Je maakt van alles mee in Thailand (17)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
7 november 2021

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag een “geestig” verhaal over broederliefde.

Aat van Rhee schrijft over zijn Thaise schoonvader en die anekdote hebben wij met toestemming overgenomen van de Facebookpagina Thailand Community

Uw bijdrage is ook van harte welkom, stuur het met eventuele door uzelf gemaakte foto’s, naar de redactie via het contactformulier.

Dit is het verhaal van Aat Van Rhee


Broederliefde

Een kleine anekdote van mij, ik noem het broederliefde. Ik denk ongeveer drie maanden nadat ons huis gebouwd was en ingericht, kwam mijn schoonvader poolshoogte nemen. Na drie minuten ging zijn telefoon, hij praatte even en zei tegen zijn dochter, ik moet snel naar huis. Ik zeg tegen mijn vrouw: “Papa is weer snel weg”. “Ja, er is iemand met een kwade geest in zijn lichaam en die moet hij wegjagen.” Papa was eigenlijk een soort waarzegger, een modoe. Mijn vrouw vroeg of ik dat wilde zien en natuurlijk wilde wil ik dat meemaken.

Daar aangekomen zaten er drie stevige vrouwen buiten en binnen zat papa, met in de ene hand een kralenketting en in de andere een bosje rieten takjes. Voor hem lag een man van rond de dertig jaar. Kronkelend als een slang en gillend als een hyena. Papa prevelde onverstaanbare woorden en telde in z’n hand de kralen. Plotseling bleef hij stil en sloeg met de takjes op het lichaam van de man. Helaas, het hielp niet. Nogmaals het hele ritueel. Ook dat hielp niet.

Toen kwam papa naar buiten, dronk een paar slokken water en liep naar achter het huis. De man lag nog steeds te kronkelen en te schreeuwen. Daar kwam papa weer aangelopen, kauwende ging hij weer naar de man. Hij prevelde een paar woorden en toen zag ik de geest ineens verdwijnen, nadat mijn schoonvader een mondvol verse, fijngemalen rode pepers midden in zijn gezicht spuugde.

De man kwam met zijn handen in z’n ogen wrijvend naar buiten gelopen en werd door zijn drie zussen opgevangen, ze betaalden papa ieder een paar honderd baht en waren blij dat de geest weer in de fles zat, waar de man te veel van gedronken had.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (17)”

  1. maarten vasbinder zegt op

    Nu de geneeskunde op zijn reet ligt, nadat zowel The Lancet, niet de eerste keer, als het NEJM een artikel hebben teruggetrokken, dat duidelijk politieke bijbedoelingen had, ga ik maar eens les nemen bij deze peperspuger.

  2. PEER zegt op

    Hahaaaa, mooi verhaal.
    En als het “madam janet”-achtige pepers zijn, dan zal de arme man heel snel nuchter zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website