Je maakt van alles mee in Thailand (4)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
15 oktober 2021

Deze vierde aflevering werd gemaakt door bloglezer Frans Godfried, die zijn verhaal via het contactformulier opstuurde. Als u ook een leuke herinnering heeft aan iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat u in Thailand heeft meegemaakt, schrijf het op en stuur het naar de redactie. Dat kan via het contactformulier of per E-mail aan info@thailandblog.nl

Dit is het verhaal van Frans Godfried

Verjaardagscadeau

Nadat we er in 1979 al een poos waren geweest, kwamen mijn reisgenoot en ik ergens in 1980 al globetrottend weer in Thailand terecht. We namen onze intrek in een appartement in Sukhumvit Soi 22 en van daaruit verkenden we Bangkok. We leerden Soi Cowboy kennen en natuurlijk ook de toentertijd bekende Thermae Coffeeshop aan de Sukhumvit Road.

In de Thermae Coffeeshop ontmoette ik een aardige dame waarmee ik uiteindelijk al 36 jaar gelukkig getrouwd ben. Dat ging allemaal niet zonder slag of stoot, dat trouwen in het toenmalige Bangkok. Bezoeken aan de ambassade, vertalingen laten maken in het Engels bij Bahn Adrie was veel te duur. Bellen naar Nederland en wachten op papieren. Bijna een gebed zonder eind. Stempel zus en stempel zo.

In 1983, wonend in Soi Ekkamai met mijn vrouw en haar 2 kleine kinderen, wordt er op 13 december, toevallig mijn verjaardag, op de deur geklopt. Het was een neef van mijn vrouw, of dat we vandaag zin hadden om te gaan trouwen. Huh, hoezo? Nou, hij kende een ambtenaar op de amphur die voor een paar honderd baht onder de tafel wel het een en ander wilde regelen.

Op mijn verjaardag dus geheel onverwacht naar de amphur getogen, ik achterop de motor bij neefmeneer en mijn vrouw met de taxi. T-shirtje van 20 baht, sportbroekje idem dito en slippertje à 10 baht, dat was mijn huwelijkskostuum. Mijn vrouw zag er nog net iets beter uit. Na enig geharrewar en toch nog tussendoor op een of ander ministerie een stempel te hebben moeten kopen van onze huwelijksambtenaar kon de “plechtigheid” beginnen. De bahtjes wisselden van eigenaar onder de tafel door en de deal was gesloten. We waren getrouwd. Weer buitengekomen waren we de trotse eigenaar van een officiële Thaise huwelijksakte. Dubbel feest ’s-avonds met een fles Mekhong en cola.

Een dag om nooit te vergeten, wat een verjaardagscadeau!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.82/5. From 17 votes.
Please wait...

4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (4)”

 1. Nik zegt op

  Heerlijk verhaal van een gelukkig mens!

 2. Joop zegt op

  Hallo Frans,

  Ja dat waren mooie tijden en de Mehkong leek toen veel lekkerder, in ieder geval goedkoper
  Denk er nog wel eens aan terug bij jou op je Ekkamai balkonnetje.

  Groetjes Joop

 3. Jos zegt op

  Frans

  Leuke lectuur, dank je.

 4. Ginette zegt op

  Prachtig wens je nog heel veel geluk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website