant van mijn benen gaf mijn lichaam de reactie waar ze op wachtte, misschien wel op hoopte, en kwam de vraag wat ik allemaal nog meer wilde. Waar wij het vooral een ‘happy end’ noemen, noemen ze het in Thailand ‘special’. Een ruim begrip voor een serie aan diensten. De spanning is wel direct weg, want nu wordt het zakelijk.

Elke suggestie van mijn kant werd beantwoord met een ‘How much you give me?’ of ‘How much you can pay?’. Het lijkt wel alsof ze gelijk vergeten zijn dat ze voor een uur masseren maar 500 Baht vragen, want alles onder de 500 Baht is ineens ‘Small money’. Nu draait het om geld verdienen. En nu begrijp je ook gelijk waarom sommige dames genoeg hebben aan 1 of 2 klanten per dag. Koi was wat dat betreft niet anders dan anderen, maar door de aantrekking die ik tot haar voelde was er van de harde onderhandelaar die ik denk te zijn niet veel meer over. Meer kan en wil ik er niet over zeggen, maar ik kan wel zeggen dat Koi sindsdien niet uit mijn hoofd is.

Ingezonden door TheDutch


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Lezersinzending: ‘Koi, het meisje van de massagesalon’”

 1. danny zegt op

  De schrijver zal zijn beleving vast niet delen met zijn familie en dierbare, maar waarom dan wel op dit blog ?
  Reclame maken op dit blog voor seks massages vind ik, en vele andere, een slechte invloed hebben op mannen met weinig verantwoordelijkheidsgevoel naar de effecten van meisjes, die hier hun geld mee verdienen.
  Het is moeilijk voor die meisjes om een normale relatie op te bouwen met iemand waar ze van zouden willen houden. Door het geld wat ze verdienen,blijven ze vaak hangen in die wereld van seks zonder echte liefde en houden dit leven vaak verborgen voor hun eigen familie .
  Het is geen leven om trots op te zijn of respect voor te hebben. Het zijn vaak meisjes, die zich niet meer ontwikkelen in hun leven en hun goede talentvolle eigenschappen ook niet meer zien. Verhalen over drank en drugsgebruik worden op dit blog veroordeeld , maar de effecten van seks met jonge meiden voor geld krijgt wel een platform op dit blog.
  Ik hoop dat de redactie ook mijn mening wil plaatsen. Al was het maar om elkaars meningen te respecteren en misschien mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheden,die groter zijn dan hun eigen behoeften.
  Danny

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik heb er geen enkel probleem mee dat de redactie ook uw mening heeft willen plaatsen, maar laten we het er dan wel over eens zijn dat u namens uzelf spreekt.
   Op voorhand stellen dat uw mening door ‘vele andere’ gedeeld wordt, lijkt me dan ook buiten de orde.
   En het is ook niet aan u om in zijn algemeenheid te beweren dat het leven van een massage-meisje niet iets is om respect voor te hebben. Dat maak ik zelf wel uit, vind ik.

  • Jan zegt op

   Hebt U (en de door U genoemde vele andere?) er zoveel ervaring mee dat U deze vrouwen op deze manier kunt veroordelen? Kent of spreekt U wel eens masseuses die in deze branche werken? Heel vaak zijn het te respecteren vrouwen, echtgenotes en moeders van kinderen die een bathtje of wat bijverdienen door de klanten wat erotiek te geven. Hoe komt U erbij dat het in massagesalons alleen over seks met jonge meiden gaat?
   U gooit hiermee prostituees en masseuses op één hoop. En dat er een enorme markt is voor deze erotische massages blijkt wel, zowel in Thailand als in Nederland schieten die salons als paddenstoelen uit de grond.

  • Eddy uit Oostende zegt op

   Beste Danny ,ge had pater moeten worde-geen priester want die hebben hier in Belgie geen te goede faam.Laat iedereen leven zoals hij wil zonder de moraal ridder uit te hangen.

 2. Ronny Cha Am zegt op

  Er zijn inderdaad meisjes die het financieel moeilijk hebben en uit noodzaak dit soort werk aanvaarden met grote tegenzin. Maar er zijn ook zeer veel meisjes die er geen probleem mee hebben met de korte bijverdienste na de massage die hun een heel mooi maandloon opleverd. En als ze daarbij dan nog de farang vinden die hun in de toekomst verder sponsort en een mooie toekomst bied.
  Sommige meisjes zijn erg teleurgesteld als je alleen maar een gewone olie massage wil en niet van de bijkomende diensten gebruik maakt.
  Dit hoort bij het leven in Thailand…het zal niet snel veranderen.

  • Stevenl zegt op

   Ik ben er van overtuigd dat de meeste van die meisjes maar naar een ding op zoek zijn: iemand die voor haar (en vaak kind(eren)) zorgt.

 3. GYGY zegt op

  Ik had al langer de vraag willen stellen of iemand ooit een aloë Vera massage gehad heeft.Jaren geleden zagen we een massage salon waar dit aangeboden werd.Wij benieuwd want mijn vrouw was in die periode vol lof over aloë vera en zijn goede eigenschappen.Wij dan maar naar binnen en om deze speciale behandeling gevraagd.Eèn van de meisjes zegt”oh me can not do aloë vera”.Een ander dan maar in haar plaats en ondertussen horen we het geluid van ijsblokjes.Wij liggen dan al op onze buik en trekken benieuwd onze wenkbrauwen op.Tegelijk gaan we ettelijke centimeters omhoog wanneer een berg ijsblokjes verpakt in een handdoek op onze rug gelegd wordt en ons ganse lichaam bewerkt wordt.Ik weet de details niet meer maar na enige tijd werd het zeer goed te verdragen.We zijn die vakantie nog dikwijls in dit zelfde salon teruggeweest en ik heb nog èèn maal voor een aloë vera gekozen maar voor mijn vrouw was 1x genoeg geweest.Zij heeft ooit wel eens zo’n tube zelf meegenomen en gevraagd om dit te gebruiken ipv de gebruikelijke olie,maar de masseuse had met een ganse tube niet genoeg voor een uur.Trouwens weet iemand iets over de samenstelling van de olie die de ene al rijkelijker uitstrijkt dan de andere.

 4. frankytravels zegt op

  Enkele jaren geleden werd mij door de eigenaresse van mijn hotelletje in Kong Chiam (the most eastern town of Thailand) gevraagd om gedurende mijn daar kortstondige verblijf eens een goede en uiterst professionele massage te willen ondergaan. De masseuse bleek een jonge “nurse” in het plaatselijke ziekenhuis te zijn en wilde mij met alle plezier eens tonen wat zij daarover allemaal wist. Ik heb voor 150 baht een meer dan fantastische massage van haar gekregen gedurende anderhalf uur. Geen enkel woord over “eventueel iets meer” alhoewel ik slechts een handdoek om de lendenen had liggen. Zij was intens blij met haar “gage” en ik met de ondervonden massage. De eigenaresse van mijn onderkomen bleek later uiterst tevreden te zijn over het feit dat ik de masseuse de mogelijkheid had gegeven om iemand (in dit geval een farang) de “echte kunst van een goede massage” te kunnen tonen. Zo kan het dus ook! Een uitzondering? Het ligt er maar aan waar je in Thailand zit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website