Je maakt van alles mee in Thailand (30)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
8 januari 2024

Bloglezers blijven verhaaltjes insturen waarin verteld wordt hoe zij in Thailand iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons in Thailand hebben meegemaakt. We gaan dus opgewekt door met een voorval, dat Wim meemaakte met een vissenvangende aannemer.

Heeft u ook een ervaring, die u met andere bloglezers wilt delen? Het mag lang of kort zijn, maar gewoon leuk om te vertellen. Perfect Nederlands mag, maar hoeft niet, de redactie helpt u om er een mooi verhaal van te maken. Stuur uw bericht met eventueel een door uzelf gemaakte foto naar de redactie via het contactformulier.

Dit is het verhaal van Wim

Vissen in Udon Thani

Samen met mijn vriendin, haar kinderen en kleinkind hebben we een huis in een dorpje ten noorden van Udon Thani. Achter ons huis wilden we een grote kamer met bar om in te feesten en waar de kleine veilig kan spelen.

Hiervoor hebben we een lokale aannemer Ta ingehuurd. Hij en zijn medewerkes zijn een stel goeie gasten, die goed werken leveren en ook in zijn voor een grap. Met handen en voeten gaf ik commentaar, aanwijzingen of complimenten. Als ik tevreden was zeiden ze: ‘Farang says OK!’.

Op een dag zien we een figuur in de sloot achter ons huis vissen vangen. Daar is mijn vriendin niet van gecharmeerd en ze jaagt hem weg. Hierdoor geïnspireerd laat Boy, de zoon van de aannemer, zijn werk vallen en springt in zijn pickup. Even later komt hij terug met 2 grote pompen en een electro-visapparaat.

Binnen een half uur is de sloot leeggepompt in onze vijver. Boy en nog een bouwer springen samen met onze schoonzoon in de blubber en vissen 4 grote (30 cm) en vele kleine exemplaren uit de sloot. Enkele slangen worden achteloos aan de kant gegooid. De buit wordt verdeeld en men gaat weer vrolijk aan het werk.

Kun je je dit voorstellen in Nederland?

1 reactie op “Je maakt van alles mee in Thailand (30)”

 1. janbeute zegt op

  Ik heb jaren geleden ook iets meegemaakt dat met vissen en bouwen van doen had.
  Achter ons perceel hebben we een grote en diepe vijver met toendertijds veel vis er in .
  We bouwden hier vlakbij de vijver een gasten verblijf.
  De groep bouwvakkers kwamen uit Ban Hong, arriveerden rond 10 uur smorgens en vertrokken weer rond 4 uur in de middag,
  Maakte mij niets uit daar we een vaste prijs hadden afgesproken voor dat gedeelte van de bouw dat zij zouden doen.
  Op een gegeven moment vertelde de aannemer dat hij niet voor het afgesproken bedrag de bouw rond kon krijgen.
  Leek mij logisch met zo ener korte werkdag.
  Een paar dagen later stond het team om halfnegen smorgens voor het hek.
  Ik dacht vandaag stond de brug niet open er komt verandering in de zaak.
  Maar wat gebeurde er, ze gingen eerst vissen in de vijver tot 10 uur.
  De aannemer kwam laat in de middag en mijn ega en ik vertelden hem dat hij en zijn hele team de boel konden inpakken en wegwezen.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website