Je maakt van alles mee in Thailand (212)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
27 december 2021

(Karasev Viktor / Shutterstock.com)

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Sightseeing met een motobiketaxi op Phuket….


Sightseeing met een motobiketaxi op Phuket

Enkele jaren geleden in Phuket gebeurde dit. Lung addie was op bezoek bij een Thaise vriendin, meer een kennis, welke in Phuket twee ‘Beauty Saloons’ had.  Zij was gespecialiseerd in lip- en wenkbrauwen Tattoo. Roosje, de eigenares, was reeds een paar maal in België, waar ze dit ook deed voor verschillende Thaise dames…. Vandaar dat Lung addie haar eigenlijk kende.

Lung addie was, bij dit bezoek vergezeld van twee Belgische dames welke op bezoek waren in Thailand en deze kregen van Roosje, gratis, een gezichtsbehandeling aangeboden wat ze natuurlijk niet afsloegen. Op de vraag van Lung addie hoe lang deze behandeling wel zou duren kreeg hij als antwoord: een 3-tal uren. Veel te lang voor hem om daar met de vingers te zitten draaien. Lung addie ging dus een wandeling maken met in gedachte: zal terugkeren met een motorbike-taxl. Voor alle zekerheid een visitekaartje gevraagd aan Roosje, zou het gemakkelijker maken om het adres aan de driver op te geven.

Een goed uurtje gewandeld, bij Patong Beach aangekomen, een pintje gaan drinken en wat gebabbeld met een toevallige Farang en het werd tijd terug te keren naar het Beauty saloon. Een motorbike taxi staande gehouden, hem het kaartje getoond, gevraagd of hij wist waar het was en de prijs gevraagd: 50THB… Ik rekende vlugvlug, een uurtje gestapt is een 10 minuten met een motorbike.

En wij weg…. We rijden en rijden en blijven rijden. Dacht zo, dat is hoegenaamd niet langs waar ik gekomen ben. Een heuvel op, een heuvel af, nog een op, nog een af …. ik wist dat het saloon aan de voet van een heuvel was en ik geen heuvel opgegaan was…. Na meer dan een half uur rijden vraagt de motorbike taximan mij: heb jij een handphone? Ja ik heb er een. Mag ik die even gebruiken? Ja dat mag. Hij belde naar het nummer op het visitekaartje want wat bleek achteraf: op het visitekaartje stond, in het Thais, wat ik niet kan lezen, enkel de naam van het Beauty saloon, het telefoonnummer voor afspraken maar GEEN adres….

Ik heb wel een mooie sightseeing gehad en heb hem, ondanks hij enkel de afgesproken 50 THB vroeg, een goede fooi gegeven als dank voor de mooie sightseeing welke ik kreeg van Phuket.

Zo zien we maar: ze zullen nooit zeggen dat zij het niet weten zijn, jij zal het zelf wel weten en hen zeggen. Indien ze zouden zeggen dat ze het niet weten zijn ze trouwens de klant kwijt.

Ingezonden door Lung addie


» Laat een reactie achter


Rating: 4.88/5. From 17 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (212)”

  1. Sietse zegt op

    Mooi verhaal Addy, hoop dat er nog meer volgen. Lang geleden dat je iets geschreven hebt. Maar ik weet het druk druk druk. Groet van ferry

  2. Lung addie zegt op

    Beste Ferry,
    ja, het is heel druk geweest dit jaar, allerhande dossiers afgewerkt, pensioenen, belastingen…… hoop ook wat meer tijd voor het schrijven te vinden daar ik dat graag deed. Ik zat de laatste maanden meer aan de laptop dan wat ik gedurende mijn professionele loopbaan deed. Nu nog 1 zwaar dossier betreffende die noodoproep hier op TB van die 87 jarige Belg, maar ben al goed gevorderd.
    Ik wens U en Kanika, via deze deze weg, een heel voorspoedig 2022.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website