Je maakt van alles mee in Thailand (15)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
20 december 2023

Weer een nieuwe aflevering van een serie verhalen, waarin verteld wordt hoe Thailand liefhebbers iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons in Thailand hebben meegemaakt. Het valt op, dat veel ervaringen tijdens een eerste reis naar Thailand worden opgedaan.

Vandaag een leuk verhaal van bloglezer Kees Jongmans, die – lang geleden – voor het eerst in Bangkok kwam.

Als u ook een uw ervaring met ons en de bloglezers wilt delen, stuur dan uw bericht met eventueel een door uzelf gemaakte foto naar de redactie via het contactformulier.

Dit is het verhaal van Kees Jongsma

Met een tuktuk naar Cleopatra

In 1989 hadden een vriend van me en ik besloten om eens naar Indonesië te gaan. We wilden zoveel mogelijk zien. Na vele reisboeken doorgespit te hebben kozen we voor een 29 daagse reis met Van Ginkel voor 4.990 gulden. Alles inclusief.  De reis bracht ons naar Thailand, Java, Bali, Sumatra en Singapore. De eerste 4 nachten dus in Bangkok.

Het begon al in ons hotel. Het Asia hotel. Natuurlijk gingen we meteen de bar opzoeken. Nadat we aan ons tafeltje zaten en 2 Singha bestelden werden we verrast door de serveerster die onze drankjes bracht. De dame ging op haar knieën bij ons tafeltje zitten en schonk zo onze flesjes Singha in. En ze liep hierna buigend terug. We keken elkaar al lachend aan.

Hierna de hoogtepunten van Bangkok en omgeving bezocht. De laatste dag was ter vrije besteding. Nou, zeiden wij tegen elkaar, zullen we eens een ritje met zo’n tuktuk maken. Dat ging het dus worden. Wij een chauffeur aangehouden en de prijs, die hij vroeg viel alles mee. De reisleider had al gezegd om af te dingen, maar het was al goedkoop. De chauffeur racete ongelooflijk. Hij wilde ons wel eens naar iets leuks brengen.

Op de weg erheen vloog hij een eenrichtingsstraat in en werd aangehouden door een agent. De chauffeur betaalde de boete zonder met de ogen te knipperen. Wij , als alleenreizende farangs, werden natuurlijk naar een massage parlour gebracht. Ik weet nog goed dat de tent Cleopatra heette. Toen we binnen kwamen zei ik tegen mijn vriend. We zijn dood en zijn in de hemel. 1.500 baht voor 90 minuten zou het kosten. Dat hadden we niet bij ons.

De chauffeur dus opgezocht om ons terug te brengen naar ons hotel om de benodigde baht op te halen. Hij reed nog harder. En op de terugweg naar Cleopatra vloog hij weer die eenrichtingsstraat in. Mijn maat riep nog tegen hem dat ie zo weer een boete zou krijgen. Maar nee hoor, dezelfde agent zwaaide eens vriendelijk naar hem. “Ik heb al voor 5 keer betaald”, lachte de chauffeur. Waarschijnlijk streek hij een leuke premie op bij Cleopatra.

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (15)”

  1. Jan S zegt op

    Mooi verhaal en inderdaad krijgt hij provisie.

  2. John Farang zegt op

    ik verwachtte dat hij jullie naar Patpong of Soi Cowboy zou hebben gebracht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website