Je maakt van alles mee in Thailand (177)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
19 april 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Belgie of Nederland niet zo gauw zal meemaken. Daar gaat deze reeks verhalen over. Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Egon Wout.


Geesten bestaan niet. Of….?

Ja, soms maak je leuke, onverwachte voorvallen mee in Thailand…. Leuk land toch? Mijn schoonvader was een overtuigd boeddhist. Zelfs muggen werden door hem niet doodgeslagen. Hij had zijn eigen boeddha-kamer waar hij geregeld in de avonduren een uurtje doorbracht om met de Boeddha te converseren.

Zijn meest waardevolle bezit was een ketting, waaraan zo’n tien boeddha amuletten waren bevestigd. Velen kenden hem ook al vanwege zijn uitmuntende spel op de kaen. Voor vrijwel alle belangrijke partijen werd hij uitgenodigd. Zo ook voor een gigantische partij van circa driehonderd man van een notabele uit de omgeving.

Na afloop van de partij kwam hij tot zijn enorme schrik tot de ontdekking dat hij de ketting had verloren. Hoe, was hem een raadsel daar hij als overtuigd boeddhist geen alcohol nuttigt. Navraag bij de hem bekende personen aanwezig op de partij leverde geen resultaat op.

Na vijf dagen had hij eindelijk weer tijd om met zijn Boeddha te praten. Hij vertelde zijn Boeddha dat hij uiterst verdrietig was, daar hij zijn ketting had verloren. De Boeddha deelde hem echter mede:  Nee hoor, de ketting is gevonden door mevrouw Noy en mevrouw Dara.

Mijn schoonvader was verrast, hij kende geen van beide dames en navraag gaf geen resultaat. Een week later ontmoette hij een achterneef en stelde hem de vraag of hij wellicht de dames Noy en Dara kende. Ja, zei zijn neef, die ken ik wel.

Von Toden betruebt nach himmelhoch jauchzend, snel een auto gehuurd en naar mevrouw Noy met zijn neef. Helaas, mevrouw Noy ontkende de ketting te hebben gevonden, maar na lang aandringen vertelde ze dat mevrouw Dara een ketting had gevonden.

De beide heren klopten op de deur bij mevrouw Dara en deze kon niet ontkennen dat ze de ketting had gevonden daar deze om haar nek hing. Na een lange onderhandeling en het overhandigen van enige biljetten kreeg mijn schoonvader de ketting terug.

Er ontbrak echter één amulet. Dat klopte, daar mevrouw Dara die aan mevrouw Noy had gegeven. Terug naar mevrouw Noy en jawel, na enig gepraat en wederom wat geld overhandigend, kreeg schoonvader deze amulet terug.

Kortom: Mijn schoonvader kende de dames niet, zijn Boeddha vertelde hem de namen en eerst na ruim twee weken kwam hij hun adres te weten. Zou er toch iets meer zijn tussen hemel en aarde dan wij vermoeden?


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (177)”

  1. Harry zegt op

    Zeker wel en je hebt het zelf een paar keer genoemd. Geld. Die achterneef en ook zijn Boeddah zullen hun deel van het geld wel van die dames ontvangen hebben. Geen geesten maar diefstal en oplichterij.

    • maryse zegt op

      De vraag blijft, hoe kan een man die niet drinkt (en dus niet beneveld raakt) zo’n best zware ketting kwijt raken zonder het op te merken???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website