Els van Wijlen verblijft momenteel met haar man ‘de Kuuk’ op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


De Kuuk heeft de afgelopen nacht slecht geslapen. Dat is de schuld van een kapotte airco en een door hem overreden jong eekhoorntje. Gisteren stak het ongelukkige beestje over, de Kuuk kon ‘m niet ontwijken en reed er met de scooter overheen.

Omkijken naar het resultaat durfde hij niet, maar hij voelde zich enorm schuldig. Hij twijfelde er niet aan dat het beestje dood of gewond was. En dat zat hem helemaal niet lekker.

Gelukkig is de airco vandaag gerepareerd, hopelijk slaapt hij vannacht beter.

Na het eten wil de Kuuk me de plek laten zien waar hij de eekhoorn heeft overreden; het zit dieper dan ik dacht en natuurlijk wil ik hem helpen bij de verwerking van dit gebeuren…

Ik moet dus kijken of het beestje nog op de weg ligt, want anders…..is het eekhoorntje misschien niet dood.

Ja maar Kuuk, zeg ik, je bent hier vandaag al wel 4x langsgereden, dus dan had je ‘m toch al lang zien liggen? Zijn antwoord is simpel. Hij durfde gewoon niet te kijken naar die vreselijke plek. De aanblik van een door hem platgereden jong eekhoorntje is voor hem te pijnlijk.

Dussss we rijden langs de plaats delict en wat denk je????

Niks te zien.

Ik zeg niets, de Kuuk ook niet, maar ik hoor een diepe zucht.

We komen thuis en als hij de airco heeft aangezet en in de hangmat neerzijgt, kan ik het niet laten om erover te beginnen.

Hee Kuuk , wat denk je nou….nu je geen platgereden eekhoorntje zag. Nou, zegt hij, duidelijk opgelucht, ik denk dat het jonkie het misschien wel overleefd heeft.

Jaaaaaa, zeg ik, dat hoop ik ook natuurlijk.

Maarrrrrrr het kan ook zo zijn dat tie niet METEEN dood was.

Je bent er wel over heen gereden natuurlijk. Je hebt hem echt wel geraakt, dat voelde je zelf toch?
En er lag geen dood eekhoorntje, dat zag je zelf toch?

Dus ik denk, maar ik hoop dat ik me vergis, dat het beestje nog leefde nadat je hem overreden had.

En dat het platgereden en bloedend met zijn laatste krachten de plek des onheils ontvluchtte. Ik moet er niet aan denken wat voor helse pijnen zo’n leegbloedend diertje moet lijden….
Heb jij daar ook al over nagedacht?

Ik zie al helemaal voor me hoe die kleine met zijn voorpootjes zichzelf met opengereten achterlijf naar de kant van de weg sleept, terwijl zijn ooit zo schattige pluimstaartje doordrenkt van het bloed een triest streepje trekt over het asfalt. Uitgeput en alleen zal het beestje in de berm aan zijn einde komen. Het is te hopen dat dit niet te lang heeft geduurd.

Ach, wat zielig; zie jij het ook voor je Kuuk?

Wat voor een geluid maakt een stervende eekhoorn eigenlijk??

Had ‘m maar meteen HARDSTIKKE dood gereden.

Denk je zelf ook niet dat het veel beter was geweest als je jouw eekhoorntje WEL heel erg plat en vastgeplakt op de weg had gevonden.

Dan had jij geweten dat hij in ieder geval niet zoveel had hoeven lijden.

De Kuuk zucht

Maar goed, het hoeft natuurlijk niet zo verschrikkelijk afgelopen te zijn voor dat kleine schatje.

De Kuuk zucht diep.

Ga maar lekker slapen Kuuk, ik ga nog ff een rondje rijden, das beter denk ik…. de airco staat aan, dus je zal best beter slapen dan de afgelopen nacht…enne niet te veel van eekhoorntjes dromen he?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Geland op een tropisch eiland: Een kapotte airco, een overreden eekhoorn en een slechte nacht op Koh Phangan.”

 1. FrancoisNangLae zegt op

  555 Wat een mazzelaar is De Kuuk toch, met zo’n meelevende en invoelende vrouw. En wat een mazzel heeft dit forum met zo’n schrijfster met humor en een heerlijke schrijfstijl.

 2. PEER zegt op

  Ja Els,
  Je hebt ‘n fantastische schrijfstijl en het is zo soepel én begrijpelijk geschreven!
  Je moet er je beroep van maken !
  Ik zie het relaas zó voor me. Ik ben jaloers op jouw pennenvruchten.
  Peer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website