Je maakt van alles mee in Thailand (152)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
27 januari 2021

Foto uit het archief – weerastudio / Shutterstock.com

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederland maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in je eigen land niet zo gauw zal meemaken. 

Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Hans Pronk: Orgie in het zwembad!


Orgie in het zwembad

Vroeger had ik nooit kunnen bedenken dat ik nog eens een eigen zwembad zou bezitten. Het is er toch van gekomen, en wel op de volgende manier: In 1980 kochten we in Nederland een huis dat we ruim 30 jaar later weer verkochten. Met dat geld van de verkoop kan je in Thailand – zeker op het platteland van de Isaan – veel doen.

We kochten een stukje land en lieten een huis bouwen. Het werd een bescheiden huis, want je leeft toch buiten. Maar er was natuurlijk nog geld over en dat gebruikten we voor een mooie vijver en voor een zwembad. In eerste instantie gingen we langs bij een vertegenwoordiger van een gerenommeerd Frans bedrijf. Omdat de prijzen ons erg tegenvielen hebben we maar een lokale aannemer die we goed kenden in de arm genomen. Hij had weliswaar nooit een zwembad gebouwd maar was bereid om zich goed voor te bereiden. We namen daar natuurlijk wel een risico mee maar het zwembad staat er nu al bijna tien jaar, zonder scheuren, zonder te verzakken en zonder losse tegels. Ik geniet er nog bijna elke dag van.

De eerste echte regenbui van het regenseizoen leverde echter de volgende ochtend een verrassing op. We hadden het ’s-nachts al gehoord maar omdat het zo regende waren we niet gaan kijken. Onze vijver zat vol met tientallen hyperactieve kikkers en padden. En niet alleen kikkers en padden, maar ook kikker- en paddendril. Of wat daar nog van over was, want door al dat geweld was het dril uiteen geslagen tot losse eitjes. Met een schepnet hebben we de kikkers en padden eruit gevist en vervolgens lieten we het zwembad leeglopen in onze vijver. Maar dat bleek niet genoeg want die eitjes bleven aan de wanden en de vloer kleven. Het was dus nog een heel karwei om de gevolgen van die seksuele uitspattingen weg te werken…

Gelukkig is het bij die ene keer gebleven, om overigens onduidelijke redenen. Af en toe vinden we nog wel een kikker of een pad in onze vijver, maar nooit meer in grote hoeveelheden. En niet alleen kikkers en padden, maar ook reptielen en slangen. Altijd dus even opletten voor je het water in duikt.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.33/5. From 9 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (152)”

 1. Klaas zegt op

  Aha, nu begrijp ik het verhaal.
  Je zwemt in je vijver (of je vijvert in je zwembad).
  Klaas

 2. janbeute zegt op

  Je hebt in iedergeval een mooi zwembad gemaakt voor de sexuele uitspattingen van de lokale kikkers en padden, zij en hun nageslacht zullen je voor altijd dankbaar blijven.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website